De vloek van Giardia...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

Hallo allemaal,

Ik heb een maand of zo geleden mijn eerste topic geplaatst hier, dat ging over een panische angst voor de dierenarts en oordruppels. Wel, de ironie wil dat onze Basil sindsdien eigenlijk non-stop naar de dierenarts is moeten gaan. Het is me een sukkelzomer geweest, en nog steeds... We merkten al een poos dat hij wat lustelozer was, en weinig eetlust had (ineens moest hij zijn Markus Mühle-brokken niet meer), maar toen hij ineens op een ochtend 2 uur aan een stuk overgaf, ben ik "met spoed" naar de dierenarts gereden. Ik zeg het tussen aanhalingstekens, omdat ik natuurlijk al direct klaarstond om 6 uur 's ochtends, maar er dus geen enkele dierenarts vroeger dan half 9 wilde opstaan... Anyway, om een lang verhaal kort te maken: hij is toen positief getest op Giardia. Direct een heel protocol meegekregen hoe we ons huis moesten steriliseren. Alles wat gekookt kon worden werd in de kookwas gedaan (onze lakens, kleedjes, zijn kussenslopen...), en alles wat tegen 3% ammoniak kon werd besproeid met de verstuiver (zetel en stenen tegels). We hebben dan ook maar direct een stoomreiniger gekocht, want niet al onze kleren en zetelkleedjes kunnen in de kookwas, en het parket kan nu eenmaal niet tegen 3% ammoniak... En dan was uiteraard één rondje niet genoeg, nee, het moest zeker 3 keer. Daar zijn we dan een week mee bezig geweest. Verder hebben we Basil zelf meerdere keren gewassen, en na elke wandelronde worden zijn achterwerk en pootjes met dettoldoekjes geveegd. Tenslotte kreeg hij Panacur (5 dagen pillen, 5 dagen niks, en dat 3 rondjes), en speciale voeding van ID (brokken en blik). We zagen ook echt verbetering. Zijn diarree was weg, en hij leek het eten lekker te vinden, zolang we bij de brokken maar een beetje blikvoer deden, want de brokken alleen, daar konden we hem al een tijdje niet meer mee bekoren (dit is tegenwoordig de routine: even iets lekker vinden, en dan niet meer). 

De bedoeling was dus om deze week een controlestaaltje van zijn ontlasting binnen te brengen, en om de blijde boodschap te ontvangen dat hij genezen was! Maar eergisteren (net na de 3de Panacur-kuur) begon ineens zijn diarree weer, en mijns inziens erger dan ooit! De laatste drupjes zijn echt water! In plaats van de diagnose "genezen", kregen we gisteren dus opnieuw een positieve Giardia-uitslag... Nog steeds (of opnieuw)!! Na al die hygiënische ingrepen in huis en 3 kuren Panacur! De dierenarts haalde wat gegeneerd de schouders op, we kregen wat bemoedigende "Jullie zijn zeker niet de enige"-verhalen, en hij gaf ons een alternatief voor Panacur mee: Stomorgyl, om 15 dagen aan een stuk te geven. Een beetje over gelezen, en blijkt inderdaad dat voor de beestjes voor wie Panacur het niet doet, Stomorgyl meestal wel de doodsteek geeft aan Giardia. Vol goede moed werd dus weer het hele huis ontsmet, en werd de eerste gigantische pil gegeven. Een halfuur later werd deze pil met veel geweld weer overgegeven. Volgende dag: zelfde scenario. 

Ons beestje is zo ellendig! Wie heeft tips? Panacur doet het niet, en Stomorgyl verdraagt hij niet! Is dit bekend, dat Stomorgyl niet verdragen wordt?? Volgens de bijsluiter is dit enkel "in zeldzame gevallen". Typisch... En de ID voeding begint hem ook alweer tegen te steken, zeker nu dat we die 2 vieze pillen met dat blikvoer hebben gemengd. En hoe hard moeten we ons huis nog poetsen? Als Basil zo snel hier het slachtoffer van kan worden, en dit zo hardnekkig is, hoe lopen er dan nog honden rond die dit niet hebben?? Kan er iets anders aan de hand zijn? Een probleem met zijn immuunsysteem? Ik vroeg het aan de dierenarts, en die wilde het daar nu nog zeker niet over hebben.

Waarom was hij in het huis waar hij 1,5 jaar genegeerd is geworden, geen dag ziek, en krijgt hij bij ons, waar hij kan wandelen en spelen, een darmparasiet waar hij maar niet vanaf geraakt? Sorry, ik ben een beetje moedeloos. Ik wil ons happy & healthy ventje terug! Hij ligt hier nu zo zielig...

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Misschien kun je contact opnemen met een holist!

 

Er zijn verschillende chinese kruiden en andere middelen die de darmpjes en het imuun systeem in elk geval iets kunnen helpen. 

 

Ik hoop dat de echte experts op dit gebied ook even langskomen.. Voor wat advies.

 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Google even op giardix. meer tips kan ik je niet geven. Succes.

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

Bedankt voor jullie antwoorden, Nori, Chewy & Ayla en Gwen!

Ja holistische geneeskunde, ik moet eerlijk bekennen dat ik er niks van af weet! En een holist weet ik ook niet onmiddellijk zitten in Vlaanderen... Niet dat afstand er toe doet natuurlijk, ik zie Basil het liefst terug gezond!

Dus daarom ben ik direct naar Giardex gaan kijken. Dat is zo'n holistisch middel neem ik aan? Wat ik lees klinkt fantastisch! Die Panacur en Stomorgyl lijken wel giftige rommel in vergelijking als ik dat zo lees! Dezelfde bijwerkingen (en erger) als de symptomen die ze moeten bestrijden??!! Ik krijg er schrik van! 

En nu, waar haal ik Giardex...? Even verder googlen!

 

Oh ja, even update: Daarstraks opnieuw naar de dierenarts geweest wegens zijn braakreacties op Stomorgyl. Hij staat nu dan maar weer terug op Panacur en hij moet daarboven nog 4 dagen Cerenia nemen tegen de misselijkheid. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ach wat een ellende

 

Ik zou zeker een goede holist consulteren, hier is een meerzijdige aanpak nodig lijkt het.

Er moet aan de weerstand gewerkt worden, probiotica ingezet na de panacur, speciale voeding misschien, bepaalde supplementen,  een natuurlijke parasietdoders e.d.

 

 

 

honden page profiel ElianeEliane

Giardia..... een vervelende plaag.

Een parasiet die de kop opsteekt wanneer de hond zijn immuunsysteem niet sterk genoeg is.

Er zijn geen medicijnen die giardia doden. Vandaar dat het op en af gaat. De medicijnen hebben effect maar dat verdwijnt ook weer.

http://www.carnivoer.com/f.a.q./pens-en-giardia-infectie

Vandaar dat er DA's zijn die met gecombineerde medicijnen werken.

Dus panacur alleen op zich is soms niet voldoende.

Persoonlijk zou ik ook al andere voeding gaan geven. Van betere kwaliteit. Wanneer er geen andere zaken meespelen zou ik verse rauwvoeding geven (waarvan de eerste 14 dagen het eerst overgieten met kokend water, goed roeren en dan afgieten en op kamertemperatuur laten komen. En dan 1/4 rauw met 3/4 overgoten en stilletjes overgaan op 2/4 en 2/4, dan 3/4 rauw 1/4 overgoten en dan volledig rauw. Zo kunnen de darme rustig wennen. Beetje bij beetje dagelijks wat natuur yoghurt geven. Beginnen met een lepeltje en zo laten wennen. Deze voedingsoorten bevatten de nodige gezonde darmbacteriën die op hun beurt het lichaam mee beschermen tegen parasieten.

Op voerwijzer.com en www.barfplaats.nl vind je ook al heel wat info over verse voeding

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

Bedankt Dobry, ik ben aan het mailen geslagen naar een zestal holistische/homeopathische (ik weet nog steeds het verschil niet, ik ben echt leek op dit gebied) dierenartsen: Geert Adriaenssens, Christiaan Eulaers, Griet Leroy, Walter Schollaert, Anne Verkinderen en Annick Mabesoone. Iemand enige ervaring met hen?

 

Eliane, inderdaad, ik lees ook steeds meer over dat vers vlees, van CarniBest. We hebben vandaag Natuurvoer gehaald, het ligt in de koelkast te ontdooien! Verschrikkelijk spannend! Laat Basil alsjeblieft tenminste één voer graag lusten en verdragen, en langer als een week! Hij heeft al 3 dagen slecht gegeten! Maar yoghurt, dat wist ik niet? Dus gewone witte Danone yoghurt? Dat is dan het "probioticum" (alternatief voor Bio-Kult)?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een holist is iemand die ervan uitgaat dat alles met elkaar te maken heeft en naar het grote geheel kijkt en vandaaruit geneest. Holon= grieks voor 1.

Homeopathie kan een onderdeel van de behandeling zijn.

Het is vaak iemand die met energie werkt (bijv. acupunctuur), die kan "meten" waar blokkades zitten bij het dier, voor wel voedsel ze wel of niet overgevoelig zijn. (en nog veel veel meer)

 

Een homeopaat gaat er vanuit dat men het natuurlijke verdedigingsmechanisme van mens of dier, kan versterken door het lichaam een stof toe te dienen die dezelfde symptomen geeft als de ziekte.

 

 

Wat mij zelf aanspreekt is de traditionele chinese geneeskunde, ik zou dus qua arts graag iemand hebben die daar verstand van had.

 

honden page profiel ElianeEliane

" Bedankt Dobry, ik ben aan het mailen geslagen naar een zestal holistische/homeopathische (ik weet nog steeds het verschil niet, ik ben echt leek op dit gebied) dierenartsen: Geert Adriaenssens, Christiaan Eulaers, Griet Leroy, Walter Schollaert, Anne Verkinderen en Annick Mabesoone. Iemand enige ervaring met hen?
 
Eliane, inderdaad, ik lees ook steeds meer over dat vers vlees, van CarniBest. We hebben vandaag Natuurvoer gehaald, het ligt in de koelkast te ontdooien! Verschrikkelijk spannend! Laat Basil alsjeblieft tenminste één voer graag lusten en verdragen, en langer als een week! Hij heeft al 3 dagen slecht gegeten! Maar yoghurt, dat wist ik niet? Dus gewone witte Danone yoghurt? Dat is dan het "probioticum" (alternatief voor Bio-Kult)? "

 Er zijn ondertussen al heel wat jaren gepasseerd, maar ik zal hem als dierenarts nooit meer consulteren.

's Morgensvroeg had ik mijn Mechelaar bij hem binnen gebracht voor castratie. En in de vroege avond is mijn hond gestorven.

Zijn voedingsadvies bij mijn dobermann pup heeft voor ernstige ondervoeding gezorgd.

Dus nee danku. Nooit meer.

 

Yoghurt -> een woordje uitleg https://www.gezondheidsnet.nl/zuivel-en-zuivelvervangers/yoghurt-welke-soort-kies-je

Karnemelk of geitenmelk kan ook. -> http://www.goedgevoel.be/gg/nl/13/Lekker-Eten/article/detail/1301180/2011/08/24/Welke-melk-is-goed-voor-jou.dhtml

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

Dobry, bedankt voor de uitleg! Dat is duidelijk !

 

Oh Eliane, wat erg! Onvoorstelbaar, je brengt je schat binnen voor zo'n simpele ingreep, en je ziet hem nooit meer terug! En je pup bijna dezelfde kant op. Dank je, dat is waardevolle informatie.

En ook bedankt voor de uitleg over de yoghurt! Ik ga even lezen!

 

Trouwens, update: Basil staat sinds gisteren weer op Panacur, en de diarree is weer even weg. Maar wat leuker is, we hebben hem sinds vandaag op CarniBest gezet, en voor het eerst in een halve week is zijn bak leeg! Hij heeft zijn levendigheid weer helemaal terug! Inclusief zijn deugnieterij

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Wat heel goed schijnt te helpen bij giardia, als alle andere middelen niet helpen, is diatom.
https://www.baroen.nl/index.php/winkel/verzorgings-en-voedingssupplementen/diatom-detail Als je op barfplaatsforum gaat kijken en dan diatom intikt, dan krijg je veel topics hierover.

Misschien iets voor jouw hond.

Sterkte in ieder geval.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Wat heel goed schijnt te helpen bij giardia, als alle andere middelen niet helpen, is diatom.
https://www.baroen.nl/index.php/winkel/verzorgings-en-voedingssupplementen/diatom-detail Als je op barfplaatsforum gaat kijken en dan diatom intikt, dan krijg je veel topics hierover.

Misschien iets voor jouw hond.

Sterkte in ieder geval. "

 goeie tip!

 

Hartstikke goed dat Basil de CarniBest lekker vond, misschien kan je dan af en toe een teentje knoflook fijnraspen en erdoor doen, wat zeewier erover, wat bio volkorenrijst (ook heel goed voor de darmen)en gekookte groenten erdoor, misschien wat psyllium hus poeder, verse kruiden etc.

Maar het best in overleg met de holist.

 

 

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

Bedankt Charlie, daar had ik uiteraard nog nooit van gehoord, van "Diatom". Ga ik eens opzoeken!

 

Dobry, wauw! Wat een sterrenmaaltijd is me dat ! Past wel bij onze Basil zijn fijnproeversmentaliteit ! Binnenkort eet hij met mes en vork !

 

Ik heb al reactie ontvangen van Ann Verkinderen en Walter Schollaert. Geen van beiden hebben ervaing met Giardex. Ze willen Basil wel beiden helemaal holistisch doorlichten. Ann Verkinderen zit in Rotselaar, dus dat valt vanuit (Belgisch) Limburg nog wel mee, maar Schollaert zit in Oost-Vlaanderen, dat is me toch wat ver voor regelmatige consulten... En de CarniBest vindt Basil nog steeds top, zelfs op dag 2!

honden page profiel RenateRenate

Griet Leroy "ken" ik als persoon maar als DA heb ik met haar geen ervaring. Ze heeft altijd in Limburg gewoond maar is als DA teruggegaan naar haar "roots", de Vlaanders. Ik zou haar zeker durven contacteren, ze is in elk geval begaan met dieren.

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

Bedankt Renate!

 

CarniBest gaat nog steeds top! Ik heb net de snacks ook besteld, omdat hij ook geen van zijn snoepjes meer lust door die verdomde parasiet. Dan wordt trainen wel heel erg moeilijk natuurlijk... Hopelijk vallen die ook mee! Hij poept wel minder vaak, kan dat ook een gevolg zijn van de CarniBest? Vroeger zeker 3 à 4 keer per dag, nu 2 keer max...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk dat hij nu minder overbodige ballast hoeft uit te poepen met de CarniBest.

Fijn dat hij het er goed op doet nog steeds.

 

Ik zou ook af en toe wat gekookte groenten erbij gaan geven zodat hij went aan verschillende smaken.

honden page profiel ElianeEliane

Mmmmm niet gezegd dat het door de parasieten komt

Er zijn heel wat natuurlijke snacks beschikbaar. Gedroogde vleessoorten zonder bewaarmiddelen en kleurstoffen. Hert, konijn, rund, geit, paard, enz.... 

Deze hebben meestal een zeer uitstekend effect op het reukorgaan van onze viervoeter 

Van vers vlees wordt gezegd dat er een 96% volledig wordt verteerd, terwijl van brokvoeding dit percentage in de 60% ligt. 

Dus ja dat is heel normaal dat ze veel minder behoeftes moeten doen.

Het is zeker niet slecht dat je niet alleen van vleessoorten afwisseld maar ook van merk (dan wel de kwalitatieve merken). Op www.barfplaats.nl vind je een hele uitleg over vers voer maar er staat tevens ook een lijst van welke groente wel en welke niet kunnen gegeven worden. Op voerwijzer.com vind je ook info.Ze hoeven niet persé gekookt te worden maar wel gemixt. Dit omdat de darmen van de honden de cellulosestructuur van groente niet kunnen afbreken en wordt de groente niet verteerd. Wanneer ze gemixt zijn is die cellulosestructuur gebroken en kunnen ze er de vitamientjes wel uithalen.

Hier krijgen ze ook nog fruit, noten, vis, ei

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

OK heel interessant allemaal! Bedankt!

 

Vandaag de eerste dag pilvrije week na de 4de 5-dagenkuur Panacur, en alweer direct plattere poep. Ik word er moedeloos van...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

balen, ik zou dan toch zo snel mogelijk een afspraak proberen te maken met een holist. Of als dat niet zo snel kan, de giardex gaan proberen het zijn chinese kruiden. Plus de diatom en knoflook en verse kruiden fijnmaken en door zijn eten geven.

 

Je zou ook eens kunnen googlen op natural treatments for giardia er is veel over geschreven, misschien komen daar goede tips voorbij.

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

Ik heb direct voor morgen een afspraak gemaakt bij een homeopathische/holistische dierenarts: Miriam van Mechelen. Ik wil nu eindelijk dat iemand eens wat meer doet dan een snaptest op zijn ontlasting. Op hoop van zegen...

 

Ben nu ook veel aan het lezen over die zelfgemaakte groentenmixen op www.barfplaats.nl. Beste is dan denk ik om de CarniBest-worst van 500 gr (voor 2 dagen in Basil zijn geval) te mengen in een tupperware doos met zo'n 50 gr groentenmix? Dan heb ik 9% (50/550) groenten in zijn totale voeding (ligt tussen 5 en 15%). Klinkt dat goed?

 

Hoe doen jullie dat dan met fruit? Ik lees dat dat best niet gemengd wordt met zijn vlees, omdat veel honden dat niet verdragen of niet graag hebben. Geven jullie dan nog een portie fruit bovenop de hond zijn dagelijkse behoefte vers vlees? Want voor de CarniBest staat er mooi bij hoeveel hij mag per gr lichaamsgewicht per dag, maar wat hij nu precies in het totaal mag eten per dag, geen idee! 

 

Ja sorry dat ik zo obsessief alle details wil weten, maar ondertussen besef ik dat je bij Basil echt niet buiten de lijntjes kan kleuren wat zijn eten betreft... Ik wil de situatie vooral niet erger maken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je kan nooit genoeg willen weten

 

Ik doe veel qua gevoel, en ik probeer ook rekening te houden met de chinese manier van tegen gezondheid aankijken volgens de vijf elementenleer.(Ik hoop dat die homeopaat daar ook iets over weet) Niet dat ik alles snap dus misschien maak ik nog wel fouten erbij omdat alles meespeelt, de hond zelf, karakter, ervaringen, omstandigheden, achtergronden, seizoenen etc.

 

Hier krijgt Jenna haar vleesmaaltijd met bepaalde supplementen voor haar allergie, na de eerste wandeling, dan ongeveer twee uur daarna fruit in de ochtend, gewoon dat wat ik ook eet, vandaag banaan met abrikozenmousse met daarbij wat chiazaadjes en haver bijvoorbeeld.

Tussen de middag eet ze vaak met mij een speltboterham met wat kokosvet en wat komkommer

 

En s avonds pas haar gekookte groenten en kruiden met wat rijst of linzen of quinoa oid.

 

Tussendoor met spelletjes dingen als gedroogde pens oid en bijv. runderhuidkluifjes, of stukjes wortel oid.

 

Maar ik denk dat er meer mogelijkheden zijn. Je moet ook een beetje op je gevoel afgaan en kijken waar je hond het goed op doet en wat hij wel of niet lust natuurlijk.

Ik denp dat je zoveel groenten mag geven als je zelf wil, maar wat jij aangeeft lijkt me prima.

 

 

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

Wauw Dobry! Ik heb met open mond je menu voor Jenna gelezen (prachtige naam voor je hond trouwens, ik heb hem opgeschreven voor onze volgende )! Ik kreeg er zelf honger van ! Tja, daaruit blijkt toch wel een jarenlange ervaring en trial en error, iets wat wij nog moeten opbouwen.

 

Ik dacht namelijk bijvoorbeeld dat honden en brood niet zo goed matchten... Maar spelt is misschien een beter alternatief.

 

Wat ik moeilijk vind, is om te weten hoeveel hij dan in totaal mag hebben. Er wordt mooi aangegeven hoeveel CarniBest hij mag, maar hoeveel groente, fruit, yoghurt, probiotica, quinoa, brood (bij wijze van spreken) kan daar dan nog bij?

 

Even snel een update. We zijn bij een homeopathische dierenarts geweest, die onmiddellijk doorhad dat er iets in zijn buik niet goed zat (ja OK, ik had natuurlijk al wel een snelle samenvatting gegeven, dus ik zal nog niet onmiddellijk "Het Zesde Zintuig" contacteren ). Vermoeden is dat de Panacur eigenlijk nooit gewerkt heeft omdat zijn darmflora al helemaal om zeep waren, en hij toch niks meer opnam. Het afwisselen tussen diarree en vaste poep dat we zagen had vermoedelijk niks te maken met de Panacur pil/pilvrije periode, maar gewoon met de cyclus van de parasiet. Panacur moeten we dus gewoon vergeten. Eerst zijn binnenkant herstellen. Hij krijgt daarom nu elke dag een beetje kleipoeder bij zijn CarniBest, om de diarree "in te dikken" (sorry voor de grafische beschrijving ), en dat is vanaf dag 1 al gelukt ! Na 3 dagen klei krijgt hij dan ook 14 dagen een probiotica-pil. Ondertussen heeft zij de Giardex besteld, en na 14 dagen gaan we dat eens uitproberen. Dan mag ik ook stilaan de groenten en het fruit beginnen toe te voegen aan zijn dieet. Ik ben benieuwd! Maar wij zijn al superblij! Zijn vrolijkheid is helemaal terug! Hij eet geen gras meer, dus hij is eindelijk niet meer misselijk! Oh laat het alsjeblieft vanaf nu met stijgende lijn gaan... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja daar hoef je geen zesde zintuig voor te hebben dat er iets niet goed zat, maar nu dus wel wat meer duidelijkheid, het klinkt logisch dat het te maken had met de cyclus van de parasiet.

 

Fijn dat het lukte om die kleipoeder bij de CarniBest te geven. Kwam ze zelf met de Giardex of heb jij dat aangekaart?

 

Geweldig dat hij in elk geval weer vrolijk is, ik duim heel erg met je mee dat het nu weer met stijgende lijn mag gaan.

 

Jenna eet eigenlijk gewoon haar vlees, en verder wat fruit en groenten en granen van wat wij ook eten en wat supplementen, dus het valt best mee haha. De hoeveelheid doe ik eigenlijk op gevoel en de ene dag is dat hier ook anders dan de andere dag.

Op barfplaats http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/groente-en-fruit/ kun je er ook e.a. over vinden. 

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

Ja, de Giardex had ik haar getipt... Het leek alsof ze er nog nooit van had gehoord. Ik heb de indruk dat wij Vlamingen gewoon niet zo onderlegd zijn in heel het holistische gebeuren en kruidengeneeskunde en zo. In vergelijking met Nederland bedoel ik dan. Maar ik kan me vergissen natuurlijk.

 

Dus, ondertussen hebben we al 2 dagen geprobeerd om hem de probioticapillen te geven, maar ook die worden er gewoon integraal weer uitgebraakt. Dr. Van Mechelen zegt zelf dat ze dat nog nooit heeft meegemaakt, dat een hond die pillen niet verdraagt. Uiteraard... Ze worden niet eens verteerd, ze liggen gewoon maagdelijk intact in het plasje. Iemand al eens gehoord dat honden niet tegen de coating van pillen kunnen? Ik dacht dat dat gewoon een onschuldige suikerachtige laag was? Wat kan daar nu mis mee zijn? Alternatief is dus de pillen opendoen en enkel het poeder te geven. Dat verdraagt hij wel, maar dat vindt de arts dan weer minder effectief. En zo gaat het geploeter maar verder...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ja, de Giardex had ik haar getipt... Het leek alsof ze er nog nooit van had gehoord. Ik heb de indruk dat wij Vlamingen gewoon niet zo onderlegd zijn in heel het holistische gebeuren en kruidengeneeskunde en zo. In vergelijking met Nederland bedoel ik dan. Maar ik kan me vergissen natuurlijk.
 
Dus, ondertussen hebben we al 2 dagen geprobeerd om hem de probioticapillen te geven, maar ook die worden er gewoon integraal weer uitgebraakt. Dr. Van Mechelen zegt zelf dat ze dat nog nooit heeft meegemaakt, dat een hond die pillen niet verdraagt. Uiteraard... Ze worden niet eens verteerd, ze liggen gewoon maagdelijk intact in het plasje. Iemand al eens gehoord dat honden niet tegen de coating van pillen kunnen? Ik dacht dat dat gewoon een onschuldige suikerachtige laag was? Wat kan daar nu mis mee zijn? Alternatief is dus de pillen opendoen en enkel het poeder te geven. Dat verdraagt hij wel, maar dat vindt de arts dan weer minder effectief. En zo gaat het geploeter maar verder... "

 waaruit bestaat die coating is dat op te  zoeken? hoe heten die tabletten, misschien staat ergens wat er precies in zit?

 

Of anders misschien een andere soort probiotica geven?

 

Hier in de buurt (ik woon in Duitsland) is ook geen allround holistisch dierenarts te vinden, wel Heilpraktikers, maar naar mijn ervaring weten die lang niet alles over bijv. de traditionele chinese geneeskunde, wel veel over homeopathie en sommige andere geneeswijzen.

 

 

 

 

 

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

Nee ik weet dus stomweg niet hoe die pillen heten, ze heeft er me 14 in een zakje gedaan, één voor elke dag, en dan weer controle. Ze lijken me zelf gemaakt, zo van die capsules uit twee helften. Maar is dat niet gewoon cellulose of zoiets? Dat kan toch geen reactie uitlokken? En toch... Omdat rond die Stomorgylpillen, die hij ook niet kon verdragen, ook zo'n gladde rode coating zat (om de bitterheid te maskeren, lees ik vaak). Rond die probioticapillen zit nu een gladde groene coating. De Panacurpillen waren gewoon wit, zonder coating, en die verdroeg hij. Maar die deden dan weer niks...

 

Maar ik ga haar morgen bellen. Dat soort dingen moet toch ook in vloeibare vorm bestaan? Zoiets Yakult-achtigs? Of poeder?

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Probiotica heb je ook in poedervorm ja...

 

Ik denk dat je op zich overal allergisch voor kan zijn, wie weet zit er een kleurstof in die capsules of een andere toevoeging waar hij niet tegen kan.

 

 

honden page profiel BasilBasil

honden foto van Basil

Dag allemaal!

 

Na een hele poos kom ik terug op de radar met het heuglijke nieuws dat Basil eindelijk Giardia-vrij is!!! We zijn dolgelukkig, het heeft bijna 6 maanden geduurd! Gestoomd en geammoniakt dat we hebben, niet normaal! En uiteindelijk is het de Giardex die het hem gedaan heeft! Vanaf nu ben ik een believer in Chinese kruiden!

 

Hele fijne feesten allemaal!!!

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Fun dat hy giarda vry is dat is zeer leuk nieuws veel succes verder hoor fyne feesten 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Jeeej wat een super nieuws! 

 

Volgende forumvraag: Mank lopen bij drafje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^