Diarree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FionaFiona

honden foto van Fiona

Al weken is mijn yuly (het pechhondje...Wie anders) aan de diarree. Niet gewoon diarree maar echt slijmerige dunne derrie...

In eerste instantie kreeg ze een kuurtje van salazosulfapirydine (lees oranje tablet) gekregen. De diarree leek ff minder. Toen de takletten op waren weer n kuur gekregen...leek weer ff minder maar niet over. Toen voor 50 dagen deze tabletten gehad en over op specific voer. Beter verteerbaar...oké. ..proberen maar. Ware het niet dat ik het al goed zat aan het raken was. Yuly poepte ook vaak in huis en als ik dan beneden kwam keek ze zooo schuldig...maar boos worden kan je niet op zo'n wijfje.  

Omdat de diarree weer terug kwam, tijdens het slikken van de oranje tabletten, ook dexamethason erbij gekregen. En ja hoor...dat hielp...eventjes. donderdag morgen laatste halve tablet en snel avonds alweer diarree. ..kon wel janken!!!

Vrijdagavond weer naar de dierenarts en weer n dexa injectie gehad en weer n kuurtje, stomorgyl, gekregen.

Vanaf vandaag kon ik ontlasting gaan opvangen. Hebben we al n x gedaan voor een giardiatest gedaan. Negatief.

Nu ze 5 dagen zonder die oranje tabletten is kunnen we weer verder testen met ontlasting. Met die oranje tabletten heb je n vertekend beeld.

Hoop morgen 3 x ontlasting te hebben en anders breng ik dat dinsdag. Morgen in ieder geval bloed af laten nemen.

Stel dat hier niks uitkomt wil ik yuly inwendig laten bekijken. Is toch niet zo raar...

Zijn er mensen met ideeën. ..mensen die een gelijkwaardig verhaal hebben...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Oh wat naar!! Zeker als het even goed lijkt te gaan maar het even later toch weer mis is...

Welk voer krijgt Yuly nu? Beer had namelijk ook aanhoudende diarree, poepte wel vijf/zes keer per dag, had altijd last van winderigheid en stonk verschrikkelijk. Het hield niet op. We dachten dat we uitgedokterd waren maarrr toen bleek hij dus voedselallergie te hebben.

honden page profiel FionaFiona

honden foto van Fiona

Specific digistive support. 

Daarvoor kregen ze alledrie gewoon voer bij t tuincentrum vandaan. Nooit ergens last van. 1 x ook er dag gewoon poepen en nooit stink poepies.

We hebben altijd royal canin light gegeven maar toen wij op curaçao woonden konden we het daar niet krijgen. En omdat beagles toch alles wel lusten whahahaha kochten we gewoon van alles. Nooit ergens last van gehad.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen giardia, dat is goed dus...wat ik zelf altijd geef is tasectan, alleen verkrijgbaar bij de apotheek, dat pakt direct de darmen aan, en stopt de diaree, maar wat ik juist goed vind dat het de darmen dus aanpakt, xoogle maar even op internet, danzie he wat het doet.......nog eveneen advies...geen voeding geven waar granen inzitten, of je nou brok geeft of vers vlees....granen is ballast, en poepen ze gewoon uit...

honden page profiel staffbullstaffbull

honden foto van staffbull

Weet niet of Yuly graag zwemt? Maar het water in recreatieplassen kan besmet zijn met bacteriën waar je hond ziek van kan worden.

Of bijvoorbeeld van een waterbak of ander stilstaand water gedronken?

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^