Kusjeeee

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Hoi allemaal, hier Aiko!!

 

Ik had deze week super veel mazzel want ik heb heel veel leuke dingen gedaan waarbij ik mijn vrouwtje helemaal voor meselluf had! 

 

Dit weekend hebben we meegedaan aan onze eerste dogsurvival, echt super leuk we hadden alle hindernissen genomen! Maar de leukste was die waarbij ik samen met vrouwtje een paar keer door een moddersloot moest! Ik werd zo enthousiast dat ik een bommetje maakte en vrouwje kopje onder ging 

 

En we hebben meegedaan aan een mocktrial, dat is een namaakveldwedstrijd. Iets met jacht dus. Maar het was heeel erg moeilijk want we konden op heel veel dingen gediskwalificeerd worden en we moesten met meerdere honden tegelijk oplopen en dan moest ik heel lang wachten en goed opletten! Maar we zaten bij de laatste 5 want ik had heel erg goed mn best gedaan. Alleen was het niet goed genoeg om in de middag ook mee te mogen doen omdat we toch niet konden winnen, want ik moest tijdens een apport ineens heel nodig... Oepsie. Maar gelukkig mochten we wel nog trainen 's middags.

 

En gister gingen we gezellig samen naar het strand, lekker afkoelen met de enorme hitte! Vrouwtje ging ook mee het water in dus ik werd helemaal blij! Ze moest wel nat en vol zand naar huis want ik had haar tuinbroek ondergegraven... En hij werd niet meer droog. Maar toen ze een foto van ons samen wilde maken heb ik het goedgemaakt met een kusje 

 

 

 

 

De foto's die niet van het strand zijn (de 2 bovenste en de foto's hieronder) zijn van toen ik weer eens model moest staan, want vrouwtje is heel druk bezig met oefenen met haar zwarte box. Ik weet niet meer hoe het heet. Maar dan moet ik lang stil zitten of vaak heen en weer rennen (want vrouwtje kan het nog niet zo goed)! En dat kan ik zo goed dus dan "mag" ik mee... Nouja het is weer een extra wandeling. 

 

 

Nou aju! Pootje van Aiko

 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Heel leuk om te lezen, Aiko.

Dat was echt plezier voor 2 !!

 

Ja, en waar je dat kusje gaf  De zonnebril schoot ervan omhoog 

Dat was echt met hartstocht    Geweldig !!

honden page profiel --

honden foto van -

 

Nou vooruit, Ronin wou ook even zijn hoofd laten zien. Beachboy op de boot, zit ie stoer te wezen! Vrouwtje vindt hem wel een stuk braver sinds ze hier tips had gevraagd 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

"  
Nou vooruit, Ronin wou ook even zijn hoofd laten zien. Beachboy op de boot, zit ie stoer te wezen! Vrouwtje vindt hem wel een stuk braver sinds ze hier tips had gevraagd  "

 Jou vind ik een echte KNAPPERD !!!!!!!!!

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Mooie hond mooie foto's

honden page profiel Susan en LokiSusan en Loki 3 doggies

honden foto van Susan en Loki

Ach wat lief

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

 

Wat een prachthonden heb je toch.

Aiko dacht dat tuinbroeken en water zand goed samengingen

het heet toch niet voor niks een tuinbroek

Heerlijk zo'n kusje

en toen had je ook nog zand in je mond en neus 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat gaaf dat je dat gedaan hebt de survival. Vraag me af hoe jullie er uit hebben gezien achteraf

5e met de mocktrail, (ga even opzoeken wat dat precies is) super knap!

 

Jullie mogen trots zijn op je zelf.

 

Mooie foto's

honden page profiel --

honden foto van -

"  
Wat een prachthonden heb je toch.
Aiko dacht dat tuinbroeken en water zand goed samengingen
het heet toch niet voor niks een tuinbroek
Heerlijk zo'n kusje
en toen had je ook nog zand in je mond en neus  "

Dankjewel! Haha ja ze had helemaal gelijk

 

En zand in mijn mond en neus? Welneeeee Ik heb ook mijn zonnebril niet af hoeven spoelen in de zee omdat hij vol met zand zat *kuch*

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Dankjewel! Haha ja ze had helemaal gelijk
 
En zand in mijn mond en neus? Welneeeee Ik heb ook mijn zonnebril niet af hoeven spoelen in de zee omdat hij vol met zand zat *kuch* "

 hahaha, gelukkig maar dat dat niet hoefde 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Wat gaaf dat je dat gedaan hebt de survival. Vraag me af hoe jullie er uit hebben gezien achteraf
5e met de mocktrail, (ga even opzoeken wat dat precies is) super knap!
 
Jullie mogen trots zijn op je zelf.
 
Mooie foto's "

Dat viel nog best wel mee! Door de moddersloot was ik wel vrij zwart geworden, maar het laatste slootje was vrij "schoon" dus toen is de modder eraf gespoeld. Gelukkig konden we op het terrein onszelf even afspoelen. Het was echt heel tof om zo samen te werken en het vertrouwen van je hond te winnen! Volgend jaar gaan we zeker weten nog een keer.

 

Dit is een korte uitleg over een veldwedstrijd:

 

 

Tot nu toe hebben we het steeds gehad over kunstmatige proeven, die gebaseerd horen te zijn op de jachtpraktijk. Daarnaast kennen we ook de zogenaamde veldwedstrijden. Een veldwedstrijd moet worden beschouwd en worden uitgevoerd als een normale jachtdag en de allerbelangrijkste eis aan de combinatie voorjager/hond is het binnen brengen van het (aangeschoten) wild. Niet meer en niet minder. Voor een redelijke kans op succes bij deelname aan veldwedstrijden is een hoog niveau van dressuur een absolute voorwaarde, maar dressuur alleen is niet voldoende. In de jachtpraktijk is geen enkele situatie hetzelfde, niets is standaard en ‘het komt zoals het komt’. Om succesvol aan veldwedstrijden te kunnen deelnemen, heb je balans nodig tussen dressuur, genetische (werk)aanleg en jachtervaring van de hond. Zonder dressuur ligt een hond binnen enkele minuten uit de wedstrijd, zonder genetische aanleg wordt
het wild niet gevonden. Praktijkervaring -zowel bij de hond als bij de voorjager - is noodzakelijk om problematische situaties die men tegenkomt op een goede manier te kunnen oplossen waardoor het wild gevonden en geapporteerd kan worden.

 

 

Op een mocktrial wordt er gekeurd volgens het reglement van een veldwedstrijd en er wordt ook een echte jacht nagebootst. Alleen wordt er gebruik gemaakt van dummy's, waardoor het voor de organisatie wel voorspelbaar is (die moeten immers bedenken waar ze de dummy's wanneer gaan plaatsen). De deelnemers weten evengoed niet wanneer ze precies hun hond in mogen zetten en wat ze van tevoren kunnen verwachten. Niet iedere hond krijgt dus hetzelfde apport.

 

 

Bij deze mocktrial hadden ze een startersklasse toegevoegd, daar deden wij in mee, en hadden ze het zo geregeld dat degenen die uit de wedstrijd lagen in de middag mee mochten doen aan een mocktrial training. Voor mij ging het dus helemaal niet om de wedstrijd, maar vooral om de ervaring. Alleen ik weet nu wel dat ik nooit aan veldwedstrijden mee wil doen, want ik heb verhalen gehoord van mensen die 1300km reden voor zo'n wedstrijd en er dan vervolgens binnen een paar minuten uitlagen waardoor ze weer terug konden... Ik hoef helemaal niet per se een diploma oid, maar als ik mee doe dan wil ik wel graag dat mijn hond en ik de kans krijgen om ervaring op te doen en om onszelf te verbeteren. Dus dit is niet mijn tak van de sport Al zou ik wel graag eens mee willen op een echte praktijkjacht! Dan wordt het geschoten wild ook gebruikt voor consumptie en dat voelt dan minder wreed voor mij.

 


 

 

 

 

Jacht
 
 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^