Stomorgyl

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AstridAstrid

Hallo, ik ben nieuw hier en zal me even voorstellen....ik ben Astrid en heb 2 hondjes, onze Freek (pincher) en Saar (chihuahua/jackrussel)

Nu had ik even een vraagje,onze Saar is maandag bevallen van een mooie nestje pups en ze doen het heel goed en komen ook goed aan maar Saar heeft van maandag al wat dunnere ontlasting met beetje slijm en heb deze week al verschillende keren naar de dierenarts gebeld en nu heeft hij mij vandaag Stomorgyl 2mg meegegeven en die moet ik 5 dagen lang 2 tabletjes in een keer geven maar las op internet dat je dit medicijn eigenlijk niet aan een zogende teef mag geven dus ik durf het haar niet te geven maarja neem aan dat de dierenarts hier toch ook verstand van heeft. Heeft misschien hier iemand ervaring met dit medicijn? Alvast bedankt!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik heb een fokker geroepen voor je

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan de apotheek gezelschapsdieren bellen van de faculteit diergeneeskunde. 

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

Om te beginnen zou ik eerst de DA weer bellen met de vraag of je het wel kunt geven.

Verder moet je weten waar de diarree vandaan komt. Het kan best komen van het opeten van de placenta's of van het ontwormen ( als je dat gedaan hebt..) 

Ik zou Saar even rust geven wat eten betreft; rijst met gekookte kip bv. en veel laten drinken.

Zelf heb ik geen ervaring met Stomorgyl...wel met diarree na de bevalling en dat was na een week en een beetje uitkijken met wat je voert ook wel over.

Gefeliciteerd trouwens met het nestje!

honden page profiel AstridAstrid

Dank je wel allemaal!

Ja dat zei de dierenarts ook dat het waarschijnlijk door de placenta's kwam omdat daar veel eiwitten zitten maar maak me dan zo'n zorgen en denk dat er dan meer aan de hand is  en ben bang dat ze dadelijk niet genoeg melk meer heeft voor de pups....ze drinkt en eet wel goed.

Ik ga wel even naar de apotheek bellen wat Wendy zegt dan weet ik het zeker of ze die medicijnen mag hebben.

 

honden page profiel AstridAstrid

Heb net naar de universiteit dierengeneeskunde Utrecht gebeld en daar zeiden ze dat ik de medicijnen niet moest geven omdat ze heel bitter zijn en komt dan in de moedermelk terecht en dan had ik kans dat de pups niet meer zouden drinken dus dat ga ik niet riskeren....ik hoefde mij geen zorgen te maken want zou nog van de placenta's kunnen zijn dus ga het met rijst en gekookte kipfilet proberen of het wat minder wordt.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Ik zou wel je DA op de hoogte brengen van deze uitslag.

 

Zelf denk ik ook dat het van de placenta's is. Hopelijk werkt de rijst en kip. Je teefje eet nu ook meer aangezien ze veel energie afgeeft aan de melk productie dus daar zou ik wel rekening mee houden.

 

Veel plezier met je nestje.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Misschien je da laten weten veel geluk met je nestje ;-)

Volgende forumvraag: Castratie en gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^