Daya's poot kapot. Update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

" De medicatie doet zijn werk.
Fijn dat het niet meer zo vurig is en de ontsteking eruit wordt gewerkt.
Heb je het zo veel mogelijk aan de lucht laten drogen?
Voor de meeste honden is het moeilijk om er af te blijven. Hoe doe je dat bij Daya?  Doe je 's nachts een sokje om? "

Inderdaad zoveel mogelijk aan de lucht laten drogen (advies dierenarts), alleen buiten krijgt ze er nog even wat omheen.
Ze heeft niet meer de neiging om eraan te zitten en als ze voorheen de neiging kreeg, was even zeggen: "Hey Daya, doe eens even niet..." voldoende, haha. 
's Nachts slaapt ze bij mij (in een 1-persoons bed ) en overdag zit mijn vader er eigenlijk de hele dag naast. Ze ligt nu rustig naast me en schopt ook niet meer met haar poot. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

" Dat ziet er beter uit! 
 
Waarom mag je niet naar een losloop gebied? 
Sneu en lief dat ze staat te wachten. Geef haar gelijk dat ze wilt wandelen, zo heerlijk altijd "

Vanwege de eventuele bacteriën en beestjes. Ik had gezegd dat ik zelf ook rode vlekken kreeg tussen mijn vingers en de dierenarts zei dat ik daar dan beter even weg kon blijven voorlopig. Ze vroeg namelijk of ik zelf ook last had van vlekjes en bultjes. En Daya heeft vaak de neiging om overal doorheen te lopen. Is normaal niet zo erg, maar ik moet even geen natte bladeren en dergelijke hebben (vindt ze heerlijk om doorheen te banjeren, haha).
Laat haar nu ook even niet met haar vaste vriendjes spelen, want dat gaat er soms best ruw aan toe. 

Ik vind het zelf ook een beetje balen. Ik loop liever op een mooie, rustige plek, dan in de drukke stad. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Bedankt allen voor de reacties! 
Ik ben wel een beetje huiverig om te hard van stapel te lopen. De vorige keer leek het namelijk ook zo goed te genezen, tot ik een hele pluk haar met de sok eraf haalde. Dat is ook een reden dat er nu bijna niks omheen zit.
Ik mocht toen ook nog gewoon naar het bos.
Misschien nu met de extra apotheek in huis, geen van zulk soort gebieden en zelden iets eromheen, dat het nu wel gaat lukken. 


Het scheelt ook wel dat het nu overdag behoorlijk warm is, dan ligt ze door de dag rustig op de koude tegels. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Vanwege de eventuele bacteriën en beestjes. Ik had gezegd dat ik zelf ook rode vlekken kreeg tussen mijn vingers en de dierenarts zei dat ik daar dan beter even weg kon blijven voorlopig. Ze vroeg namelijk of ik zelf ook last had van vlekjes en bultjes. En Daya heeft vaak de neiging om overal doorheen te lopen. Is normaal niet zo erg, maar ik moet even geen natte bladeren en dergelijke hebben (vindt ze heerlijk om doorheen te banjeren, haha).Laat haar nu ook even niet met haar vaste vriendjes spelen, want dat gaat er soms best ruw aan toe. 
Ik vind het zelf ook een beetje balen. Ik loop liever op een mooie, rustige plek, dan in de drukke stad.  "

 Aha, ik snap hem. Verstandig om daar even weg te blijven.

Ben heel benieuwd wat uit het afkrabsel komt. 

 

Zijn de vlekken bij je zelf weg? 

 

Het kan ook beter eerst goed genezen. Los en spelen komt wel weer.

 

Het knap al snel op.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

"  Aha, ik snap hem. Verstandig om daar even weg te blijven.
Ben heel benieuwd wat uit het afkrabsel komt. 
 
Zijn de vlekken bij je zelf weg? 
 
Het kan ook beter eerst goed genezen. Los en spelen komt wel weer.
 
Het knap al snel op. "

Ik ben ook erg benieuwd.
Bij mezelf zijn de vlekken weg. Had een vreselijke jeuk tussen mijn vingers, telkens als we op de hei waren geweest. Ik dacht dat dat weer een kwaaltje was. Ik ben er bijvoorbeeld, sinds we Daya hebben, achtergekomen dat ik hooikoorts heb (voorheen kwam ik namelijk niet zoveel buiten).

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Net terug van de dierenarts. Och jee, wat was ze blij dat ze de auto in mocht.  
Het resultaat van het laboratorium was nog niet binnen. Waarschijnlijk komt dit vrijdag of maandag. Dan hebben we even telefonisch contact over hoe het dan weer gaat. 
De dierenarts vond het er een stuk beter uit zien en zwelling in de poot is minder. Wel is haar lymfeklier in haar bil nog flink opgezwollen vanwege de ontsteking die er nog zit. De dierenarts heeft laten zien waar de lymfe zat en heb het kunnen voelen (een hele proem). Die moet helemaal weg zijn voor we überhaupt met de medicatie kunnen stoppen. 
De korsten zitten er nog en bij beide poten is het verder onveranderd gebleven, wat dus goed is. 
Na de dierenarts nog even een rondje stadspark gedaan (op de paden gebleven). Nu, voor de rest van de dag lekker rustig aan met dit warme weer. 



Het was druk bij de dierenarts met honden! Daya heeft zich deze keer (bijna) voorbeeldig gedragen in de wachtkamer. Toen we uit de spreekkamer kwamen heb ik haar pas kunnen wegen. Ze moet ook wat afvallen en er is al 2 kilo van af!  Iedereen van de familie en kennissen zijn opgehouden om voor koekentrommel te spelen (en mijn moeder ook), eindelijk!
Een tijd geleden kwam ik 2 vrouwen tegen, met een heel roedeltje en vertelde dat zo. Hun antwoord: "Je hond liefdevol aan een hartkwaal helpen." Ik vond dat zo'n goeie dat ik het thuis verteld heb en dat maakte toch wel flink indruk, ipv alle "moeilijke" teksten op internet over de verschillende gevolgen. Toch wel even fijn om hier thuis op één lijn te zitten! 

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Nog veel beterschap voor daya

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Dankjewel Nadine. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Daya heeft zich voorbeeldig gedragen fijn.

Het gaat voorzichtig de goede kant op,nog even wachten op de uitslagen.

En goed dat jullie haar niet te dik laten worden.

 

Daya mag nu lekker met het baasje genieten van het zomerweertje.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Goed nieuws. Fijn dat ze zich zo goed heeft gedragen.

 

Liefde voor je dier is heel veel aandacht geven en niet te veel eten.

Vind het een goede opmerking: met liefde een hartkwaal geven.

Wat dacht je van het extra gewicht voor de gewrichten

 

Als je brok voert, kan je daar een handje van achter houden, voor tussen door. Zo kan je wat lekkers geven en krijgt ze toch de juiste hoeveelheid binnen.

Gedroogde voertjes kunnen ook niet veel kwaad. Die kipfilet stukken in hele kleine stukjes knippen vb.

 

Ik moet bij haar snoetje veel aan mijn eerste boxer denken. Die uitdrukking, daar smelt je gewoon voor.

honden page profiel ioki van Noelle ioki van Noelle 3 doggies

honden foto van ioki van Noelle

" Net terug van de dierenarts. Och jee, wat was ze blij dat ze de auto in mocht.  Het resultaat van het laboratorium was nog niet binnen. Waarschijnlijk komt dit vrijdag of maandag. Dan hebben we even telefonisch contact over hoe het dan weer gaat. De dierenarts vond het er een stuk beter uit zien en zwelling in de poot is minder. Wel is haar lymfeklier in haar bil nog flink opgezwollen vanwege de ontsteking die er nog zit. De dierenarts heeft laten zien waar de lymfe zat en heb het kunnen voelen (een hele proem). Die moet helemaal weg zijn voor we überhaupt met de medicatie kunnen stoppen. De korsten zitten er nog en bij beide poten is het verder onveranderd gebleven, wat dus goed is. Na de dierenarts nog even een rondje stadspark gedaan (op de paden gebleven). Nu, voor de rest van de dag lekker rustig aan met dit warme weer. Het was druk bij de dierenarts met honden! Daya heeft zich deze keer (bijna) voorbeeldig gedragen in de wachtkamer. Toen we uit de spreekkamer kwamen heb ik haar pas kunnen wegen. Ze moet ook wat afvallen en er is al 2 kilo van af!  Iedereen van de familie en kennissen zijn opgehouden om voor koekentrommel te spelen (en mijn moeder ook), eindelijk! Een tijd geleden kwam ik 2 vrouwen tegen, met een heel roedeltje en vertelde dat zo. Hun antwoord: "Je hond liefdevol aan een hartkwaal helpen." Ik vond dat zo'n goeie dat ik het thuis verteld heb en dat maakte toch wel flink indruk, ipv alle "moeilijke" teksten op internet over de verschillende gevolgen. Toch wel even fijn om hier thuis op één lijn te zitten!  "

 

 Fijn he, nu afwachten tot vrijdag, komt goed hoor 

"Je hond liefdevol aan een hartkwaal helpen." whahaha, nou deze maakt echt indruk hihi, moet ik onthouden !! Ioki mag ook wel een paar kilootjes kwijt, ga hem nu lievdevol wat minder geven hihi

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Ja, het gewicht is hier al een tijdje een drama thuis. Iedereen eet hier ook de hele dag door. 

En dan de discussies hier:

Ik: "Ze wordt te dik!"

Ma (of pa): "Nee, ze is goed zo, dat hoort bij haar.

Ik: "Nee ma, ze wordt te dik.."

Liet ik wat foto's zien van wat goed is en wat te dik was. 

 

En ik maar kilometers maken. De enige bij wie de broek losser ging zitten, was bij mij. En thuisgekomen was er dan visite die weer een heleboel snoepjes kreeg van mijn moeder (ze kochten het trouwens ook zelf, terwijl ze geen hond hebben). Maar ga maar eens in discussie over zoiets...  Het ging hier op en af, dus hoop dat het nu goed blijft gaan en niet, dat als ik ben werken, dat de koekentrommel weer tevoorschijn komt. Mijn vader heeft er ook een handje van om onder het avondeten perongeluk (expres) te morsen en dan komt Daya Stofzuiger... 

En inderdaad, de gewrichten, heel belangrijk, maar ook dat drong niet door. 

 

Gedroogde kip is hier al tijden favoriet. Supermarktsnoepjes lust ze niet. Alles gedroogd hier trouwens: vis, hert, kip, vis met kip enz. Dat krijgt ze ook wel eens in haar puzzels of verstop het onderweg:

En nu ga ik vreselijk off-topic in mijn eigen topic. 

Ik hoop stiekem dat ze morgen al bellen. Ben heel erg benieuwd namelijk. 

 

Ben ook heel erg blij als het weer wat frisser is, Daya's poot genezen is en dat we samen weer naar een natuurgebied kunnen. 

Normaal konden we in de tuin een badje (zo'n zandbakschelp-ding) neerzetten, maar dat mag nu ook niet en dan met dit warme weer..  Sinds het constant zo warm is, is het al zo. Vind dat zo jammer. 

Dan wil ik wel sneeuw deze winter, hahaha! Als tegemoetkoming, Moeder Natuur! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Fijn dat jullie thuis nu op 1 lijn zitten veel beter voor Daya.

 

 

Leuke foto's,ze houdt van aktie zo te zien Jammer ja dat ze in de hitte nu niet in het badje kan, dan maar hopen op sneeuw en flink wat vorst om al die parasieten eens goed te doden.

honden page profiel ioki van Noelle ioki van Noelle 3 doggies

honden foto van ioki van Noelle

" Ja, het gewicht is hier al een tijdje een drama thuis. Iedereen eet hier ook de hele dag door. 
En dan de discussies hier:
Ik: "Ze wordt te dik!"
Ma (of pa): "Nee, ze is goed zo, dat hoort bij haar.
Ik: "Nee ma, ze wordt te dik.."
Liet ik wat foto's zien van wat goed is en wat te dik was. 
 
En ik maar kilometers maken. De enige bij wie de broek losser ging zitten, was bij mij. En thuisgekomen was er dan visite die weer een heleboel snoepjes kreeg van mijn moeder (ze kochten het trouwens ook zelf, terwijl ze geen hond hebben). Maar ga maar eens in discussie over zoiets...  Het ging hier op en af, dus hoop dat het nu goed blijft gaan en niet, dat als ik ben werken, dat de koekentrommel weer tevoorschijn komt. Mijn vader heeft er ook een handje van om onder het avondeten perongeluk (expres) te morsen en dan komt Daya Stofzuiger... 
En inderdaad, de gewrichten, heel belangrijk, maar ook dat drong niet door. 
 
Gedroogde kip is hier al tijden favoriet. Supermarktsnoepjes lust ze niet. Alles gedroogd hier trouwens: vis, hert, kip, vis met kip enz. Dat krijgt ze ook wel eens in haar puzzels of verstop het onderweg:

En nu ga ik vreselijk off-topic in mijn eigen topic. 
Ik hoop stiekem dat ze morgen al bellen. Ben heel erg benieuwd namelijk. 
 
Ben ook heel erg blij als het weer wat frisser is, Daya's poot genezen is en dat we samen weer naar een natuurgebied kunnen. 
Normaal konden we in de tuin een badje (zo'n zandbakschelp-ding) neerzetten, maar dat mag nu ook niet en dan met dit warme weer..  Sinds het constant zo warm is, is het al zo. Vind dat zo jammer. 
Dan wil ik wel sneeuw deze winter, hahaha! Als tegemoetkoming, Moeder Natuur!  "

 Het valt nog mee vind ik hoor, het zijn toch robuuste dieren he, zal heel fijn zijn als het pootje genezen is, nu juist met die hitte zijn de hondjes toch wel erg gestraft vind ik, ja hoor lekker sneeuw maar dan zelfreinigend liefst hihi 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Even een update:

Het was géén parasiet, maar een bacterie! Ben alleen vergeten te vragen wat voor bacterie (had net mijn ogen open). Moest haar lymfeklier voelen en deze is niet meer zo groot, maar voel 'm nog wel. Daya lag (lekker op haar rug) bij mij op bed tijdens het voelen en had zoiets van "Daaaag, hou eens even op met in mijn bil knijpen, jeetje!"  en verliet geërgerd het bed. Ik erachteraan. 


De korsten zitten er nog, maar we mogen wel naar het bos nu. 
Doe het voor de zekerheid nog maar even niet, haha. We gaan zo naar het kanaal en neem een heleboel water mee zodat ze niet in het water hoeft. Het mag nog niet nat worden. 


De medicatie is inmiddels op. We hebben alleen nog een kwart flesje Megaderm, dat mogen we opmaken. De klier goed in de gaten houden, dus regelmatig nog even voelen. Als het weer erger wordt, direct terugkomen. Ik heb goede hoop, want het is helemaal niet meer open gegaan de laatste tijd en er zijn ook geen plekjes meer bij gekomen. 
Ik ben benieuwd wanneer ze weer een harige poot heeft, want het is toch geen gezicht zo met al die korsten. Gelukkig dat ze er geen last meer van heeft, dat is toch wel het belangrijkste! 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Fijn om te lezen! En die bacterie is nu weg? Of kan dat ook weer terugkomen zeg maar?

oh ik lees nu dat je die lymfe klier in de gaten moet houden

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Het was wel een bacterie die op deze medicatie reageert, werd mij verteld, dus dat was goed. En inderdaad moet ik het nu in de gaten houden en als het terug komt, moeten we er nog even mee doorgaan. 

Ik heb wel het idee dat ik al nieuwe huid zie verschijnen tussen de korsten en schilfers. 

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Fijn dat het beter gaat! 

En wat heeft Daya toch een lief snoetje  Op die laatste foto laat ze mij ook zo erg aan mijn overleden boxertje denken. Die keek ook altijd zo lief!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Stafylokokken zo iets zal het wel geweest zijn.

Goed dat je het heb laten controleren!

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Fijn dat het beter gaat, ach die haartjes groeien vast wel terug en anders maar niet. Gezonde poot is toch waar het om gaat.

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Fun dat het béter gaat goed dat je het hebt laten nakijken ;-)

honden page profiel ioki van Noelle ioki van Noelle 3 doggies

honden foto van ioki van Noelle

Nou dat gaat de goede kant uit fijn hoor !!!

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Gelukkig gaat het de goede kant op.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, een bacteriële infectie. Dat zat er dik in, ik lees nu pas dat er ook sprake was een opgezette lymfeklier. Dat is al een sterke aanwijzing.

Gelukkig dat het nu beter gaat , nadat er een gerichte behandeling was ingezet. 

En ook slim van je om nog zo voorzichtig te zijn waar je gaat wandelen; die poot moet écht eerst 100% beter en schoon zijn....

Maar het komt helemaal goed gelukkig!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Fijn dat het beter gaat, een bacterie was de boosdoener dus.

 

Zou jij dan daar ook wat van opgepikt hebben of is dat toeval geweest...

 

 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

" Fijn dat het beter gaat, een bacterie was de boosdoener dus.
 
Zou jij dan daar ook wat van opgepikt hebben of is dat toeval geweest...
 
  "

Kan. Ik zit ook overal met mijn handen in en aan. Kan goed zijn dat ze het in het water heeft opgelopen. Een wondje op haar poot bijvoorbeeld de keer dat ze uit de auto is gevallen. Dat was op die hoogte ongeveer. Ik heb altijd wondjes aan en tussen mijn vingers (vanwege het werk wat ik doe) en als ik dan een takje uit het water/modder haal... 
Geen idee of dat kan, maar dat was het eerste waar ik aan dacht. 



Bedankt voor al jullie reacties! 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hond attaque?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^