Puber / sloper

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amantjuh8amantjuh8

Hallo,

Wij hebben een rottweiler reutje van 10 maanden. 2 maanden geleden gecastreerd. Lief in omgang zowel met kids als met andere dieren.

Na de castratie is hij begonnen met alles te vervreten. noem de bank, de kozijnen, tafel, speelgoed van de kinderen en ga zo maar door, ligt het niet voor het pakken dan springt hij wel ergens op zodat hij wat krijgt.

 

De bench hebben we al in huuis gehad, deze hebben we weg gehaald omdat we nog een oude hond in huis hebben, deze loopt los in huis en hier door jankt onze rottie dan alles bij elkaar en krabt alleen maar tegen de tralies aan

In huis liggen honden speeltjes, ballen en touwen maar hier heeft hij zonder ons toezicht geen oog voor.

Buiten pakt hij ook alles wat hij voor de tanden krijgt; kussen van de loungestoelen, was van de waslijn.

Buiten als we met hem spelen door bijv een bal weg te gooien dan komt hij na 4 keer aan met iets anders om te verscheuren.

 

we wandelen en fietsen dagelijks met hem  dit gaat overigens  prima.

 

Beweging en aandacht krijgt hij dus genoeg dus waar het vervreten dan vandaan komt ik weet het niet meer.

 

iemand tips wat we hier aan kunnen doen?

honden page profiel StemineStemine

honden foto van Stemine

Wij geven King kartonnen dozen, lege keukenrollen van karton, kleine kartonnen verpakkingen. Dit vind hij super om te verscheuren en tot nu toe blijven onze meubels gespaard. Dit geven we wel niet dagelijks, dus weet niet als je er wat aan hebt, of als het alleen maar zou aanzetten tot slopen bij jullie. Ik ben zelf nog veel aan het leren, dus wil je geen foutief advies geven!

 

Hij heeft nog niets stukgemaakt thuis en hij zit ook gewoon los als we slapen of als we werken zijn. 

 

Ook soms een knuffelbeer die hij volledig uit elkaar haalt (uiteraard met onze toestemming en onder toezicht)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Jammer dat hij jong gecastreerd is. Het kan dat hij daardoor onzekerder is geworden. 

Hormonen hebben ze ook nodig voor de groei en voor het vormen van hun karakter.

 

Wanneer sloopt hij? 

 

Wat soms gebeurd, een hond pakt zijn eigen speeltje en gaat alleen spelen, geen aandacht van de baas. Pakt hij iets wat niet van hem is, krijgt hij gelijk aandacht.

Dit hebben ze snel door. Dat kan een rede zijn van niet met de eigen speeltjes spelen, dan is er nl geen aandacht en wel verboden spullen pakken, dat is aandacht.

 

Als hij sloopt als hij alleen is, dan zal hij moeite hebben met alleen zijn.

Piepte hij in de bench, toen jullie weg waren?

 

Hebben jullie de bench aangeleerd, net zo als het alleen zijn? 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hier ook eentje met verlatingsangst. Wat heeft geholpen hier is, van nul af beginnen met leren alleen zijn. Eerst een halve minuut, dan een minuut en zo verder.

Ik heb ook een soort van 'vertrekritueel'. Geen duizend kusjes of overdreven gedoe, want dan maak je het nog erger.

Ik ga met de honden naar de bank, doe het gebaar van 'in de zetel' en dat doen ze dan ook. Dan zeg ik heel rustig 'mama komt straks', ik geef ze een aai op hun kopje en ben weg.

Doe ik dit niet, dan vind ik sowieso wel iets wat is gesloopt. Ik leg dan ook altijd kartonnen doosjes en reclamefolders op de hoek van het aanrecht.

Als er dan toch wat gesloopt wordt, dan moet ik enkel snippers rapen.

Ik zou van vooraf aan beginnen en de hond een lekker kauwbeen laten 'pikken' van de tafel of een stoel of zo, en dit been neem je weer weg wanneer je thuis komt.

Honden slopen volgens mij niet voor hun plezier. Ze doen het alleen als ze heel onzeker zijn en gefrustreerd raken omdat hun baasje er niet is. Alleen zijn is niet evident voor een hond. Dat vraagt een hele periode van 'leren', en bij de ene hond gaat dit vlotjes en bij de andere duurt het een hele poos.

Veel succes!

honden page profiel amantjuh8amantjuh8

Wij hebben hem bewust zo jong laten castreren omdat ze ook wekelijks op een plek komen bij andere honden en we daar geen gevechten of jongen van willen ;)

Ook onze andere hond is gecastreerd en hier piste hij over heen 

 

Hij sloopt zowel als dat hij alleen is en als dat  we er bij zijn. 

Hij weet ook wel waar hij mee bezig is want als we hem alleen al aan kijken dan laat hij het al los en gaat hij in zijn mand. 

 

Wij hadden de bench aangeleerd dit ging goed tot aan zijn castratie, daarna was het piepen en doen zowel als wij op bed gingen maar ook als wij bij hem waren.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Reuen onderling hoeven niet te gaan vechten. Als een teef loops is, is het even  oppassen. De eigenaar van de teef zou verstandig zijn, losloop gebieden te vermijden. Sowieso drukke honden plaatsen.

 

Wat gebeurd door het weg vallen van de hormonen, is dat de botten langer doorgroeien en helaas poreuser worden. Op de korte termijn zal je niet veel merken. Wel op de langer termijn.

 

De rede dat als hij sloopt je hem aankijkt en naar de mand gaat, is aangeleerd gedrag. Hij weet niet dat het verkeerd is, hij heeft geleerd, dat hij naar zijn mand moet, als je hem aankijkt.

Honden doen geen stoute dingen om je te pesten of stout te zijn. 

Ze doen dingen met rede.

 

Je zou hem kunnen filmen als hij alleen is, dan zie je hoe hij zich voelt.

Slopen als je er bij bent, kan zijn, dat hij heeft geleerd, door slopen aandacht te krijgen. Het kan komen door onrust, stres, verveling.

 

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Geef hem spullen die hij wel mag 'slopen'/op kauwen en beloon hem daarvoor. Corrigeren als hij iets sloopt wat niet mag (NEE! time out geven eventueel, iets geven waar hij wel op mag kauwen) Zorg ook dat je spullen zoveel mogelijk opruimt die hij niet mag slopen.
Het is ook wel een beetje de leeftijd hoor..
Ook ik vind het jammer dat je hem zo jong hebt laten castreren. Die hormonen hebben ze nodig om te groeien en ontwikkelen en zetten echt niet juist aan tot vechten met andere reuen. Maar ieder zijn eigen keus daar in..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou proberen of wat meer rust hem goed doet, ipv druk met andere honden spelen en langs de fiets lopen, ballen gooien etc. eens een tijdje meer concentreren op hersenwerk (heel makkelijk beginnen) en kijken of dit hem goed doet.

 

https://hersenwerkvoorhonden.nl/

 

 

 

Laat hem ook eens zelf zijn wandeling bepalen, de richting, waar hij wil snuffelen, hoe lang hij wil snuffelen.

 

honden page profiel ElianeEliane

Wat was de reden om hem te laten castreren, als ik vragen mag?

 

Ik zou stoppen met fietsen en spelen. Heel wat mensen beseffen niet dat door deze handelingen bepaalde stoffen in het lichaam worden aangemaakt die zorgen dat de hond alles behalve rustig wordt.

En laat nu net dat zijn waar een hond van houdt... rust, kalmte.

Als je gaat wandelen doe dit dan op een rustig tempo. Maak gebruik van een lange lijn als hij niet los kan/mag. 8 of 10 meter. En kan je ruimte geven of nemen al gelang waar je wandelt. Wandel liefst in een zo'n prikkelarm mogelijke omgeving . En laat de hond rustig zijn tempo bepalen en als hij snuffelt, rustig laten snuffelen.

Zorg ook in huis dat het niet te druk is. Hoe meer prikkels, hoe meer stress een hond ontwikkelt. Op een bepaald moment ontstaat er een groot onevenwicht van stoffen in het lichaam en uit zich dat in gedragsproblemen of mogelijk ook gezondheidsproblemen.

 

Geef hem gedroogde kophuid om op te kauwen (groot genoeg min 35cm, betreft verslikking) . Behalve dat het gezond is 'zonder een hoop suiker, bewaar of bleekmiddelen) produceren klieren ook andere stoffen die bij de hond zorgen voor rust.

Volgende forumvraag: Agressie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^