Au puppytandjes!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sandra (Gast)

Het is alsof we een jonge kat hebben. Mijn vriend en ik zitten lekker onder de krassen van de puppytandjes. Wat zijn die scherp zeg!! Heb al het nodige geprobeerd als onze handen of voeten weer eens worden aangevallen, zoals afleiden met een speeltje of bot waar hij wel in mag bijten, omdraaien en negeren (al lukt dit niet omdat het bijten gewoon teveel pijn doet), time out in de bench (maar wil de bench ook niet te vaak hiervoor gebruiken). Een harde nee of foei werkt ook niet. We willen geen harde maatregelen gebruiken zoals in de nekvel pakken of op de grond duwen wat je ook wel leest. Hoe kunnen wij onze pup dit toch op een positieve manier afleren? Het is een boxer pup van 10 weken oud. Op de puppycursus kregen we te horen dat het een kwestie van doorzetten is en dat ze er vanzelf overheen groeien. Hier nog tips? 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Vervelend dat niks lijkt te werken. Hier ook weer een jonge pup van 14 weken in huis en is ook dol op bijten. Ik weet niet wat voor speeltjes en kauwmateriaal je hebt, maar hier werken rubberen botjes en bijtringen met verschillende structuren erg goed. Ook geef ik bullepeesjes en hoefjes om op te kauwen. Misschien is dat een idee mocht je dat nog niet hebben. 

En belonen als ze een speeltje gebruikt als je "ruilt ".

 

Een bench als time out kan averechts gaan werken. Dit moet natuurlijk een fijne plek zijn en geen straf.

 

Een pup kan ook druk worden en bijterig als ie moe of overprikkeld is. Dat is hier ook zo en dan is het tijd voor verplichte rust. Misschien is dit ook de oorzaak?

 

En ja het is een fase en gaat wel over. Maar tot die tijd is het erg vervelend en pijnlijk. En dan gaan ze ook nog eens tandjes wisselen straks. Daar kunnen ze ook flink last van hebben.. Dus uitleven op iets anders dan jullie is wel een must. 

Succes!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik vind dat jullie heel goed bezig zijn! Mijn mening is ook: doorgaan zoals je het nu aanpakt en het gaat vanzelf over

 

Edit: time-out in de bench zou ik inderdaad wel mee stoppen. Een pup legt die link nog niet en zal de bench als strafmiddel gaan zien.

honden page profiel teckelfanteckelfan

honden foto van teckelfan

Yep, staan al een paar topics over bij 'puppy' (ook van mij ;-)) Ik hoop ook dat het snel voorbij is; mijn pup is nu 14 weken. 
Wel weet ik bij mijn pup dat hij gewoon heel moe is als hij hard begint te bijten dus dan is het verplicht rusten in de puppyren of bench.

Succes :-)

Sandra (Gast)

Heb inderdaad het idee dat het vooral komt als hij moe is. Alleen zelf dan rust pakken is lastig. Ga nu vaak bij hem op de grond zitten en meestal komt hij uiteindelijk bij je liggen. Ook doen we hem ongeveer 3 a 4x per dag even verplicht in de bench. Blijf er nog even bij tot hij lekker rustig gaat liggen en dan is hij zeker 1,5 uur stil. S nachts slaapt hij ook in de bench. Van 23.00 tot 6.30 slaapt hij al door en helemaal droog, zo knap. Dat gaat dus goed. We hebben diverse bijt speeltjes zoals bijtring, flostouw, kauwstaven, kong met pasta, etc. Is ook nog een beetje zoeken wat hij echt leuk vindt om in te bijten en mee te spelen. We wandelen 4x per dag ongeveer 20 min, vooral snuffelen en zitten, om zich heen kijken naar andere honden, en knuffelen met mensen :-). Het bijten is echt het enige wat iets minder is en waar we ons niet echt raad mee weten, behalve volhouden en hopen dat hij hier overheen groeit. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Volhouden! Je pup is 10 weken en het is nu eenmaal normaal pup gedrag. Ik zou het afleiden volhouden en op momenten dat hij overprikkeld lijkt hem rust geven. Dat kan in de bench of met jou even rustig op de bank/grond met een lekker botje :)

 

Weet je pup wat nee of foei betekend? Dit is iets wat je pup moet leren voordat je het kan gebruiken.

Sandra (Gast)

Hij weet denk ik heel goed wat nee of foei betekent ;-). Komt ook steeds vaker voor dat hij dan stopt en naar een speeltje rent om dat te pakken/bijten, dan zeggen we ook meteen heel blij goed zo of braaf. Ook leren we zachtjes, want hij mag best zachtjes op m'n vingers bijten/sabbelen. Moet hij ook leren. En commando's als zit en hier, plas doen en wacht bij de straat oversteken kent hij ook al. Althans het moet nog bevestigd worden maar krijg wel het idee dat hij het al snapt. Zo super slim al een pup van 10 weken. Ook niet speciaal aan het trainen maar op dag 1 meteen een woord koppelen aan bepaald gedrag. Blijft dat hij dus regelmatig in de handen en voeten blijft hangen met heeeeele scherpe tandjes ... ;-). We gaan gewoon consequent door en houden vol! 

luna (Gast)

Is vier keer per dag 20 minuten niet wat teveel van het goede?Ik heb gelezen dat je bijv bij 8 weken 8 minuten wandelt per keer.Bij 9 weken 9 minuten.Wij hebben onze pup daar ook in overvraagd.Toen we minder lang gingen wandelen deed haar dat wb gedrag echt goed!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Hij weet denk ik heel goed wat nee of foei betekent ;-). Komt ook steeds vaker voor dat hij dan stopt en naar een speeltje rent om dat te pakken/bijten, dan zeggen we ook meteen heel blij goed zo of braaf. Ook leren we zachtjes, want hij mag best zachtjes op m'n vingers bijten/sabbelen. Moet hij ook leren. En commando's als zit en hier, plas doen en wacht bij de straat oversteken kent hij ook al. Althans het moet nog bevestigd worden maar krijg wel het idee dat hij het al snapt. Zo super slim al een pup van 10 weken. Ook niet speciaal aan het trainen maar op dag 1 meteen een woord koppelen aan bepaald gedrag. Blijft dat hij dus regelmatig in de handen en voeten blijft hangen met heeeeele scherpe tandjes ... ;-). We gaan gewoon consequent door en houden vol!  "

 Eigenlijk zou je hem helemaal niet in je handen moeten laten bijten  ,niet hard ,zacht of sabbelen ,gelijk wat in het muiltje duwen waar wel op gebeten mag worden ,op deze leeftijd weet pup echt nog niet wat hard of zacht bijten is .melktandjes zijn nu eenmaal super scherp en je boxertje heeft ook nog klemkaken ,

Verders ben je naar mijn idee goed bezig hoor ,

Veel plezier met de pup .

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Doorgaan met het ruilen van handen voeten voor speeltjes kluifjes, toch heb ik soms gewoon t idee dat handjes en voetjes juist deze tijd veel lekkerder smaken. Als ik hier au zeg of nee merk ik ook echt verschil dat ze gaat likken, wanneer ze likt zeg ik dat is lief (gaat natuurlijk om het woordje lief) ons pup is nu 16 weekjes.

 

Over verplicht rusten, ik denk niet dat 20 min buiten zijn, als het gaat om zitten kijken, snuffelen, niet heel erg is. maar 20 min doorstappen is niet de bedoeling (heb ik ook nog nooit iemand zien lukken met een pup)

om verplicht rust te krijgen, hadden ze mij vertelt neem haar lekker op schoot, dus voor mij betekend dat op de grond zitten, ze mag niet op de bank. en de pup gewoon bij je houden, beetje lekker kriebelen, voor je t weet zijn ze zo suf vooral omdat jij de rust bewaard dat ze lekker willen slapen

 

Sandra (Gast)

Het is inderdaad niet 20 min wandelen. Max 10 min met 10 min snuffelen, om zich heen kijken naar auto's, fietsers, etc en begroeten van andere mensen en honden. We zullen meer proberen om het bijten voor te zijn. En als dat niet lukt direct iets iets voor z'n snuit houden waar hij wel in mag bijten. Dank voor alle tips!! 

Volgende forumvraag: pup springt tegen visite op
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^