Angst agressie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bingiebongbingiebong

Hallo iedereen,

Ik ben Kristel en nieuw op het forum. Ik heb een lieve hond Bing van 7 jaar. Een kruising tussen een Border Collie en een cockerspaniël. 

Ik zit met een dingetje over hem. Ik heb hem vanaf toen hij 4 maanden was. Hij had toen al 3 baasjes gehad, incl Fokker. Dit weet ik omdat dat in zijn paspoort stond. Hij was toen wat verwilderd, zenuwachtig en happiger en blafferig naar mense en ook naar mij. Toen vooral mannen. Het grootste gedeelte is er wel uit, hij is rustiger, lief tegen mijn dochter en luistert goed, soms wel Oost Indische doof :s

Het punt is alleen dat hij soms uit kan vallen tegen mensen die hij niet kent of 'als bedreiging ziet' denk ik.. Hij is wel is ineens naar mensen toegerend, blaffende en happend naar de enkels. Nooit echt gebeten, maar soms wel een schaafwondje aan over gehouden. Nou pas ik al 6 jaar op honden en laat ook honden uit en wil het professioneel aan gaan pakken, dus zou het fijn zijn als ik dit gedrag er toch nog uit krijg of leer begrijpen en eerder kan corrigeren/ inschakelen.. als mensen hem aanhalen kan hij ook ineens happen. Het gekke is dat hij het niet bij iedereen doet. Soms komen hier mensen over de vloer en zijn ze gelijk zijn beste vriend.. 

 

Vorige sprong hij los bij ons uit de auto in onze straat om naar huis te gaan en rende direct op een stel af en begon te blaffen, aan te vallen, happen. Zonder aanwijsbare reden.. die mensen schrokken zich rot natuurlijk!! Gelukkig bleef de schade beperkt.

 

Wie kan mij hierin verder helpen? 

 

Groetjes Kristel, alvat bedankt

honden page profiel LindaLinda 2 doggies

honden foto van Linda

Ik heb er vanuit mezelf geen ervaring mee en heb dus niet echt advies of tips. Behalve misschien eentje waar je zelf al aan gedacht hebt.. Een gedragstrainer inschakelen? 

honden page profiel bingiebongbingiebong

Ja denkt dat het daar wel op uitkomt inderdaad, ga wel is even rondkijken. 

 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik denk het ook wel ja.. Je zal vast nog wel tips krijgen hier, maar iemand die je fysiek helpt en ondersteund is denk ik wel erg prettig met dit soort problemen.. En je wil het meteen goed aanpakken wat natuurlijk ook heel goed is. Dus denk dat jou dan icm een goede trainer wel een uitkomst zal zijn :)

 

Heel veel succes gewenst!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Om te beginnen, houd hem aangelijnd zodat hij niet ineens op andere mensen af kan stormen.

Daarnaast aangegeven dat mensen hem niet zomaar moeten aaien.

 

Leer goed kijken naar je hond. Je kan het zien als hij het spannend vindt. Zorg dan voor voldoende afstand zodat hij zich prettiger voelt. 

 

Ik heb zelf ook zo'n exemplaar met weinig zelfvertrouwen.  Zelf heb ik bij haar niet het gevoel dat het ooit helemaal over gaat, maar door goed op haar te letten is er geen probleem. 

 

BAT is misschien interessant voor jullie om je in te verdiepen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Inderdaad laat hem niet meer los, dat is niet verantwoord.

 

Ik zou er ook rekening mee houden dat dit niet iets is dat je er voor honderd procent uitkrijgt. Dus ik zou zelf deze hond wel altijd aan de lijn blijven houden.

 

Vaak is het toch gewoon de spanning zoals al aangegeven is, de hond heeft meer afstand nodig. Daarin kan je hem wel heel goed begeleiden, door een goede lijnvoering onder andere. Dat houdt in dat je daar waar het kan en er geen mensen of andere honden in de buurt zijn de hond een lange lijn krijgt, zodat hij kan snuffelen waar hij wil in zijn eigen tempo (ontspannend).

Verder als je mensen ziet of andere honden ga je afstand maken door er in een boog omheen te lopen (recht op elkaar aflopen is heel onbeleefd of zelfs dreigend in hondentaal) of gewoon terug te lopen.

 

Moet je langs iemand passeren loop dan tussen diegene en je hond in, met korte lijn in twee handen, hond naast je dus, zodat hij niet voor je langs kan schieten.

 

Hier wat links waar je misschien iets aan hebt.

 

http://upsidedown.homestead.com/Kalmerende_signalen__de_kunst_van_het_overleven.pdf

 

 

http://www.moniquebladder.nl/wat-is-bat-voor-je-hond/

 

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Aanlijnen.

 

Ik weet niet hoe vaak je dit nog wilt uittesten..hoe vaak mag hij nog happend op mensen afrennen,eer hij een rotschop krijgt.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Je hebt de hond 6.5 jaar en zolang laat hij dit gedrag al zien?

En nu na 6.5 jaar besluit je er wat aan te doen, wel erg laat maar gelukkig niet te laat 

 

Beste tip die hier voorbij gekomen is, aanlijnen!

Zolang de hond aangelijnd is kan hij niet op jan en alleman afstormen die op dat moment een bedreiging voor hem zijn.

Ook zou je hem medisch na kunnen laten kijken of er nergens pijn enz zit, dit is namelijk ook vaak het geval bij gedragsproblemen.

Laat andere mensen hem gewoon niet meer aaien dan hoeft hij ook niet uit te vallen.

Daarnaast ben ik ook groot fan van BAT misschien kun je hier meer info over lezen en kijken of het bij jullie past.

Er zijn in Nederland al een aantal gedragstherapeuten die op deze manier werken en daar hele mooie resultaten mee behalen.

Zeker ook leerzaam als je professioneel op honden wil gaan passen.

Daarnaast als je professioneel met honden bezig wil zijn zou ik zeker een opleiding gaan volgen en je verdiepen in hondengedrag.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Naast het aanlijnen en het inschakelen van een prof, wat ik zeker aanraad, zou ik ook gaan kijken naar wat motiveert jouw hond.

 

Ik heb hier ook een hond met angstagressie maar het is ook een werkhond (toller). Als ik bijvoorbeeld met hem op jachttraining ben, valt hij nooit uit, wat er ook gebeurd. De reden? Werk is veel belangrijker. Je hebt een kruising tussen twee hondjes die ook graag willen werken. Vind uit wat hem motiveert (of misschien weet je het al). Hier hebben we laatst een boottocht met rennende en gillende kinderen overleefd door constant met een balletje bezig te zijn.

 

Leer de signalen van je hond kennen. Luan valt ook niet naar iedereen uit en we zien niet altijd het patroon. Maar ik zie wel de voorsignalen. Hij verstijfd, focust, gaat iets naar voren hangen. Allemaal in 1-2 seconden tijd. Maar ik zie het aankomen. En dus kan ik anticiperen. Achteruit lopen, opzij stappen, een balletje uit mijn zak toveren en hem belonen als bij zijn aandacht op mij richt.

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

En nou vergeet ik gewoon nog te zeggen.......welkom kristel

honden page profiel bingiebongbingiebong

Bedankt voor alle snelle berichten. Ik ga zeker naar de bat training kijken.

 

Luan en lenne, de voorsignalen zijn inderdaad heel herkenbaar! Ik denk inderdaad dat het een goede tip is iets met hem van een Training / bezigheid te gaan doen, ook om zijn zelfvertrouwen misschien te laten groeien. Hij is gek van de bal, stok ed, dat word hij nooit zat haha. Ik ga het is uitzoeken. Bedankt voor je erkenning. 

 

Reageer verder in volgende bericht. Net wiste hij alles

honden page profiel bingiebongbingiebong

De mannen; Bing is vaker gecontroleerd bij de dierenarts, overigens niet direct voor zijn gedragsprobleem. Verder nooit iets opvallends gevonden. Heb wel is gedacht dat er misschien iets is met zijn achterstel is. Al gaat dat de laatste tijd beter. Daar ga ik ook nog even naar laten kijken! Dankje!

honden page profiel bingiebongbingiebong

Dobry bedankt voor de links, daar kan ik wat mee.

 

Dankje yara!

 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Waar woon je? In Nieuwendijk zit een hele goede hondenschool, N&N dogtrainers, waar ze een goede cursus aanbieden, zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Kijk maar eens op www.dogtrainers.nl. Ook hebben ze een instructrice die BAT gecertificeerd is, mocht je hond niet in een klein groepje kunnen trainen. Zelf heb ik de BAT cursus ergens anders gevolgd en heb persoonlijk veel meer aan de cursus zelfbeheersing gehad. Succes met je hond, ik herken wel het e.e.a. uit je verhaal.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik heb hetzelfde dingetje met mijn Roemeense teefje. Alleen valt ze uit naar sommige honden. Ik zie dit niet als angst agressie, maar als angst en niet weten hoe ermee om te gaan. Daarom heb ik aangeklopt bij Monique Bladder. Uit ervaring een goede gt die hier veel vanaf weet. Misschien tip? 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Ik heb hetzelfde dingetje met mijn Roemeense teefje. Alleen valt ze uit naar sommige honden. Ik zie dit niet als angst agressie, maar als angst en niet weten hoe ermee om te gaan. Daarom heb ik aangeklopt bij Monique Bladder. Uit ervaring een goede gt die hier veel vanaf weet. Misschien tip?  "

 Heeft het jullie veel geholpen? 

Hebben jullie echt prive sessies gehad, of zo'n online training bij haar? 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

"  Heeft het jullie veel geholpen? 
Hebben jullie echt prive sessies gehad, of zo'n online training bij haar?  "

 Ik zie nu dat ik niet echt duidelijk was. Ik heb contact met haar gezocht en ze heeft aangeboden te willen helpen. Ik moet nog alles goed uiteenzetten. Dus zit er nog niet 'in'. Maar ben naar meerdere workshops geweest van Monique en ik kan me zeer vinden in wat ze zegt. Daarbij heb ik kennissen die ook goede ervaringen met haar heb. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Ik zie nu dat ik niet echt duidelijk was. Ik heb contact met haar gezocht en ze heeft aangeboden te willen helpen. Ik moet nog alles goed uiteenzetten. Dus zit er nog niet 'in'. Maar ben naar meerdere workshops geweest van Monique en ik kan me zeer vinden in wat ze zegt. Daarbij heb ik kennissen die ook goede ervaringen met haar heb.  "

 Oh ja zo kan het ook nog gelezen worden.

Ik ben benieuwd, succes. En laat vooral weten hoe het gaat 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Belangeijk om te weten, dat een hond een sociaal levend dier is. Zijn sociale groep, daar heeft hij een band mee. Iedereen van je gezin, ook alle dieren en verder bekende mensen en dieren. Alles daar buiten, marngewoonnvan de aardboden verdwijnen van honden, totaal niet belangrijk.

De meeste honden hebben geleerd dat de vreemde je niets doen, je met rust laten. Vreemde vormen zo geen bedreiging.

Jou hond, vind vreemde dood eng. Je weet nooit wat een vreemde zal doen. Die zijn onvoorspelbaar voor je hond. 

Jou hond, jaagt die vreemde dus weg.

Dat doet ze dus zeker wel met een rede! 

 

Jou taak, om je hond te beschermen, voor haar te zijn. Jij zal moeten regelen, dat zijnzich zelf niet meer hoeft te verdedigen.

Wat de rest zegt: aan de lijn, als er mensen in de buurt zijn. Nooit, maar dan ook nooit, vreemde je hond laten aaien! 

Loop altijd in een boogje om vreemde heen. Als je dit consequent doet, zal het naderen van vreemde voor jou hond op den duur voorspelbaar worden. Ze zal leren, dat ze nooit contact hoeft te maken, dat ze op jou kan vertrouwen, jij regelt het voor haar. 

Zo worden vreemde niet meer belangrijk en zal ze op den duur niet meer gaan reageren op vreemden. Je zal steeds dichter langs ze kunnen lopen. Maar jou hond bepaalt hoever ze het aankan.

 

Mocht je een uitlaat gaan beginnen, verdiep je dan aub in honden en hun gedrag, zo belangrijk.

Volgende forumvraag: Honden lijken erg op ons mens
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^