gezicht happen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

gezicht happen (Gast)

mijn naam is laura en sinds 3 weken heb ik een teckelkruising van 11 weekjes oud. het is natuurlijk nog een lekker jong ding dus ben druk bezig met zindelijkheid en haar laten wennen aan alles. ze lijkt zich al erg thuis te voelen en het gaat iedere dag beter met haar opvoeding. nu sinds een week speelt ze ook echt al veel en ook soms erg ruig( bijten en nippen ) dit leer ik haar wel af want in mijn handen bijten expres vind ik niet een gewenst gedrag. nu valt het mij op dat ze op de raarste momenten inneens wakker word of een knop om krijgt, dan kijkt ze me even aan, komt er een grom achteraan en vliegt ze met volle snelheid met haar tanden bloot richting mijn lippen of neus. al 2 keer had ze me flink te pakken tot bloedens toe. ik zie het als ruig speelgedrag, maar het komt zo uit het niets dat ik het vaak niet voor ben. als tip van de puppy training gekregen haar op dit moment op haar rug te leggen voor 3/5 seconden en dan even te negeren, het lijkt op het moment wel te helpen maar een paar uur later kan het inneens weer gebeuren. hebben jullie er ervaring mee? en zo ja, zijn er tips?   

honden page profiel --

honden foto van -

Wat een rare puppytraining heb jij, als ze zeggen dat je je hondje op zijn rug moet leggen. Dat is erg bedreigend voor een hond en kan flink het vertrouwen schaden! Liever als dat gebeurt even helemaal negeren, zorgen dat ze dan niet bij je kan om je weer te happen. Hier heb ik het ook gehad, een pup die constant in mijn neus en lip hing. Niet zo leuk, ik zei heel hard en hoog "AUUUU!!" en dan negeerde ik hem totaal. Na een paar weken was het over. Hou vol! 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Vervelend!

 

Ben het ermee eens dat het advies wat je gekregen hebt geen goed advies is. Werkt meestal alleen maar averechts..Een pup die bang voor je wordt moet je niet hebben. Beetje ouderwets.

 

Misschien is ze wanneer ze dit doet ook gewoon moe? Mijn pup wordt dan ook bijterig en druk. Toen we hem net hadden opgehaald deed ie het ook. Naar ons gezicht happen. Dan ook in onze neus. Gelukkig niet zo hard, maar pupytandjes zijn wel pijnlijk en het mag gewoon niet. Ik heb ook toen hoog en hard au geroepen, maar dat hielp hier niet echt. Ben toen het woordje nee gaan introduceren haha. Gewoon een ferme en resolute nee en verder weglopen en negeren. Speelmomentje tussen ons was meteen klaar. Vond ie niet zo leuk. 

 

Hij heeft het op deze manier snel afgeleerd en kreeg later alleen maar kusjes. Dat heb ik beloond met gekroel en een goedzo. Nu gebeurd het niet meer dat ik gebeten wordt. Voor sommige ook geen gewenst gedrag een kus krijgen  maar ik heb er geen problemen mee. 

 

Misschien dat je dat nog kan proberen. Negeren als ze bijt en belonen als ze lief doet.. Succes!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd met je pup.

 

Ik zou een andere hondentraining zoeken, een die op een positieve manier omgaat met honden.

De bedoeling is dat de pup gaat leren dat ze veilig is bij jou en op haar rug leggen zal heel bedreigend overkomen, dus een band opbouwen wordt dan wel erg lastig.

 

Hoe kan ze eigenlijk bij je gezicht komen, ik begrijp de situatie niet?

 

Neemt de pup genoeg rust? Kan het zijn dat ze overprikkeld is?

 

 

Hier nog een goed artikeltje over pups en jonge honden

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

Volgende forumvraag: hittegolf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^