overige pups??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  Hahahhahahhhhahahahahahahahahahahahh
Sorry... maar dit is echt zo'n goeie grap...
Hahahahahhahaha "

Even als toevoeging voor mensen die niet weten waar dit op slaat :

 

Ik denk zeker dat de rasvereniging bij veel rassen grotendeels in orde is, maar de BCCN (Border Collie Club Nederland) wordt écht niet serieus genomen door 90% van de BC fokkers. 

 

De meeste Border fokkers zijn ook niet aangesloten bij die vereniging, omdat (zoals Cia al zegt) de BCCN zich alleen maar druk maakt om het drijfinstinct van de Border. Wanneer de Border te weinig drijfinstinct heeft, mag er niet mee worden gefokt onder de naam van de BCCN, ook al heeft de hond verder perfecte uitslagen op de gezondheidstesten.

 

Daarnaast is het volgens de BCCN alleen verplicht om te testen op HD en de ogen, terwijl er véél meer aandoeningen bekend zijn bij de Border. Maar ja, zolang de hond maar schapen drijft, is het goed... In hun ogen dan.

 

Bij de fokkers waar ik ben geweest had geen enkele fokker een goed woordje over voor die vereniging. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

ja laat ik mezelf even aanvullen...

 

ik heb hier op mail staan dat het niet uitmaakt of er epilepsie  in de lijnen van de voor ouders voorkomt... als de hond maar de schapen haalt... (nee echt ik heb het echt op de mail staan!)

daarnaast: de teef moet de aanlegtest doen voor er mee gefokt wordt... ja lees even door deze regel heen.. de teef moet de aanlegtest doen (dus ongeacht de uitslag, dus mag ook onvoldoende zijn) mag er mee gefokt worden... (umhhh aar is die test goed voor dan?)

de reu moet een ruim voldoende hebben behaald om aan de richt lijnen te voldoen...

(daarnaast zoals al gezegt: hoeveel % van de borders is een schapen drijver? en hebben we dat nog echt nodig in deze tijd? of is de border collie de SPORT hond van deze tijd? en is het misschien een idee om eens te kijken naar de werkwilligheid van de hond? want zeg 90% van de borders die ik ken zijn huishond met een sport carriere er naast...)

 

nou dan nog 1 van mijn eigen ervaringen: en die mag en kan gecontroleerd worden:

22 maart 2015 heeft Monza om 09:00 een onvoldoende gehaald bij de aanlegtest... helaas pinda poep voor ons (YouTube filmpjes staan van Monza online kun jezelf kijken of ie echt zo waardeloos is)

22 maart 2015 (letten we even op?!?) om 13:00 uur heeft Monza een UITMUNTEND gehaald...

dus binnen 4 uur heeft mij hond zich zelf leren schapen drijven!

(alleen daarom is mijn Monza gewoon een super hond toch?)

of is het meer ons kent ons? en kwam het misschien door dat er een hoog geplaatst figuur langs kwam en die riep: ja ik wil die rode duivel van floor eens zien... waarbij er handjes werden geschut en ik in eens wel belangrijk was.... (eerst werd er nog gelachen om monza's weelderige vacht want die kon wel eens vies worden hoor!)

ook de exerieur keuring die in de ochtend was gedaan werd aangepast... (helaas op hetzelfde blaadje)

van onvoldoende naar voldoende... zodat in eens mijn reu wel op de reuen lijst mag....

alsof mijn hond in eens minder wit had.. (dat was een van de punten waarom ie geen voldoende zou hebben gekregen) en er 1 blauw oog was weg?!? ook liep ie in eens beter...

juistum...

nou en met het feit dat de fokster van lada haar puppen op de site van BCCN had staan en ik hun na het hele "ik zou nu wel graag de stamboom willen" de BCCN om hulp vroeg...NIETS...

(als je als vereniging achter je fokkers staat, moet je ook bij misstanden optreden vind ik)

dus toen me abo opgezegd...

neemt niet weg dat er wel leuke verenigingen zijn hoor!

zo heb ik serieus overwogen een markiesje te nemen omdat hun zo'n goede en duidelijk beleid hebben. (gezondheid gaat voor uiterlijk)

en bij de kelpies hebben ze zelfs een kelpie lied wat je met kunnen mee zingen tijdens de jaarlijkse kelpie wandeling...

het kan dus wel... alleen niet bij de border collies...

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Zieke pup.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^