Benchtraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LienLien

ik ben nieuw hier en heb ook het topic pittig een pupje geopend. Heb veel aan jullie adviezen en steun want ik vind t best pittig allemaal, onze golden retriever pup is bijna 9 weken. Slaapt overdag goed in de bench. Proberen 1 uur op, 2 uur slapen aan te houden. Lukt niet altijd omdat ie dan nog niet moe genoeg is. Ik vroeg me af of je dit ook onder benchtraining kan scharen of moet ie daarnaast als ie wakker is ook nog wennen aan de bench. Als ik m s nachts heb laten plassen krijg ik m zeer moeilijk terug in de bench en gaat ie piepen...hoelang moet ik er in de nacht uit. Ik verleg de tijd elke keer met een half uur. Ik heb m dan no niet gehoord als ik m laat plassen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat is jouw doel van de bench?

Als tijdelijk hulpmiddel voor de puppy periode of wil je je hond leren dat hij altijd in de bench moet voor de nacht of als hij alleen is.

 

 

 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik zou overdag zeker ook trainen..Als je m in de bench wil laten blijven ook als ie ouder is, moet ie ook leren dat ie erin moet wanneer het niet alleen bedtijd is. Hij wil er snachts lastig weer in zeg je. Kan komen omdat ie niet meer wil slapen of omdat hij de bench gewoon niet leuk vind.. Je zou als daar de mogelijkheid toe is, eens een eigen plek in de gang oid kunnen proberen. Wellicht vind ie dat veel prettiger en slaapt ie snachts wel door. De hond van mijn broer vond de bench maar niks en piepte en poepte standaard elke nacht. Toen ze hem los in de bijkeuken hadden gedaan was dit opgelost. Hij sliep door en hield z'n behoefte op. Was ook een Golden maar dat is niet zo van belang denk ik. Wel toevallig :P

Hoelang je er snachts nog uit moet verschilt per pup ben ik bang. Met mijn labrador moest ik wekenlang eruit snachts en met m'n chihuahua pup maar 3 nachten. Ze vinden beide de bench niet erg en de labrador is inmiddels bijna 3 en kiest er nog steeds zelf voor om erin te gaan. Hij heeft inmiddels een eigen kamer tot beschikking daar staat de bench dan ook, maar hij gaat daar altijd in. Zonder de bench in een ruimte vind ie maar niks en raakt ie in paniek. Ze hebben als pup wel eens beetje gejammerd als ze erin moesten voor verplichte rust hoor, maar echt janken etc niet. En ze stopten ook na een minuutje. 

Ik had ze beide de eerste paar weken bij me in de bench in de slaapkamer. Misschien is dat een optie als je geen open ruimte voor hem hebt?

Succes!

honden page profiel LienLien

Hoi Sylvia, het is voor de puppyperiode. Misschien tot een jaar..wat is raadzaam hierin?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Het is raadzaam om je pup al heel snel aan te leren waar hij wel en niet aan mag komen in huis. Als hij dat onder de knie heeft, is een bench niet echt meer nodig, of je kunt m als rustplaats aanbieden met het deurtje open. Want een hond ligt graag op verschillende plekken. 

 

Mijn hond heeft in totaal zo'n 4 maanden van de bench gebruik gemaakt, 's nachts en in het begin als wij eens een korte tijd weg waren. Maar eigenlijk heeft ze die hele bench niet nodig gehad, omdat ze zich keurig gedroeg los in huis, ook in haar puberteit. Jong geleerd is oud gedaan. 

Volgende forumvraag: nieuwe husky met angst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^