Mijn en dijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Ik verbaas me hoe blij ik word van jullie reacties. Het is fijn om serieus genomen te worden in het zoeken naar een oplossing in plaats van mensen die alleen maar boos en bang zijn. Dat stimuleert me om door te gaan; dank je wel daarvoor.

 

's Nachts gaat het inmiddels redelijk goed. Ik heb de hond het zicht naar buiten ontnomen door de ramen af te plakken. Schijnbaar geeft dat genoeg rust om niet continu aan te slaan. Hij blijft echter ook 's nachts actief en heel alert, maar oordopjes laten aanmeten gaat me (nu nog) te ver.

 

Vanmorgen natuurlijk meteen gekeken naar 'hoe kwispelt mijn hond'. We kwamen zijn enige speelmaat tegen en dat was natuurlijk feest. Maar toen we met de beide honden aangelijnd terugliepen, werden we op een smal stuk verrast door een onbekende baas met hond. Die hond liep aan zo'n flexlijn; jonge blije spring-in-'t-veld. Ik hield mijn hart vast.. maar het ging goed.

Ik ben even twee meter achter gebleven en heb eerst de speelmaat en de blije vreemdeling laten kennismaken. Onderwijl stond mijn hond te piepen en kwispelen (kop laag, staart laag, maar wel met een grote uitzwaai... wat betekent dat dan?). Al heel snel liep de vreemdeling op ons af voor een snuffelbegroeting. Mijn hond maakte zich wel meteen groot, maar het piepen stopte en de kwispel bleef tijdens de hele kennismaking. Zodra er redelijke ruimte ontstond, heb ik de ontmoeting afgebroken en ben ik met mijn hond doorgelopen, gelukkig liep zijn speelmaat mee. Al met al een redelijk ontspannen ontmoeting (voor de honden dan), die niet meer dan 2 minuten heeft geduurd.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Toch weer een positieve ervaring dus, zulke dingen komen soms op je pad. Gelukkig ging het goed.  Voor mij lijkt het opwinding het piepen en kwispelen. Goed gehandeld ook dat je op het juiste moment doorgelopen bent

 

Denk je dat hij wel genoeg rust krijgt als hij s nachts ook zo alert is? Zou je hem niet liever bij je in de buurt laten slapen, ergens waar hij tot rust kan komen?

Gast (Gast)

hi Dobry,

 

nee, ik denk zeker niet dat hij 's nachts genoeg rust krijgt. Ook niet als hij bij ons slaapt overigens, want ook dan blijft hij alert en actief. Hij heeft duidelijk geen vertrouwen dat wij hem en onszelf zullen beschermen.

Rust voor de hond is ook de reden dat we nu al drie maanden gestopt zijn met de oppas, die twee dagen per week kwam als wij lange werkdagen hebben. We zijn nu zelf thuis en kunnen hem dan beter begeleiden als hij onrustig is. 

Alleen zijn is qua blaffen of zo geen probleem, maar je ruikt letterlijk zijn onrust als je de voordeur binnenkomt na een paar uur weg te zijn geweest. Filmbeelden bevestigen ook dat het hem niet lukt om diep te slapen; elk geluid of zelfs een plotselinge verandering van licht/schaduw is reden om op te staan en te checken. Hij gromt dan wat, loopt een rondje door het huis en gaat weer liggen.

Gelukkig wonen we midden in het bos (stiltegebied) en ver van de openbare weg, dus relatief weinig geluids- en bewegingsprikkels.

 

Mijn man laat nu net iets vallen op de badkamervloer. De hond, die naast me lag, slaat meteen aan en vliegt naar de trap. Een kalmerend woord of hem even aanraken helpt dan om sneller uit die alertheid te komen en weer tot rust. Dat moeten we toch echt zelf met hem oplossen. Maar ook dat wordt langzaam beter; inmiddels tot redelijk hanteerbare proporties (voor ons). Al moet ik er niet aan denken hoe het zijn om met deze hond in de stad te wonen...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Goed dat je hem gefilmd hebt.

 

Herken je misschien iets in deze docu? Dan zou je ook misschien iets aan de tips hebben

 

https://www.youtube.com/watch?v=h6Hszbb41DE

 

Je zou ook nog aan zoiets kunnen denken, wie weet doet het hem goed

http://www.hondenpage.com/hondenforum/212580/relax-o-dog/relax-o-pet.php

 

zou bijv. een cursus speuren iets voor hem zijn of zou dat juist teveel voor hem zijn denk je?

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het is ook wel een beetje herder eigen, heel prikkel gevoelig zijn.

Mischien dat door hem meer aan het werk te zetten, speuren, hersen werkjes, dat hij geestelijk moe wordt en misschien zo meer rust kan pakken.

Een adaptil verdamper zou misschien een beetje kunnen helpen of een thundershirt. Dat heeft ze een geborgen gevoel.

 

Maar erg leuk te horen, hoe jullie aan de slag gegaan zijn met hem, complimenten! 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welke snack is de beste?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^