Associatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Ik zou niet weten waar ik moet beginnen haha..

Al vanaf pup zei ik elke keer 'plasje doen' als ze plaste. Waardoor het nu super handig is, en ze op commando plast. Met regen is het ook heel handig, blijf ik overdekt bij de trap staan  en rent zij naar de ovenkant als ik zeg 'ga maar plassen'. Kippie is dat ze haar kipkluifje krijgt en we dan gaan slapen. Naar boven, loopt ze de trap op. Naar huis, dan loopt ze richting de trap, waar we ook lopen. Naar buiten, als ze niet naar binnen mag. naar binnen, als ze niet naar buiten mag. Ze duwt zelf haar neus door het tuigje, k9 tuig, als ik die vast hou. Ga maar kijken, springt ze tegen het kozijn op. 'wie is dat?' gaat ze zoeken wat ik in godsnaam bedoel daarmee. 'oma toe' is dat we naar mijn moeder gaan. Hoesje van telefoon dicht klapoen springt ze overeind, of we nou gaan wandelen of niet. Als mn wekker afgaat loopt ze naar dr plaats toe, omdat ik anders op haar ga staan als ik uit bed stap. Als de katten eten krijgen (2 keer per dag) loopt ze naar dr plaats, want zij krijgt dan ook eten. En alleen diegene die eten geeft kan haar laten eten. Als ik haar bak neerzet en mijn vriend zegt 'ga maar' dan blijft ze mij aanstaren tot ik het zeg. En andersom. Ze begint zelf rond 10 uur/half 11 te draaien en te zeuren dat ze eten wil. 'waar is turbo?' 'waar is mafia?' dan loopt ze naar de (juiste) kat toe. En als ik 'hoi shiva' zeg dan word het huis binnenste buiten gekeerd want haar hondenvriendin shiva is dan in de buurt (denkt ze...) 'Rot op' is spelen en 'weg' is echt weggaan haha. Als de deurbel gaat, of op de deur geklopt word gaat ze op dr plaats zitten en helemaal schuin leunen om te kijken wie er binnen komt. Omdat ze altijd visite in de nek hangt (half positieve manier haha  niet iedereen vind een enthousiast likkende hond leuk), dus mag ze daar pas vanaf als ze rustig is.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Er komen hier toch wel een aantal herkenbare dingen voorbij hoor, haha! 
Ook dus als Daya aan de verkeerde kant van een paal, boom of iets dergelijks loopt, gaat het van: "Deze kant!" 
Heb ik haar liever van mij af lopen dan zeg ik: "Die kant!" anders loopt ze al snuffelend tegen mijn benen aan.
Hoewel het op elkaar lijkt, onderscheidt ze deze 2 zinnen erg goed.



En als ik hysterisch "Pas op, pas op, pas op! " zeg, kijkt ze even omhoog van het snuffelen, anders loopt ze vrolijk tegen een lantaarnpaal aan. Zo heb ik een keer kliko's van de weg kunnen rapen, omdat mevrouw er hartstikke hard tegenaan liep. Heel de rij kliko's mieterde van de stoeprand af, zo op de weg. 



Of als ze met haar 2 vaste hondenvriendjes aan het spelen en beuken is, hebben ze samen nogal de neiging om ook ons mensen omver te beuken. Dan zeg ik altijd: "Hallo! Wij staan d'r ook nog!" en dan gaan ze een eind verder liggen rollen en gek doen. Geen idee of dat telkens toeval is. 




Ze heeft mij ook dingen laten associëren/aangeleerd.
Als ik bv in kleermakerszit op de grond zit, komt ze naar mij toe, keert haar billen richting mij en dan moet ik aan haar kont of in haar liesjes kriebelen. Hond traint mens. 
Doet ze ook wel eens op de bank of op bed en als ik niet reageer, gaat ze aan alle kanten haar kont richting mij schuiven. Soms met een diepe zucht erbij als het te lang duurt voor ze haar zin krijgt. 
Is altijd leuk bij mensen die haar niet vaak zien, want daar probeert ze het ook bij.
> "Heh? Wat doet ze nou???" 
< "Uhh..je moet haar harige billen strelen..."

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

> "Heh? Wat doet ze nou???" 
< "Uhh..je moet haar harige billen strelen..." "

 HAHAHAHAHA ik lig in een deuk hier 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"Het leek wel alsof ze het nooit geleerd had om te 'communiceren' via de staart. "

 Die indruk had ik dus ook. Echt, die staart zit er al vanaf dag 1 aan, dus hoe dat dan raar is gaan lopen. Misschien wilden mensen niet zo'n veegstaart over de salontafel, maar dat is het enige wat ik kan gokken.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Troostende hondjes.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^