Puberteit

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel countrycountry

Daar gaat het bij ons op de training vaak over. Puberteit. De ene hond heeft er last van, de andere niet. Mijn persoonlijke ervaring is dat ik mijn hond al goed kan lezen maar hij mij ook, als ik hem niet vertrouw hij ook niet luistert (dat hij niet zou komen als ik roep of een bevel geef, natuurlijk vraag ik geen dingen aan hem als ik zijn aandacht niet heb en ik vraag ook niet 10x hetzelfde) hij heeft wel degelijk een puberteit maar heeft meer met hormonaal te maken. Andere reuen vind ie minder leuk. Teefjes Reuken overheerlijk, op een kussen rijden vind hij fantastisch... Maar qua luisteren is het moeilijk soms zijn aandacht te krijgen maar als ik op de training of wandeling bvb innerlijk heel rustig ben en op hem vertrouw luistert hij wel. In het begin dacht ik vaak ; hij kan dat niet, tis te moeilijk voor hem... En het was alsof hij dacht ; als jij niet de moeite neemt in me te geloven, luister ik niet hoor.. Grappig eigenlijk. Nog honden met puberstreken?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer luistert nooit, of ik nou op hem vertrouw of niet ;-)

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Je eigen houding is heel belangrijk.

Mijn Black is wel geen puberhond meer.

Maar ik doe behendigheid met hem, en honden pikken feilloos elk detail op van je houding.

Zelfs dingen waarvan je je zelf niet eens bewust bent.

Daarom lukt soms iets niet of gaat het steeds moeilijk, lijkt het alsof de hond het niet snapt of naar je gaat opspringen. Dit gebeurt dan bij Black.

En als je dan een tip krijgt, wat je bij jezelf moet veranderen, dan gaat het opeens veel beter.

De hond snapt dan wat je bedoelt.

Als je zelf onzeker bent over je hond, van o jee als hij maar niet gaat wegrennen, dan ben je al onzeker in je houding en dit merkt je hond gelijk. 

Daarom met behendigheid, dat vind ik heel leerzaam omdat je je bewust moet worden hoe je houding ten opzichte van de hond is.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Is het niet zo dat als honden wat ouder worden een eigen wil krijgen ? En wat meer durven en gaan ontdekken wat heel normaal is voor de jonge hond, en dat wij dat dan even niet kunnen plaatsen en het de ...puberteit..noemen. , blijf conseqwent , denk dat dat al veel helpt, vaak is het aan ons mensen dat we na maanden de teugels wat vieren, terwijl de jonge hond het nog niet helemaal aankan....en van de vrijheid ..profiteerd...ook ik betrap me er op dat mijn jonge hond wat meer geintereerseerd raakt met andere dingen.....ook het wachten en zitten voor de stoep, wat laks ben, ooooo het kan wel hoor, doorlopen, teugels vieren doen we dus allemaal, ik ook.....een hond voorbij het jaar gaat settelen, tot die tijd heeeel conseqwent zijn en blijven.

Volgende forumvraag: steriliseren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^