Hond in ochtend erg vroeg. (Malamute)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetelelePetelele

Hallo allemaal,

 

Ik ben nieuw op dit forum dus excuus als ik iets fout doe.                        Ik ben Ard-Pieter, trotse eigenaar van een Alaskan Malamute die Kaya heet(Reu). hij is 16 maanden oud en ik heb hem nu al bijna een jaar.

Kaya is een prachtige hond, zowel zijn wolfachtige uiterlijk als zijn menslievende karakter. Kaya luistert in de tuin en binnenshuis prima (beter als vele andere honden uit de buurt. het is geen circushond maar kan een paar kunstjes als hij er maar een snoepje voor krijgt, de basis doet hij ook prima zonder snoepjes al is hij snel afgeleid en vergeet hij dat ik wil dat hij gaat zitten O.I.D. Kaya is mijn eerste hond en niet de makkelijkste (dit wist ik natuurlijk vanaf het begin al maar het gaat super. Nu wouden mijn ouders beslist geen hond maar door een moeilijke periode in mijn leven gunden ze mij een hond omdat ze dat goed voor mij leek. nu heeft mijn vader hem afgelopen jaar in de ochtend vaak uitgelaten (een stuk lopen vind mijn vader heerlijk in de ochtend). nu zou mijn vader dat graag aan mij overdragen, mijn vader ging vaak al voor 7 uur een stuk lopen en dat lukt mij simpelweg niet. ik doe nog onderzoek naar verscheidene slaap hulpmiddelen maar vroeger dan kwart over 8 word wel heel moeilijk. nu begint Kaya rond 7 uur vaak al te huilen. dat vind ik niet zo'n probleem en vind het stiekem wel mooi dat wolvengehuil, mijn ouders vinden het ook niet heel erg en de buren horen het niet eens (oudere mensen). maar om 7 uur al beginnen met huilen is wel heel vroeg en laat zijn hok nou net onder het slaapkamerraam van mijn ouders staan(die er dus wakker van worden.

weet iemand op dit forum hoe ik dit goed zou kunnen aanpakken en of het mogelijk is. zou een speelmaatje goed voor hem zijn? zou ik zijn hok gewoon op een kiertje moeten laten zodat hij rustig in de tuin kan snuffelen? ik weet echt niet waar ik goed aan doe. ik vind het prima als Kaya huilt maar liever niet als mijn ouders er wakker van worden.

ik heb nog wel wat meer vragen over mijn hond maar weet niet zeker aan wie ik die moet stellen. heeft iemand hier toevallig een goed opgevoede Malamute waar ik zo nu en dan een vraag aan zou kunnen stellen?

 

Alvast bedankt,

Ard-Pieter

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

het prima vinden dat je hond huilt is natuurlijk niet goed.

je hond voelt zich niet fijn.

Misschien wel gewoon om 7 uur er uit gaan en dan weer terug naar bed.

Ik heb zelf slaapproblemen en door juist vroeg je bed uit te gaan slaap je beter, niet meteen maar op den duur wel.

De tuin in laten, als hij niet kan ontsnappen, waarom niet.

In ieder geval, hoe mooi het ook klinkt zo'n huilende hond, de hond is niet blij, misschien als hij op je kamer slaapt dan huilt hij niet, maar als hij moet plassen, dan moet hij plassen.

 

honden page profiel PetelelePetelele

Ik geef mijn hond ruim voldoende aandacht, hij mag lekker aan mijn voeten liggen als ik studeer (ik studeer thuis mede om het welzijn van Kaya) laat hem 3 x 45 minuten uit en train totdat hij er zat van is (30 minuten) dat huilen zit er gewoon diep bij hem in. hij zit vaak met zijn kwispelende krulstaart te huilen. hij heeft het echt wel goed hier, als ik hem 8 uur per dag alleen zou laten zou ik er anders over denken maar dit hoort gewoon bij het ras.

vroeg opstaan en hem er uit laten zal ik eens proberen, bedankt :D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat fijn dat je Kaya hebt.

 

Wat ik zou proberen is je hond meenemen op je slaapkamer, als hij dan wakker wordt kan je hem even geruststellend toespreken.

Huilen is dat hij bij je wil zijn, de groep bij elkaar roepen, dus als hij al bij je is, zal hij het misschien niet doen.

 

Verder ben ik zelf groot chi gong (onderdeel van de traditionele chinese geneeskunde) fan, daarom vanuit eigen ervaring, zou ik je aanraden je daarin te verdiepen om beter te kunnen slapen en niet alleen daarvoor, het verbeterd de algemene geestelijke en lichamelijke gezondheid.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe groot is dat hok?

 

Gewoon, wennen aan vroeger opstaan. 7 uur i en vrij mormale opsta tijd. Moet lukken

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik geef mijn hond ruim voldoende aandacht, hij mag lekker aan mijn voeten liggen als ik studeer (ik studeer thuis mede om het welzijn van Kaya) laat hem 3 x 45 minuten uit en train totdat hij er zat van is (30 minuten) dat huilen zit er gewoon diep bij hem in. hij zit vaak met zijn kwispelende krulstaart te huilen. hij heeft het echt wel goed hier, als ik hem 8 uur per dag alleen zou laten zou ik er anders over denken maar dit hoort gewoon bij het ras.
vroeg opstaan en hem er uit laten zal ik eens proberen, bedankt :-D "

 Oh maar ik bedoel ook niet dat je niet goed voor je hond zorgt hoor, het was zeker geen aanval.

Maar ja, met een hond moet je vroeg er uit, tenzij je iemand anders daar voor hebt, kwispelen betekend niet altijd blij zijn.

Misschien proberen hem in de avond lang uit te laten, ikzelf loop smiddag  anderhalf uur met mijn hond, die is 13 en niet druk maar hij vind het wel fijn.

Er komen vast wel meer tips voor je.

Ik begrijp dat als je slaapproblemen hebt in de ochend in je diepe slaap zit, wat mij heeft geholpen is een uur eerder naar bed gaan, ook al is het dan vroeg, je verplaats je slaapritme en dan word het wat makkelijker om er vroeg uit te gaan.

Ik voel me er stukken beter door, alleen het begin is echt wel moeilijk.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik heb net een video gezien dat je het best om half negen naar bed kan gaan, dan heb je het meeste voordeel aan je slaap en herstellen je organen het best...(maar wie doet dat behalve ik, omdat ik heel vroeg moet beginnen met werken... )

 

misschien anders geleidelijk aan de tijden verschuiven?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" ik heb net een video gezien dat je het best om half negen naar bed kan gaan, dan heb je het meeste voordeel aan je slaap en herstellen je organen het best...(maar wie doet dat behalve ik, omdat ik heel vroeg moet beginnen met werken... )
 
misschien anders geleidelijk aan de tijden verschuiven? "

 ja precies, dat heb ik gedaan, het probleem is dat je vaak s nachts klaar wakker bent, maar door je schema te veranderen duurt het wel even voordat je daar aan gewend bent, dat kost wel energie en doorzetting vermogen, want je bent de eerste maand kapot.

maar het helpt wel.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Honden wennen op een gegeven moment wel aan hun uitlaattijd daarom wilt hij nu om 7 uur uitgelaten worden.

Dat huilen corrigeren en misschien beginnen met om 8 uur uit te laten en iedere keer een beetje later,tot het voor jou de gewenste tijd is.

 

Hier slapen de honden net zo lang als het vrouwtje en rond een uurtje of 10 gaan we op stap.

Ik pas mij niet aan mijn honden aan,zij aan mij en dit gaat al ruim 25 jaar prima ongeacht het ras.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  ja precies, dat heb ik gedaan, het probleem is dat je vaak s nachts klaar wakker bent, maar door je schema te veranderen duurt het wel even voordat je daar aan gewend bent, dat kost wel energie en doorzetting vermogen, want je bent de eerste maand kapot.
maar het helpt wel. "

klopt, ik was en ben nog steeds regelmatig 1 of 2 keer een tijdje klaarwakker, maar ik slaap gelukkig wel weer in.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Toen mijn hond 's ochtends (vaak tussen 5:00-7:00) begon te janken, blaffen of piepen omdat ze uitgelaten moest worden, deed ik haar samen met de andere hond even op een kort stukje buiten uitlaten en dan weer terug naar huis en terug naar bed. Hoe moeilijk het ook is om je bed uit te komen als je moe is, kostte dit niet zoveel moeite dan meteen een grotere ronde lopen. Even snel een makkelijke outfit aantrekken en wanneer je terug bent kan je je klaarmaken voor de dag. 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Naar mijn mening kun je een gezonde hond van deze leeftijd prima leren om zijn ritme aan te passen en hem later uit te laten dan hij gewend is. Zelf heb ik ook een reu gehad, die zelfs nog ietsje jonger was. Hij begon ook op een vroeg tijdstip te huilen/piepen/blaffen. Wat ik dan deed was naast hem op de bank even verder slapen tot ik er fysiek aan toe was om met hem naar buiten te gaan. Ik sprak hem rustig toe wanneer ik bij hem ging liggen "het is goed jongen, ik ben er, maar we gaan nog even wat extra rust pakken dus je mag nog eventjes stil zijn" en dat kalmeerde hem eigenlijk vrijwel direct. Het heeft niet lang geduurd tot hij zelf langer uitsliep en ik hem wakker maakte voor onze ronde. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Er zal een  reden voor zijn dat je niet vroeg op kan staan, niet erg, als je je hond hoort, even in de tuin uitlaten en naar binnen nemen, desnoods lekker bij je op de kamer, kunnen jullie samen nog even slapen.

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Gewoon dr uit hihi :). Hier ook een muiter die af en toe vroeg wakker is. Tja, heel jammer, maar uitslapen is er dan niet bij.

Uiteindelijk leert je hond wel dat hij later uitgelaten word. Dat duurt alleen even.

 

Hoe last doe je de laatste ronde? Het kan namelijk ook nog zo zijn dat je hond vreselijk nodig moet plassen/poepen. 

 

Vroeger toen puck nog klein was ging ze ook altijd miepen. Net zo lang tot ze wist dat ik wel beneden kwam. Mn moeder riep me dan altijd: 'ruby!! De hond moet eruit!!!'. Uiteindelijk bleef puck stil als mams beneden kwam in de vroege morgen. 

honden page profiel IsalindeIsalinde 2 doggies

honden foto van Isalinde

Je kunt ook proberen om rustig op te bouwen, telkens 5 minuten later uitlaten. Begin een paar dagen om 7 uur, maak het dan een paar dagen 5 over 7, etc. Totdat je op het tijdstip komt dat jij graag wilt. 

honden page profiel PetelelePetelele

" Er zal een  reden voor zijn dat je niet vroeg op kan staan, niet erg, als je je hond hoort, even in de tuin uitlaten en naar binnen nemen, desnoods lekker bij je op de kamer, kunnen jullie samen nog even slapen. "

 Zal ik zeker proberen, klein probleempje is dat mijn ouders er wakker van worden, niet ik. ik kan wel proberen om 7 uur op te halen en op mijn kamer laten. bedankt voor de tip.

prachtige hond heb je trouwens

honden page profiel PetelelePetelele

" Gewoon dr uit hihi :-). Hier ook een muiter die af en toe vroeg wakker is. Tja, heel jammer, maar uitslapen is er dan niet bij.
Uiteindelijk leert je hond wel dat hij later uitgelaten word. Dat duurt alleen even.
 
Hoe last doe je de laatste ronde? Het kan namelijk ook nog zo zijn dat je hond vreselijk nodig moet plassen/poepen. 
 
Vroeger toen puck nog klein was ging ze ook altijd miepen. Net zo lang tot ze wist dat ik wel beneden kwam. Mn moeder riep me dan altijd: 'ruby!! De hond moet eruit!!!'. Uiteindelijk bleef puck stil als mams beneden kwam in de vroege morgen.  "

 laat Kaya altijd van 2300 tot 2345 uit.

Bedankt voor je reactie!

honden page profiel PetelelePetelele

" Hoe groot is dat hok?
 
Gewoon, wennen aan vroeger opstaan. 7 uur i en vrij mormale opsta tijd. Moet lukken "

 kennel is gewoon een grote tuin waar genoeg te doen is, hok is 3x3 meter hekwerk met knus houten hok er in.

''gewoon wennen aan vroeger opstaan'' ligt wat moeilijker maar ik zal mijn best doen

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ja dat is een lastige waar ik ook tegen aanloop in de weken dat ik ochtend dienst heb. 

ik vertrek die dagen kwart over vijf van huis om om zes uur op mijn werk te zijn . Balou is dan dus al wakker geweest en die is doorgaans dan not amused dat ik vertrek zonder hem . Ondanks dat hij weet dat mijn huisgenote nog boven slaapt. Dit resulteerde in het begin dat hij dus ook al om half vijf begon te loeien als ik avond dienst had.

De weken dat ik avond dienst heb slaapt  Balou nu gemiddeld tot 6 / 8 uur afhankelijk van hoe laat hij de dag ervoor voor het laatste is uit geweest en de haan van de buren begint te kraaien. Ik houd een regel aan van minimaal 8 uur tussen de plas en wandel rondes, ook overdag om te voorkomen dat Balou denkt dat hij elke keer dat hij staat te jengelen naar buiten mag (uitgezonderd wanneer hij niet lekker is in zijn buik uiteraard). 

Kost wat tijd en geduld maar uiteindelijk leert je mal dan wel dat het geen zin heeft om sochtends te gaan loeien . 

En ja acht uur is best lang . Maar dat is een gemiddeld aantal uur dat een mens nodig heeft aan slaap. En het werkt wel . Balou kijkt nu niet op of om wanneer ik een uurtje later of vroeger mijn bed uit kom zetten . 

 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Ik zou m liefst net voor t joelen uit zijn hok halen, even kort uitlaten en dan hup je bed in en je hond mee.

 

Dus om kwart voor 7 de wekker!

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Ik zou m liefst net voor t joelen uit zijn hok halen, even kort uitlaten en dan hup je bed in en je hond mee.
 
Dus om kwart voor 7 de wekker! "

 Dit zou ik ook doen, het huilen voor zijn en dan langzaam van daaruit uitbouwen (steeds minuut later oid opstaan). Maar ik zou niet wachten totdat hij al huilt, en de hond zeker niet gewoon door laten huilen of corrigeren!

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

Van welke fokker komt Kaya?

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

Ik heb ook slaapproblemen. Al sinds mijn vroege jeugd. Toen ik begon aan mijn pup dacht ik oh jee dat wordt een uitdaging. Nu slaapt ze met me uit tot 10 uur, soms wel half 11! maar dan ga ik er gelijk mee uit en de laatste wandeling is om 1 uur snachts met heel af en toe een snel plasje snachts.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  kennel is gewoon een grote tuin waar genoeg te doen is, hok is 3x3 meter hekwerk met knus houten hok er in.
''gewoon wennen aan vroeger opstaan'' ligt wat moeilijker maar ik zal mijn best doen "

 Mijn ervaring, dat het een paar dagen echt heel moeilijk is om vroeg op te staan, maar dat het echt wel went.

Nu het zomer vakantie is en de wekker niet gaat (mijn man staat wel vroeg op voor werk) sliepen we hier tot 12 u uit schaam, schaam.

 

Volgende week begint school weer, vandaag om 8 uur er uit. Is zwaar, nog in zo een slaap staat. Met een paar dagen, gaat het al beter.

Ga ook gelijk weer vroeger naar bed.

Het heeft wel zijn voordeel, vroeger op, lekker buiten wandelen. Je hebt nog een hele dag voor je.

 

Als het echt niet lukt, je hond naar binnen halen en bij je nemen. Misschien is hij zo rustig.

 

Kan best ook, dat hij om 7 uur omgevongs geluiden hoort, waardoor hij denkt dat hij eruit mag.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Zijn vast allemaal ochtendmensen die roepen "eruit!". Sommige mensen hebben gewoon een ander ritme en dat ritme wijzigen is net zo moeilijk en vermoeiend als een ochtendmens ineens door te laten halen tot 4 uur 's nachts.

Mijn hond stond ook om 7 uur klaar toen ik hem net uit het asiel had, en daaraan gaf ik in het begin ook toe. Maar door een week om 7 uur te doen, een week om 7.10, en zo verder heb ik hem nu zo ver dat hij tot 12 uur uitslaapt. Het kan dus wel, maar je zult ermee aan de slag moeten om hem uit zijn ritme te halen. Misschien helpt het ook wel als hij je al hoort rommelen in huis, dat hij weet "baas komt zo".

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

" Zijn vast allemaal ochtendmensen die roepen "eruit!". Sommige mensen hebben gewoon een ander ritme en dat ritme wijzigen is net zo moeilijk en vermoeiend als een ochtendmens ineens door te laten halen tot 4 uur 's nachts. Mijn hond stond ook om 7 uur klaar toen ik hem net uit het asiel had, en daaraan gaf ik in het begin ook toe. Maar door een week om 7 uur te doen, een week om 7.10, en zo verder heb ik hem nu zo ver dat hij tot 12 uur uitslaapt. Het kan dus wel, maar je zult ermee aan de slag moeten om hem uit zijn ritme te halen. Misschien helpt het ook wel als hij je al hoort rommelen in huis, dat hij weet "baas komt zo". "

 

Ik wel hihi. Lig er vaak s avonds vroeg in en ben er s ochtends vroeg uit. Af en toe slaap ik uit tot een uurtje of 9, maar probeer ook op vrije dagen of dagen dat ik late dienst heb tegen half 8 op te staan.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

ikke niet hoor, nooit geweest, als kind was ik al een nachtdier.

Wel slaapproblemen, daarvoor heb ik ook medicatie, maar ik heb wel geleerd om eerder uit bed te komen, en daar een gewoonte van maak, het gevolg is dat je beter en dieper slaapt dus uitgeruster bent.

Vroeg op staan is voor nachtbrakers wel een probleem, maar ik beperk het uitslapen nu tot half 10 10 uur in het weekend, ook al lig ik er pas om 3 uur in.

Echt een aanrader voor mensen die slecht slapen, nu moet ik toegeven, ik wilde er jarenlang niet aan mee doen, maar sinds ik een hond heb doe ik dit dus wel, en ik voel me stukken beter..

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Mijn Freya is er meestal elke dag om 6u al, ze huilt niet maar begint te blaffen, dus vergelijkbaar.

Ik sta dan even op en ga met haar in de tuin. Daarna slaapt ze terug. Dus dat zou ik ook even proberen.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik vind het ook niet leuk om vroeg op te moeten staan... maar ja.

Maar daar gaat het niet over.

 

Is het een idee om Kaya mee te nemen naar je slaapkamer?

Dan kan hij wennen aan jouw ritme.

 

Een andere optie zou kunnen zijn dat je probeert het 'janken' voor te zijn. Je wekker zetten om 6.30/6.45 uur. Je laat Kaya even plassen en snuffelen en laat hem vervolgens nog een uurtje tot 1,5 slapen.

Op de manier kan jij ook nog slapen en rustig wakker worden.

En als je dan goed wakker bent er lekker op uit met je vriend!

 

Een 3e optie zou kunnen zijn dat je met je vader een schema afspreekt. Ik begrijp dat je vader het aan jou wil overdragen, maar misschien kunnen jullie het rustig aan doen.

Dat jij bijvoorbeeld in de weekenden de taak op je neemt en er om 7.00 uur uit bent (ik zou dan nog proberen om het 'janken' voor te zijn, dus om 6.30/6.45 uur) en gaat lopen met hem en dat je vader van maandag t/m vrijdag doet.

Jij zou dan om de 3 weken een dag erbij kunnen pakken, dat op een gegeven moment jij van maandag t/m vrijdag doet en je vader in het weekend.

Het geeft jou de tijd om te wennen en om te schakelen.

Volgende forumvraag: Hond plast
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^