Hondenfietskar ervaringen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pien (Gast)

Voor mijn uitlaatservice ben ik op zoek naar een hondenfietskar maar, dan om mee te wandelen. Wil wel een groot model en niet een kleine. Je ziet ze met een vast wiel voor en met een draaiend wiel voor. Mensen hier ervaringen met een vast wiel en draaiend wiel? Het is voor over gewone paden maar, ook met veel kuilen door gras zand etc. Ik twijfel dus welke handiger is om te kopen. Ga hem niet elke dag gebruiken maar 1x per week zal die wel gebruikt worden

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik heb een doggy ride met zwenkwiel om mee te wandelen. Ben er Super tevreden over.

 

 

Pien (Gast)

Daar heb ik ook voor zitten kijken maar, heb je geen last van dat zwenkwiel op grindpaden etc? 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Nee niet echt. Met een vast wiel rijd je rechtdoor is mij gezegd. Moeilijker om een bocht te nemen. Er bestaat ook jogger/stroller. Dan kan je het wiel ook vastzetten met een pin.

losse steentjes is wel moeilijker om in te rijden dan asfalt ofzo hé.

Anoniem (Gast)

Dat heb ik ook gehoord inderdaad maar een vast wiel zou eerder door die paden kunnen. Ik ben bang dat zo'n zwenkwiel vast klapt zeg maar. Neem altijd behoorlijk wat binnendoor paadjes dus hij moet er wel goed doorheen kunnen rijden. Ze zijn best duur dus wil ook geen miskoop doen. 

Anoniem (Gast)

Ik heb een doggyride original jogger en ik kan het voorwiel vastzetten. Het kan dus beide functies hebben. Er mag 45 kg in, ik heb er 2 franse bulldogs van 9 kg in zitten als fietskar en als wandelkar meestal maar eentje omdat ze rugpatiënt is. Ik vind het een handige fietskar, gebruik hem ook als bench in de auto. Daar staat ie het meeste in.

 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik denk als je teveel twijfelt dat het beter is de jogger/stroller te nemen zoals anoniem hierboven. Zodat je dus inderdaad het wiel ook kan vastzetten maar ook als zwenkwiel kan gebruiken.

 

Zie filmpje.

jogger/stroller

 

Ik heb dus enkel stroller. (zwenkwiel)

Volgende forumvraag: fleurtje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^