Pup trekt sprint aan goed/niet goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lotje (Gast)

Mijn pup 4mnd jack russeltje, rent bij het loslaten heel hard. Trekt regelmatig sprint aan en rent dan heel hard, ziet hielarisch uit. Nu is mijn vraag, is dit wel goed voor de gewrichtjes, ze weegt 3,4 kg. Alvast zeer bedankt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer ze niet ergens achter aan rent, zoals een stok of bal , laat je haar maar eens lekker gaan, even voorzichtig met anderen honden, ze is nog kwetsbaar voor de gewrichten, maar ook een pup moet even de energie kwijt....dus niet achter een bal of stok aan laten gaan, en voorzichtig met anderen honden.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Idd wat Willemijn zegt. En misschien opletten dat de ondergrond niet te ongelijk is. Jonge honden kunnen zo lekker lomp zijn en als ze dan tijdens het zotte rennen ook nog van heuveltjes en over kuilen willen springen kan dat wel eens fout gaan. 

Maar lekker op een grasveld bijv. kan geen kwaad. 

Het zijn voornamelijk de plotselingen bewegingen van het apporteren die slecht zijn voor de gewrichtjes. Het remmen en draaien etc. 

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Ik zou hier voorzichtig mee zijn. Vooral ook omdat het nog een jonge hond is en de gewrichten nog behoorlijk kwetsbaar zijn. Uit ervaring weet ik dat ze hun energie kwijt moeten, maar liever aan de lijn een iets langere wandeling maken en een hersenwerkje, dan los van de lijn als een dolle te keer gaan. Wat niet wil zeggen dat ze nooit los mogen lopen natuurlijk. Onze lompe, super speelse en energieke JR, nu 16 maanden oud, heeft hier 2 losse botfragmenten in een van de sesambeentjes van zijn voorpoot aan over gehouden (gelukkig geen artrosevorming).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als ze uit zich zelf rennen, gewoon laten gaan.

Niet op zwaar zand, zoals het strand, dat is een veel te grote belasting voor de pezen en banden. Ook voor de gewrichten en groeischijven, die is heel kwetsbaar. Ook op de straat liever niet, die is weer te hard.

Door rennen, leren ze ook hun vermogen, is belangrijk

Volgende forumvraag: Knabbelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^