Hond piept plots 's nachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lana (Gast)

Hi Ik heb een chihuahua van 9 jaar. Ik neem haar 's nachts mee op de kamer en dan slaapt ze bij mij in bed (ze kan er zelf niet in of uitspringen, dus ik zet haar erin). Ze gaat zich normaal altijd automatisch vanachter leggen. Het is niet zo'n aanhankelijke hond, komen knuffelen uit zichzelf doet ze bijna enkel als ik thuiskom.  Sinds een paar weken begint ze te piepen wanneer ik haar in mijn bed zet. Dorst had ze niet, honger ook niet (allemaal getest), haar uitlaten doe ik net voor ik haar meeneem. Ik dacht dat ze misschien schijnzwanger begon te worden, want plots kwam ze ook bovenop mij liggen of in mijn nek. Dan piept ze even en dan houdt het op en gaat ze zich na een tijd toch achteraan leggen zoals vroeger.  Vorige week piepte ze weer, ik dacht toen nog dat ze mogelijk schijnzwanger was. 's Morgens zag ik echter dat ze in mijn bed had geplast (nog nooit eerder voorgevallen). Ik veronderstel dat ze, omdat ze ouder is, haar plas al wat moeilijker kan ophouden. Gisteren piepte ze weer en kwam ze opnieuw bovenop mij liggen. Ik heb haar onmiddellijk buitengezet en toen plaste ze effectief ook. Vandaag heb ik er extra op gelet dat ze zeker al geplast heeft. Toch piepte ze daarnet (tussen het plassen en het piepen zat nog geen 10 minuten). Ze zat me ook de hele tijd aan te kijken (normaal doet ze dat niet en gaat ze direct slapen). Nu slaapt ze. Ze is onlangs wel schijnzwanger geweest, in principe kan ze nu echt niet opnieuw schijnzwanger zijn. Ze probeert ook geen putten te graven en ze eet goed. Wat probeert mijn hond te zeggen? Voelt ze haar blaas niet meer goed aan ofzo en laat ik haar beter beneden slapen?  

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou eerst langs de dierenarts gaan om uit te sluiten dat ze iets aan haar blaas heeft.

Lana (Gast)

Ja is wel een goed idee. Toen ik me daarnet in mijn bed legde, kwam ze weer bovenop me liggen en piepte ze, alsof ze uit m'n bed wilt. Ik heb haar dan naar beneden gebracht om te kijken of ze opnieuw moest plassen. Ze ging echter onmiddellijk in haar zeteltje liggen en nu slaapt ze daar. Het is alsof ze niet meer in mijn bed wilt slapen. Haar gedrag overdag is onveranderd gebleven, ze drinkt enkel meer. Toen ze meer begon te drinken hebben ze naar haar nieren enz. gekeken, maar alles was in orde, was gewoon ouderdom. Overdag plast ze ook nooit in huis, ze piept dan ook nooit. Vind het zo bizar...

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Jouw hondje is niet echt stokoud natuurlijk, maar begint wel wat ouder te worden.

Dan kunnen ze wat kwaaltjes krijgen.

 

Haar laten onderzoeken door de dierenarts lijkt mij ook de eerste stap.

Meest logische is dat het iets medisch is en dan kan er meestal ook wel wat aan gedaan worden.

Of in ieder geval op z'n minst dat ze geen pijn heeft.

 

Beneden laten slapen is wel heel drastisch meteen.

Zelfs al kan ze niet altijd goed haar plas ophouden, daar kan ze nog mee geholpen worden. (medicijn, broekje om voor de nacht)

 

Ik heb een hondje die al wel echt oud is (15 jaar) maar juist als ze ouder worden hebben ze je meer nodig.

Als jouw hondje opeens beneden zou moeten slapen terwijl ze dat niet gewend is, dat zal heel hard voor haar zijn.

Lana (Gast)

Hi Sylvia

Zo redeneerde ik dus ook, maar het lijkt erop dat ze zelf beneden wilt slapen? Dat vind ik nou zo eigenaardig. Ze komt in bed echt direct op me gekropen en maakt dan aanstalten om eruit te springen (wat ze niet kan en dus niet doet). Wanneer ik haar dan naar beneden breng, gaat ze zonder morren lekker slapen in haar zeteltje... Ik snap het echt niet.

Zal haar sowieso medisch laten checken. Vind het allemaal maar raar.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou ook een blaasontsteking uit laten sluiten; als dit nog niet gedaan is. Een blaasontsteking veroorzaakt pijn. Vang maandagochtend wat urine op bijv. met een pollepel; doe dit in een goed afsluitbaar potje/glas. Als je dit niet meteen aan de dierenarts kunt brengen; bewaar dit in de koelkast en breng dit in ieder geval nog dezelfde dag naar de dierenkliniek om te laten onderzoeken.

 

Ik zou op de slaapkamer een fijn mandje voor je chihuahua neerzetten, zodat zij zelf kan kiezen of bij jou op bed of in haar eigen mandje.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Hi Sylvia
Zo redeneerde ik dus ook, maar het lijkt erop dat ze zelf beneden wilt slapen? Dat vind ik nou zo eigenaardig. Ze komt in bed echt direct op me gekropen en maakt dan aanstalten om eruit te springen (wat ze niet kan en dus niet doet). Wanneer ik haar dan naar beneden breng, gaat ze zonder morren lekker slapen in haar zeteltje... Ik snap het echt niet.
Zal haar sowieso medisch laten checken. Vind het allemaal maar raar. "

 

Het kan zijn dat ze dit doet omdat ze zich ergens niet lekker voelt, en daarom zich terug trekt.

Maar ik snap dat het echt lastig is, hoor.

Ze kunnen je niks zeggen helaas.

Kan best zijn dat je hondje ergens ongemak heeft, en zich daarom wat terug trekt dan.

 

Bij mijn oude hondje moet ik ook wel eens uitvogelen waarom hij zich op een bepaalde manier gedraagt. 

 

 

honden page profiel ElianeEliane

 Ze is onlangs wel schijnzwanger geweest

Haar gedrag overdag is onveranderd gebleven, ze drinkt enkel meer

Sowieso door de DA laten onderzoeken.

Zoals jij het beschrijft, laat het piepen mij denken aan een uiting van pijn. Heeft ze koorts? Ik zou denken aan:  een blaasontsteking, maar een andere mogelijkheid kan ook een baarmoederontsteking zijn. Dit zorgt ook dat ze meer gaan drinken. En in het laatste geval zou ik haar heel goed in het oog houden, wat dat kan op een bepaald moment levensbedreigend zijn.

 

Lana (Gast)

Idd, ik begon daarnet ook te denken aan het begin van een baarmoederontsteking, vooral omdat ik haar vanmorgen ook zichzelf zag likken (ok dat doen alle honden, maar kan een symptoom zijn). Onze vorige hond heeft ook een baarmoederontsteking gehad (die trilde toen wel heel erg en had duidelijk voortdurend pijn, onmiddellijk mee naar de dierenarts geweest en moest meteen geopereerd worden... is gelukkig helemaal goedgekomen). Ik zal jullie op de hoogte houden van wat de dierenarts heeft gezegd.

Lana (Gast)

Er scheelt fysiek dus niks met mijn hond (behalve dat ze wat moeilijker kan stappen enzo, er zit wat sleet op de gewrichten), ik snap er echt niks meer van. Ze hijgt wel altijd heel erg op mijn kamer, dat heeft ze beneden niet in haar bench/zetel. Beneden is het altijd koeler in de zomer. Kan ze misschien door haar ouderdom de warmte niet goed meer aan en slaapt ze daarom liever beneden? Heb mijn raam alvast opengezet zodat het hier wat frisser is.

Lana (Gast)

Ik denk dat ik de oorzaak heb gevonden. Er zit blijkbaar een zeer gevaarlijke wespennest vlak boven onze slaapplek (totaal niks gemerkt, af en toe een wesp binnen maar ik zocht er niks achter). Dat is al weken aan de gang dat ik af en toe een wesp zie, dezelfde tijd dat zij is beginnen janken toen ze mee ging slapen. Volgens mij heeft zij dat gezoem gehoord of dat gevaar opgemerkt en kwam ze mij waarschuwen/wou ze weg van mijn kamer telkens. Straks komt de brandweer. Ik ben benieuwd of haar gedrag opnieuw normaal zal worden.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het is maar goed dat je het wespennest gevonden hebt. Ook honden kunnen allergisch voor wespensteken zijn met alle nare gevolgen van dien.

 

Je hondje heeft je gewaarschuwd, maar je denkt toch niet meteen aan een wespennest. Bravo voor je chihuahua.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik denk dat ik de oorzaak heb gevonden. Er zit blijkbaar een zeer gevaarlijke wespennest vlak boven onze slaapplek (totaal niks gemerkt, af en toe een wesp binnen maar ik zocht er niks achter). Dat is al weken aan de gang dat ik af en toe een wesp zie, dezelfde tijd dat zij is beginnen janken toen ze mee ging slapen. Volgens mij heeft zij dat gezoem gehoord of dat gevaar opgemerkt en kwam ze mij waarschuwen/wou ze weg van mijn kamer telkens. Straks komt de brandweer. Ik ben benieuwd of haar gedrag opnieuw normaal zal worden. "

 wat bizonder, ik ben benieuwd naar hoe het vannacht gaat.

Lana (Gast)

Mijn hond doet terug normaal, het was dus door die wespennest :-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Bijzonder Lana fijn dat het is opgelost,kan iedereen weer gewoon van haar nachtrust genieten hihi.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Mijn hond doet terug normaal, het was dus door die wespennest :-)"

 Jee wat apart, dat had niemand hier kunnen verzinnen! Gelukkig maar dat t nest weg is!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ook ik heb mee gelezen. Wat een kleine redder heb jij zeg. Ook fijn dat dat het probleem was en niet het lijfje.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hartstikke goed, zo zie je maar

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Wauw... Honden geven meer om hun baas dan wij soms denken. Je hondje heeft wel een extra koekje verdient! 

Lana (Gast)

Ja idd! Toen de brandweer het nest vernietigde, kwamen er wel 150 wespen uitgevlogen... stel je voor dat die op een of andere manier in m'n slaapkamer waren uitgebroken, mag er niet aan denken. Mijn hond heeft natuurlijk een veel beter gehoor, waarschijnlijk heeft zij dat gezoem heel goed kunnen waarnemen, die nest zat eigenlijk vlak boven ons bed.

 

Ze is weer helemaal de oude :D

Lana (Gast)

Ja idd! Toen de brandweer het nest vernietigde, kwamen er wel 150 wespen uitgevlogen... stel je voor dat die op een of andere manier in m'n slaapkamer waren uitgebroken, mag er niet aan denken. Mijn hond heeft natuurlijk een veel beter gehoor, waarschijnlijk heeft zij dat gezoem heel goed kunnen waarnemen, die nest zat eigenlijk vlak boven ons bed.

 

Ze is weer helemaal de oude :D

Volgende forumvraag: Hond zakte door achterpoten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^