Hondenfietsmand met Tibetaanse terriër

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rita (Gast)

Ik stel me de vraag of het mogelijk is om een Tibetaan achter op de fiets te nemen in een mand? Hoe groot zou deze dan best zijn? Ik zou graag de afmetingen van de buitenzijde van de fietsmand weten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat zou best kunnen. Afmetingen weet ik niet.

Als je op zoek gaat met Google, je typt hondenfietsmand in, dan krijg je veel soorten manden en karretjes voor de fiets. Het gaat meestal op gewicht. Je weet hoe zwaar een tibetaanse terriër word, dan kun je kijken naar een mand voor dat gewicht. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik heb er eentje voor voorop de fiets. Erg gezellig :).

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik vind een Tibetaanse Terriër toch tamelijk groot en zwaar voor een fietsmand hoor.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dan kan je altijd nog een karretje achter de fiets doen :)

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Ik vind een Tibetaanse Terriër toch tamelijk groot en zwaar voor een fietsmand hoor. "

 Ik zie genoeg Cockers Spaniels voorop de fietsmand.

 

honden page profiel --

honden foto van -

"  Ik zie genoeg Cockers Spaniels voorop de fietsmand.
  "

Oh toen mijn honden nog pups waren van rond de 12kg gingen ze ook gewoon nog mee in een mandje voorop de fiets! Ik kan me wel voorstellen dat achterop dan net iets meer steun biedt, omdat er een bagagedrager onder zit. Of je kunt als je een rekje voorop je fiets hebt een krat erop maken voor je hond (wel eentje waarbij er geen pootje vast kunnen komen te zitten).

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Oh toen mijn honden nog pups waren van rond de 12kg gingen ze ook gewoon nog mee in een mandje voorop de fiets! Ik kan me wel voorstellen dat achterop dan net iets meer steun biedt, omdat er een bagagedrager onder zit. Of je kunt als je een rekje voorop je fiets hebt een krat erop maken voor je hond (wel eentje waarbij er geen pootje vast kunnen komen te zitten). "

 Een Tibetaanse Terriër is qua grootte vergelijkbaar met een Cocker Spaniel, Kooiker en dat soort rassen. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

 

Ik heb gewoon een krat voorop. Dat vind ik ook veiliger omdat je dan direct contact hebt met je hond en zeker als ze dit nog niet gewent zijn is dit veel veiliger. Als ze het in een fietsmand zitten niet kennen is de kans erg groot dat ze er toch uit willen springen, als ze voorop zitten kan je ze dan goed vasthouden.

Zet je hond ook nooit vast aan de halsband, maar altijd aan een tuig. 

Mijn vorige hondje liep een hernia op na een aanrijding, ik had haar vastgezet aan haar halsband. Ik wist dit niet en baalde er zo van, mijn hondje heeft altijd last van dr nek gehouden.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Maar als je toch voor achterop kiest dan kan je deze misschien gewoon kijken waar je hond nog goed in kan zitten, dan is de maat goed.

Heb je een pup dan kan je misschien beter beginnen met een fietsmand met een rekje eroverheen, want hoe kort je ze ook vast zet, ze kunnen toch een sprongetje willen maken en dan naast de mand komen te hangen. Zeker een pup is nogal een flexibele stuiterbal natuurlijk. 

Volgende forumvraag: blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^