Jeuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hans WernerHans Werner

honden foto van Hans Werner

Hallo,

 

Wie heeft dit ook meegemaakt.

Mijn hond heeft de laatste tijd veel last van jeuk.

Er zijn geen vlooien te zien en ze heeft in het verleden , 1 jaar geleden al eens een behandeling gehad i.v.m. vlooien allergie. Maar de laatste tijd bijt en krabt ze vooral bij het wakker worden. Ik vermoed dat het een allergie is.Misschien van voedsel?

Ze krijgt brokken en natura worst met gestoomd vlees. en 2x in de week vers vlees. Het verse vlees heb ik al eens 2 weken weggelaten maar daar werd het niet beter van. Hoe kom ik er nu achter wat het is. Welk voer kan ik het beste gebruiken.

Hans

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Daar kom je alleen achter als je gaat elimineren.

 

Je begint dan met 1 vlees soort (makkelijkst met kvv) en die geef je 6 weken,na die 6 weken voeg je er 1 andere vlees soort aan toe en zo verder.

Op een gegeven moment moet je bij een vlees soort uitkomen die voor de jeuk zorgt,maar vlak dingen met granen niet uit hoor...zelfs een lamspensstaafje zorgde bij mijn allergisch aangelegde hond voor problemen.

 

Heb je voor nu geen zin in elimineren,dan wil het ook vaak al helpen om de kip,rund en alles met graan uit het menu te schappen,aangezien dat de triggers zijn waar het gros van de hondjes op reageert.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

...en niet te vergeten kan ze ook een atopie hebben...vooral in deze tijd  niet gek,met alle groeiende grassen,pollen.

 

Dat kun je bij de DA laten testen,maar je kan ook je hond wassen,dan haal je er al heel wat van af en misschien in september ook nog een keer wassen.Daarna is dat 'hooikoorts seizoen' voorbij..en kan de jeuk ook weg trekken.

 

Ik zou zelf alleen niet afwachten met iets in haar menu te veranderen.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Als je hondje een vlooien allergie heeft is1 beet van een vlo al voldoende om ontzettend veel jeuk te veroorzaken. En die ene vlo is natuurlijk niet snel gevonden op een hond. Dus als ze dat al mee bekent is dan is het misschien toch handig om haar te behandelen tegen vlooien. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

En bij vlooien allergie, maar ook bij voedsel allergie kan het een aantal weken duren voor ze echt jeuk vrij worden. 

Dus stel dat ze bijvoorbeeld allergisch zou zijn voor kip dan kan kan ze nog weken daarna jeuk hebben of kale plekken in de vacht, terwijl je dus al weken geen kip meer geeft. 

Dus die 2 weken geen vers zegt eigenlijk niets.

Als het echt aan het voer zou liggen zou je met een eliminatie dieet kunnen beginnen, bijvoorbeeld alleen vers geven van paardenvlees of een brok geven met paardenvlees (of een ander vleessoort wat ze nog nooit eerder heeft gehad, struisvogel ofzo en geef en brok zonder graan erin). Dit dieet geef je dan minimaal 6 weken en dan zijn alle gifstoffen uit het bloed van je hond en dan kan je ander vlees soort toevoegen. Krijgt je hond dan weer jeuk dan weet je dat ze niet tegen dat diersoort kan. Dan ga je weer terug naar het eliminatie dieet voor 6 weken. Als je een diersoort heb toegevoegd aan het dieet en dat gaat paar weken goed dan kan je nog een diersoort toevoegen. Als je alleen vers gaat geven dan is het belangrijk dat je minimaal 4 diersoorten geeft om geen te korten te krijgen wat uiteindelijk ook weer voor problemen kan zorgen. Geef je gewoon brok dan is dat een compleet voer dus dat hoef je niet perse af te wisselen. 

 

Als je aan het elimineren bent een dus bijvoorbeeld alleen paard geeft, denk er dan ook aan dat je aan snoepjes en kluifwerk niets anders geeft als paard.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

En idd het kan ook een allergie zijn uit de omgeving.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Al hele goede tips gehad zie ik. 

 

Ik zou beginnen met gluten, granen en kip. 

 

Dat zijn wel de meest voorkomende allergien. 

 

Let ook op lactose sommige mensen geven bijvoorbeeld kaas dat kan ook een trigger zijn.

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Wat ik gedaan heb behalve het vermijden van kip, rund en granen, als we van de wandeling thuis komen de hond afnemen met een washandje met water en een scheutje appelazijn.

Daarmee haal je veel stof en event. pollen uit de vacht.

En echt ook dat scheelt in de jeuk.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Kan meerdere dingen zijn. Voedselallergie, vlooien (1is al genoeg) of seizoensgebonden allergie. Ik ben expert geworden in jeuk en allergieën. Heb twee honden die elke lente en zomer weer zich rotkrabben en kaal likken. Niks helpt, behalve af en toe wassen met Allermylshampoo en hopen op een vroege herfst. Ook honden kunnen allergisch zijn voor bepaald soort gras, pollen etc. Ik heb deze zomer zovaak bij de DA gestaan dat ik me bijna een hypochonder voelt. 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Het beste kan je het schematisch aanpakken wil je het snelst resultaat én enig inzicht. Hier vind je een handige schema mbt jeuk:

 

http://www.allergie-bij-honden.nl/jeuk/

honden page profiel Hans WernerHans Werner

honden foto van Hans Werner

Beste Allemaal,

 

Bedankt voor alle tips. Ik, wij, kunnen hier wel wat mee.

Maar ik krijg wel het idee dat het ook verveling is. We spelen best gedurende dag veel met de bal met haar en dan is er niets aan de hand. Zodra ze even uitrust, krabt/bijt  ze even.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Verveling ? Je schrijft bij het wakker worden......carnibest eend gaan geven vijf weken lang, eventueel net je dierenarts bespreken, stronghold voor mijt...proberen waard.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

waar jeukt ze zich precies? Is er wat aan de vacht te zien? Rode ogen, neus, kale plekken? Knabbelt ze ook aan de pootjes?

 

Bij afleiding minder of niet jeuken is wel logisch dan is er afleiding. Als je genoeg met haar doet lijkt me verveling niet echt de oorzaak. Stress kan ook jeuk opleveren, maar dat lijkt hier ook niet aan de orde?

 

Wij hebben een hond met allergieen, voedsel pas ik aan volgens de traditionele chinese geneeskunde, ze krijgt supplementen, we houden rekening met de pollen (pollenalarmdienst) wb de uitlaattijden, en na elke wandeling even afspoelen. Regelmatig wordt ze ingesmeerd met neemolie (mijten, vlooien, teken, schimmels e.d. dodend) en met een egyptische zwarte kummeloliebalsem (ontsmettend, genezend en verzachtend bij evt. wondjes)

Volgende forumvraag: Hoeveel Royal Canin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^