Pup 4 mnd. buiten loslaten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lotje (Gast)

Hoi, Heb een Jack Russeltje luisterd goed naar haar naam. Wil haar eens buiten loslaten, ben wel bang dat ze misschien wegloopt ze is nogal soms beetje hyper, graag tips hoe en wat. Bedankt.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je kunt haar aan een lange lijn doen en zien hoe dat gaat. 

 

Heb je haar nooit los gehad?

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Idd wat hierboven wordt gezegd, en anders ergens in een omheinde omgeving proberen? Zodat direct niet echt kan wegrennen de straat op bijvoorbeeld

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Je kan het inderdaad met lange lijn proberen.

 

Mocht de situatie veilig zijn (overzichtelijk en niet in de buurt van de weg!), zou ik het gewoon los proberen.. Lekkere snoepjes mee, van te voren laten zien en proeven wat je bij je hebt! 

 

Ik heb mijn honden vrij snel los gelaten, uiteraard wel op veilige stukken! 

 

Maar als he zelf twijfelt, dan gooi je eerst de lange lijn eraan! 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Heb ik ook gedaan lange lijn. Ben ook een angsthaas wat weg lopen betreft.

Niet uit hemzelf maar schrik of andere hond.

 

Lotje (Gast)

Allen zeer bedankt, zal inderdaad met een lange lijn proberen.

Het is n.l een klein pupje, graaft heeel graag, ben bang dat ze misschien in een konijnenhol  kruipt, bljjft lastig.

Zeer bedankt.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Chewy en ayla heb ik bijde met 12 weken voor het eerst los gedaan in een omheinde omgeving. Ze durfden nog helemaal niet bij me uit de buurt. 

 

Een stukje long in je zak doet ook wonderen om ze bij je te houden dat spul ruikt zo sterk vinden ze heerlijk hier!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Veilige plek, waar het geen kwaad kan, een pup loopt niet snel weg, als het gebeurt loop jij weg.....zorg dat het echt veilig is .

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Wij laten onze pups altijd vanaf dag 1 loslopen. Pups lopen van nature achter je aan en blijven bij je in de buurt. Dus ideaal om het loslopen aan te leren. 

Als je daar te lang mee wacht zitten ze in de pubertijd en wordt het lastiger. 

Dus idd, snel los laten lopen. 

 

Ik snap dat de eerste keer spannend is, vind ik bij mijn opvangers ook altijd. Voor de eerste keer kies ik een overzichtelijke plek en vaak laat ik de riem er nog aan in het begin. Neem extra lekkere dingen mee zoals frikadel, pens, etc. en evt zijn favoriete speeltje. Dan kun je hem daarmee belonen als hij bij je komt. Ik beloon de honden ook altijd als ze uit zichzelf naar me toe komen, dan weten ze dat het leuk is om bij de baas te komen. 

Als hij een keer wat te ver weg loopt dan kun je je verstoppen achter een boom of de andere kant op lopen. Zo leert hij dat hij jou in de gaten moet houden. 

 

Al zullen die dingen nog niet nodig zijn bij een pup, meestal blijven ze gewoon bij je in de buurt. 

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Let ook op, als in het bos wandeld op de nodige buizerds die rondom het bos wonen, daar had ik zelf ook nooit aangedacht, maar liet de kleine van mijn dochter 13 weken ook lekker los lopen, toen er toch echtwel een aanval..duikvlucht uit de lucht kwam. mijn eigen hond reageerde direct om er op af te rennen..gelukkig..vrij dom van mij.

De nodige honden die je niet kent, zoals herders en jachthonden, ook goed op letten en dan beter even aan de riem doen, want zo kleintje zien ze nogal vaak als prooi.

Lotje (Gast)

Allen zeer bedankt, los laten lopen, ging Super, is echt een schatje, lekkers meegenomen, even gek doen, toen kreeg ik aandacht genoeg.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Wij laten onze pups altijd vanaf dag 1 loslopen. Pups lopen van nature achter je aan en blijven bij je in de buurt. Dus ideaal om het loslopen aan te leren. 
Als je daar te lang mee wacht zitten ze in de pubertijd en wordt het lastiger. 
Dus idd, snel los laten lopen. 
 
Ik snap dat de eerste keer spannend is, vind ik bij mijn opvangers ook altijd. Voor de eerste keer kies ik een overzichtelijke plek en vaak laat ik de riem er nog aan in het begin. Neem extra lekkere dingen mee zoals frikadel, pens, etc. en evt zijn favoriete speeltje. Dan kun je hem daarmee belonen als hij bij je komt. Ik beloon de honden ook altijd als ze uit zichzelf naar me toe komen, dan weten ze dat het leuk is om bij de baas te komen. 
Als hij een keer wat te ver weg loopt dan kun je je verstoppen achter een boom of de andere kant op lopen. Zo leert hij dat hij jou in de gaten moet houden. 
 
Al zullen die dingen nog niet nodig zijn bij een pup, meestal blijven ze gewoon bij je in de buurt.  "

 Nou... dat is mijn eerste hond dan nooit vertelt. Die liep van nature de andere kant op dan ik. Heeft 3 jaar geduurd. De hele riedel gehad. Trainingen, verstoppen, lange lijn aan tuig. Dat neem je mee met al je andere honden die nog nooit losgeweest zijn. Dus liever te voorzichtig dan amdersom. 

honden page profiel bentebente

Het ding bij jacks is vaak dat ze los zich beter gedragen dan vast. Pas natuurlijk wel op, er zit een jachtinstinct in. Probeer het eens in de tuin/in huis. Dan laat je de hond naast je lopen en kijk je wat ze doet. Daarna, naar een park met omheining. Zo kan je zien wat ze doet met prikkels on zich heen, in een veilige, afgesloten ruimte.

honden page profiel countrycountry

Waarom willen mensen hun hond toch steeds los laten lopen? Tenzij het een losloopweide is natuurlijk, maar ik vind dat gewoon zo gevaarlijk, ivm andere hond, scooter, fietser... Je hond heeft evenveel vrijheid aan een lange lijn, je hebt hem onder controle. Ik heb altijd een lange lijn mee waar dat mogelijk is. Hij luistert aan die lijn, het is nu eenmaal een hond en geen robot. Wat als er een andere hond is die mss geen andere honden duldt of een trauma heeft en jouw hond gaat erop af en luistert 1x. niet naar je?  Jouw hond mag nog zo braaf zijn. Dat andere baasje kan terug herbeginnen met zijn training de hond rustig te laten wandelen in de buurt van andere honden. En dan kan je wel zeggen dat je hem zult aan lijnen maar het is geen robot! Wat als dat een hond is die net geopereerd is of een loopse teef. Jouw reu zal dan niet luisteren als jij 'kom hier' zegt..

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Waarom willen mensen hun hond toch steeds los laten lopen? Tenzij het een losloopweide is natuurlijk, maar ik vind dat gewoon zo gevaarlijk, ivm andere hond, scooter, fietser... Je hond heeft evenveel vrijheid aan een lange lijn, je hebt hem onder controle. Ik heb altijd een lange lijn mee waar dat mogelijk is. Hij luistert aan die lijn, het is nu eenmaal een hond en geen robot. Wat als er een andere hond is die mss geen andere honden duldt of een trauma heeft en jouw hond gaat erop af en luistert 1x. niet naar je?  Jouw hond mag nog zo braaf zijn. Dat andere baasje kan terug herbeginnen met zijn training de hond rustig te laten wandelen in de buurt van andere honden. En dan kan je wel zeggen dat je hem zult aan lijnen maar het is geen robot! Wat als dat een hond is die net geopereerd is of een loopse teef. Jouw reu zal dan niet luisteren als jij 'kom hier' zegt.. "

 Je moet je hond ook niet los laten lopen waar gevaarlijke voertuigen rijden. Maar in het bos, een groot weiland etc kan dat prima. Mijn reu gaat niet op teven af en als er een loopse teef rondloopt in een bos waar het losloopgebied is, vindt ik dat dom en de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de teef. Mijn hond mag los in het losloopgebied en je gaat een loopse teef sowieso al niet los laten lopen en je mijdt over het algemeen losloopgebieden.

Verder; als mijn hond een lange lijn aan zich heeft hangen kan hij niet heerlijk rennen door de bossen wat hij zo graag doet, kan hij niet spelen met andere honden ondat die lijn in de weg zit. 

 

Dus nee, ik ben het niet met je eens dat dat hetzelfde is. 

honden page profiel countrycountry

Ik zei waar het geen losloopweide is en dat is wel hetzelfde. En ook een loopse teef heeft recht op een wandeling. Mensen moeten geen bossen of parken vermijden waar aanlijnen verplicht is als hun teef loops is. Los lopen in een gebied waar dat wel mag betekent ook niet dat je hond elke andere hond even gedag mag zeggen, teef of niet. Veel honden willen helemaal niet spelen. Los lopen waar het niet is toegestaan vind ik onverantwoord. Ook in een bos kan opeens een fietser aankomen hoor. Mijn hond mag alleen spelen met een andere hond als ik weet die baas verantwoord is en ik de hond al even ken

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ga ergens naartoe waar het rustig is en waar geen fietsers of auto's zijn en geen andere honden. Neem een klikker en zal snoepjes mee. 

 

Wanneer je de pup los laat gelijk de naam zeggen. Kijkt de pup? Klikken en een snoepje er in!

 

Roep de pup na een paar secondes weer, klikken als hij kijkt. Zeg kom hier als hij wat verder weg is en weer belonen. Dit steeds weer herhalen, met meer tijd er tussen.

 

 Wat je ook doet: straf hem niet als hij niet komt. Dan is er een risico dat hij helemaal niet meer wil komen als je hem roept 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Ik zei waar het geen losloopweide is en dat is wel hetzelfde. En ook een loopse teef heeft recht op een wandeling. Mensen moeten geen bossen of parken vermijden waar aanlijnen verplicht is als hun teef loops is. Los lopen in een gebied waar dat wel mag betekent ook niet dat je hond elke andere hond even gedag mag zeggen, teef of niet. Veel honden willen helemaal niet spelen. Los lopen waar het niet is toegestaan vind ik onverantwoord. Ook in een bos kan opeens een fietser aankomen hoor. Mijn hond mag alleen spelen met een andere hond als ik weet die baas verantwoord is en ik de hond al even ken "

 

Ik zeg niet dat een loopse teef geen recht heeft op een wandeling, natuurlijk wel, maar het is de verantwoordelijkheid van de baas of hij met zijn loopse teef een losloopgebied in loopt.

In een gebied waar honden loslopen, mag Binky gewoon naar honden toe lopen die ook loslopen. Lopen ze aangelijnd? Dan haal ik Binky naar me toe en lijn hem ook aan. En in de bossen waar ik loop, liggen de fietspaden ver verwijderd van de voetpaden. 

 

Mijn hond wil ook niet spelen met iedereen. Met bijna niemand zelfs. Maar voor hun is ruiken aan het achterste van een ander hetzelfde als dat wij hallo zeggen tegen een tegemoet komende wandelaar. En omdat hij hond is, ga ik hem dat niet ontnemen. Aangelijnd betekent meelopen en niet snuffelen bij andere honden, als hij losloopt mag hij zelf weten wat ie doet.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Doe haar eens aan een lange lijn, laat die losjes achter haar aan, en roep op onverwachte momenten haar naam.

Reageert ze: belonen

Komt ze: belonen

 

Daarna kan je het eens proberen op een omheind veld.

En weer hetzelfde... roep haar op onverwachte momenten en natuurlijk belonen.

 

Wanneer je dit op een open terrein wilt doen, zou je de lange lijn kunnen gebruiken en haar op onverwachte momenten roepen en belonen.

Laat vervolgens de lijn gewoon los, zonder dat ze het merkt... en dan maar oefenen... 

 

Zorg dat je een lekkere beloning bij je hebt... iets dat ze thuis niet krijgt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^