Ik maak geen vrienden....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Mijn dochter woont 4 hoog in Amsterdam in een studentenflat, en heeft haar eigen balkon, maar voor het balkon loopt een paadje (2 tegels)waar dus iedereen langs kan/mag lopen. Nu hebben we bij de Action een ren gekocht, en kunnen we mooi haar stukje balkon afzetten en zo kan Guus naar binnen en buiten rennen, en er staat ook een grasdoos waar hij z'n behoefte op doet.

Maar goed, mensen willen ongevraagd Guus aaien en lokken, en dan geef ik een brul van afblijven en niet lokken.
Dat doe ik hier thuis ook als ik een rondje met het hondje doe. Ik wil gewoon niet dat iedereen hem maar aan gaat halen en of gaat lokken.
En met andere honden spelen wil ik ook tegen houden. Er kwam een jonge labrador op hem af rennen, dus wij hebben hem opgetild, nou een commentaar dat we kregen, we maken er een angstige hond van enz enz....maar die mevrouw moest wel een kwartier brullen voor haar hond weer eens terug kwam.....
Hoe lossen jullie dit op?

Ik wil dat Guus alles leert negeren, honden, mensen, fietsen, auto's kortom alles.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Gewoon accepteren dat je er geen vrienden mee maakt. Mensen zijn altijd op hun teentjes getrapt als je hen op hun fout wijst (aaien zonder te vragen). Mijn ervaring is dat op welke manier je het ook zegt, mensen weten het altijd beter of zijn verontwaardigt. Hun probleem, niet het jouwe  

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Met bovenstaande eens.

Wat je ook doet. Het is nooit goed...

Wen er maar aan.

Doe je opvoeden op de cesar manier is het zielig. 

Maar als je het doet op de positieve manier komt er weer een die alle afleveringen van cesar heeft gezien....

Dus doe het op jouw manier. Dan maar geen vrienden.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Jouw hond jouw regels, simpel. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ik wil mee lezen. Dat een hond niks mag begrijp ik niet zo goed. Dus wil hier eens meelezen hoe en wat.

 

 Ik begrijp het wel want ik heb een mini aussie die tegen alles blaft. Of ik dat tegen had kunnen houden met hem leren alles te negeren..vraag ik me af.Wat ik nu opschrijf is geen kritiek ben alleen heel nieuwsgierig of het zo zou blijven gaan met jullie hondje.

 

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Dus je wil geen sociale hond maar een asociale die alles negeert...ik ken iemand met een Teckel die het net hetzelfde deed, resultaat, nu een Teckel die bijzonder onverdraagzaam is naar alles en nog wat, mensen zijn niet leuk en honden oeis, allemaal monsters, dus zal maar irritant gaan blaffen en grommen. Dus je moet wel uitkijken dat je voor de gulden middenweg gaat.

Pas op, ik heb zelf een jonge Golden en vindt het ook niet zo leuk dat iedereen maar op haar afloopt, soms geen minuut rust.  Er zijn ook wel mensen die het netjes vragen.  Toch is zij nu een keurig opgevoede hondendame. Loopt netjes met me mee, als honden naar haar blaffen en uithalen, loopt ze gewoon door. Als ik het wil, gaat ze niet naar mensen toe etc. Toch is ze erg sociaal en mag ze zeker af en toe geaaid worden door vreemde mensen + spelen met andere honden, omdat ze dit zo leuk vindt.

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Wat ik wil is een hond die altijd mee kan, mensen gewoon voorbij gaat lopen, en niet als een idioot gaat trekken als hij een hond aan de overkant ziet.

Ik denk niet dat hij zich gaat vervelen met alle regeltjes van mij. Als ik met hem wandel, mag hij overal aan snuffelen op z'n eigen tempo. Thuis ligt overal speelgoed en kluiven, en hij gaat overal mee naar toe, ook in de auto, bus, trein en tram en metro.

Als hij op het balkon bij dochterlief ligt, hoort en ziet hij ook van alles, alleen bij mij thuis is het rustig en ziet hij niet veel. Kamer grenst aan m'n afgesloten tuin.

Is het inderdaad zo verkeerd om een hond op te voeden? Ik heb eerder ook honden gehad, en daar heb ik het ook zo mee gedaan. Natuurlijk ziet hij ook wel andere mensen die bij mij thuis komen, en dan krijgt hij heus een aai over z'n bolletje, en een kennis verderop heeft ook een teckel, nou daar gaat hij heus wel mee spelen. Maar over het algemeen....nee, een dwergteckel met een labrador al spelend???? Nou dat lijkt mij niet zo bevorderlijk voor z'n ruggetje....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier een heerlijk beertje, wil iedereen aanhalen en dood knuffelen, gebeurt niet, afblijven, niet aanhalen, wees resoluut....en spelen met anderen honden gebeurt hier ook niet, tot anderhalf jaar en dan nog beperkt met anderen honden, ook ik wil dat ze anderen honden negeert, en heus er is geen sprake van angst voor anderen honden of agressie als je dat niet toelaat, hier bams, die jullie wel kennen, een zeer sociale gesettelde volwassen hond, die met een ieder goed kan opschieten, met mens en dier, wees resoluut , en loop door met je hond, jouw hond, weet je als je het maar goed zou vinden dat geaai dan lopen ze naar iedereen, als ze klein zijn is het schattig maar owee als ze groot zijn....en spelen met anderen honden als ze klein zijn is ook een risico, de gewrichten zijn zeer kwetsbaar, een gesettelde volwassen hond die rustig is is nog een ander verhaal.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Je wilt dat Guus alles leert negeren? Heb je oordopjes, een oogmasker en iets om zijn neus uit te schakelen? Vergeet de tastzin niet.

 

We hebben niet voor niets zintuigen en een nieuwschierigheid, om kennnis te willen maken, met zaken om ons heen.

 

Als je aan de lijn loopt, dan kan je idd geen contact laten maken. Niet alle honden vinden contact maken leuk. Dat is dan een goede rede.

Vreemde mensen hoeven van mij, als ze aan de lijn zit ook niet te aaien.

Als ze los is en zelf op mensen afgaat, geen probleem.

Los, als een vriendelijke hond op je teckel afgaat, waarom niet.

 

Mensen die langs het balkon lopen en aaien, ze woont 4 hoog, neem aan, dat ze de mensen kennen die daar lang lopen? Die zullen daar wonen, neem ik aan?

Dan kan ze het toch een keer uitleggen, daar lopen, brullen is voor de hond niet prettig.

Aan de andere kant, als de hond zelf naar de mensen toe gaat, waarom niet aaien?

Zo leert je hiond gelijk, dat mensen best leuk zijn.

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ogin is nu net negen maanden oud, een heerlijke rustige hond, van de week kreeg ik nog te horen....ach een bijthond, omdat ze er niet mocht aankomen, trek je schouders er bij op, loop lekker door, jij hebt straks een rustige hond die iedereen negeert tijdens jouw wandeling.....en er geen getrek is naar mens en dier..........waarom moeten mensen altijd aan de hond zitten, een hond waarbij dit totaal niet gebeurd wordt echt niet agressief of angstig van mensen....als ik ergens rustig zit en er komen mensen op mijn honden af, laat ze met rust...ook al vragen mensen mogen we ze even aaien, dan is het antwoord..nee...het is juist heerlijk als honden mensen negeren en rustig op hun plaats blijven liggen.....ik zie het mijn eigen honden, lopen netjes langs mensen , zelfs langs kinderen, doen echt niet lelijk of agressief...en zo is het met alles, hoe vaak zie ik niet in het straatbeeld dat honden aan een lijn lopen , de eigenaar wordt naar alle kanten getrokken, zit je ergens op een terras, mens komt er aan, hond staat op , en de eigenaar doet alle moeite om de hond weer rustig te krijgen, heb ik toch liever mijn honden die een ieder negeert, en als er iemand van hp komt en mij ziet, zal echt niet zeggen....nou mocht de hond niet aanraken, watvervelend, welnee die zal zeggen jeewat een fijn stel, lekker rustig, en goed opgevoed.

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

" Ogin is nu net negen maanden oud, een heerlijke rustige hond, van de week kreeg ik nog te horen....ach een bijthond, omdat ze er niet mocht aankomen, trek je schouders er bij op, loop lekker door, jij hebt straks een rustige hond die iedereen negeert tijdens jouw wandeling.....en er geen getrek is naar mens en dier. "

 En dat wil ik en dochterlief graag ook bereiken Willemijn.

honden page profiel countrycountry 3 doggies

ik snap jou ergens wel,

maar de wereld is zo nieuw voor een pup en jonge hond,

ik heb hem in het begin laten doen, als mensen hem wilden aaien mocht dit als ze respect toonden ( hem eerst laten ruiken, niet op zijn hoofd aaien, niet voorover buigen ) zo positief mogelijk, als gevolg dat hij nooit bang is voor vreemde mensen, als ze respectvol zijn tenminste, als ze een dreigende houding aannemen volgens hem (een kind die bvb recht op je hond afloopt 'ik wil hem aaien!!!!') neen, dan zeg ik dat het niet mag en stap door

 

idem bij andere honden, is mijn hond ( of pup ) aangelijnd laat ik niet elke hond die los loopt zomaar even gedag tegen hem zeggen,

ga ik naar een losloopweide, zal ik hem aanlijnen, eerst aftasten hoe hij van op afstand reageert, en hoe de andere reageert (luisteren als het baasje hem terugroept, houding van de hond, is het een reu of teef? te opgewonden honden laat ik niet tot de mijne komen, en dan ga ik het terrein af, mensen kijken dan soms raar, maar ik ga vaak naar de losloopweide omdat ik geen grote tuin heb en daar frisbee kan spelen, niet om hem te laten spelen met elke hond die vol opgekropte energie zit)

mijn hond is vriendelijk tegen andere honden en mensen en blaft niet als een gek naar een vreemde hond op straat

hij wil wel met respect behandeld worden, anders laat hij zich niet aaien, als een ander baasje vraagt of zen hond even mag snuffelen maar ik zie dat mijn hond wegkijkt en andere signalen vertoont van stress, mag het niet van mij

 

maar het is wel fijn om een sociale hond te hebben toch

je moet hem natuurlijk niet bij alle mensen en alle honden laten

 

ook is hij rustig als ik mensen passeer of op een terras zit, ook gaat hij (gelukkig) niet bij vreemden die hem zomaar roepen, dat vind ik trouwens heel onbeleefd van die mensen

ik denk als je je hond steeds laat naderen op een respectvolle manier hij ook andere mensen en honden met respect behandeld en dus niet trekt naar mens of dier

als mijn hond trekt, is het een loopse teef anders trekt ie nooit

hij zal wel es opkijken als een hond passeert, maar dat mag, zolang hij niet gaat fixeren, maar dat doet hij niet

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je ook op momenten toestaat dat een hond wel met andere honden mag, zie ik geen problemen om een hond aan te leren soms honden te negeren. Bijv. thuis, of aan de lijn kan dat best praktisch zijn. Een hond die bij iedere passerende hond vanaf zijn balkon blaft (dat zie ik hier in de buurt wel eens) is ook niet zo prettig.

Zolang de hond op andere momenten gewoon hond kan zijn, prima.

Ik heb er een die is bij zijn eerste baas verpest door teveel aandacht van vreemden. Dat krijg ik er niet meer uit. Met als resultaat dat hij regelmatig hoopvol naar een tegemoetkomende voetganger kijkt, lage kwispel en als ze hem ook maar bekijken springt hij meteen naar ze toe. Dan is negeren toch handiger.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik vind het helemaal perfect zoals je het doet.

Net wat je zegt mensen die over de vloer komen mogen hem wel een aai geven en hij mag af en toe ook spelen met het teckeltje uit de buurt. 

Verder geen vreemden er om heen dikke prima toch

 

Chewy en Ayla hebben een handje vol honden vriendjes waar ze in het park lekker los mee mogen spelen. Aan de lijn is NIET spelen en dat weten ze al aardig. 

Verder vrienden en familie mogen aaien en aanhalen maar vreemden mogen gewoon doorlopen. En als iemand het toch probeerd begrijpen sommigen dat het neen is en anderen doen moeilijk. Maakt niks uit, jou hond jou regels. 

 

 

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

En ik ben dan weer niet akkoord met alles en iedereen te negeren.

 

ik vind het leuker als Lance andere honden begroet die we steeds tegenkomen, dat hij geaaid wordt door mensen , dat hij een schatje  wordt genoemd. 

 

Hey kijk daar is lanceke ! 

Levert ook grappige momenten op en is goed voor sociaal contact van de baasjes onderling. 

 

maar zoals men al zegt, jouw hond...jouw regels. 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" En ik ben dan weer niet akkoord met alles en iedereen te negeren.
 
ik vind het leuker als Lance andere honden begroet die we steeds tegenkomen, dat hij geaaid wordt door mensen , dat hij een schatje  wordt genoemd. 
 
Hey kijk daar is lanceke ! 

Levert ook grappige momenten op en is goed voor sociaal contact van de baasjes onderling. 
 
maar zoals men al zegt, jouw hond...jouw regels. 
 
  "

 Luca gaat heel onderdanig naar kleine hondjes toe, gaat plat op haar rug liggen, super onderdanig en verlegen. Als het kleine hondje haar besnuffels heeft, wordt er soms samen gerend. Zo super lief! 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Mijns inziens kun je een hond pas leren mensen en dieren te negeren door haar er eerst; als pup, uitgebreid aan bloot te stellen....

Flink socialiseren dus; overal aan blootstellen ( per dag en met mate).

Dan gaat ze dit heel gewoon vonden en pas dan, écht pas dan kun je haar leren om er voorbij te lopen zonder ophef.....

Want ze weet wat het is en hoe het ruikt of speelt grofweg; dus de belangstelling of nieuwsgierigheid is er van af.

Ze is het gewend, dus valt het makkelijker te negeren

Dyfaine (Gast)

Ik denk ook dat net als bij kinderen als iets niet mag is het veel interessanter. Hier ook een klein hondje die het meeste negeert nu zelf. Hij mag en kan met alles spelen. Heeft ool grote vriendjes een labrador van 50 kg die achter hem aan rent en gek doet. ze hebben dat denk ik ook nodig wij spreken geen hondentaal.

Wel denk ik dat we allemaal anders zijn met andere regels en tja wat andere ervan denken lekker belangrijk.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

"[...] een dwergteckel met een labrador al spelend???? Nou dat lijkt mij niet zo bevorderlijk voor z'n ruggetje.... "

Helemaal jouw keuze natuurlijk met wie je hond wel en niet mag spelen maar ik kan het niet nalaten te zeggen: mijn buren hebben twee teckels, één dwerg, en ik een golden. Die drie doen niets anders dan spelen, en reken maar dat de teckels mijn golden de baas zijn! Ligt aan de hond hoor, maar mijn hond past zijn speelgedrag aan aan het soort hond waar hij mee speelt (vraag me niet hoe hij bedacht heeft dat dat een goed idee is, ik kan er de credits niet voor nemen, hij doet het uit zichzelf :P) Moest het toch even kwijt ;P 

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

De hele tijd dat gebrul en gestress lijkt me nou ook niet echt gezellig voor Guus.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

" Mijns inziens kun je een hond pas leren mensen en dieren te negeren door haar er eerst; als pup, uitgebreid aan bloot te stellen....
Flink socialiseren dus; overal aan blootstellen ( per dag en met mate).
Dan gaat ze dit heel gewoon vonden en pas dan, écht pas dan kun je haar leren om er voorbij te lopen zonder ophef.....
Want ze weet wat het is en hoe het ruikt of speelt grofweg; dus de belangstelling of nieuwsgierigheid is er van af.
Ze is het gewend, dus valt het makkelijker te negeren "

 Volledig met deze reactie eens!

 

Mijn hond kijkt meestal de kat (of eerder hond) uit de boom, en ook al toont ze interesse, ze zal nooit uit zichzelf zomaar te dicht bij een ander komen. Enkel als de ander zich rustig gedraagt en veilig lijkt te zijn, gaat ze eventueel eventjes gedag gaan zeggen.

Wanneer andere dieren als een gek aan hun leiband staan te trekken met het nodige geblaf, kijkt ze er niet eens naar om.

Mensen vragen vaak hoe ik haar zover gekregen heb, maar ik heb helemaal niks van haar gevraagd antwoord ik dan. Onze band is gewoon enorm sterk en ik kan haar vertrouwen met mijn ogen toe, net omdat ik haar alles heb laten ontdekken zoals zij het wou, en dat ook mogelijk was, net zoals bij mijn andere hond, die er niet meer is, en daar zat Beagle en Teckel in.

Zelfs wanneer ze loops is, loopt ze gewoon los naast, voor of achter mij. Aan onze navelstreng raakt niemand

Een hond is van nature een sociaal verstandig dier. Ik zie maar weinig anderen hier in mijn buurt hen als dusdanig behandelen, en dan snappen ze niet waarom hun hond vaak onhandelbaar (lees: gefrustreerd) is...

 

 

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Tja...je ziet...verschillende mensen en verschillende meningen... Je hond kan je gedrag aanleren maar zijn aard kan je niet veranderen...Heb je een sociaal allesvriendje die kwispelend en nieuwsgierig is dan moet je hem niet gaan afremmen...laat hem alles ontdekken, laat hem lekker snuffelen en kroelen met andere honden...sta een vriendelijke aai van een mens toe...laat hem gewoon pup zijn. Als ie goed gesocialiseerd is kan je beginnen met opvoeden naar wat jij belangrijk vindt...niet trekken, niets aannemen van een vreemde...alles wat jullie vinden dat hij moet leren kan je rustig opbouwen. Nu al 'eisen' gaan stellen en hopen dat het goed uitdraaien gaat...vind dat een beetje gevaarlijk, je kunt een bepaald 'beeld' hebben van een hond en je kunt mijmeren over hoe je ideale hond zich gedragen gaat...mja...dat doen we allemaal wel eens...in praktijk is er meer werk aan de winkel dan je hond overal van weg te houden en mensen een brul geven als ze je hond willen aanhalen...kan je ook op andere manieren aanpakken... weet niet of je naar de puppyklas gaat... heb toch liever een lekker vriendelijk dier die interesse heeft in zijn omgeving dan eentje die afgeleerd is om lekker 'honds' door het leven te gaan... niet brullen hé, is gewoon mijn mening op jouw openingspost...

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Allereerst denk ik dat je moet accepteren dat je 'geen vrienden zal maken'. Mijn ervaring is dat mensen heel snel op hun teentjes getrapt zijn als ze worden 'gecorrigeerd' omtrent dit gedrag.....

 

 

Verder vind ik het heel goed van je dat je er zo consequent in bent.... En ik zou het ook gewoon volhouden.... Als jij het op deze manier wilt, dan heeft men daar maar naar te 'gehoorzamen'.

 

Ikzelf struggle ook enorm met dit, ik heb nu zelfs een tuigje met daarop "Niet Afleiden" omdat mensen werkelijk ruzie zochten wanneer ik hen aangaf dat ik niet wilde dat ze mijn hond aaide of lokten.... Nu ben ik nog strenger geworden, maar sommige mensen hebben echt een bord voor de kop. 

 

Ik kan je dus ook niet veel meer tips geven.... Consequent blijven en accepteren dat dit voor mensen een moeilijk iets blijft.....  

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Is een bordje of printje aan het balkon met een vriendelijk verzoek de hond niet te aaien of te roepen niet makkelijker?

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Nou reacties genoeg, dank jullie wel.
En dat 'gebrul' van mij, moeten jullie met een korreltje zout nemen :-D Zo hard brul ik niet. Ik kan alleen wel venijnig uit de hoek komen als iemand ongevraagd op de hond duikt.

En op het balkon lopen alleen dezelfde mensen voorbij, dus die weten het nu.

Guus vind alles interessant, het is een vrij open pup, en vind het tot nu toe hartstikke goed als hij op z'n kontje kan zitten om de boel te bekijken, dus ik denk van...houden zo
;-)

honden page profiel countrycountry 3 doggies

 ik heb nu zelfs een tuigje met daarop "Niet Afleiden" omdat mensen werkelijk ruzie zochten wanneer ik hen aangaf dat ik niet wilde dat ze mijn hond aaide of lokten.... Nu ben ik nog strenger geworden, maar sommige mensen hebben echt een bord voor de kop.

 Dit heb ik ook al overwogen. Ik vind het niet nodig hij naar de mensen toegaat die hem roepen of lokken. Als ze me vriendelijk vragen om hem eens te aaien kan ik zelf beslissen en kijken naar mijn hond. Als hij te opgewonden is heb ik dat liever niet want dan gaat hij springen en in de mouwen happen. En het ergste is soms 'laat hem maar ik heb ook een hond hij mag springen' euh.. Neen ik wil mijn hond opvoeden... Maar soms loopt ie aan de lange lijn netjes de anderen te negeren en dan roepen mensen hem en lokken hem terwijl zij horen ik zijn aandacht vraag en het commando 'blijf' geef en toch vinden ze het nodig hem te roepen tot hij komt, dan is ie laaiend enthousiast en gaat springen en kan ik mijn hond gaan corrigeren voor iets dat niet nodig was geweest als zij hem niet riepen. Maar soms vraag ik me af of die mensen dat wel gaan lezen. Soms staan ze een meter van me en blijven hem lokken en dat terwijl ik neen en blijf zeg. Als hij er dan toch bij gaat en op hen springt corrigeert ik hem hier niet meer voor, ik haal hem gewoon uit de situatie door verder te stappen. Ook verschieten ze dan dat hij in de kleding hapt (jonge hond) ze moeten het maar weten, maar mijn hond leert er niets mee bij.. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  Dit heb ik ook al overwogen. Ik vind het niet nodig hij naar de mensen toegaat die hem roepen of lokken. Als ze me vriendelijk vragen om hem eens te aaien kan ik zelf beslissen en kijken naar mijn hond. Als hij te opgewonden is heb ik dat liever niet want dan gaat hij springen en in de mouwen happen. En het ergste is soms 'laat hem maar ik heb ook een hond hij mag springen' euh.. Neen ik wil mijn hond opvoeden... Maar soms loopt ie aan de lange lijn netjes de anderen te negeren en dan roepen mensen hem en lokken hem terwijl zij horen ik zijn aandacht vraag en het commando 'blijf' geef en toch vinden ze het nodig hem te roepen tot hij komt, dan is ie laaiend enthousiast en gaat springen en kan ik mijn hond gaan corrigeren voor iets dat niet nodig was geweest als zij hem niet riepen. Maar soms vraag ik me af of die mensen dat wel gaan lezen. Soms staan ze een meter van me en blijven hem lokken en dat terwijl ik neen en blijf zeg. Als hij er dan toch bij gaat en op hen springt corrigeert ik hem hier niet meer voor, ik haal hem gewoon uit de situatie door verder te stappen. Ook verschieten ze dan dat hij in de kleding hapt (jonge hond) ze moeten het maar weten, maar mijn hond leert er niets mee bij..  "

Nee hoor zo'n tuigje heeft geen zin helaas... Hier een poosje mijn jonge hond met een fluoriserend geel hesje met "niet aaien", ook nog een symbool erop. Omdat ik vaak met het ov ga en ik haar toen wou leren dat ze rustig kon slapen in het ov zonder dat iedereen aan haar ging zitten (aangezien ze vaak gewoon moe is van training of proeven of wandelingen en dan is het wel zo fijn als ze zich veilig genoeg voelt om daar lekker aan haar slaap toe te geven). Zoveel mensen letten totaal niet op en aaiden haar gewoon en als ik er dan wat van zei was het "ooh sorry niet gezien"

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

"  Dit heb ik ook al overwogen. Ik vind het niet nodig hij naar de mensen toegaat die hem roepen of lokken. Als ze me vriendelijk vragen om hem eens te aaien kan ik zelf beslissen en kijken naar mijn hond. Als hij te opgewonden is heb ik dat liever niet want dan gaat hij springen en in de mouwen happen. En het ergste is soms 'laat hem maar ik heb ook een hond hij mag springen' euh.. Neen ik wil mijn hond opvoeden... Maar soms loopt ie aan de lange lijn netjes de anderen te negeren en dan roepen mensen hem en lokken hem terwijl zij horen ik zijn aandacht vraag en het commando 'blijf' geef en toch vinden ze het nodig hem te roepen tot hij komt, dan is ie laaiend enthousiast en gaat springen en kan ik mijn hond gaan corrigeren voor iets dat niet nodig was geweest als zij hem niet riepen. Maar soms vraag ik me af of die mensen dat wel gaan lezen. Soms staan ze een meter van me en blijven hem lokken en dat terwijl ik neen en blijf zeg. Als hij er dan toch bij gaat en op hen springt corrigeert ik hem hier niet meer voor, ik haal hem gewoon uit de situatie door verder te stappen. Ook verschieten ze dan dat hij in de kleding hapt (jonge hond) ze moeten het maar weten, maar mijn hond leert er niets mee bij..  "

 Nee mijn ervaring is dat dat soort mensen inderdaad geen tuigjes of hesjes leest...

 

Zelfs als je dan zegt: ik heb dat liever niet krijg je: 

Oh maar ik heb ook een hond hoor!

Oh maar ik kijk altijd naar cesar.

Oh maar ik ben heel goed met honden hoor...

Oh maar ik vind het niet erg dat ie springt....

Dus nee dat lezen ze echt niet...

Net als: MIJN hond is niet zo lief dus liever niet laten snuffelen....

Oh maar die van mij doet niets!!

Zucht...

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  Dit heb ik ook al overwogen. Ik vind het niet nodig hij naar de mensen toegaat die hem roepen of lokken. Als ze me vriendelijk vragen om hem eens te aaien kan ik zelf beslissen en kijken naar mijn hond. Als hij te opgewonden is heb ik dat liever niet want dan gaat hij springen en in de mouwen happen. En het ergste is soms 'laat hem maar ik heb ook een hond hij mag springen' euh.. Neen ik wil mijn hond opvoeden... Maar soms loopt ie aan de lange lijn netjes de anderen te negeren en dan roepen mensen hem en lokken hem terwijl zij horen ik zijn aandacht vraag en het commando 'blijf' geef en toch vinden ze het nodig hem te roepen tot hij komt, dan is ie laaiend enthousiast en gaat springen en kan ik mijn hond gaan corrigeren voor iets dat niet nodig was geweest als zij hem niet riepen. Maar soms vraag ik me af of die mensen dat wel gaan lezen. Soms staan ze een meter van me en blijven hem lokken en dat terwijl ik neen en blijf zeg. Als hij er dan toch bij gaat en op hen springt corrigeert ik hem hier niet meer voor, ik haal hem gewoon uit de situatie door verder te stappen. Ook verschieten ze dan dat hij in de kleding hapt (jonge hond) ze moeten het maar weten, maar mijn hond leert er niets mee bij..  "

 Je hebt er echt heel koppige mensen tussen zitten hoor en helaas, zij zullen zo'n tuigje negeren.... Alleen al om het ras wat ik heb......

 

Maar op veel momenten werkt het ook heel goed hier, mensen denken dat hij een hulphond is en lokken hem niet meer..... Hoewel ik laatst wel 'achtervolgt' ben door iemand in de winkel..... Van begin tot het eind, elke keer kwam ze weer terug. Tot ze me in sloot in een gangpad (mw in kwestie was niet de slankste....) en hem bruut over zn kop aaide met een heel verhaal over 'dat zij ook ooit zo'n hond had'. Bij zulke mensen moet je echt boos worden.... Niks houdt hen anders tegen.... Mijn hond was dan ook helemaal niet blij met haar smerige handen, evenmin als ik....... Blegh.... Dus ik zei ook "mijn hond houdt niet van vreemden, vandaar zijn tuig" *Maar het is een Golden Retriever*.... "nee hoor, het is een haai en als je niet op past ben je straks je vingers kwijt!" En dat op een boze toon..... Ze druipen af. Maar ik lieg liever niet over mijn hond. Ik vind het zo jammer...... Ik heb de allerliefste hond in de wereld, maar het is geen attractie en aaien vindt hij spannend! Als mensen daar nou even over na denken en rekening mee zouden houden, i.p.v. met mij een discussie aangaan over wat mijn hond wel en niet leuk vindt.....

 

Dus het tuig kent zijn voordelen, maar sommige mensen hebben een baksteen in hun gezicht nodig voor ze weggaan en stoppen. Ik ben blij met het tuig en gebruik hem ook regelmatig, als mensen niet lezen bied ik ze wel eens aan om een leesbril op te halen ;-) Of een cursus Nederlands leren lezen. Ik kan me erg kwaad maken om zulke mensen en laat het dan duidelijk merken. En of ik daar nu vrienden mee maak of niet, mijn hond houdt niet van vieze, vreemde handen en neither do I! Heel simpel.......Jammer dat je dat niet op een tuig kan zetten.... "Ik houd niet van jou smerige handen" Wellicht voelen mensen zich zo beledigd dat ze gewoon doorlopen haha.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Er is een verschil, aan de lijn of los, aan de lijn wil ik ook niet dat mensen aan haar zitten, gesnuffel alleen, als het van beide honden komt, maar meestal geen contact aan de lijn.

Daar geef ik je helemaal gelijk in.

 

Mensen vinden het een soort recht elke hond te mogen aaien, daar begrijp ik nooit iets van.

Wat ik zelf doe, als ik iemand naar Luca zie kijken, ik doe haar aan de andere kant van mij en kijk die mensen weg. Zo kunnen ze haar niet aaien. Of ik steek mijn hand extra uit, een stop teken.

Los als mensen haar willen aaien, kan ze zelf weg, wat ze ook doet. Meestal aaien ze over de kop en ze duikt dan snel weg. Ha ha.

 

Vind het trouwens een goede tip, op het balkon een bordje plaatsen: niet aaien. Iedereen het gewoon vertellen. Balkon is thuis, rust plaats van de hond. Vermoeiend om de hele tijd geaaid te worden.

Als ze zelf naar iemand toe gaat, vind ik het zelf een ander verhaal. Een aai of kriebel, is gewoon lekker.

 

Wat spelen met grote honden betreft, stabiele lieve honden passen hun spel aan. 

Je ziet soms dat grote  honden gaan liggen, om zo beter met een kleintje te kunnen spelen, handy cappen noemen ze dat.

 

Mijn eigen hond, is altijd super voor zichtig met kleintjes. Ze gaat plat op haar rug, erg onderdanig naar zelf de minies.

Wat ik doe, is heel goed naar een andere hond kijken, of ik ze vertrouw.

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Evololutie tot beste showhond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^