Barf, nrv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Ik zou me graag meer willen verdiepen in het vlees voor de hond. Als je hond op brokken en op KVV zit hoe kan je dan overstappen naar BARF of NRV? Of kan je zoiets gewoon eens in de zoveel tijd geven? En is NRV gezonder dan BARF voer?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Ja heb ik al op gekeken, maar ik werd er niet echt veel wijzer van hahaha. Maar stel ze zit dan een tijdop kvv en je gaat beginnen aan BARF of NRV kan je dat dan wel combineren met brokken? Bijv. 1 week barf of nrv en de andere week brokken?

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

" Ja heb ik al op gekeken, maar ik werd er niet echt veel wijzer van hahaha. Maar stel ze zit dan een tijdop kvv en je gaat beginnen aan BARF of NRV kan je dat dan wel combineren met brokken? Bijv. 1 week barf of nrv en de andere week brokken? "

 Nee.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik geef van alles door elkaar, en gezien de oudste al weer 12 wordt, moet je die bovengaande 'nee's' maar met een korrel zout nemen lijkt me ;-)

Door de week is het 's ochtends brok en 's avonds kvv.
In het weekend is de kvv vrij veel vervangen door stukken rauw (zalmkoppen, geitjes, kalkoennekken, konijnen, een fazant etc...)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Met BARF/NRV is het van belang dat de zuurgraad van de maag goed zuur is. Bij brok is dat niet zo. Vandaar het advies om brok en BARF/NRV niet te mengen/combineren in een menu.

 

Qua BARF of NRV adviseer ik altijd om naar de ontlasting van je hond te kijken. Die ontlasting laat namelijk duidelijk zien of zijn voeding goed genoeg is. Hierbij neig ik zelf wel naar de percentages van BARF met 10% pens en 10% hart-lever-nier. Qua bot percentages neig ik juist naar een middenweg.

Volgende forumvraag: wat voor vers vlees geven aan pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^