gedrag loops teefje !!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Delano (Gast)

Hallo, ik heb een vraag over mijn nu 4,5 jaar oude mechelse x herder teefje die ik vanaf haar 8/9 weken al heb. Ze is al meerdere keren loops geweest en momenteel weer. Sinds haar laatste 2 loops zijn begon ze een raar gedrag te vertonen. Meer onrustig gedrag als wanneer ze eerst loops was.. Ze vangt letterlijk en figuurlijk vliegen.. Soms hapt ze naar de echte vliegende, en echt heeeeull vaak 'zomaar' in de lucht, zo om de minuut soms.. Nu al een 1,5 week lang aan de gang. Veel likken , bijten op haar lichaam .. Waardoor ze nu ook wondjes heeft. Uit het niets rennen door het huis , endan weer likken aan dr 'ding'. Ze piept dan ook heel vaak. Dit zijn dingen wat ze voorheen nooit deed. Vorig x bij haar loopsheid, net doen ik het waterbak even weer ging verversen dronk ze super veel, en was toen even 'verlamd' oid. Ze liep richting mij, viel op de grond en begon toen te trillen, ogen draaiden rond en ging toen plassen.. Kwam ook schuim uit de bek. Net als epileptie? Duurde zo een minuut. Dacht miss. Omdat het water te koud was.. Dat ze daardoor even iets kreeg? Waardoor zou dit kunnen komen? Al weet ik goed dat ze vaker koud water heeft gedronken, en er toen niks is gebeurd. Ik ben bang dat ze straks deze loopsheid weer wat geks gaat krijgen. Is het verstandig haar te gaan sterilisseren? Of wat is jullie advies? Ben ten einde raad en maak mij enorme zorgen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je je enorme zorgen maakt, dan zou ik persoonlijk de dierenarts even bellen en overleggen wat te doen. Neem ook voor je gaat bellen de temperatuur even op opvang je hond. Dit kan van belang zijn.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Klinkt niet goed...

Ik zou dus naar een DA gaan met dit verhaal en daar je hond goed laten onderzoeken...

 

Zelf heb ik dit gedrag nooit gezien bij een loops teefje.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het lijkt er op dat door de hormoonschommelingen er epilepsie achtige verschijnselen optreden bij je hond.

 

Ik heb weleens gehoord dat bepaalde supplementen zouden kunnen helpen, maar ik vind er zo snel niets over.

 

Ik zou in elk geval zorgen voor goed voer, en verder een specialist hierover raadplegen wat je het beste kan doen. Ik kan me voorstellen dat sterillisatie in zo'n geval zou kunnen helpen, maar geen idee of dat werkelijk een oplossing voor het probleem is. 

 

 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Ik zou even je dierenarts bellen 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Als ik het zo lees, zou dit allemaal met epilepsie te maken kunnen hebben, zeker het laatste wat je schrijft ( dat ze omviel, begon te trillen, schuim op haar bek en urine laten lopen ) en zijn verschillende soorten van epilepsie, zie link.

 

http://www.epilepsiebijhonden.nl/soortaanval.htm

 

 

 

 

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Bij vliegjes vangen dacht ik al aan epilepsi en toen je zij dat ze omviel en begon te trillen schuimbekken etc. Dacht ik helemaal epilepsi. 

 

Of epileptische aanvallen loopsheid gebonden zijn of toevallig net dan optroptreden weet ik niet?? 

 

Ik zou wel echt naar de DA gaan hiermee. Die weet het het best.

Volgende forumvraag: Plast en poept nog steeds in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^