Saarloos

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Mijn hond (Saarloos) is nogal wild bij het spelen met andere honden en gebruikt zijn bek. Waardoor er door andere hondenbezitters regelmatig nogal in paniek wordt gereageerd.  Het is echt speelgedrag maar het ziet er nogal vervaarlijk uit. Ze grijpt in de nek van andere honden maar heeft nog nooit gebeten. Uit haar lichaamstaal kun je echt opmaken dat ze niet agressief is.  Heeft iemand advies wat ik kan doen. Ik wil haar graag socialiseren met andere honden. Heb haar ook een poosje een muilkorf omgedaan.  Ze is nu ruim anderhalf jaar.  Alvast bedankt voor enig advies. 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Zou haar geen muilkorf meer om doen. 

 

Haar gedrag is niet fout. Een wolfhond speelt nu eenmaal anders dan een hond. Ze zijn instinctiever, lomper, natuurlijker in hun speelgedrag. 

 

Hier een Tamaskan Dog van anderhalf die net zo speelt. Als eigenaren ervan schrikken, leg ik uit hoe wolfhonden in elkaar steken. 

Als de hond waar hij mee speelt het echt niet leuk vindt, lijn ik hem aan en gaan we gewoon verder. 

 

Het ligt echt niet aan haar socialisatie hoor! Je bent goed bezig :)

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Het is gewoon haar manier van spelen, niets aan de hand :) Muilkorf zou ik opbergen. Als mensen en/of honden het echt niet prettig vinden, kun je het uitleggen of gewoon je weg vervolgen

Anoniem (Gast)

Dank jullie

 

het is vaak de reactie van andere hondeneigenaren. Ze zijn zelf bang en geven dat door aan hun hond. Pakken kleine hondjes op of lijnen hun hond aan. Schreeuwen soms waardoor hun hond bang wordt en mijn hond zelfs aangemaand wordt. 

Ik moet toegeven dat mijn hond mij ook uitdaagt en zelfs kleding stuk scheurt (ff vastpakken in het voorbij rennen) 

Ze is echt niet agressief maar te speels. Met kleine kinderen moet ik erg oppassen. Ze is gek op kinderen en wil hen ook af en toe aan kleding trekken. 

Ben af en toe een beetje ten einde raad maar kan haar niet enkel aan de riem uitlaten. Zoek wel vaak stille plekken op maar ze moet ook met andere honden kunnen spelen. 

Groetjes :))

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Typisch Saarloos, even de clown uithangen ;) 

 

Ik moet toegeven dat ik ook regelmatig van zulke eigenaren tref. De meesten vinden het superstoer dat hun hond met een wolfhond durft te spelen, maar ik kom er ook heel veel tegen die denken dat mijn hond die van hun gaat opeten. 

 

Maar goed. Je hebt een pubermeisje die flink aan het uittesten is zo te horen :) 

Zou je haar ooit met een andere wolfhondpuber willen laten spelen, zodat ze haar ei kwijt kan, bieden we ons bij deze aan :)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat is gewoon speelgedrag hoor. Bange baasjes houd je altijd hihi.

Puck verdwijnt ook wel eens in de bek van een grote hond als ze aan het spelen zijn. Als het echt een te ruw spel word, dan grijp ik in. Maar anders laat ik ze rustig gaan.

 

Met kinderen zou ik inderdaad rustig aan doen. Je hond ook leren dat die niet in kleding mag grijpen. Niet iedereen zit natuurlijk te wachten op gescheurde kleding, ook al is dat in de mode.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Het is ook best te begrijpen, vooral met een kleinere hond (en vooral als je al eens wat hebt meegemaakt). Dan is optillen of aanlijnen en verder wandelen ook niet zo gek. Ik lees niet zo goed wat er vooral gaat. Wordt er een soort van stille of gesproken toestemming gegeven voor het spelen, of gebeurt het plots. 

 

Eerlijk is eerlijk, ik (en mijn hond) vind het namelijk niet fijn als er een hond die ik zelf niet ken zomaar op ons afgerend komt (en dan bedoel ik echt rennen op zo'n manier dat het positief maar ook negatief kan zijn). Mijn eigen hond zit wel altijd aan de lijn,dus dat is wel een verschil met losloper naar losloper. 

 

Ik weet niet hoe gemakkelijk je je hond aan kunt lijnen? Maar anders zou het mogelijk helpen om, als je een hond ziet waarvan je niet weet of de eigenaar en/of het prettig vindt, eerst even aanlijnen, vragen of het oke is en erbij zeggen dat haar manier van spelen ruw maar lief bedoeld is. 

 

Edit: Als beide honden loslopen en naar elkaar toe rennen, dan gewoon laten gaan. Dat kun je toch bijna niet voorkomen. Als er dan door een andere eigenaar naar je gesnauwd wordt, kun je de hond gewoon pakken en verder lopen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Socialiseren met andere honden is soms ook juist niet laten spelen, dat moet ze ook leren, dat niet elke hond (al dan niet veroorzaakt door de eigenaar) ervan gediend is om op zo'n manier te spelen.

 

Geen muilkorf, maar gedoseerd laten spelen met de juiste hond zou ik doen.

 

 

 

 

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Ben het helemaal met Dobry eens.
Eerst vragen of de hond wel in is voor een spelletje.
Ik baal ook van honden die vrolijk op je af komen springen. Ik wil juist dat mijn hond rustig langs andere honden kan lopen zonder getrek en opgewonden gedrag.
Dat leer je al heel vroeg, al meteen vanaf pup.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Waar woon je? De school waar ik train is de eigenaar gt en heeft zelf 2 Saarloze. Denk dat hij je erg goed kan helpen!

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Laat hem maar spelen met een duitse herder, die spelen op dezelfde manier

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat je niet moet vergeten, een Saar is een enorm sterke, grote en snelle hond. Jij kan het wel leuk vinden dat je hond met andere speelt, maar voor een andere eigenaar kan het best beangstigend zijn.

Ze spelen idd met hun bek en kunnen erg ruw zijn, door hun grootte en kracht.

Je zal haar speelmaatje met zorg moeten uitkiezen, brutale stevige honden, die wel van ruw spel houden.

 

Ik laat mijn teef ook niet met rauwdauwers spelen. Hoewel een Saar heel voorzichtig is.

Anoniem (Gast)

Ik woon in Almere en voor mijn deur is een groot hondenlosloopgebied. De meeste honden lopen hier los. 

Ik krijg zelfs kritiek als mijn hond aangelijnd is en een andere hond naar haar toekomt. Zij wil spelen en ik heb mijn handen vol om haar rustig te houden  

Wat mijn hond doet: als er een andere hond aankomt: Gaat liggen, loopt er dan vervolgens in een sluipgang op af. De betreffende hond krijgt likjes op de snuilt. Vervolgens wordt er gespeeld. Dat wil zeggen erachteraan gehold. Als een hond van zich afbijt herkent ze het signaal. Als een hond heel onderdanig op de rug gaat liggen, gaat ze er bovenop. 

Ik ga ook wel eens op een bankje zitten en dan moet ze naast me blijven zitten. Dit gaat goed zolang ze aangelijnd is. 

Dank jullie voor de reacties  

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik vind het eerlijk gezegd nogal wat dat sommige hier direct zeggen "jouw hond speelt gewoon zo", want dat kun je vanaf je scherm helemaal niet inschatten. We weten dat gewoon niet, dus kunnen er ook niet over oordelen.



Ik zou ook niet willen dat er een saarloos heel druk speelt en hangt in de nek van mijn hond. Je speelt rustig en sociaal, en anders maar niet. Mijn hond is ook groot en lomp, maar dat betekent niet dat hij ook lomp en onbehoorlijk mag spelen. Het geeft hem zeker geen vrijbrief dat hij zich naar zijn omvang mag gedragen. Hij heeft zich aan te passen, anders speelt hij maar lekker in z'n eentje of niet. 



Dus naar mijn mening is socialiseren de hond ook aanleren wat wel en niet van hem wordt verwacht en hoe hij mag spelen. En dat is een manier die ook voor andere honden leuk is, anders stopt het. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik vind het eerlijk gezegd nogal wat dat sommige hier direct zeggen "jouw hond speelt gewoon zo", want dat kun je vanaf je scherm helemaal niet inschatten. We weten dat gewoon niet, dus kunnen er ook niet over oordelen.
Ik zou ook niet willen dat er een saarloos heel druk speelt en hangt in de nek van mijn hond. Je speelt rustig en sociaal, en anders maar niet. Mijn hond is ook groot en lomp, maar dat betekent niet dat hij ook lomp en onbehoorlijk mag spelen. Het geeft hem zeker geen vrijbrief dat hij zich naar zijn omvang mag gedragen. Hij heeft zich aan te passen, anders speelt hij maar lekker in z'n eentje of niet. 
Dus naar mijn mening is socialiseren de hond ook aanleren wat wel en niet van hem wordt verwacht en hoe hij mag spelen. En dat is een manier die ook voor andere honden leuk is, anders stopt het.  "

 Ik ken Saarloze en weet hoe ze spelen.

Voor de geinteresseerde met FB: de wolven streken van Kenai en Dune.

Gaat er echt heel hard aan toe. Daarom je Saar, niet met iedereen laten spelen, zoek echt een speelmaatje, die aan ze gewaagd zijn.

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik snap het probleem niet zo...

Voor wie heb je die hond genomen? Voor jouw of voor die andere mensen?

 

Want ik lees dat andere mensen niet willen dat jouw hond met hun hond speelt... Nou dat is hun goed recht.

En als ik lees in kleding happen met scheuren?!? Sorry maar daar is niemand van gediend...

Kun je niet gewoon met je eigen hond spelen?

Mijn honden spelen nooit met andere honden of er moet echt 1 tussen zitten van het zelfde kaliber.

Ik speel met hun. Of ze spelen met zich zelf of met elkaar...

Maar ik zit tijdens mijn wandeling niet te wachten op een joekel die ruw speelt...

Want als kleding kapot gaat tijdens spelen gaat het echt niet zacht aardig

honden page profiel maramara

Honden zijn roedeldieren "team border" en voeden elkaar het best op. 

Heb ik de hond voor mezelf genomen beetje vreemde vraag. Ik wil het beste voor haar en dat betekent dat ze met andere honden kan spelen. 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Honden zijn roedeldieren "team border" en voeden elkaar het best op. 

Heb ik de hond voor mezelf genomen beetje vreemde vraag. Ik wil het beste voor haar en dat betekent dat ze met andere honden kan spelen.  "

 


Even een klein nadenk vraagje: Waarom moet ze zo nodig met wildvreemde honden spelen, terwijl hier al door meerdere mensen duidelijk wordt gemaakt dat lang niet alle honden dat überhaupt willen?
Mijn honden vonden het als pup en jonge hond leuk om te spelen, maar naarmate ze ouder en volwassener werden, doofde dat steeds meer uit. Laatst nog mee geweest op een groepswandeling, alle honden en hondjes los, waren allemaal lekker aan het snuffelen, rondstruinen, maar geen enkele hond die behoefte had aan spelen. Het waren wel allemaal ruim volwassen honden. Wij mensen mogen het dan zo'n leuk gezicht vinden als honden spelen, voor de honden zelf hoeft dat lang niet altijd.
Jouw hond is nog jong, wil nog wel graag spelen, maar houd ook rekening met de andere honden die je tegenkomt en die daar misschien helemaal niet op zitten te wachten.

Socialiseren van een hond betekent ook niet hem altijd maar naar andere honden toe te laten gaan, of de ander nou wil of niet. Een sociale hond is juist een hond die rekening houdt met andere honden en zich makkelijk aanpast in een groep.

Voor een goede socialisatie van jouw Saarloos zou ik aanraden een paar vaste speelkameraadjes te zoeken waarmee het wel leuk gaat in het spel en voor de rest met andere honden niets te doen. Even snuffelen als beide honden dat willen is natuurlijk prima, maar als dat niet gaat omdat je hond toch wat te veel aandringt op spel terwijl de ander niet wil, kan je ook oefenen met vreemde honden te negeren.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik snap die reacties van andere mensen heel goed want ik zou precies het zelfde doen. Sluipen naar andere honden is volgens mij nooit echt sociaal en vriendelijk bedoelt. Achter een andere hond aan rennen is niet altijd spelen maar kan ook jagen zijn (en aangezien jou hond ook sluipt kan dit het ook zijn. Ik zie dat heel veel in mijn omgeving). Er op duiken als een hond onderdanig ligt vind ik helemaal vreemd. Als een hond zo naar Penny zou doen had ik haar heel snel opgetild en was ik door gelopen.

Verder irriteer ik me echt aan al die mensen die losloopgebieden als speelgebieden zien waar alle honden moeten spelen. Mensen moeten hun hond gewoon bij zich houden, ook in losloopgebied. Penny houd niet echt van andere honden maar kan wel los dus ik loop ook in losloopgebieden, maar daar wordt ik echt gek van iedereen die zijn hond op haar laat afstormen waardoor zij weer uitvalt en bang is of vlucht wat echt heel vervelend is.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Honden zijn roedeldieren "team border" en voeden elkaar het best op. 
Heb ik de hond voor mezelf genomen beetje vreemde vraag. Ik wil het beste voor haar en dat betekent dat ze met andere honden kan spelen.  "

 Honden zijn niet perse roedeldieren,dat zie je goed terug bij straathonden,leven een solitair leven.

 

 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Ik heb het idee dat dit topic uit de hand gaat lopen en daar gaan we TS niet mee helpen. 

 

Saarlozen zijn een apart soort hond, daar kun je niet mee omgaan zoals je met een "gewone" hond omgaat. 

 

TS kan met de verhalen en tips een goed plan bedenken, gok ik zo. 

 

Ik ga mee in de tip dat een aantal vaste speelmaatjes een goed idee is, en de rest van de honden (vooral aangelijnd) kan ze leren negeren. 

Ik zou vooral aan de slag gaan met heeeeel veel lekkers (kippennekjes, leverworst etc etc) om haar aandacht bij jou te houden als je niet wil dat ze naar een hond toe gaat (dan hoef je ook niet zo in de lijn te hangen, zoals nu gebeurt). 

 

Aiden heeft ook een periode gehad dat hij op iedere hond wilde afstuiven om "hoi" te zeggen. Maar doet ie dat niet netjes, gebeurt het niet. 

Loslopend is dat natuurlijk iets moeilijker.

En wolfhonden begeleiden is sowieso een slag apart. 

 

Hoe ze honden begroet is trouwens niet heel vreemd voor haar ras, maar wel vreemd in de ogen van andere honden en eigenaren. 

Ik zou het "najagen" en het erboven gaan hangen wel afkappen.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

bovenop andere honden springen, najagen, kinderen omver kegelen, kleding stukscheuren

 

wat ik lees is gewoon een niet-opgevoede hond

 

spelen is pas spelen als het voor beide partijen aangenaam is, en dat is bovenstaande niet, dus dan is het GEEN spelen

 

als laatste: de reacties van andere hondeneigenaren zijn erg begrijpelijk.

en optillen is juist een erg efficiente manier om te voorkomen dat er ongewenste schade ontstaat aan een klein hondje, wat een reeel risico is als er een grote hond bovenop staat te dansen/achterna zit te jagen/er happend bovenop springt (vooral als de eigenaar niet ingrijpt onder het mom van "ze zijn zo lekker aan het spelen")

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Honden zijn roedeldieren "team border" en voeden elkaar het best op. 
Heb ik de hond voor mezelf genomen beetje vreemde vraag. Ik wil het beste voor haar en dat betekent dat ze met andere honden kan spelen.  "

 Nee, een hond is een sociaal levend dier, in staat met andere soorten een relatie aan te gaan dan zich zelf.

Roedeldieren, leven met de eigen soortgenoten, herten en wolven vb. 

 

Honden zijn volledig gedomesticeerd en kunnen prima en gelukkig in een gezin leven, zonder andere honden.

 

Voor honden is de eigen sociale groep belangrijk. Dat zijn ale bekenden mensen en dieren. De rest, kan gemist worden en nu druk ik me nog netjes uit.

 

In mijn geval, gezin, katten en Luca, geen andere hond.

Ze snuffelt wel eens aan een andere hond, trekt soms een sprintje samen met een andere hond, maar ze intresseert zich niet veel voor andere honden. Ze is veel ontspannener als we er geen tegen komen.

Wij, de katten en haar gezien, die zijn heel belangrijk voor haar en omgekeerd ook.

 

Het klinkt mooi, honden voeden elkaar op. De realiteit is heel anders. Honden gaan soms grenzen over en sommige honden, onder gaan dit.

De brutale hond, krijgt succes met zijn grens overschrijdend gedrag en zal dit herhalen, steeds zekerder worden. Zal best, dat er een enkele keer een andere hond die, die hem een snauw geeft. Zal niet veel uithalen. Bij de volgende hond, zal hij weer de grenzen over gaan.

De hond die het ondergaat, zal andere honden steeds minder leuk gaan vinden.

Dus, grijp je als baas in. Als zowel je hond te ver gaat, of als je ziet, dat een hond te ver gaat bij jou hond.

 

Persoonlijk wil ik het ook gewoon niet hebben, dat een andere hond mijn hond corrigeert. Ook niet, dat ze zelf moet corrigeren, zo worden andere honden er niet leuker op.

 

Je kan je pup, met een sociale hond laten spelen. Die op een correcte manier de pup corrigeert als die te ver gaat. Daar leren ze zeker van. 

Maar wees zeker, dat het een sociale hond is.

Als je meerdere honden in huis hebt, kunnen ze elkaar ook wel eens corrigeren. Die honden hebben een band met elkaar. Maar ook daar is een grens aan.

 

Kinderen laat je het onderling ook niet zelf uitzoeken. 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik woon in Almere en voor mijn deur is een groot hondenlosloopgebied. De meeste honden lopen hier los. 
Ik krijg zelfs kritiek als mijn hond aangelijnd is en een andere hond naar haar toekomt. Zij wil spelen en ik heb mijn handen vol om haar rustig te houden  
Wat mijn hond doet: als er een andere hond aankomt: Gaat liggen, loopt er dan vervolgens in een sluipgang op af. De betreffende hond krijgt likjes op de snuilt. Vervolgens wordt er gespeeld. Dat wil zeggen erachteraan gehold. Als een hond van zich afbijt herkent ze het signaal. Als een hond heel onderdanig op de rug gaat liggen, gaat ze er bovenop. 
Ik ga ook wel eens op een bankje zitten en dan moet ze naast me blijven zitten. Dit gaat goed zolang ze aangelijnd is. 
Dank jullie voor de reacties  
  "

 Dat is het werk gebied van de gt met Saarloze. Mocht je interesse hebben.

Hij komt op locatie.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dank jullie
 
het is vaak de reactie van andere hondeneigenaren. Ze zijn zelf bang en geven dat door aan hun hond. Pakken kleine hondjes op of lijnen hun hond aan. Schreeuwen soms waardoor hun hond bang wordt en mijn hond zelfs aangemaand wordt. 
Ik moet toegeven dat mijn hond mij ook uitdaagt en zelfs kleding stuk scheurt (ff vastpakken in het voorbij rennen) 
Ze is echt niet agressief maar te speels. Met kleine kinderen moet ik erg oppassen. Ze is gek op kinderen en wil hen ook af en toe aan kleding trekken. 
Ben af en toe een beetje ten einde raad maar kan haar niet enkel aan de riem uitlaten. Zoek wel vaak stille plekken op maar ze moet ook met andere honden kunnen spelen. 
Groetjes :-)) "

 Ik kan daar alleen maar achter staan, bij twijfel een klein hondje op tillen. Die zijn gewoon erg kwetsbaar, een beet, schudden en ze zijn dood.

Als ik een andere hond niet vertrouw, hou ik mijn hond bij me en loop weg. Wordt Luca belaagd door een hond dan jaag ik niet erg vriendelijk die hond weg. Ik ben als baas verantwoordelijk voor de veiligheid van mijn hond.

Jammer dan, dat andere bzen het er niet mee eens zijn. Hou rekening met anderen. Niet iedereen zit op een grote vreemde drukke hond te wachten

 

Ik kan je echt adviseren met de gt aan de slag te gaan, het lijkt me niet zo zeer speels gedrag, eerder grens overschrijdend gedrag.

En ze is nu niet eens volwassen en op haar sterkst.

 

Ik ben zelf heel blij dat ik op deze honden school zit. Opvoeden is erg lastig, heb regelmatig met mijn handen in het haar gezeten. Wat heb ik vaak de hulp van mijn gt ingeroepen.

Achteraf, zo blij dat dingen opgelost zijn en goed lopen. 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Sluipen hoeft niet altijd slecht te zijn, die van mij doet het regelmatig en daar zitten nooit kwade bedoelingen bij. Kijk gewoon als ze aan het spelen zijn hoe de andere hond reageert. Vindt de andere hond het leuk prima, merk je dat de andere hond het niet leuk vindt roep je hond bij je. Die van mij speelt ook ruw, dat kan je niet met elke hond doen. Op facebook heb je vast een saarloos groep, kijk of er iemand bij je in de buurt woont waar je hond mee kan spelen. Prachtige hond wat je hebt, hou wel van die oer rassen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Honden zijn roedeldieren "team border" en voeden elkaar het best op. 
Heb ik de hond voor mezelf genomen beetje vreemde vraag. Ik wil het beste voor haar en dat betekent dat ze met andere honden kan spelen.  "

 

Ik heb geen hond genomen om andere honden een speelkameraadje aan te kunnen bieden. 

Ik heb een hond genomen voor mezelf. Dat ze goed met andere honden overweg kan dat is hardstikke fijn, maar ik laat haar niet bij vreemde honden. Ze heeft een klein groepje honden waar ze mee omgaat en dan speelt ze nog niet eens altijd, meestal gaat ze haar eigen gang.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Honden zijn roedeldieren "team border" en voeden elkaar het best op. 
Heb ik de hond voor mezelf genomen beetje vreemde vraag. Ik wil het beste voor haar en dat betekent dat ze met andere honden kan spelen.  "

 Dus laat jij honden buiten de eigen roedel met haar spelen?

Pfff grappig

Gelukkig heb ik geen verstand van honden met mijn diplomagedragstherapie en met mijn kynologische instructeurs diploma waarbij ik wekelijks les geef aan los geslagen pubers (en hun wanhopige baasjes) doe ik ook niet de nodige ervaring op...

Gelukkig bezit jij alle kennis van de wereld 

Ik snap alleen niet waarom je dan een topic opent als je niets gaat doen met alle tips.

 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ja, team border lolly, ik ben het wel met je eens! Mijn honden spelen ook niet met andere honden. Op een paar na, die honden kennen we en we weten dat het goed gaat. Verder vind ik het onnodig dat mijn honden vriendjes zijn met alle andere honden.

Wat het corrigeren betreft, mijn honden corrigeren andere honden en dat vind ik goed. Het gaat dan ook altijd over het te dicht in de buurt komen of het super drukke gedrag van een andere (vreemde) hond. Van mij mogen ze dan de andere hond corrigeren. Ze vinden het gewoon niet fijn om besprongen te worden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ja, team border lolly, ik ben het wel met je eens! Mijn honden spelen ook niet met andere honden. Op een paar na, die honden kennen we en we weten dat het goed gaat. Verder vind ik het onnodig dat mijn honden vriendjes zijn met alle andere honden.

Wat het corrigeren betreft, mijn honden corrigeren andere honden en dat vind ik goed. Het gaat dan ook altijd over het te dicht in de buurt komen of het super drukke gedrag van een andere (vreemde) hond. Van mij mogen ze dan de andere hond corrigeren. Ze vinden het gewoon niet fijn om besprongen te worden. "

 Ik zorg dat mijn hond niet hoeft te corrigeren, stuur honden weg die ze niet leuk vind en te dicht in de buurt komt, net zo als te drukke honden. Voor haar niet leuk om van zich af te moeten bijten.

Zo worden andere honden  er ook niet leuker op. Door te moeten corrigeren

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^