Australian shepherd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel carlacarla

hallo wie kan mij helpen! Ik ben opgegroeid met Duitse herders en heb er zelf ook 1 gehad! Ze was super lief, maar probeerde altijd boven mij te komen! En dit wil ik niet meer! Nu ben ik gisteren gaan kijken naar een Australian shepherd wie heeft hier ervaring mee? Zijn deze honden ook zo of juist nog erger?

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Het ligt er aan hoe jij de hond opvoedt  Wanneer jij consequent bent tijdens de opvoeding van de hond, zal hij weten wat de regels zijn en deze accepteren.

 

Ik heb zelf geen Aussies, maar volgens mij kunnen ze best koppig zijn tijdens de opvoeding. Maar misschien dat Aussie-eigenaren jou daar meer over kunnen vertellen? 

 

Succes!

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Hier 2 australian shepherds in huis, mijn oudste is nu ruim 5,5 jaar en zij was heel makkelijk op te voeden, luisterd heel goed en is heel rustig in huis.

Zij houd er wel van om met de baas bezig te zijn, en hangt soms ook weleens de clown uit, is een hele vrolijke hond, welk het liefst bij mij in de buurt is en blijft.

 

Mijn pup nu 5 maanden oud is een echte dondersteen, en een stuk drukker dan mijn andere aussie op die leeftijd, zij luisterd wel heel goed voor haar leeftijd, al heeft ze in huis wel vaak flinke bananen in haar oren, en haalt ze dingen uit die mijn andere honden nog nooit gedaan hebben ( is zeker niet saai met haar ).

Met haar volg ik puppy cursus, wat ze ook erg leuk vindt, ook zij wil graag voor mij werken, als er te lang gepraat wordt tijdens de training word ze vervelend, en als we gaan beginnen met de oefeningen veranderd ze van terror pupje in een heel braaf meisje die alles doet wat vrouwtje van haar vraagt ( wij krijgen dan ook iets moeilijkere oefeningen dan de rest van de groep, anders verveelt ze zich erg snel ).

 

Ik moet bij de jongste wel heel consequent blijven, anders neemt ze en loopje met mij, zet haar ook regelmatig in de gang met de deur dicht, anders is mijn huisraad niet veilig, ze jat alles van de tafel af ( papieren, pennen en wat er ook maar te halen is, alles pakt ze ).

 

 Kaylin en Djaira samen

Kaylin                                                                                                                     Djaira.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" hallo wie kan mij helpen! Ik ben opgegroeid met Duitse herders en heb er zelf ook 1 gehad! Ze was super lief, maar probeerde altijd boven mij te komen! En dit wil ik niet meer! Nu ben ik gisteren gaan kijken naar een Australian shepherd wie heeft hier ervaring mee? Zijn deze honden ook zo of juist nog erger?
  "

 http://www.moniquebladder.nl/category/dominante-hond/ Misschien leuk om even door te lezen .

 

Verder geen ervaring met aussies. Maar het lijken me leuke honden, weet wel dat ze uitdaging nodig hebben in hun leven. Leuke dingen ondernemen zoals schapen/koeien drijven, speuren, behendigheid etc.

honden page profiel Mirjam, Deeks & SiaMirjam, Deeks & Sia

honden foto van Mirjam, Deeks & Sia

Hier ook 2 Australian Shepherds en ben echt helemaal gek op het ras. Wat ik wel wil zeggen is dat het ras heel veel verschillende types kent (ook met oog op karakter). 

 

Om een voorbeeld te noemen mijn reu luistert erg goed. Hij hangt heel erg aan mij en daarom moet ik met hem uitkijken als vreemden mensen te dicht bij mij of bij hem komen want hij durft te bijten/snappen.

 

Mijn pup van 3 maanden is heel anders. Ze is super sociaal en vindt alles en iedereen lief. Hierdoor vergeet ze 9 van de 10 keer dat ze ook nog een baasje heeft. Ze is verdomd koppig en volhardend.

 

Daarnaast moet je een Aussie niet onderschatten met oog op het fysiek en mentaal gebied. Mijn reu wordt heel nerveus als ik 2 dagen weinig met hem kan doen, dan gaat hij eigen werk verzinnen en daar wordt je echt niet vrolijk van. Mijn pup is wat dat betreft ook niet moe te krijgen. Australian Shepherds zijn echt honden die bezig gehouden moeten worden.

 

Mijn tip val dus niet alleen voor het prachtige uiterlijk maar denk goed na of je ze genoeg kan bieden. Daarnaast vergis je niet dat er nog steeds Aussies zijn die erg gereserveerd zijn naar vreemden. Je kan het namelijk treffen dat je een makkelijke Aussie krijgt/treft maar in het ergste geval tref je een draakje.

 

Het zijn echt super honden maar je moet wel weten waar je aan begint. Succes met je keuze!

Volgende forumvraag: Fransje met langere neus !!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^