Slikken/misselijk/benauwd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & RockyBinky & Rocky

honden foto van Binky & Rocky

1 van mijn shih tzu's, binky heeft sinds anderhalve week erg last van benauwdheid. Kan de wandeling amper volhouden en hijgt al na 3 stappen. Daarbij begon hij eergisteren met een raar geluid maken tijdens het ademen met zen bakkie dicht. Hij eet goed en ontlasting etc allemaal in orde. Alleen wil hij niets anders dan slapen. Voorheen was meneer altijd speels maar sinds anderhalve week dus niet meer. Gister bij de dierenarts geweest (omdat ik dat vreemde geroggeld met ademen maar eng vond, hij doet dit trouwens niet constant) de dierenarts kon zo niets vinden en ook had hij geen koorts. Wel vonden ze hem wat benauwd aan doen en heb ik dus een antibiotica kuur mee gekregen. Vanochtend was ik van plan te gaan wandelen en krijgt hij ineens een lik en slik aanval.. ik dacht echt dat hij erin bleef. Hij bibberen over zijn gehele lichaam en probeerde te hoesten en spugen maar kwam niks uit. Toen de aanval eenmaal over was begon hij buiten als een malle gras te eten.. nu ligt hij alweer te slapen. Het is een heel verhaal maar zijn er hier mensen die dit herkennen of enig idee hebben wat er kan zijn? 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Geen idee. Misschien kun je t een keer filmen? 

 

Is t geen reverse sneazing?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Daar dacht ik ook aan ja. Hier een hond die dat doet vandaar.

honden page profiel YasminYasmin 3 doggies

honden foto van Yasmin

Het is eerste waar ik aan denk is reflux. Maar daar klopt de benauwdheid dan niet echt. 

honden page profiel Binky & RockyBinky & Rocky

honden foto van Binky & Rocky

Het is geen reverse sneezing, dit ken ik van mijn andere hond. Ik zal even kijken heb er vanochtend een filmpje van gemaakt. Even zien hoe ik dat hier upload

honden page profiel Binky & RockyBinky & Rocky

honden foto van Binky & Rocky

Weten jullie hoe je een filmpje hier upload? Ik heb hem op mijn telefoon staan maar weet niet hoe ik hem hier geplaatst krijg 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Weten jullie hoe je een filmpje hier upload? Ik heb hem op mijn telefoon staan maar weet niet hoe ik hem hier geplaatst krijg  "

 Ik krijg hier geen filmpjes geupload, ik zet ze altijd eerst op YouTube, en dan kan je de link hier plaatsen van het YouTube filmpje.

 

Anders weet ik ook niet hoe het werkt.

honden page profiel Binky & RockyBinky & Rocky

honden foto van Binky & Rocky

https://youtu.be/oPfcFY0g7j8

Bedankt! Volgens mij moet hij zo te bekijken zijn

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hij/zij moet in ieder geval braken, maar het komt niet,is er ook in de keel gekeken?

honden page profiel Binky & RockyBinky & Rocky

honden foto van Binky & Rocky

Ja het lijkt idd of hij moet braken maar als hij normaal braakt kokhalst hij echt eerst en dat gebeurt nu niet. Hij heeft niet gespuugd vanmorgen ook niet na alle gras wat hij heeft gegeten. De da heeft hem gister inderdaad in de keel gekeken maar daar zit niks vast. Ook eet hij verder wel gewoon

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

antibiotica kan ook nog misselijkheid veroorzaken.

maar het zuur hebben kan ook nog, als het blijft gewoon terug gaan de de dierenarts.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Heb je filmke bekeken.

Lance heeft heel soms last van ochtendbraken.

Jouw hondje heeft dit natuurlijk niet, maar de symptomen die Lance dan ervoor toont, zijn net dezelfde als jouw hondje op de film toont.

 

proberen van op,omende gal of zuur weg te slikken....en maar slikken.

 

ook dat gras eten  gras bevat een stof die braken opwekt.

Mijn kater eet gras om iets uit de maag op te halen, en braakt dan nadien.

ik denk dat jouw hondje dat ook automatisch wilt doen ? 

 

Alles bijeen denk ik ook aan een maagprobleem  ? 

Alleen ik ben geen DA en ik spreek maar uit eigen ervaring met mijn dieren.

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

" 1 van mijn shih tzu's, binky heeft sinds anderhalve week erg last van benauwdheid. Kan de wandeling amper volhouden en hijgt al na 3 stappen.  Alleen wil hij niets anders dan slapen. 

 Het kan goed zijn dat Binky last van zijn maag heeft inderdaad..als ze het zuur hebben bijv. doen ze dat smakken ook..misschien eens nagaan of er iets anders met zijn eten is? Meestal geven maagklachten niet de klachten wat je hierboven schetst..neem aan dat de dierenarts gekeken heeft naar zijn hartje en zo?

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik weet niet of het toeval is maar op 0.07 zie je hem ineens naar zijn zij kijken.

Is er ook bloed afgenomen, urine onderzocht? Is zijn buikje gewoon soepel?

 

 Het kan eigenlijk van alles zijn. Hopelijk gewoon een virusje.

honden page profiel Binky & RockyBinky & Rocky

honden foto van Binky & Rocky

Hij zit sinds een tijdje op ander voer.. energique vervoer combinatie met een gewone brok. Hij spuugt sindsdien eigenlijk niet meer wat hij daarvoor alleen op brokken wel deed (minimaal 4 keer per week en soms vaker) het zou aan het voer kunnen liggen. 

Hij heeft het gister smiddags nog 1 keer weer gedaan en sindsdien niet meer gelukkig. Wel is hij nog zo sloom als maar kan. En kan qua energie de wandeling amper tot niet volhouden.

Het hartje is inderdaad naar geluisterd en ook de longen zijn beluisterd. De da heeft in zijn keel gekeken en ook daar zat niks in.  

honden page profiel Binky & RockyBinky & Rocky

honden foto van Binky & Rocky

Zijn urine en bloed zijn nog niet onderzocht.. ik hoop inderdaad ook op een virus. Ga in iedergeval morgen nog even bellen met de da voor de zekerheid en even na vragen hoelang het duurt voor de kuur aanslaat en ik verbetering moet zien qua energie en gedrag. Hij is zodra we buiten zijn ontzetten hangerig.. als ik 5 tel stil sta staat hij al aan mijn been te krabben dat hij opgepakt wil worden (wat ik natuurlijk niet direct doe)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik denk aan een maag probleem. Misselijk. Het hijgen, kan door pijn komen, last van de maag komen. Maag zuur wat terug komt.

 

Voedselallergie? Maagsweer? Kan ook vanuit de darmen komen, misselijkheid.

 

Wat voor diersoort voerde je eerst en nu? 

honden page profiel Binky & RockyBinky & Rocky

honden foto van Binky & Rocky

Eerder royal canin.. maar als hij een maagzweer oid zou hebben zou hij ook moeten spugen toch? Of diarree hebben? Hij heeft geen van beide. Heeft geen energie en klinkt erg benauwd met ademen 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"De da heeft hem gister inderdaad in de keel gekeken maar daar zit niks vast. Ook eet hij verder wel gewoon "

 Is er onder narcose gekeken? Want in een wakkere hond kan je niet ver genoeg in de keel kijken om een vreemd voorwerp uit te sluiten.

filmpje grasspriet keel hond.

https://m.youtube.com/watch?v=hjn3pIoyleg

 

honden page profiel Binky & RockyBinky & Rocky

honden foto van Binky & Rocky

Oh nee hij is niet onder narcose geweest.. hij heeft het ook alleen erg benauwd als hij men zijn bek dicht door zijn neus ademt. Hij eet verder ook alles net als anders 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Eerder royal canin.. maar als hij een maagzweer oid zou hebben zou hij ook moeten spugen toch? Of diarree hebben? Hij heeft geen van beide. Heeft geen energie en klinkt erg benauwd met ademen  "

 Nee hoor, hoeft niet.

Had de da longen geluisterd?

honden page profiel Binky & RockyBinky & Rocky

honden foto van Binky & Rocky

Ja hij heeft 2 keer geluisterd maar niks afwijkend's te horen.. hij heeft ook nog ja hoe leg je dat uit.. geknepen op zijn borstkast/hals om hem te laten hoesten en voelen of er iets zat.. er kwam verder geen slijm vrij oid

honden page profiel IsabellaIsabella

Superoud topic. Maar misschien leest iemand dit nog. laughing Mijn hondje heeft nl. ook zulke aanvallen als op het filmpje te zien is bij het hondje. Likken en heel veel en snel slikken. Dan móet hij naar buiten om gras te eten. Daarna is het dan meestal weer over. Hij eet dan echt veel gras. Maar braakt niet. Ook wat minder energie heeft hij. Weet iemand wat er met dit hondje was? Want de symptomen zijn gelijk. Hoop dat iemand reageert en het weet. Bedankt!! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Superoud topic. Maar misschien leest iemand dit nog.  Mijn hondje heeft nl. ook zulke aanvallen als op het filmpje te zien is bij het hondje. Likken en heel veel en snel slikken. Dan móet hij naar buiten om gras te eten. Daarna is het dan meestal weer over. Hij eet dan echt veel gras. Maar braakt niet. Ook wat minder energie heeft hij. Weet iemand wat er met dit hondje was? Want de symptomen zijn gelijk. Hoop dat iemand reageert en het weet. Bedankt!!  "

Ben je met je hondje naar de dierenarts gegaan ?         En op wat voor tijd heeft je hondje het ? In de ochtend ? 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Isabella, je kunt beter een eigen topic openen. Dan kunnen mensen gerichter reageren. 

honden page profiel IsabellaIsabella

Ja, DA heeft hem bekeken en een injectie tegen misselijkheid gegeven, want de eerste x was de aanval heel heftig. Toen moest hij ook hard hoesten en braken. Wij dachten dat hij zou stikken, zo erg. Door die injectie werd het beter. Maar vanaf dat moment heeft hij aanvalletjes zoals ik omschreef en zoals dat andere hondje had. Elke dag wel één. Daar tussendoor is hij wel normaal. Wel wat minder energie. Eet en drinkt wel gewoon. We gaan vandaag de DA weer bellen hoor, maar ik dacht misschien weet iemand wat dat hondje op het filmpje had. Dan kan ik dat meenemen naar DA. 

honden page profiel IsabellaIsabella

" Isabella, je kunt beter een eigen topic openen. Dan kunnen mensen gerichter reageren.  "

Oke. Maar hier stond dat filmpje, vandaar dat ik het hieronder geplaatst had. Dank voor de tip. Ik ben nu nieuw hier. Door Google (naar de symptomen van mijn hondje) hier terechtgekomen op dit topic. 

Volgende forumvraag: Verkeerde beweging en mank lopen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^