Pup 4 maanden zindelijk krijgen :-)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LimiLimi

Uhuh, laat haar uit de bench, geef haar eten en breng de kindjes naar bed. Ze komt even kijken wat ik prima vindt en ik wil de deur van de kamer sluiten. Ze gaat voor me zitten en plast praktisch op m'n voet, net niet.

 

Ik zeg in automatisme nee! En ze loopt zo naar de voordeur, gaat zitten voor haar riem en doet buiten de rest en wil een koekje. Eh ok, natuurlijk krijg je die! Maar is dit nu bewust plassen uit bijv angst oid, of? Ik was al van plan direct naar buiten te gaan met haar.... Maar moest nog even m'n schoenen aan doen ...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Lastig te zeggen, vond ze het spannend dat je de deur dicht deed? Was ze bang, wilde ze gewoon aangeven dat ze een volle blaas had?

 

In elk geval wel knap dat ze de rest buiten geplast heeft en blijkbaar al weet dat ze dan een koekje krijgt

honden page profiel LimiLimi

Het valt me op dat ze het vaak doet als ik even uit het zicht ben. Maar ze weet dan wel waar ik ben, want is dan al even bij me geweest. Bijv als ik m'n kindje aan het verschonen ben, dan loopt ze mee. Ze weet dat ik dan in die kamer ben met deur open, maar doet dan toch die behoefte in de hoek.

 

Dat is het hem! Ze weet het dondersgoed de kleine draak. Heb overigens even gekeken naar het ras dat jij opperde en wauw! Dat lijkt onwijs. Las alleen wat minder leuke dingen als katten kunnen doden ed.... Ik heb dus ook katten en liefst rent ze erachteraan. In corrigeer haar wel, maar het lijkt haar weinig te doen.

 

Ook ben ik bezig met dingen aanleren, zitten kan ze keurig, ze blijft alleen niet zitten. Iden met af, dit doet ze als ik m'n hand op de grond leg en ze een snoepje krijgt? Maar ze staat direct weer op. En kom of hier snapt Ze niet of wik ze niet snappen.... Tips? 

honden page profiel LimiLimi

ps, het lijkt me niet dat ze nodig moest. Was om 15.15 nog naar buiten omdat ze piepte. Toen geplast. Maar met regen wil ze buiten enkel plassen en poept ze niet. ze heeft echt een beetje een gebruiksaanwijzing. Wellicht een paraplu kopen voor haar hahahaha. Nee sorry, dat is een grapje uiteraard!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het zijn wel jachthondjes, dus een goed tuigje is wel handig zodat ze niet kan ontsnappen.

 

Ik denk na een periode van gewenning dat ze wel gaat snappen dat de katten die bij haar in huis wonen erbij horen en niet voor de jacht bedoeld zijn.

 

Verder zijn het onwijs lieve en slimme honden, tenminste dat lees ik overal, ik heb er zelf geen ervaring mee al heb ik ook een jager, maar dat is weer een ander soort

 

Het zindelijk worden komt wel, gewoon volhouden zo zou ik zeggen. En de trucjes ook, daar ben ik zelf niet zo goed in, ook maar langzaam opbouwen. Volgens mij heeft Zack George er op YouTube veel leuke filmpjes over hoe je dat op een speelse manier kan doen. Ik vind hem erg leuk met honden.

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Super bedankt voor jullie antwoorden! Ik doe enorm m'n best en merk als ik elke 2 uur met haar eruit ga, er geen ongelukjes gebeuren.
 
Echter is het dus wel een enorm druk hondje, kan de hele dag spelen zonder rust, dus doe haar na x aantal keren spelen in de bench voor rust. 
 
Verder plast ze inderdaad maar 1x, als ze erbij poept is ze daarna ook klaar en rent alweer richting de deur van de flat. Als ik haar dan spelenderwijs terug roep, dan blijft ze staan van: kom op, ik ben nu klaar. Probeer regelmatig te lopen met haar, maar moet haar dan meesleuren en dat lijkt mij geen optie ivm mogelijk angst creëeren. Belonen doe ik echt onwijs extreem haha.
 
Iemans nog tips mbt het uitlaten elders? Dat vindt ze dus niks, doet ook vaak niks met als resultaat dat ze dan elders in huis plast en jk me rot schaam. Maar een pup uren alleen te laten vind ik ook niks.
 
Dan de laatste vraag: wanneer kan je die 2 uurtjes gaan rekken, zodat er wat meer tijd tussen komt te zitten :-). Geen idee wanneer z'n diertje eraan toe is, denk namelijk met de hele dag snuffelen en actief doen, dar ze al moet plassen steeds, maar gebeurd dus niks... "

Mijn pup heeft dezelfde leeftijd en die kan nu zonder prikkels bijv. 2,5 uur zijn plas ophouden. Vooral na eten en spelen houden we hem goed in de gaten en zo af en toe gebeurt er toch een ongelukje, maar heeft dan wel de signalen laat zien. Verder is 1x plassen per ronde ook voor een teef niet gek. Dat doen heel veel pups en zeker ook op latere leeftijd. De omgeving van jouw pup is 1 groot 'gevaar' en het is logisch dat het meteen naar huis wil. Leer het eerst maar buiten goed de behoefte doen.
Wat ik wel wil adviseren en misschien doe je dat al. Als je pup speelgericht is, leer dat dan ook in een buitenomgeving aan. Dat is goed voor het zelfvertrouwen van pup. Speurspelletjes zijn dan vaak geweldig voor ze. Het is intensief, waarbij pup leert zijn omgeving op een andere manier te kennen en het zelfvertrouwen wordt vergroot. Je hoeft zo'n spelletje maar hooguit 1 of 2 keer per dag te doen en dat hoeft helemaal niet lang, waarmee je pup leert zich op een natuurlijke manier te concentreren en zich niet negatief blijft focussen op stressfactoren in de buitenomgeving en angst uitbouwt. De geestelijke voldoening is vaak enorm groot, waardoor je pup ook veel minder overprikkeld thuis komt om daar zijn vertier met de kinderen te zoeken. Als je daarna dan pup rust gunt, wordt dat vaak ook beter geaccepteerd. Je hoeft daarvoor niet ver weg te gaan, gewoon in de omgeving van waar je woont. Het kan ook schelen om af en toe je kind(eren) mee te nemen op zo'n wandelingetje. Op die momenten zou je dan de wandelingetjes iets uit kunnen bouwen, zodat ook dit een 'normaal' moment wordt en de stress van buiten niet naar binnen verlegd wordt naar de kinderen toe.

 

honden page profiel LimiLimi

Sorry dat ik niet meer heb gereageerd. M'n kindjes zijn allebei geopereerd, dus was even hectisch.

 

Mijn pup doet het geweldig! Overdag rent ze rond als een dolle Stier en pakt amper haar rust, komt ook doordat de kids rondrennen. Als m'n 2 jongsten slapen, gaat ze voor haar middag slaapje even de bench in. De avond liggen we heerlijk samen languit op kn bed te knuffelen en slaapt ze als een roosje.

 

Heb amper tot geen ongelukken meer gehad en we zitten op 4 tot 5 uitlaatbeurten per dag.

 

Vanochtend plaste ze wel doelbewust 2x in huis en rende ook direct weg. 

 

Eenmaal buiten bleef ze als een dolle Stier rondrennen, bleef plasjes doen (wel 20) en heeft gepoept. Ze heeft niet meer gegeten of gedronken als normaal.

 

normaal plast ze 1x per ronde en ook poept ze dan 1x. Heb voor de zekerheid even urine opgevangen, m'n vriendin is dierenarts, maar geen blaasontsteking.

 

Ik vermoed dat er een loopsheid aan komt, ze is 10 september 6 maanden oud. Zou het kunnen dat ze daarom zo extreem veel plast en geur afgeeft buiten? Ze leek vanochtend ook te trillen en ik weet dat m'n vorige hondje dit deed van de buikpijn zeg maar, daarna werd ze loops (die is wel geholpen uiteindelijk). 

 

Ben benieuwd (even vergeten te vragen aan m'n vriendin, wel geappt, maar de is de hort op).

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup 4 mnd. buiten loslaten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^