Wat is een broodfokker?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaijbNaijb

Wat is nou de definitie van een broodfokker?

 

Sommige mensen vinden broodfokkers mensen die alleen aan geld denken en niet aan het welzijn van de pups en moederhond denken. 

 

Sommige mensen vinden mensen al broodfokkers als een hond niet is getest op erfelijke ziektes en je ermee fokt. 

 

Ik vind dat mensen broodfokkers zijn als ze de honden in slechte omstandigheden laten leven en niets geven om hun gezondheid en alleen maar geven om geld.

Ik vind niet zo zeer dat je meteen een broodfokker bent als je een nestje neemt zonder je hond te laten testen of als je hondjes gaat kruizen als je vol met liefde voor de hondjes zal zorgen. Dat betekent zeker niet dat het verstandig is. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik vind een broodf0kker dat dat iemand is die op een zo snel mogelijke en goedkoop mogelijke manier probeert rijk te worden. Dus heel veel rassen verkoopt, moeder honden die de ene best na het andere krijgt en een verschrikkelijk leven lijden.

 

Iemand die fokt met hun hondje omdat ze graag eens een nest willen... tja nou ja verstandig is het niet idd maar ik maak me daar eigenlijk niet zo druk om. Deze hondjes hebben een leuk hondenleven en worden niet letterlijk en figuurlijk uitgemolken. 

En goede fokkers kunnen zich hier misschien heel erg aan ergeren, maar de mensen die van zo'n pretnestjes een pup kopen zullen waarschijnlijk ook nooit een pup met stamboom kopen. 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Iemand die over de rug van een hond of meerdere honden geld wil verdienen, en hierbij alle zorg en welzijn voor de hond op de 2e plek stelt om de kosten te drukken.

Kan evengoed een particulier zijn als een grootschalige broodfokker.

Volgende forumvraag: Logo ontwerp
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^