Al mijn vragen topic !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Hee Monique (als ik het zo goed schrijft hihi). Ik heb erg getwijfeld maar word toch een pup :-) ik wil hem zelf dingen leren. Zoals zindelijk zijn enzo ;-) maar kan altijd ff kijken hoe die hondjes daar zijn en mischien bedenk ik me toch wel :-) kijk wel steeds nog op www.ikzoekbaas.nl of dr nieuwe hondjes zijn toegevoegd :-)

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Hee Monique (als ik het zo goed schrijft hihi). Ik heb erg getwijfeld maar word toch een pup :-) ik wil hem zelf dingen leren. Zoals zindelijk zijn enzo ;-) maar kan altijd ff kijken hoe die hondjes daar zijn en mischien bedenk ik me toch wel :-) kijk wel steeds nog op www.ikzoekbaas.nl of dr nieuwe hondjes zijn toegevoegd :-) "

 Ik snap het wel,pupjes zijn zo schattig.

Maar ik begin er niet meer aan,weer dat zinnelijk krijgen,weer alles moeten aanleren....niet dat je met een asielhond niks moet doen maar vaak komen er ook hondjes in asiels terrecht omdat de baasjes overleden zijn of bij scheidingen....vaak leukerds,alleen zijn die heel vlug weg en blijft het type hond over dat velen niet aanspreekt.

 

Heel veel plezier met de voorpret.

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Dankjewel moniqeu! Dat is waar zoveel hondjes die een baasje nodig hebben.. Toch voel ik me fijner bij een pup :-)

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Asielhondje is zeker ook de moeite waard om te overwegen. Oke, tis geen schattig pupje... maar als je een pupje in huis heb en je moet er weken lang s nachts uit, hij bijt met zijn scherpe puppytandjes steeds in je gevoelig mensenvelletje, je tafelpoot is een leuk stuk hout en plast voor de 100ste keer binnen... dan is je eigen pup ook niet altijd meer even schattig.

 

Mijn eerste hond was een herplaatser. Loco heb ik wel van pup af aan. Maar de band die ik met Jamie had was echt niet slechter dan wat ik nu met Loco heb. Het voordeel van een herplaatser is dat je meer weet over de hond. Ik weet niet wat de situatie is van je ouders? Werken ze allebei? Een pup vraagt veel tijd. De ene is snel zindelijk. Bij de ander kan het wel een half jaar duren. De ene pup heeft minder moeite met alleen zijn. En gaat het opbouwen vrij snel. De andere pup heeft er wel moeite mee en duurt het langer. Dan zal het niet handig zijn als een van je ouders bijvoorbeeld maar 3 weken vakantie heeft en daarna je pup een x aantal uur per dag alleen moet kunnen zitten.

 

Bij een herplaatser is vaak al bekend of hij wel of niet alleen kan zijn, of hij wel of niet met andere huisdieren kan, wel of niet met kinderen. Niet elke herplaatser heeft een rugzak. Er zijn ook herplaatsers die in het asiel belanden omdat de vorige eigenaar gezondheidsproblemen krijg of financiele problemen of wat dan ook.

 

 

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Hee Loco! Mijn vader werkt 5 dagen en mijn moeder alleen op vrijdag. Op vrijdag gaat die naar de buren die erg goede kennissen zijn :-) ik neem geen pup om het schattige :-) ik neem een pup omdat ik hem zelf kan leren wat ik wil, een herplaatser is ouders en heeft dat van ze vorige eigenaar geleerd :-) maar ik kan er altijd over nadenken :-) ik gooi het straks tijdens het avondeten in de groep ;-)

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Hee Loco! Mijn vader werkt 5 dagen en mijn moeder alleen op vrijdag. Op vrijdag gaat die naar de buren die erg goede kennissen zijn :-) ik neem geen pup om het schattige :-) ik neem een pup omdat ik hem zelf kan leren wat ik wil, een herplaatser is ouders en heeft dat van ze vorige eigenaar geleerd :-) maar ik kan er altijd over nadenken :-) ik gooi het straks tijdens het avondeten in de groep ;-) "

Een herplaatser van +/- 1 jaar oud is vaak gebaat bij opnieuw commando's leren.

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Dat is waar Indy! Mijn moeder zei net "anders gaan we een keertje naar het asiel" dus het idee is dr wel :-)

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

 fijn dat de toekomstige pup de dag dat je moeder werk naar jullie buren kan. Jullie situatie is prima voor een pup.

 

Ennuh honden blijven hun leven lang leren. Mijn herplaatser had ook bepaalde dingen die ik echt niet fijn vond. Heb met hem ook nog jarenlang getraind.

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Hee Loco! Alles is al geregeld :-) dankjewel :-) kan je vertellen hoe het met jou herplaatser ging?

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Had eerst op papier gezet wat ik in een hond zocht. Een actieve hond waar je uren mee op uit kan trekken en mee kan trainen en sporten, moet met andere honden kunnen (heb een aardige moeder die op wil passen als hij langer dan 4 uur alleen moet blijven wat niet echt heel vaak gebeurde maar ze heeft zelf ook een hondje), geen 'enge' hond (mijn moeder moet niets van staffords en andere honden met 'eng' uiterlijk hebben), moet een aantal uur alleen kunnen zijn, niet al te klein en niet ouder dan 3.

 

Dan word het de website van het asiel in de gaten houden. Dat kan dan ook best een tijdje duren hoor voor er een hond is die bij je past. Dat maak natuurlijk helemaal niet uit. Op een pup wacht je natuurlijk ook een tijdje. Na een aantal maanden zat Jamie er. Perfecte hond. Een lab van 2 en half. Een actief ras wat er niet eng uitzie, hij kan alleen zijn en met andere honden. Afspraak met het asiel gemaakt om kennis te maken. Een eind met hem gewandeld. Later nog een keertje met mijn moeder langs geweest. Ook belangrijk natuurlijk dat zij het een leuke hond vind. Fijn beest waar ik het mee zag zitten. Ook al trok hij gigantisch aan de lijn en sprong hij tegen mensen op. Maar das ook helemaal goed gekomen met positief trainen.

 

Heb er 12 jaar lang een hele fijne hond aan gehad.  

 

Kijk dus vooral goed wat in jullie situatie past. Aan een herplaatser kan je ook een heel fijn maatje hebben voor langere tijd. Natuurlijk heeft de puppytijd ook wel wat. Mooi om samen mee te maken hoe hij de wereld verkent. En het gaat ook echt super snel voorbij. Maar ben eigenlijk wel blij dat Loco zijn puppytijd heeft gehad en nu een grote jongen van 11 maanden is.

 

 

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Hee Loco! Bedankt voor je verhaal :-)

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Maar je neigt nu dus weer naar een Markiesje lees ik in een ander topic? Zou zeker de site van hun vereniging erbij zoeken en daar al je info uit halen 

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Hooi Cindy! Mijn moeder en vader zijn erg te vreden over t ras en dat is zeldzaam hihi ;-) we weten het nog niet zeker door het terugfokschema en de engergie van de hond! Ik heb graag een site :-) of bedoelde je niet dat je een site had over markiesjes ?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hooi Cindy! Mijn moeder en vader zijn erg te vreden over t ras en dat is zeldzaam hihi ;-) we weten het nog niet zeker door het terugfokschema en de engergie van de hond! Ik heb graag een site :-) of bedoelde je niet dat je een site had over markiesjes ? "

 De rasvereniging geeft alle info.

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Heeft er iemand hier ervaringen met puppyplaats? Soort markplaats voor honden?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Heeft er iemand hier ervaringen met puppyplaats? Soort markplaats voor honden? "

 

Is dat zo'n site waar iedereen met een nestje dat daarop kan zetten?

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Hooii Sylvia! Nee nu wil ik me pup daar niet vandaan halen nee ;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Nee dat snap ik hoor!

Het is een beetje hetzelfde als marktplaats, niet persé meer betrouwbaar.

 

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Jaa Sylvia. Volgens mij wel. Zag dr niet heel verkeerd uit.. Veel mensen die geen fokker zijn maar zomaar een nestje kregen. Daarom vroeg ik of jullie ervaring hadden ermee :-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Geen idee, ik heb alleen wel eens op die site gekeken.

Maar er staan advertenties op die niet betrouwbaar zijn.

Zoals een vrouw die een klein kruising hondje aanbiedt als dekreu, maakt niet uit welk ras de teef heeft.

Waarom denk je dat ze dat doet, alleen voor de centen.

En dat was pas één van de eerste advertenties die ik zag. 

 

Je kunt niet weten of het mensen zijn die zomaar een nestje kregen, het kunnen evengoed broodfokkers zijn die zich zo voordoen.

Dat doen ze juist bijna altijd zo, om mensen te lokken.

Ze zetten heus niet in hun advertentie: wij zijn broodfokker 

 

Maar er zullen natuurlijk ook best leuke en goede nestjes tussen zitten, hoor, tussen al die advertenties!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Jaa Sylvia. Volgens mij wel. Zag dr niet heel verkeerd uit.. Veel mensen die geen fokker zijn maar zomaar een nestje kregen. Daarom vroeg ik of jullie ervaring hadden ermee :-) "

 T is net als marktplaats. Zowel broodfokkers als goede fokkers als alles er tussenin.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Wil je een rashond dan kan je beter eerst info inwinnen bij een rasvereniging. Kijken welke fokkers er aangesloten zijn.

En dan kan je als er een forum van dit ras bestaat,je vragen daar stellen. Die kunnen misschien ook goede fokkers aanbevelen.

 

Ik heb bij mijn 2e hond heel veel advies gekregen op het staffordforum.

 

 

 

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Hooi allemaal! ik en mijn moeder gaan binnekort mee met een kennis naar puppycursus! Ook ga ik vandaag of morgen naar de bieb om een boek te halen met rassen  en hoe ik een pup opvoed  Ik dacht dat het wel leuk was dat het wel leuk is dat is dat vermeld hihi. heeft toh te maken met mijn toekomstige pup. Ook weet ik de naam al 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Hooi allemaal! ik en mijn moeder gaan binnekort mee met een kennis met puppycursus! Ook ga ik vandaag of morgen naar de bieb om een boek te halen met rassen  en hoe ik een pup opvoed  Ik dacht dat het wel leuk was dat het wel leuk is dat is dat vermeld hihi. heeft toh te maken met mijn toekomstige pup. Ook weet ik de naam al  "

 Leuk! :D

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

En een pup van een stichting? Is dat niets? 

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

" En een pup van een stichting? Is dat niets?  "

 Een hondje uit Spanje bedoel je? ik weet niet erg veel daarvan maar me kennis heeft wel 2 hondjes uit Spanje gehaald! Mijn moeder is bang dat pup ziek word. maar laats vertelde iemand dat die zieke pups niet naar Nederland mogen. Dus we zijn erover aan het nadenken 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

als je naar de bieb gaat, let dan wel op de datum van de boeken, er staan nog veel boeken met achterhaalde methodes en opvattingen in de bibliotheek en het zou jammer voor de pup en jullie zijn als je die gaat toepassen

 

Hier is alvast een goed stukje voor jullie om te lezen

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

en dit

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

 

 

 

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

" als je naar de bieb gaat, let dan wel op de datum van de boeken, er staan nog veel boeken met achterhaalde methodes en opvattingen in de bibliotheek en het zou jammer voor de pup en jullie zijn als je die gaat toepassen
 
Hier is alvast een goed stukje voor jullie om te lezen
 
http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien
 
 
en dit
 
http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven
 
 
 
  "

 Zal ik doen! aan welke datums moet k dan denken?  kunnen boeken van 2000 nog of moet het echt n 2015? k ga nu de sites lezen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Zal ik doen! aan welke datums moet k dan denken?  kunnen boeken van 2000 nog of moet het echt n 2015? k ga nu de sites lezen! "

 goeie vraag,

het gaat eigenlijk om een theorie (de dominantietheorie) die heel populair werd in de jaren 60/70 van de vorige eeuw.  

De bedenker van die theorie (David Mech) heeft al in 1999 gezegd dat die theorie niet klopte.

Maar zelfs tot nu toe geloven veel mensen die theorie nog steeds, zelfs op sommige hondenscholen wordt nog lesgegeven volgens die theorie. Er zijn dus ook tot ver na 1999 nog boeken en artikelen geschreven met die theorie als basis.

Hier wordt het uitgelegd

 

http://idealehondenbaas.nl/dominantietheorie-achterhaald

 

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

"  goeie vraag,
het gaat eigenlijk om een theorie (de dominantietheorie) die heel populair werd in de jaren 60/70 van de vorige eeuw.  
De bedenker van die theorie (David Mech) heeft al in 1999 gezegd dat die theorie niet klopte.
Maar zelfs tot nu toe geloven veel mensen die theorie nog steeds, zelfs op sommige hondenscholen wordt nog lesgegeven volgens die theorie. Er zijn dus ook tot ver na 1999 nog boeken en artikelen geschreven met die theorie als basis.
Hier wordt het uitgelegd
 
http://idealehondenbaas.nl/dominantietheorie-achterhaald
  "

 Dankjewel! heb je tips welke boeken ik mee kan nemen? qua titels? 

pagina 6 van 19 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Volgende forumvraag: Huisvesting Duitse Herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^