Welke rashond past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Amber (Gast)

Hallo, Wij zijn ons een beetje aan het inlezen welk hondenras er bij ons past. En we hopen dat jullie hier ons mee kunnen helpen. We willen begin volgend jaar er een maatje bij (voornamelijk) voor onze hond Elin een Riesen schnautzer van anderhalf. We hebben ook een Cairn terriër (Duke) van bijna 9 jaar oud.     Wat we belangrijk vinden: Groot ras (niet groter dan een Riesen Schnautzer) Sociaal naar honden Goed te trainen en kan los lopen    We wonen tegen het bos aan, we lopen elke dag minimaal anderhalf uur. (Met warm weer naar het hondenstrand.) Dus het liefst een hond die wel sportief is.  De honden zitten niet vaak alleen. Als ze alleen zitten in dat maximaal 4 uur. Ik ga de opleiding veehouderij volgen en mag eventueel tijdens werk/stage mee.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb je zelf geen idee ? wat je er graag bij zou willen hebben ? we kennen je in het geheel niet, je leeftijd, je karakter, ik kan je een newfoundlander aanraden, een wereld hond, maar als je niet van langharige honden houdt, en de verzorging er niet van je op wil nemen, is dit ras dus geen aanrader, vandaar mijn vraag vertel eens wat voor karakter je hebt en wat je graag in een hond ziet, geen groote maar wat wil je er mee doen ?

minimaal anderhalf uur wil je er op uit, per dag ? is dat wel heel weinig, als je dat over de dag uitsmeert is het een half uur per keer.....

Amber (Gast)

Ik ben 19 jaar en woon samen met mijn moeder. We hebben al veel verschillende honden gehad en zien door de bomen het bos niet meer.. 

Vachtsoort maakt niet uit we hebben van alles gehad. Het noodzakelijke borstelen, etc. hoort er natuurlijk gewoon bij.

We lopen meestal 's ochtends een half uur, 's middags anderhalf uur en 's avonds een half uur. Anderhalf uur een groot rondje in het bos bedoelde ik meer. Anders kan de ries haar ei niet kwijt. De twee kleine rondjes vergeten mee te tellen.

Wat belangrijk is sociaal, leergierig, speels.. Voor de rest hebben we eigenlijk niet veel eisen zover ik ze kan bedenken.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Waarom niet gewoon een Riesen Schnautzer?

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Moet het perse een rashond en een pup zijn? Is een herplaatser ook goed? 

 

Op dit moment vang ik Tinus op. Tinus is 3 jaar oud en 50 cm hoog. Hij is lekker actief en speels, dus zal zo vaak wandelen geweldig vinden. Hij is net 3 weken bij ons, maar loopt sinds gisteren af en toe kleine stukjes los. Dat gaan we nu uitbouwen, dus hopelijk blijft het goed gaan. 

 

Hij is sociaal naar andere honden, zindelijk, loopt netjes aan de lijn, kan al alleen thuis blijven (met de andere honden) en sloopt niet. Allemaal voordelen dus. 


Hij is nog wat angstig en terughoudend naar mensen toe, maar de meesten kunnen hem binnen een paar minuten uit de hand voeren en aaien. Voor de baas is het een geweldig leuke hond! 

https://www.youtube.com/watch?v=oAmYXlzN6Pg

En er zitten nog veel meer honden in het asiel waar hij vandaan komt. Ook rashonden zoals boxers, herder, pointers, bretons, galgo's, etc. Verreweg de meesten zijn makkelijk en sociaal.
Ook veel pups trouwens. 

Amber (Gast)

Bedankt voor de reacties.

We vinden het leuk om een keer een andere ras te nemen. We hebben al meerdere Riesen gehad.

En we staan ook open voor herplaatsters alleen we kunnen voorlopig nog geen hond erbij nemen aangezien ik een half jaar voor stage naar het buitenland ga. 

Nu zitten we in de fase van rond kijken wat er bij ons past en inlezen. 

Tinus ziet er overigens wel uit als een schat! 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Het is geen groot ras maar misschien een Parson Russell Terriër?

Allowel ze overigend wel denken dat ze groot zijn ;-)

Ze zijn leergierig, baasgericht, sociaal mits je dat natuurlijk op een jonge leeftijd leert en enorm speels.


Ik vind het persoonlijk geen hondjes voor mensen die nog nooit een hond hebben gehad. Ze zijn slim en doordacht. Ze weten je goed om de tuin te leiden als je niet consequent en sterk in je schoenen staat.


Het zijn hondjes die allemansvriendjes zijn en enorm lief zijn voor de baas. Ze kunnen namelijk gerust tegen vreemde mensen enorm vrolijk doen alsof ze ze al jaren kennen.


Ook zijn het hondjes die zich makkelijk aanpassen. Die van ons gaat overal mee naartoe als het kan. Hij heeft heel Nederland al met de trein gezien en vaak beseffen mensen niet eens dat we Maylo mee hebben.


Ze zijn in huis enorm rustig mits ze voldoende uitdaging krijgen. Spelen met alles wat gegooid kan worden zit in hun bloed en ik ken geen enkele Parson die niet achter een bal aan gaat.


Het zijn wel jachthondjes en ze zullen achter klein wild aan gaan als je ze niet van kleins af duidelijk maakt dat het niet mag. Ze kunnen dan goed los lopen als ze het weten. Maylo gaat wel eens achter een konijn aan maar 1x fluiten en hij komt terug. Onze vorige ging nergens achteraan.


Daarnaast hebben ze nauwelijks erfelijke afwijkingen en is het een vrij onbekend ras. Ze worden gemiddeld 14+ jaar en komen in drie vachttypes: Glad, Broken en Ruwharig.


honden page profiel SitaSita

Je wilt graag een groot ras, dan valt de Pincher af, maar neem die ook eens in overweging (dwergpicher, duitse pincher). Het zijn heel leergierige en intelligente honden, graag actief bezig, baas en gezinsgericht. Ze leren snel. Ze kunnen koppig zijn, maar als je consequent genoeg bent zijn het echte wereldhonden.

honden page profiel SitaSita

Even vergeten te melden; ze kunnen wel degelijk los van de leiband als ze goed onder appel staan. Layla hier toch. Dobby niet, maar dat ligt aan zijn angst (voormalig broodfokreu). Hij is anderhalf jaar oud en is nooit uit zijn 'kooi' geweest dus alsie schrikt slaat ie om in vluchtmodus.

Amber (Gast)

Heb er nog nooit van gehoord. Ze lijken een beetje op Jack Russel wel heel leuk! Bedankt voor de tip

 

Pinchers vind ik super mooie honden maar er staat op veel sites dat ze 'dominant' zijn. Wat is uw ervaring daarmee? Kunnen ze goed met andere honden?

Och broodfok.. Gelukkig heeft ie nu een goed tehuis

honden foto van Love is a four-legged word

Ik zou denken aan een Vizsla


of een Flatcoated retriever


Of wellicht een Spinone Italiano?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Klopt de Parson en Jack Russell zijn familie van elkaar en waren ooit 1 ras in 2001 is de Parson een ras opzich geworden, waardoor zijn eigenlijk niet zo bekend zijn zoals hun kleine broer de Jack Russell.


Hierdoor zijn ze niet doorgefokt en relatief een gezond ras.

Amber (Gast)

Wat een leukerd die laatste! Bedankt voor de reactie.

 

We hebben 2 Jack russels gehad hele leuke hondjes. En een voordeel dat deze niet zijn doorgefokt 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Ik kan een Ridgeback zeer hard aanbevelen. 

Hij is alles wat je vraagt, sportief, speels, aanhankelijk en lopen in het bos is absoluut zijn dada. Ik zeg er wel bij dat het ras minder gekend is voor het sociale aspect...allez dat staat toch zo in de beschrijving maar met onze Pyxis heb ik daar helemaal geen probleem mee. Die is te sociaal zelfs.

Dus daarom, kies je voor een Ridgeback, zorg dan dat je kiest voor een goede fokker. Eentje die al vanaf de jonge leeftijd goed socialiseert. Onze Pyxis komt uit van fokkers die andere honden hebben dus ook naar honden is ze zeer sociaal.

En dit is onze dame

Ongeveer 6 maanden hier.

Leergierig is iets minder...de RR is geen slaafje die 5 keer een bal zal gaan halen. Na de 3de keer zal ze eerder denken "gooi hem dan niet weg he als je hem niet wilt" Met een RR moet je veel gevoel voor humor hebben want ze hebben soms wel een eigen wil. Wat ook geweldig is aan hen, buiten zijn ze een zot beest....binnen zijn de grootste luilakken :)

Vacht heeft geen verzorging nodig, zeer weinig medische problemen maar ze worden wel groot! 

 

Veel plezier in je zoektocht.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Afhankelijk van de vachtverzorging die jullie willen doen kan je kiezen voor een standaard poedel,Spaanse en Portugese waterhond of Lagotto(die is wel kleiner).het zijn rassen met voldoende pit, heel sportief en de meeste uitermate sociaal(afhankelijk van de lijnen en de opvoeding natuurlijk).

Waterhonden hebben van nature uit een will to please(al zijn ze soms wel eigenzinnig :-)).maar ook naar andere dieren en kinderen zijn ze heel zacht.

Het vachtonderhoud is wel wat intensiever,tenzij je ze gewoon kort(sportief model)houdt.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik moest direct denken aan een Dalmatier 

honden page profiel SitaSita

@ Amber

Dominant is maar hoe je het bekijkt. Ik heb er hier 2 en die zijn verre van dominant. Layla is juist eerder onderdanig naar andere honden en nieuwsgierig, gaat graag eens nader gaan kennismaken.

Dobby toont zich groter bij een grotere hond, maar het blijft bij wat blaffen en eens van ver snufffelen en dan draait hij zich om en loopt verder.

 

Ik zie niks van dominantie hier in huis of erbuiten. Ik denk dat het een kwestie van opvoeden en karakter van de hond is.

 

Het is meer iets van 'ze zijn klein, maar ze denken dat ze een mechelaar zijn ofzo qua grootte'.

Heel sociale honden in mijn geval naar mens en dier

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Golden werklijn? Zijn pittiger en hebben meer werkdrift dan de showlijn. Ook hebben ze een slanker uiterlijk en zijn ze vaak donkerder van kleur. Zijn ontzettend sportieve honden en gefokt om samen met de mens te werken, dus gehoorzaam en goed te trainen (maar zit wel karakter in natuurlijk).

 

koert (Gast)

Een newfoundlander of labrador

Quin (Gast)

Een mechelse herder

Volgende forumvraag: Kruising?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^