Koelhalsband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

Ik heb een vraagje over de koelhalsband en de veiligheid daarvan.
Ik ging net een paar honden uit de buurt uitlaten. En 1 daarvan een American Bully had een koelhalsband om.
Echter was deze warm geworden, hij was niet veel koeler dan de hond.

Is dit normaal?
En is het dan wel veilig dit bij de hond om te doen en dan te gaan werken?
(was hier het geval).
Hij was wel wat afgekoeld toen ik de hond weer thuisbracht. Maar ik heb hem niet weer omgedaan om bovenstaande reden.. Ook tegen de eigenaar gezegt.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Heb vorig jaar zo'n ding gehad, ik vond het echt een onding. Wat je zegt, koel was het helemaal niet en bij mijn hond zat het ook alleen maar over de vacht heen (dikke vacht in de hals). Nee ik had niet het idee dat het hielp. En onhandig dat het echt nat was. Nee ik vind zo'n koelmatje veel handiger! Behalve dan dat je dat niet kunt gebruiken als je hond beweegt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een koelhalsband wordt zwaar en als de hond er mee gaat lopen wordt die snel weer warm, niet de bedoeling daarvan.....beter is een bandana , dat is een stuk lichtgewicht stof wat ook nat gemaakt moet worden, maar als het zo warm is, laten plassen en klaar....en alleen om doenals de hond rust....een natte theedoek kan ook, thuis.....

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Bij mij zijn ze allebei blij als ze hem omkrijgen!

Ik heb natuurlijk wel kortharige honden, dus geen dikke vacht die in de weg zit. Ze krijgn hem vooral om als ze buiten zijn geweest en het erg warm hebben, ze zijn dan sneller hersteld, ookal lijkt de band warm, als je hem een tijdje tegen je arm houdt, zul je voelen dat hij écht koel is.
Hij neemt de hitte van de hond op en raakt die kwijt door verdamping, de buitenkant van die band zal dus wellicht warm aanvoelen? Als je de vacht van de hond voelt nadat je de band hebt afgedaan, zul je voelen dat die koeler aanvoelt.


Volgende forumvraag: Account/profiel verwijderen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^