Luier, hoe vaak verschonen enz

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Joh laat je niet gek maken; jij leeft met je hond en jij weet wat nodig is en zoals je het vertelt is dat nu een luier. De huidige incontinentie materialen en luiers zijn zodanig goed droog, dat broeiplekken geen probleem zijn. 

 

Begrijp ik goed dat je hond een probleem heeft met een tumor in de nek? 

Ik denk dat je even goed op moet letten of je hond incontinent is door bv verslapping van de kringspieren bij de blaas of dat er sprake is van een overloop blaas. Bij dat laatste staat de blaas vol urine en loopt het eruit bij bv een drukverandering in de buik (gaan liggen) oid. Een overloop blaas is niet gezond: de urine kan ook terugstromen naar de nieren en er is een grote kans op urineweginfecties. 

Je kunt dit uitsluiten door een echo te maken na een plas of door een catheter in te brengen na een plas en te zien of er dan nog veel uitkomt. 

 

Als je Enurace gaat geven bij een overloopblaas maak je het probleem alleen maar erger. 

 

honden page profiel anoniemanoniem

Bedankt, heb even voor mijzelf op een rijtje gezet wat mogelijke stappen zijn. 

Sowieso vandaag weer bellen met dierenarts (bah, voel me nu echt een "heb je haar weer" geval - mijn andere hond is november vorig jaar overleden en moest ik ook maar steeds bellen en langskomen). 

Maar het is niet anders, het is de afgelopen dagen niet meer te houden, buiten hoeft ze ook bijna niet meer omdat ze eigenlijk de hele dag en nacht toch al alles laat lopen. Ze gaat wel hurken en markeren maar daar komt met moeite wat druppels uit. Niet heel gek, want meer drinken dan normaal doet ze niet en op is op. 

Ondertussen word ik snachts wakker van de pislucht, en draait de wasmachine volop. Gelukkig krijg ik hulp. 

Ze heeft wel een echo vd blaas (en rest vd buik) om evt oorzaken daar uit te sluiten: was allemaal normaal. 

Ik overleg even, en denk zelf aan incurin omdat het toch weer even iets anders is. Voor zover ik kan vinden lijkt dit snel te helpen (als het werkt), dus weten we snel hoe en wat. 

Als dit niet helpt dan vermoed ik dat behalve bij de halswervels ook lager wat veranderingen / tumorale processen gaande zijn, en dan is er denk ik weinig aan te doen. 

Pffff, ik vind dit wel heel moeilijk hoor. Aan de ene kant zie ik haar nog niet als klaar voor euthanasie: ze eet, speelt, loopt, is nog goed met andere honden, knuffelen enz. Ze kwispelt en vindt trainen nog steeds leuk. Ze is niet oud. En de oorzaak is niet 100% zeker.

Maar aan de andere kan dit ook niet leuk voor haar zijn, wordt het waarschijnlijk alleen maar erger (ontlasting incontinentie straks, of verlamming?) en kan het niet anders dan dat ze ook ongemak of zelfs pijn heeft van evt druk die de incontinentie veroorzaakt. 

Hoop dat de incurin gaat helpen en het "gewoon" gesteriliseerde - teef incontinentie is...

 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Tja luier/geen luier. Ik denk dat je ook moet kijken wat je kan volhouden. Misschien fijner voor de hond zonder, geen idee, heb het gelukkig nog nooit moeten proberen maar aan de andere kant is er ook nog de mens die ook nog overeind moet blijven en alles rond krijgen want anders kan je ook niet meer voor je hond zorgen. Als je heel de tijd moet lopen wassen en dweilen... Niet makkelijk. Dan denk ik dat met luier beter vol te houden is.

Ik duim voor jullie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En niet gaan denken...daar heb je haar weer, de dierenarts zit er voor jou hoor, mooi steeds overleggen  , je hebt het beste met de hond voor, dat neemt niemand je kwalijk hoor.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^