Warmte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Ik ga ervanuit dat met deze hitte niemand midden op de dag gaat lopen met hun hond maar vanmorgen heel vroeg was het hier al om te stikken..Hoe doen jullie dat met met name grote rassen, die van mij blijft me maar smekend aankijken maar vind het gewoon echt te warm. Doen jullie dan gewoon alleen maar laten plassen enzo of lopen jullie nog heel erg laat met de hond? Graag tips/adviezen

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Hier hetzelfde probleem. 

Gelukkig hoeft yara ook niet zoveel, maar ik hou het op alleen plassen.

En alles heel rustig aan. 

Verder wat spelletjes in huis (puzzeltjes en wat zoekwerk enzo)

 

Morgenochtend proberen om om 6uur een grote wandeling te doen en dat was het dan wel weer. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb een tuin en kom eigenlijk niet buiten verder. Misschien vanavond of morgen heel vroeg. Maar er is voorspeld dat het om 9 uur al 26 graden gaat zijn.

Nou zijn mijn honden al wat ouder, maar ze zeuren niet en worden niet lastig.

Gast (Gast)

Ja dat ga ik dan ook maar doen!! Het is hier echt al 's ochtends bloedheet . En dat blijft de komende dagen ook zo.Ik vind het zo zielig, dat smeken echt maar ja....ik merk echt aan hem dat ie zich verveelt, ook al verzin ik spelletjes enzo ....

Gast (Gast)

Wendy, ik heb gelukkig ook een tuin, om de zoveel tijd maak ik hem nat met de tuinslang...die van mij 'zeurt' dus wel haha, hij vraagt echt wanneer we gaan..... 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Hier een zwembad voor de hond buiten staan. En vroeg en laat wandelen in het bos elke dag. Ben wel vanmiddag naar het water geweest in het bos en heeft ze lekker gezwommen en lekker in het water gespeeld. Is een paar minuten lopen vanaf de parkeerplaats.

honden page profiel --

honden foto van -

Wij gaan lekker naar het bos met dit weer. Is een klein kwartiertje rijden, dan zorgen dat eerst de auto is afgekoeld voordat ze erin gaan. In het bos is het heerlijk koel doordat bijna alles overdekt is door de bomen en er dus veel schaduw is. Ze kunnen er lekker zwemmen, halverwege pakken we een terrasje (in de schaduw natuurlijk) en dan kunnen de hondjes even rusten. Er zijn wel open stukken in het bos maar de grote stukken slaan we gewoon over want daar is het inderdaad wel warm. Of anders om 11 uur in de avond nog lekker naar buiten en ze lekker laten zwemmen. Je kunt ook snuffelspelletjes doen in een teiltje met water of in een klein zwembadje. 

Gast (Gast)

Bedankt voor alle tips!!! En snuffelspelletjes in water? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Klinkt leuk in ieder geval !!!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik blijf ook thuis, veel te heet buiten. 

Met je blote voeten op het asvalt is niet te doen, zo ook niet voor hun.

Badje in de tuin en in de schaduw opzoeken.

 

We gaan soms wel in de avond naar het strand. Daar is het prima te doen. De zee in voor verkoeling, lekker windje en daarna op een terrasje voor een honden pils en een kop koffie.

Altijd net of we op vakantie zijn.

In een bos, met veel bomen en water, kan het 's avonds ook nog lekker zijn. 

Maar thuis blijven is ook prima met dit weer

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

" Bedankt voor alle tips!!! En snuffelspelletjes in water? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Klinkt leuk in ieder geval !!! "

 

Ik strooi altijd dan wat snoepjes in het water wat ze er dan uit moet vissen.

Gast (Gast)

O leuk zeg, white shadow!! Ga ik ook doen!! Bedankt!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Tja onze ochtendwandeling (om 10 uur ) was overal de schaduwkanten nemen en wat trager dan anders. Veel gehijg en direct bij t binnenkomen naar t fris koud water.

 

Straks rond zeven of acht gaan we pas terug wandelen....als het hopelijk wat frisser is.

 

Gast (Gast)

Ja ik loop zelf nu ook met een knalrood hoofd van de warmte rond dus kan me voorstellen hoe het moet zijn voor een hond die niet goed kan zweten en een harige vacht heeft. Hier in de buurt kunnen ze ook wel zwemmen maar dan moet ik eerst nog een flink eindje lopen, dat zie ik niet zitten. Hij moet het maar even met wat minder doen, is ook geen ramp..

honden page profiel --

honden foto van -

"  
Ik strooi altijd dan wat snoepjes in het water wat ze er dan uit moet vissen. "

Ja precies dit bedoelde ik en je hebt daar weer eindeloos veel variatie op. Je kunt de snoepjes ook in bakjes doen en laten drijven bijvoorbeeld. Je kunt er ook nog ballenbakballen in laten drijven.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier kunnen ze ook absoluut niet tegen de warmte, althans niet om in te wandelen, ze liggen wel graag in de zon , maar dat mag van mij dan weer niet.  Hier wandelen we 's morgens om 5.15u zo'n 3 kwartier tot een uur en 's avonds om 21u nog een klein uurtje, maar dan lopen ze evengoed nog te sjokken om die tijd. En dan om 11.00u en 17.00u een klein rondje grasstrook, dat zou je in ff ruim 5 minuten redden, maar op dat hete tijdstip doen ze er bijna een kwartier over. Verder liggen ze de hele dag uitgeteld van de stoel op de grond en weer in de stoel en weer op de grond en dat gaat zo door.  

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier 's ochtends vroeg, tussen de middag draag ik Puck (voordeel van klein hondje) naar de overkant van de straat voor een plas en poep, zelfde geld voor de ronde van etenstijd en 's avonds laat weer lekker een stukje wandelen als de temperatuur het toelaat.

Verder doen we binnen nu geregeld een hersenwerkje als Puck dat wil. Maar eigenlijk ligt ze voornamelijk voor pampus hahaha.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Hier wordt er alleen maar langs een fietspad onder de bomen de honden uitgelaten.

Het is te warm,vorige maand is mijn oudje(ze is gisteren 12 geworden)bevangen door de hitte,het was broeierig een graadje of 24 en het zonnetje scheen niet....ben zo geschrokken dat ik nu uiterst voorzichtig ben.

Zo liep ze vrolijk op de dijk en ineens poets bam....

 

Vanavond laat rond een uur of elf een half uurtje lopen en morgenochtend vroeg aan de overkant even uitlaten,morgenmiddag ook en voor de rest kunnen ze verkoeling in huis zoeken.

 

Die paar hete dagen in jaar doen we gewoon niks.

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

Hier doen we ook niets met de warmte, heb een badje staan en af en toe snoepjes erin strooien kan hij ze eruit vissen, als het savonds wat koeler is gaan we na het water toe. Hij moet gewoon de hele dag in de schaduw blijven en rust.. hij wil ook niet anders meer..

Bij de eerste warme stond hij ook wel eens te smeken om eruit te gaan toen heb ik hem een paar keer meegenomen voor alleen een plasje tussendoor en wou hij snel weer terug. 

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Hier liggen de honden bijna de hele dag binnen, waar het ( gelukkig) lekker koel is.

's Morgens rond een uur of 7 wordt er een flinke wandeling in het bos gemaakt, als het nog niet zo warm is; en 's avonds tegen 22.00u hetzelfde.

Badje doe ik ze geen plezier mee; maar een ( peren)ijsje...nou...daar willen ze wel graag voor in de pootjes komen!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik was vanmorgen om 8.00 in het bos met m'n jongste hond.

Maar rond 9.00 uur voelde je de warmte opkomen dus toen weer naar huis gegaan, de rest van de dag buiten in de schaduw of binnen.

Morgen ben ik van plan om 6.30 - 7.00 hier vlakbij naar het water te gaan.

Dan kunnen ze anderhalf a twee uur zwemmen, rennen en dan weer de rest van de dag thuis in de schaduw.

Verder doen we dan ook niks meer, veel te warm.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Hier ook korte stukjes lopen, wat vaker op de dag. Eventueel 's avonds als het wat koeler is een langere wandeling, maar vaak is het 's avonds nog steeds te warm. 

Om haar toch bezig te houden doe ik meestal wat snuffelspelletjes in de tuin (in de schaduw) en spelen we wat met het zwembadje. 

 

Ik knoop ook vaak een vochtige theedoek om Ollie's nek, bij wijze van koelhalsband. 

 

O, en ze krijgt bijna elke dag (als het warm is) een lekker zelfgemaakt yoghurt-ijsje. Meestal met yoghurt en aardbeien of yoghurt en pindakaas (pure pindakaas van 100% pinda's)

 

Even lichtelijk off topic:

Hoe leren jullie die snuffelspelletjes in het water aan? Ik heb het vanmiddag even geprobeerd met Oliebol, maar het lukte haar niet ze eruit te vissen. Is daar nog een speciale techniek voor haha, of zijn er gewoon honden die het niet kunnen?

honden page profiel --

honden foto van -

" Hier ook korte stukjes lopen, wat vaker op de dag. Eventueel 's avonds als het wat koeler is een langere wandeling, maar vaak is het 's avonds nog steeds te warm. 
Om haar toch bezig te houden doe ik meestal wat snuffelspelletjes in de tuin (in de schaduw) en spelen we wat met het zwembadje. 
 
Ik knoop ook vaak een vochtige theedoek om Ollie's nek, bij wijze van koelhalsband. 
 
O, en ze krijgt bijna elke dag (als het warm is) een lekker zelfgemaakt yoghurt-ijsje. Meestal met yoghurt en aardbeien of yoghurt en pindakaas (pure pindakaas van 100% pinda's)
 
Even lichtelijk off topic:
Hoe leren jullie die snuffelspelletjes in het water aan? Ik heb het vanmiddag even geprobeerd met Oliebol, maar het lukte haar niet ze eruit te vissen. Is daar nog een speciale techniek voor haha, of zijn er gewoon honden die het niet kunnen? "

Eerst echt een heeeeel klein laagje water en grote snoepjes. Dan steeds wat meer water en kleinere snoepjes etc. Zo heb ik het gedaan. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Hier ligt Daya de hele dag op de koude tegels. We laten haar maar doen. 

Soms gaat ze even in het zonnetje liggen (kan zelf de hor open trekken), om vervolgens weer terug te hobbelen naar de gang (lekker op de koude tegels). En wij lopen de hele dag deuren achter haar kont te sluiten. 

We vullen morgen nog een badje en er staat genoeg drinkwater in de tuin. Soms spuiten we haar nat. Vindt ze prachtig! 

Wij wandelen alleen als de zon weg is of nog niet opgekomen is. 

Hier in de tuin is het nu lekker fris. Daya mag er ook haar behoefte doen. Wij gooien er dan wel gauw een emmer water overheen (anders gaat het zo gauw stinken). 

 

Heb net zelf heel even buiten gelopen, maar was al gauw weer binnen.  een kwartiertje was ik buiten en ben nu al verbrand. Wil niet weten hoe dat voor de hondenpootjes is. Overal tegels hier. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Yara was net even met de kong wobbler aan het spelen, maar zelfs dat was al teveel van het goede. 

Dus nu weer languit op de bank.

Vanavond koelt het ook niet genoeg af om echt te lopen denk ik. 

 

Het worden lange dagen ben ik bang

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hier wordt er alleen maar langs een fietspad onder de bomen de honden uitgelaten.
Het is te warm,vorige maand is mijn oudje(ze is gisteren 12 geworden)bevangen door de hitte,het was broeierig een graadje of 24 en het zonnetje scheen niet....ben zo geschrokken dat ik nu uiterst voorzichtig ben.
Zo liep ze vrolijk op de dijk en ineens poets bam....
 
Vanavond laat rond een uur of elf een half uurtje lopen en morgenochtend vroeg aan de overkant even uitlaten,morgenmiddag ook en voor de rest kunnen ze verkoeling in huis zoeken.
 
Die paar hete dagen in jaar doen we gewoon niks. "

 Wat schrikken zeg! 

Gaat het weer goed met haar?

 

Mar oudjes, ook mensen, kunnen volgens mij helemaal slecht tegen de hitte. 24 gr is niet eens zo extreem. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Wat schrikken zeg! 
Gaat het weer goed met haar?
 
Mar oudjes, ook mensen, kunnen volgens mij helemaal slecht tegen de hitte. 24 gr is niet eens zo extreem.  "

 Dank je,het gaat gelukkig weer goed met haar.

Ze kan gewoon niet meer tegen de warmte. Ze is dol op de warmte ik moet haar ook steeds naar binnen sturen.

 

Maar oververhitting gaat zo snel ik was er op tijd bij,heb haar over de dijk gedragen onder de bomen gelegd en haar voetzolen gekoeld,heb altijd water in mijn rugzak.

Man opgebeld en die heeft ons opgehaald een paar dagen later heb ik een grote gezondheidscheck bij haar laten uitvoeren,hart en longen zijn prima alleen loopt ze alsmaar te kuchen en kunnen we de oorzaak niet vinden.

 

Ik heb de warmte op de dijk onderschat en dan was het inderdaad nog maar 24 gr. Ze heeft in het verleden nooit klachten gehad maar ze wordt ouder moet ik toch een beetje voorzichtig mee zijn.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Groot giga ras,,,,.......smorgens zwemmen tot ze er genoeg van hebben , daarna wat lopen om op te drogen dan naar huis.......binnen waaiers overal, plafond en staanders, ze gaan in de rust modus, de verdere dag, plassen op de uitlaatplaats klaar en naar binnen, veel karnemelk te drinken geef ik, en ook savonds wandel ik niet met ze....mijn honden eten altijd al is het stikheet, en van een paar dagen in de rust modus krijgen ze niets van.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

    Mogen gaan liggen waar ze willen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

   Opeens is het badje te klein geworden, maar toch even lekker afgekoeld.....vannacht slaap ik beneden, tja het is afzien voor me, op de bank, maar als het zo warm is laat ik ze niet alleen, bams slaapt altijd boven bij me, en ogin nog een pubertje slaapt dan beneden, boven is het nu veels te warm en ogin wil ik in de gaten houden als het zo warm is, die kan nog niet goed haar temperatuur regelen, ze heeft nog de wintervacht....zit nog stevig vast.

honden page profiel --

honden foto van -

Ha Aiko staat alweer naast de bank te stuiteren omdat ze wat wil doen  Hier boven op mijn flat komt geen zon, zelfs niet op het balkon omdat het ingebouwd is zeg maar. Dus het is hier heerlijk koel de hele dag. Nog even wachten tot 10 uur en dan een lekker rondje lopen en plonzen in de sloot. Ik laat ze met dit weer wel zeker niet met andere honden spelen. Veeeel te warm.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Amerikaanse bulldogs
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^