relaxte pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Hoi, vraagje, onze golden pup is nu 9 weken en een week bij ons.

Ik vind hem heel rustig. Tuurlijk heeft hij ook zijn gekke uurtje met wild rennen en niet luisteren maar groot deel van de dag ligt hij te te knagen op een speeltje of te slapen. We lopen elke 2 uur met hem. En de ene keer is dit alleen in de straat op het gras om even te plassen en de andere keer gaan we om het huizen blok heen. Vaak na het plassen aan het eind van de staat gaat hij al piepend zitten en kijken naar ons huis. 

Af en toe til ik hem even naar een plek waar hij ons huis niet kan zien en dan loopt hij netjes aan de lijn een blokje om. Dit is hoog uit 10 minuutjes.

Is dit normaal gedrag, vooral dat rustige thuis? Ik vind het prima natuurlijk maar hoor altijd verhalen over drukke pups. 

Ik hoor graag jullie ervaringen.

Oh ja en snachts slaapt hij 7a8 uur in de bench.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik denk dat jij gewoon gezegend bent met een pup die nuchter in zijn hoofd is. En zich niet te druk maakt. 

Als de ontlasting goed is. Zal ik. Dus gewoon even lekker ontspannen achterover gaan zitten met je pup. 

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

Ik heb twee golden retrievers en mijn oudste hond was ook al meteen vanaf het eerste moment heel rustig en zen in huis. Droompup!  Nog meteen zindelijk ook (de fokker oefende daar ook al mee), pakte zelf zijn rust en sliep de nachten door. 

Hij had echt van jongs af al snel een stabiel karakter en hij is nu 3,5 jaar en nog steeds zo rustig. Hij kan wel gewoon heel uitgelaten spelen en enthousiast zijn, maar het is geen nerveuze, drukke hond. Hij is heel gemoedelijk gewoon.

 

Mijn andere golden was wel wat drukker als pup, hem moest ik verplicht rust geven en hij maakte mij nog een hele tijd wakker rond 4 à 5u 's nachts, maar het was zeker ook geen terrorpup. Hij heeft nooit wat gesloopt en het duurder een paar daagjes langer, maar was ook vrij snel zindelijk. Alleen is hij wat extraverter, hij uit zich ook heel vocaal (met spelen, als hij buiten wilt, het tijd is om op te staan, ...). Hij heeft iets meer werklust en is daardoor wat meer energiek en springerig, maar ook hij is evengoed een makkelijk, rustige hond in huis. 

 

Er zijn dus ook gewoon rustige pups. 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Jahoor mijn oudste Golden is ook altijd al erg relaxed en rustig geweest. Wel vond ze het echt leuk om uitdaging te krijgen en ze werkt heel graag, maar druk nee dat zit gewoon niet in haar. De jongste van nu 5 maanden daarentegen... Dat is een typische pup haha met alle streken. Maar dat wordt ook steeds beter. Nee hoor dat kan zeker, ik zou me geen zorgen maken! Zeker niet als ze wel te motiveren is voor een spelletje oid. In ieder geval over een poosje dan, het kan natuurlijk ook zo zijn dat alle nieuwe indrukken nog wat veel zijn en dat er nog niet echt behoefte is aan spelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier dito, een rustige pup, dacht, huh, 7.5 week in huis, heerlijk relaxt, savonds negen uur slapen tot de volgende ochtend.....bams was een robbedoes, deze hond niet....zoekt zelf haar rust, hoef niets te puschen....nu ook nog slaapt veel, ik wandel en speel met genoegen met dr, bijt niet, sloopt niet, een perfecte pup/jonge hond......bams daarentegen, een bonk energie, nimmer een slaper zowel op de dag niet als snachts, nog niet...nu bams tien jaar gaat worden slaapt ze wat meer, maar nog niet voldoende.....zo is iedere hond anders.

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Bedankt voor de reacties. 

Hij doet het helemaal goed ook qua ontlasting en zindelijkheid. Tuurlijk af en toe zijn wij te laat en vinden we m plassend binnen. Maar over het algemeen heeft hij wel door hoe het werkt. Wij herkennen de seintjes alleen niet altijd haha. Dit is onze eerste hond dus een beetje onzeker met sommige dingen zijn we wel 

honden page profiel YasminYasmin

honden foto van Yasmin

Hier ook iemand die in het begin naar de da heeft gebeld met de vraag of het normaal was dat onze pup zoveel sliep. 

En hij stak wel wat kattekwaad uit maar ik heb het ook nooit een vermoeiende periode gevonden. Sommigen hebben geluk daarin zeker 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Geniet lekker van je rustige pup.

Onze pup was de eerste week ook best rustig en makkelijk...

Maar nu.....een heerlijke, maar ondeugende pup van 14 weken.

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Bedankt voor de reacties. 
Hij doet het helemaal goed ook qua ontlasting en zindelijkheid. Tuurlijk af en toe zijn wij te laat en vinden we m plassend binnen. Maar over het algemeen heeft hij wel door hoe het werkt. Wij herkennen de seintjes alleen niet altijd haha. Dit is onze eerste hond dus een beetje onzeker met sommige dingen zijn we wel .  "

Haha ja dat is toch logisch! Ik heb met mijn tweede pup ook weer moeten wennen aan de seintjes. Die zijn ook weer per pup verschillend (althans bij die van mij). Maar dat geeft niks toch! Gewoon gezellig het forum opzoeken als je even met de handen in je haar zit. Of voor leuke verhalen of foto's natuurlijk.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je pup krijgt heel veel prikkels dat koppie binnen, moeten ze allemaal verwerken.

De ene pup wordt heel druk, de ander kijkt de kat uit de boom.

Mijn hond was als pup ook vrij rustig. Wel nieuwschierig en uiteraard haar speel momenten, maar verder ook redelijk rustig en afwachtend.

 

Gewoon even aankijken. Mocht je twijfelen, kan je altijd langs de da en ev bloedonderzoek. 

Baas (Gast)

De ene pup is rustig, de andere is druk.

Elke hond heeft een eigen karakter.

Mijn pitbull- achtige zou ook druk moeten zijn.... slaapt alleen maar binnen, heel rustig.

buiten gaat ze los. :-)

Ideaal naar mijn mening. (Ze is ook nog eens aan het puberen).

Vanaf pup was ze al rustig.

Baas (Gast)

Ik heb ook de DA gevraagd toentertijd of dit normaal was hahaha...

Volgende forumvraag: Eerste pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^