Voorstel rondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JamieJamie

honden foto van Jamie


Goedemorgen medehondenliefhebbers,

Eindelijk heb ik een forum gevonden waar ik denk dat ik wel me ei mee kwijt kan.

Ik zal me even voorstellen ik heet Jamie 24 jarige man uit Hoorn, Noordholland.

Zelf heb ik een 3jaar oude mechelse herder, reu genaamd Max.

Ik heb Max gekregen van zijn vorge baasje omdat hij er echt geen tijd meer voor had. dat was wel een hele klap voor Max.

Max is een politie hond geweest. Maar Max kwam niet door de keuring heen. met als gevolg dat hij zakte..

Nu heb ik Max. een hele lieve hond, alleen zo wild als weet niet wat...

Ik zit nu met 1 probleem... Max kan niet overweg met andere honden, Max moet een muilkorf om, een slipketting met stalen pinnen en een halsband.

Max is namelijk in het verleden Flink door een andere hond gebeten waardoor hij 2 weken bij de dierenarts ligde...

Dus een flikte trauma voor het beestje... maar nu kan hij niet meer met andere honden overweg en zodra hij een hond ziet over straat,staat hij op 2 poten.. (dus Max heeft een flinkte tik er aan overgehouden..)

Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat Ik met Max gewoon overstraat kan... dat hij ook naar mijn commando's luisterd als hij een hond ziet en alles behalve dat... gewoon met honden overweg kan..

Wie oh wie kan me helpen??
:'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorstel rondje " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DeniseDenise 3 doggies

honden foto van Denise

Welkom Jamie! :-D

honden page profiel HaikeHaike 3 doggies

honden foto van Haike

Hallo, welkom,

ik denk dat je veel tijd en energie zal moeten hebben op dit opgelost te krijgen, maar hoe heb ik geen flauw idee van! Ik weet zeker dat er hier wel iemand een tip zal hebben voor je!

Groetjes Haike en Acha

honden page profiel joke&taatjoke&taat 1 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi jamie
Welkom op deze site.Wat vervelend jo dat je hond in het verleden zo gegrepen is .Heb je al is gedacht om op een goede cursus te gaan .Daar wordt gewerkt aan hond baas relatie zo dat de hond op jou gericht is .Maar zoek wel een goede cursus uit waar alles heel rustig gaat
Groetjes joke en taat

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Jamie,

Die prikband is geen oplossing....Hij krijgt hierdoor steeds een negatief signaal! Waardoor het steeds erger wordt/kan worden! Er zijn genoeg andere halsbanden die vriendelijker zijn voor de hond....Dat hij een trauma opgelopen heeft, kan ik me iets bij voorstellen.

Is er geen speeltje waar jou hond helemaal gek van is? Kun je daar zijn aandacht ook niet mee winnen? Wat je ook zou kunnen doen, is zodra je een hond aan ziet komen, veranderen van richting. Tenslotte moet Max op jou gaan letten en niet jij op Max! Door van richting te veranderen moet hij jou volgen! Of laat hem zitten en vraag zijn aandacht met een lekkere beloning. Dit kost wel heel veel tijd en vooral geduld....Het beste kun je trouwens zo min mogelijk spanning zetten op de riem. Probeer niet de riem strak te trekken, want hiermee geef je ook bij Max aan dat er echt iets dreigt te gebeuren en dat hij zich met jou sterk kan en mag voelen!

Ga ook thuis oefenen met aandachtsoefeningen. Blijkbaar ziet Max jou nog niet volledig als leider. Een ander advies is, zoek een goede hondenschool en ga met hem op les. Hier komt hij in ieder geval onder andere honden en kunnen ze jou ook direct advies geven wat te doen! Ze zien de hele situatie...Ik bedoel ze zien ook hoe jij reageert op Max. Let wel op dat je de juiste school kiest! Belonen werkt beter dan straffen....Succes met Max

Groetjes Monique

honden page profiel LindaLinda 2 doggies

honden foto van Linda

Hoi Jamie,

Ik zou die prikband meteen af doen. Echt, hup, weg ermee! Je hond krijgt nu een pijnprikkel iedere keer als hij een andere hond ziet, en dat maakt het probleem alleen maar erger!

Als je hem niet met gewoon een slipketting kunt houden, ga dan over op een gentle leader - hiermee kun je je hond dusdanig in bedwang houden via zijn kop, dat hoe hij ook uitvalt, hij geen hond kan bijten (uiteraard een veilige afstand houden). Kan de muilkorf bij het gewoon uitlaten tenminste af.

En zodra je een andere hond tegenkomt, zorg je dat je Max zijn aandacht vangt en houdt. In het begin zul je daarvoor meteen als je een tegenmoetkomende hond ziet, je om moeten keren en teruglopen, en belonen met een koekje of een speeltje. Daarna kun je gaan kijken of je de andere hond op flinke afstand kunt passeren terwijl je je hond afleidt en beloont voor het aandacht hebben voor jou.

Zoek verder idd een goede hondenschool, één waar ze niet werken met slip of prikband, en ga bijv eens behendigheid doen. Ilja doet behendigheid met haar kruising mechel, en speuren. Flyball kan ook heel erg leuk zijn! Ga lekker positief in de weer met je hond, en werk aan je band met hem. Je zult dan genoeg hondenmensen tegenkomen die je kunnen en willen helpen met het rehabiliteren van je hond.

Immers, als je één van die sporten gaat doen, dan moet je hond samen zijn op een veld met andere honden. Voor een hond die uit de africhting komt, zou het dan wel eens voor het eerst kunnen zijn dat hij interactie heeft met een andere hond zonder prikband om en pijnlijke correcties voor het niet bij de les zijn - in het africhtingswereldje wordt het samen spelen met andere honden sowieso niet erg bevorderd

Zul je zien dat je ooit ontspannen met hem op straat kunt lopen. En wie weet, ooit, ooit, dat je hem los kunt laten lopen, al is het maar met muilkorf om.

Je hebt er een project aan, aan je hond, reken gerust op dik een jaar voordat je bepaalde doelen met hem bereikt. Maar Max is het waard, dus ga ervoor!

groetjes,

Linda.

honden page profiel JamieJamie

honden foto van Jamie

Behendigheid met max lijkt me hardstikke leuk! maar hoe doe je dat als je hier een park hebt met 50 honden haha... ik heb gekeken naar een gentle leader, ik zal gaan informeren bij de dierenwinkel hoe dat precies zit.. een prikband en een muilkorf vindt ik ook te hard. maar het was het advies van een hondenbegeleider van de politie! zo zie je maar... de beste mensen zijn niet altijd de beste adviesgevers.

maar een hondenschool lijkt me niet verstanding. hoe max is met andere honden is gewoon eng...

Het is niet simpel om lekker even max uit te laten... er wonen hier zeker 10honden in 1 straat! dus omkeren helpt ook niet echt!

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Jamie,

Je zou ook eventueel een hondenschool kunnen zoeken die privé lessen geven....dan zullen ze ook heel langzaam andere honden introduceren! Fijn dat je inziet dat de prikband en de muilkorf te hard zijn voor jouw hond!

Anders zou je ook eens een gedragstherapeut in kunnen schakelen. Deze komen gewoon aan huis en geven je een passend advies. Het belangrijkste is dat het totaal plaatje in beeld is, om van dit probleem af te komen. Je moet straks toch met plezier met Max kunnen gaan wandelen

Groetjes Monique

honden page profiel LindaLinda 2 doggies

honden foto van Linda

Hoi Jamie,

Privé-lessen op het veld, o.a. in hoe je het beste een andere hond passeert met Max, zijn een heel goed begin. Daar zou je eerst mee moeten beginnen, als dat een aantal weken goed gaat, is het tijd voor een volgende stap :-D

Voor de rest - ik weet niet of je een auto hebt, maar zo ja, dan kun je bij behendigheid Max het grootste deel van de tijd in de auto laten. Ik zou ook de eerste keren niet mee doen, blijf gewoon op afstand een minuutje of tien kijken met je hond. Mechels zijn bereslim! Goede kans dat als je hond andere honden behendigheid ziet doen, dat hij ook aan de gang wil.

Het kan trouwens zijn dat hij zich op het trainingsveld heel anders gedraagt, immers hij moest zich vroeger op het veld op het baasje concentreren. Er is dus kans dat als je zo als eerste poging met hem aan de rand van het veld gaat staan, op zoveel mogelijk afstand van de andere honden, maar wel dat jullie beiden de honden in actie kunnen zien, een zit-commando voldoende is om rust in je hond te brengen. Het is in elk geval een poging waard.

Je zult een trainer en een vereniging moeten vinden die jou steunt, maar dat zal denk ik niet zo moeilijk zijn. En dan doe je de eerste paar keren het parcours als alle andere honden en hun eigenaren al huiswaarts zijn gekeerd. Vind je hond het leuk, dan bouw je daar op voort en kun je iets eerder het veld gaan betreden als er nog wel honden en hun eigenaars aan de kant staan te kijken.

Het is en blijft een project, vaak met twee stappen vooruit en één stap terug. Niet alles wat je probeert met je hond zal in één keer lukken. Maar je leert zo wel je hond heel goed kennen, tot het punt dat je met hem kunt lezen en schrijven. En dan komt het wel goed.

groetjes,

Linda.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

P.S. - een gentle leader is iets wat erin getraind moet worden, en waar je hond zich misschien in eerste instantie flink tegen zal verzetten. Als Max protesteert en met de poten over zijn snuit wrijft, blijf dat even staan tot die bui over is, daarna maak je een geluidje en loop je door met hem. Heeft Max eenmaal door als hij niet trekt, hij ook geen last heeft van de gentle leader, dan heb je veel gewonnen en lopen jullie beiden ontspannen. Tot hij dit doorheeft, heb je even geduld nodig.

Bij Max zou ik wel één maatregel nemen - je hebt een koppelstuk waarmee je als je twee honden tegelijk uit wilt laten, je de ene hond kunt koppelen aan de andere. Ik zou zo'n koppelstuk bestellen en daarmee de lijn zowel aan de gentle leader als aan zijn halsband vastmaken. Ik heb nl. een keer gehad dat het ringetje van de gentle leader waar de lijn aan vastgemaakt wordt, losraakte. Bij een hondagressieve hond kun je je dat niet veroorloven.

Zorg er voor de rest voor dat de gentle leader niet te strak zit. Als ik ze gebruik bij mijn dobers, neem ik ze een maat te groot, en sla ze aan de achterkant om de halsband heen, zodat het ruim zit maar toch goed vast.

groetjes,

Linda.

honden page profiel JamieJamie

honden foto van Jamie

Ik heb gelezen dat een mechelaar een heel intelligente kameraad is.

Wat zijn nou intelligente speeltjes voor Max?

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hallo Jamie

De gentle leader met koppelstuk zou ik zeker doen.
Met de gentle leader kun je zijn koppie naar jou toe richten en leid hem af met zijn bal in ieder geval iets waar hij gek op is.Laat hem ZITTEN.Uitvallen negeren aandacht voor de baas belonen.


De mechel is inderdaad een zeer slimme en zeer temperamentvolle hond.
Dat wil zeggen dat de hond bezig gehouden moet worden, zowel lichamelijk als geestelijk.Ga je met hem naar de bossen/strand, fietsen zodat hij lichamelijke voldoening krijgt.
Maak gebruik van de vaardigheden die hij al heeft opgedaan in zijn PH opleiding. Train met hem zitten,af, hier en blijf.Dit zijn allemaal vaardigheden die hij al kent., gebruik een bal(als het goed is is hij daar al gek op, tenminste dat is mijn ervaring met PH honden). Laat hem apporteren(binnen en buiten),zoeken(verstop zijn bal(speeltje) of kaasjes dit kun je zowel binnen als buiten doen).

Zorg dat zijn aandacht op jou gericht is en dat jij en de bal het leukste en belangrijkste zijn.

Behendigheid is zeker een leuke sport, maar ik en dat is mijn mening vindt dat op dit moment nog niet zo'n goed idee.

Speuren met de hond daarentegen lijkt mij op dit moment beter om te doen.Dit is voor jullie beiden zeer intensief. De band met je hond wordt hier mee versterkt, bovendien is het geestelijk en lichamelijk goed voor jou hond.

Ga eens informeren en kijk of het wat voor je is.
Je hebt hier ook een basisboekje van te koop HONDENSPORT SPEUREN 6,95 en DE NEUS VAN de hond, speuren en zoeken.

Kortom zorg dat de aandacht op jou gericht is, door veel met hem bezig te zijn. Als jij de leukste wordt laat hij het andere met rust. Veel appel(weet niet hoe ik dat streepje boven de E krijg)oefeningen, DUS ZIT, af en dergelijke.

Ik hoop dat je er wat aan hebt, sucses.

Lieve groet,
Wilma

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorstel rondje " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^