Kruisbandproblemen & koorts bij Cocker Spaniel - Het verhaal van Flurk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Orthopeed weet het hoor, waar die aan begint.....spannend voor jullie, en hoop daarna op een snel herstel....en van harte gefeliciteerd met de gezins uitbreiding.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Ik wens jullie het allerbeste toe voor Flurk en een goed herstel na de operatie.

honden page profiel FlurkFlurk

Hallo allemaal

 

Zoals beloofd een update

 

Gisteren werd Flurk geopereerd en de operatie is goed verlopen Ze was trouwens erg snel uit de (gas-)narcose. Er was wel minder goed nieuws ook ... . De meniscus van de geopereerde knie (waar ik het 'klikgeluid' hoorde, daarom ook dat de chirurg daar eerst heeft geopereerd) was helemaal uitgerafeld. Jammer genoeg heeft de orthopeed deze dus moeten verwijderen. Dit heeft als gevolg dat serieuze artrose zal optreden, niks aan te doen.

 

De andere poot zal zoals ik al verwachtte ook geopereerd moeten worden omdat er te veel speling op zit en de kruisband dus ook (deels?) over is. De chirurg wil dit al binnen 6 tot 8 weken doen om beschadiging van de meniscus aan die knie te voorkomen.

 

De 'draad' (hoe heet dat ook weer, floteugel ofzo geloof ik ... ?) heeft hij in de geopereerde knie extra hard aangespannen om verschuiving van bot op bot te beperken in de toekomst.

 

Het goede (enfin, als je het zo kan noemen) is volgens de DA dat slechte knieën nu eenmaal voorkomen en er veel ergere dingen zijn bij dieren ... (tjah, dat wist ik nu zelf ook wel ). Ook vertelde hij dat bij heel wat honden met een nog 'goede' of 'deels goede' meniscus (die laat men tegenwoordig zitten) deze na verloop van tijd toch ontsteekt waardoor wéér een operatie nodig is. Goed, dat zal Flurk dus al niet moeten doorstaan, maar we hadden hem natuurlijk wel liever intact gezien  Overigens is het de (kapotte/ontstoken/...) meniscus die veel pijn geeft volgens de DA.

Trouwens, er was in de geopereerde knie nog niks van artrose te zien  (misschien wel omdat ik al geruime tijd al die supplementen (glusocamine, chondroïtine, groenlipmosselextract, omega-3's, ...) geef? Ach, ik maak het mezelf misschien wel wijs )

 

Flurk (met 'halsding' om likken aan wonde te voorkomen) heeft gisteren al gedronken en vandaag doet hij goed verder :) Zijn brokjes, gemengd met wat zelfgemaakte bouillon en soepvlees, heeft hij daarstraks gretig naar binnen gespeeld, top dus!

 

Ik ga er een drietal keren per dag even mee in de tuin om haar behoefte te laten doen. Gepoept heeft ze nog niet, geplast des te meer! Trouwens daarnet 'tipte' ze al een paar keer met de geopereerde poot tegen de grond als ik erg traag wandelde ... .

 

Haar wonde (veel kleiner dan ik dacht ) ziet er voorlopig (!) goed uit omdat er geen bloed of iets anders uit komt. Hopelijk blijft dit zo!

 

Momenteel dient ze ontstekingsremmer te nemen. Voor de rest dienen we voor de rest van haar leven alle supplementen te geven die ik al gaf en nu ook Flexadin Advanced.

 

Vanaf vrijdag dien ik fysiotherapie te geven (masseren, buigen en strekken, ...) - we hebben een heel schema mee gekregen .

 

Een spring in't veld zal het beestje nooit meer worden, daar zijn we ons goed van bewust, maar nog enkele jaartjes rustig aan wat snuffelen, in de zetel bij de baasjes snurken en zijn lekkere hapjes elke avond moet hopelijk nog wel lukken.

 

Ach, er is nog een hele weg af te leggen natuurlijk ... .

 

Wordt vervolgd!

 

 

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Gelukkig is de operatie goed verlopen ik wens Flurk een goed herstel toe,hou ons verder op de hoogte.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De eerste grote stap is genomen en dat is gelukkig goed gegaan; heel wijs dat je voor gasnarcose hebt gekozen; zeker voor een iets oudere hond.

Succes met de revalidatie; geduld is dan een schone zaak.

Daarna opnieuw het proces van operatie en revalidatie.

Ik wens je veel doorzettingsvermogen om Flurk hier goed doorheen te loodsen.

Beterschap.

honden page profiel FlurkFlurk

Dank je wel dames!

Flurk stelt het goed, alleen is ze natuurlijk triest omdat ze op de twee vierkante meter achter haar hekje moet leven ... . Gisteren hebben we haar op de zetel tussen ons gelegd maar dat was een vreselijk gedoe .. altijd willen rechtstaan, zich omdraaien om iedereen likjes te geven ... dat gaan we dus maar even zo laten  :cry:

Ze gebruikt haar geopereerd pootje al lichtjes, dus opletten dat ze niet te wild doet natuurlijk ...

Vandaag begin ik met de fysiotherapie. Drie maal daags eerst een kersenpitkussen om de poot op te warmen, dan massage, vervolgens buig- en strekoefeningetjes en tot slot 5 minuutjes wandelen. Ben benieuwd!

Over een 10-tal dagen mogen de hechtingen eruit. Dan wordt het nog 8 weken revalidatie en als alles goed gaat volgt dan terug een operatie aan de andere poot. Nog een lange weg te gaan!

En dan de baby die zware reflux heeft en erg onrustig is/slaapt :doh:! Dat 2016 maar snel voorbij mag zijn denk ik soms!

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Ik wens jullie verder een goed herstel toe met Flurk.
Ook met de baby het beste.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat kost wat nachtrust voor jullie, maar heus het komt met beiden echt weer goed, rustig aan.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Het is me allemaal wat met Flurk, maar hij is in goede handen bij jullie, zo te lezen.
Ga vooral door met al die supplementen, werkt wel degelijk.
Ik had een jonge Duitse Herder met een ernstige knie blessure, gelijk ook op de glucosamine, chondroïtine en omega 3 gezet.
Dit terwijl mijn eigen dierenarts daar totaal niet in geloofde.
Ik liet zo 1 keer in de 2 jaar een foto maken van die knie, de knie ging dus niet verder achteruit dankzij die supplementen artrose verergerde niet.
Mijn dierenarts was hier zo ondersteboven van dat hij nu zelf supplementen verkoopt, hij was overtuigd en vond "Dat hij er nu niet meer om heen kon> :-)

Anoniem (Gast)

Dat is zeker de bedoeling Didy! Blij te horen dat het in sommige gevallen wel degelijk helpt :)

Flurk doet het overigens prima. Verleden week de draadjes eruit en de dierenarts was verbaasd hoe goed ze haar pootje al gebruikte. Normaal 'tippen' ze ermee tegen de grond, maar Flurk gebruikt het geopereerde pootje bijna als een 'normale' poot. Ze steunt er volop op maar als ze stapt is er nog een kleine afwijking naar buiten (als in: haar voetje staat wat naar buiten gericht van tijd tot tijd). Misschien blijft dit zo, en als ze er geen last van heeft is het prima voor mij.

De hele 'revalidatie' is wel zwaar, maar dat wist ik van op voorhand. Niet alleen voor mij/ons (oefeningetjes 3 x per dag waarvan één om 6;00 uur 's morgens, opwarmen met kersenpitkussen etc., en dan nog de slecht slapende baby ;) ), maar ook voor Flurk. Ze moet nog weken (maanden omdat de andere poot nog moet gedaan worden) op haar 2 vierkante meter leven. De kap op haar hoofd mocht er eigenlijk al af maar voor alle zekerheid wachten we daar nog een paar dagen mee, ze heeft immers de neiging om te beginnen likken aan de wonde (die overigens helemaal dicht gegroeid is, dus misschien ben ik wat TE voorzichtig ...).

Nog een hele weg te gaan en over een 6-tal weken nog een operatie ... zucht :( , en dan is het te hopen dat haar geopereerde poot wordt 'goedgekeurd' na er foto's van genomen te hebben ...), en vooral nog tot volgende lente/zomer VOORZICHTIG zijn blijft de boodschap (ze wil al rennen van tijd tot tijd!) maar voorlopig ziet alles er dus goed uit!

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Valt ook niet mee, zo'n jonge hond rustig te houden hé?
Maar wat een goed nieuws dat ze haar pootje al zo goed gebruikt.
Wel even tropen tijden voor jullie met ook nog een baby die veel huilt.
Maar wat het revalideren van Flurk betreft, kost nu even tijd, maar het is voor de van haar leven.
Succes met alles!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mooi dat je even een updat geeft over Flurk, wandelen aan de riem kan ook fijn zijn voor de hond hoor, niets mis mee....voor jullie ook even afzien nu met de baby erbij.....maar de tijd komt echt eraan dat alles achter de rug is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik had het verhaal wel gelezen maar nooit gereageerd, maar nu wil ik jullie toch even complimenten geven hoe jullie helemaal voor Flurk gaan, het is echt hartverwarmend

Anoniem (Gast)

Hoi allemaal

 

Heel veel sorry voor deze vreselijk late reactie, maar de baby (en Flurk, maar dat valt uiteindelijk wel mee ;) ) vergt zoveel aandacht dat de vrije momenten vreselijk spaars geworden zijn ... .

 

Hoedanook, Flurk is bijna drie weken geleden geopereerd aan haar tweede pootje.

Een week daarvoor werd de andere poot nagekeken en het herstel bleek prima: geen verschuiving van de beendelen t.o.v. elkaar mogelijk (dus de kunstkruisband deed z'n werk) en de gaatjes waar de draadjes doorheen gaan (geboord in het bot) beginnen te helen.

 

De stabiliteit zat dus goed en de chirurg besloot om toch het risico te nemen de tweede poot te opereren. Zo gezegd, zo gedaan. Het herstel zou wat langzamer gaan zeiden de dierenarts en de chirurg ... . Jammer genoeg bleek tijdens de operatie dat ook deze meniscus volledig aan flarden lag ... dus die heeft hij eruit gehaald. Fluk heeft dus twee achterpoten zonder meniscus ... tjah, die kunnen dus niet ontsteken zei de chirirg ... .

Een dag na de operatie besloot Flurk dat het tijd was haar tweede geopereerde pootje stilletjes te belasten! Een paar dagen nadien was ze weer de oude en wou ze RENNEN!

 

Vorige week de draadjes eruit en alles bleek tip top. Een kleine verdikking rond de snede van de operatie maar dat was bij de vorige poot ook zo.

 

De hondenkap mocht af maar net zoals bij de vorige poot hebben we hem er nog een weekje (tot vandaag) aan gelaten ... je weet maar nooit.

Elke dag natuurlijk drie keer de, zij het beperkte, fysiotherapie, net zoals bij de vorige poot:

- eerst opwarmen met kersenpitkussen

- vervolgens wat masseren van onder naar boven

- en dan 20 'loop'-bewegingen

en dat gaan we met plezier nog 3 maanden volhouden.


Flurk maakt het vooralsnog dus uitstekend. Vorige week is ze wel 'losgebroken' en vonden we haar 's morgens in de zetel ... ai ai ... maar ze loopt nog prima dus gaan we ervan uit dat alles nog op z'n plek zit :)

 

Dus ... twee kruisbanden gescheurd, twee meniscussen aan flarden ... maar ons beestje stelt het prima! Het heeft veel inspanning van zowel ons als Flurk gekost natuurlijk (en die inspanning, hoewel ik het zo in ons geval zo niet wil noemen, gaat nog door tot februari 2017). Tot fevruari zit Flurk achter een hekje op 2 vierkante meter. Net 9 geworden ... arm beest.

 

De ontstekingsremmers/pijnstiller (Cymalgex) gaan we stilaan afbouwen.

Alle andere supplementen:

- Flexadin Advanced (volgens de DA en chirurg voor 'vanalles' goed, maar duur!)

- medicatie bevattende chondroïtine/glucosamine/ (Rhumol Combi, eigenlijk voor mensen!)

- en de brokjes met groenlipmosselextract (Luposan)

blijven we natuurlijk geven (geven we al hele tijd trouwens).

 

Flurk laat over enkele weken/maanden terug wat van zich weten!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een fijne update, jullie inzet is beloond

 

Flurk nog een paar maandjes volhouden hoor dan komt er wat meer vrijheid voor je!

Brigitte (Gast)

Fijn te horen,dat ondanks de drukke periode,het goed gaat met Flurk.
Geniet nu maar Ten volle van dit goede nieuws.
Knuffel voor de ganse familie en bedankt voor de goede zorgen voor Flurk.
Zucht..... Jammer dat niet alle baasjes zo begaan zijn met hun dier

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mooi dat jullie geweldige inzet voor Flurk tot dit goede resultaat heeft geleid. Succes met de vervolgstappen. Jullie zijn Top baasjes!

 

Gaat het ook goed met jullie baby?

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ondanks de tropendagen die jullie achter de rug hebben, is het fijn te lezen dat het zo goed gaat met Flurk!
Ach dat hij in de zetel lag :-) hij wilde eens wat anders.
Jullie zijn inderdaad top baasjes voor jullie Flurk.
En slaapt jullie baby al een beetje door s'nachts? (met hoop voor jullie)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Beschadigd voetkussentje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^