Post halen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

en ik ben weer eens begonnen met Bo iets nieuws te leren, namelijk de post te halen :) we hebben een brievenbus is de deur dus super handig dat ze dit kan dan :)

 

we zijn nu 2 dagen aan het oefenen. En wat we al hebben gedaan is: 

de brief interessant en leuk maken om vast te nemen, dus als ze met haar neus de brief raakte klikken en belonen. Nadien als ze de brief in haar mond nam klikken en belonen. Dan heb ik de brief een meter van me weg gegooid en ze ging hem spontaan halen dus klikken en 3dubbel belonen :) 

 

dag 2 hebben we een kennis gemaakt me de brievenbus zelf. Dus ik had de brief er in gestoken en als ze met haar neus in de buurt kwam klikken en belonen. Nadien als ze hem vast nam enzovoort. 

 

We zijn op goede weg denk ik al zal het nog wel enkele weken oefenen worden. Maar nadien heb ik een hond die mijn post kan halen op commando :)

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Wat ontzettend leuk! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dat is leuk inderdaad! Hoe gaat dat met de andere hond erbij dan? Wil die dan niet mee'helpen?'.

honden page profiel EviEvi

" Dat is leuk inderdaad! Hoe gaat dat met de andere hond erbij dan? Wil die dan niet mee'helpen?'. "

 Die blijft even in de bench dan :) want Bo zit dan met enorm veel enthousiasme en met 2 zou dit wat te druk zijn om haar dan tegelijk ook nog iets te leren. Maar nadien zal dit wel zijn als de andere hond los loopt in huis. Dan weet Bo wat ze moet doen :) maar eerst nog heel veel oefenen!

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Ja leuk is dat hé, ik heb het Ziggy iets anders moeten aanleren.

Rasta is te lui haha.

Ziggy rende dan als een dwaas naar de brievenbus en wou alles verscheuren, dat was wel eens gebeurd als ik niet thuis was met reclamefolders.

Nu was ik er bij en hij doet alles voor voertjes dus voor hij de kans kreeg om te scheuren riep ik van aaah goed zo knapperd, apport en als ie het dan afgaf voertje erin en dikke knuffel.

hij is dus altijd reuze blij met de post haha.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Wat leuk is dat. Hier ook een hond die al een aantal jaar de post komt brengen als ik op de bank zit

 

honden page profiel EviEvi

Ik hoop dat Bo even enthousiast als nu blijft voor de post. Want ze leert ongelofelijk snel en ik maak dan de fout van altijd een stapje verder te gaan met het oefenen. En zo worden dingen niet meer zo interessant. Dus 5 of 10min oefenen en de rest is dan voor een paar uur later. 

Volgende forumvraag: Middagje strand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^