Pas op Stafford mee naar frankrijk !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Hele nare ervaring voor je, frankrijk in met een stafford had je van te voren moeten informeren of dat kan, maar..........ik lees met stomme verbazing en verbijstering hoe je de hond daar hebt achtergelaten mee gegevn met een onvriendelijk iemand gehandicapte, je mocht niet mee, jij in tranen........ik zou mijn hond helemaal niet afgestaan hebben, hoppa de auto in en weg gegaan zijn, met de hond....sorry dit gaat mijn verstand te boven.... "

 Dit gaat mijn verstand ook te boven, ik reed onmiddellijk terug naar huis.

 

Trouwens ik ben jaren met Tosca door heel Frankrijk gereisd,Duitsland....en heb nooit nare ervaringen meegemaakt,integendeel....Tosca lag bij mij op het terras in de ardeche en de honden van de eigenaar liepen gewoon los.

Een goed luisterende hond,goede papieren,paspoort alle inentingen en er is gewoon niks aan de hand.

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

Mijn border collie werd zelfs scheef aangekeken in Frankrijk, "un chien noir grande"...daarbij was dat een super goed luisterende werkhond.

Maar ook ik had alle papieren en muilkorf altijd bij.

Als je denkt dat je met zo een ras / kruising in willekeurig land welkom bent is dat dus een grove misvatting.

In Denemarken had het je waarschijnlijk je hond gekost, daar is een zero tolerance beleid.

Het achter laten van je hond bij mensen die je niet vertrouwd heb ik ook geen begrip voor.

Is je vakantie dan belangrijker als je hond?

 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  
Mensen die veel op forums komen zullen dit wel weten ,maar er zullen ook mensen zijn die er pas opkomen nadat ze er geconformeerd mee worden . Om dit dan tig keer aan te geven slaat nergens op en heeft totaal geen meerwaarde ! Als ik niet op forum zou komen had ik het ook nooit geweten en had het mij net zo goed kunnen gebeuren
 
Waarschuwing is altijd goed ts ,maar de meeste die hier komen zullen dit weten "

 

Vind ik ook wel. Ik weet dat ook maar van hier op het forum. En dan nog niet eens precies. Gewoon er zijn rassen waar moeilijk over gedaan wordt maar zo moeilijk wist ik dan ook weer niet en ben ook al in Frankrijk geweest met mijn gevaarlijke sheltie. Maar mijn hond achterlaten zou ik niet doen. Kon je niet gewoon huiswaarts?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"  
Mensen die veel op forums komen zullen dit wel weten ,maar er zullen ook mensen zijn die er pas opkomen nadat ze er geconformeerd mee worden . Om dit dan tig keer aan te geven slaat nergens op en heeft totaal geen meerwaarde ! Als ik niet op forum zou komen had ik het ook nooit geweten en had het mij net zo goed kunnen gebeuren
 
Waarschuwing is altijd goed ts ,maar de meeste die hier komen zullen dit weten "

Vroeger (pffff zo oud al) had ik niet eens een computer laat staan internet en een forum.

Toen wij op vakantie gingen met de hond zijn we eerst bij de dierenarts geweest of hij meer info had en daarna de desbetreffende ambassade gebeld voor info.

 

Stukje huiswerk, tegenwoordig is het zoveel makkelijker geworden allemaal.

Google even stafford, vakantie, frankrijk en je weet genoeg.

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Wat een onverantwoordelijke actie om zomaar naar Frankrijk te rijden zonder info op te zoeken! Dit had je kunnen weten en hoor je als staffordeigenaar ook te weten! In veel landen zijn staffords niet welkom. Ze hadden je hond in beslag kunnen nemen en met een beetje pech had je hem nooit meer terug gezien!!!!!!!!!!!!
 
Maar goed, nu weet je het, bij de volgende vakantie goed uitzoeken of je hond mee mag en welke regels er gelden! Gelukkig nam je de keuze eerder naar huis te vertrekken en je hond niet langer in dat akelige pension te laten....

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

" Volgens mij mag een Stafford wel Frankrijk in, mits gemuilkorfd en je een bewijs hebt dat de hond raszuiver is.
Fransen zijn inderdaad spijkerhard als het gaat om dit soort zaken, wij worden ook regelmatig aangekeken met onze Bull terriër. "

 Zelfs met stamboom kom je er bijna niet in. Je stafford moet Franse commando's kunnen een gedragstest ondergaan zijn en nog meer flauwekul. Als staffordeigenaar moet je Frankrijk echt mijden.

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

je domme aktie is goed afgelopen, was je in Denemarken geweest hadden ze je hond zelfs uit de auto mogen halen en direct afspuiten.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Vroeger (pffff zo oud al) had ik niet eens een computer laat staan internet en een forum.
Toen wij op vakantie gingen met de hond zijn we eerst bij de dierenarts geweest of hij meer info had en daarna de desbetreffende ambassade gebeld voor info.
 
Stukje huiswerk, tegenwoordig is het zoveel makkelijker geworden allemaal.
Google even stafford, vakantie, frankrijk en je weet genoeg. "

 Dat is natuurlijk de manier hoe het hoort en hoe je het ook zou moeten doen maar goed.. Om eerlijk te bekennen hoe ik het ook vast niet had gedaan. Holadiejee we gaan op vakantie alles wat ik niet mee heb koop ik daar wel doeeeei.

 

Ik had mezelf misschien nog bedacht dat mijn hond wel ingeënt moest zijn en een reserve koelband en mat gekocht maar daarmee was ook wel alles gezegd. Ik snap dus ook echt wel dat de TS hier compleet door overdonderd was en een ander waarschuwen voor dit soort praktijken is nooit slecht.

 

Het is dat ik hier op het forum terecht kwam dat bleek dat mijn hond allergisch was toendertijd  (jeetje wat bestaat hp alweer lang) maar als alles goed was gegaan had ik niet eens hier gekomen  

 

Gelukkig voor iedereen is dit goed afgelopen.

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Er zijn heel veel landen waar je met stafford niet in mag. Ook andere rassen zijn verboden in bepaalde landen. Frankrijk heeft ook een lijst met rassen die niet welkom zijn.

 

Als je met je hond op vakantie wil en naar allerlei landen dan had je beter niet voor een stafford kunnen kiezen...

 

En daarbij doe je toch onderzoek voor je op vakantie gaat, zoals welke entingen zijn verplicht? Welke ontwormingen zijn verplicht of aan te raden. Bestaat er nog zoiets als een zandvlo of teken waar je als honden eigenaar aan moet denken omdat deze enge ziektes of parasieten kunnen over brengen. Wat zijn er verder voor regels voor het land waar je rekening mee moet houden, en check dan ook even de regels van de landen waar je doorheen rijdt...

 

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Ik neem mijn honden mee naar spanje, maar ik ga wel vantevoren uitzoeken welke enting en bescherming tegen welke beestjes nodig is. Ik denk dat je dat ook niet gedaan hebt?? Anders was je zeker tegengekomen dat je hond daar niet welkom is

honden page profiel mm

Thanx voor de berichten. En Ik was inderdaad Niet eerder op dit forum Ik wist in duitsland muilkorf mee . Daar zijn we ook geweest en ze hoefde m Niet eens om . Vandaar dat Ik dacht muilkorf mee en t is oke . Maar Niet dus ! De hond Heeft extra Lang uitgeslapen gister, o zo blij om thuis te zijn in haar eigen zachte Mandje . Wel nog Wat Franse vlooien mee gekomen als extra verassing. Dus in de shampoo en druppels. 1 euro 1 Europa maar dezelfde regels en wetten Nee dat Dan weer Niet 1 Europa me reed ! ( Ik hoor en lees trouwens achteraf dat er campings zijn in frankrijk waar je wel mag blijven Met je stafford, ( diegene ging al 3 jaar op rij )  Das ook lekker verwarrent maar oke Ik ga over een weekje of zo wel kijken voor een last minute in nl . Ook gezelliger voor de kids er was 1 nederlands meisje daar en tone we weggingen had ze niemand meer om mee te spelen. Sociaal? Wat is dat . Nee zelfs zonder hond geen frankrijk meer . 

honden page profiel mm

Ze Heeft gewoon haar rabies en jaarlijkse enting gehad , dat toen we naar duitsland gingen. Die waren nog geldig. Ook toen de muilkorf aangeschaft. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Tja, ik blijf erbij dat ik het niet netjes vind dat je een land de schuld geeft van jou fouten, iets wat makkelijk uit te zoeken was, zelfs je dierenarts had deze informatie aan je kunnen geven.

 

Waarom zouden landen hun eigen regels niet mogen hebben? Wees er blij om, als Nederland dezelfde regels had moeten hebben als Frankrijk, had je je hond niet eens meer gehad!

 

Zelfs als ik hier in NL een gebied op zoek om te wandelen of iets wil bezoeken, of een weekendje weg wil, dan zoek ik op internet op of de hond welkom is en anders even een belletje om te vragen of het mag.

Dat voorkomt je namelijk op plaats van bestemming een bult ongemak en ja, dat deed ik ook al voor dat ik op dit forum kwam. 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Fijn dat je nog even laat weten dat alles weer oké is, m.

Je begrijpt inmiddels dat het een onhandige en zelfs linke actie was om zomaar naar een vak.land te reizen met je hond.

10 jaar geleden kon dat nog wel , nu echt niet meer. Ook niet onze buurlanden.

Je hebt je leergeld betaald, het is ( redelijk)goed afgelopen.

En ik blijf zeggen; als je een georganiseerde reis of reis met verblijf had geboekt, had men je kunnen( moeten?) wijzen op extra regels voor honden. 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

pff ik krijg al schrik 

Ik heb ook wat opgezocht want wij gaan ook naar Frankrijk voor enkele dagen met de wagen en hond....nu van een RR zeggen ze niets maar wat moet je dan verstaan onder 'stoere honden'? 'Lijkt op....'

Een RR is toch ook een stoere hond niet? Maar het zijn dan wel geen waak- of aanvalshonden. Dus ja....wat?

 

Ik laat Pyxis alvast haar allerschattigste lach oefenen en lekjes geven op commando als een stoute Fransoos haar als gevaarlijk wil bestempelen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" http://www.dogsincluded.nl/vakantie-invoer-regels-voor-de-hond/wetten-regels-voor-honden-op-reis-en-vakantie-in-frankrijk.php
 
Als je een beetje je huiswerk had gedaan, dan wist je dat dat soort honden niet welkom zijn. "

 Precies. 

Ik heb geen stafford, wel recentelijk in Frankrijk geweest (mei vakantie) met Luca. Heb voor dat we boekte alle regels betreft honden in Frankrijk gelezen.

Rabies wist ik sowieso, die herhalen we om de 3 jaar ivm onze vakanties.

Kleine moeite even goed informeren

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Een nare ervaring die je niet meer vergeet. 

Voor een volgende vakantie zulje ongetwijfeld of in de buurt blijven of beter laten voorlichten. (dit was een harde leerschool)

 

Ik denk dat ik net als een aantal anderen mijn biezen had gepakt en linea recta naar huis was gereden. 

Ik liet mijn bij hond niet eens door familieleden e.d. Oppassen enkel 1 neef die haardoor en door kende.

Dus ergens achter laten al helemaal niet. Maar dat zijn persoonlijke keuzes.

Hoop dat jullie een andere manier vinden om toch nog met een goed gevoel jullie vakantie door te komen. Nederland en ook Belgie hebben zat fijne plekken 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Zelfs met stamboom kom je er bijna niet in. Je stafford moet Franse commando's kunnen een gedragstest ondergaan zijn en nog meer flauwekul. Als staffordeigenaar moet je Frankrijk echt mijden. "

 Dat geldt niet voor engelse staffords met stamboom.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Ook in Frankrijk geweest, en ik kwam alleen maar aardige en hondvriendelijke mensen tegen. Iedereen knoopte een praatje aan en vroeg dingen over onze hond, Duco was overal welkom en op terassen kreeg hij eerst wat te drinken en dan wij pas haha. Wij hebben wel een ander type hond dan een stafford dus dat zal zeker meespelen met dit alles.

Volgende keer beter de regels van het land opzoeken betreft honden zodat je dit je hond geen tweede keer aan hoeft te doen. Wat ik lees daar krijg ik de kriebels van, geen fijne opvang voor de hond. Moeilijke keuze geweest denk ik, je wilt je hond daar eigenlijk niet achterlaten maar je kindjes ook niet teleurstellen en de vakantie maar afbreken en weer direct terugkeren naar NL.

Is je hond goed bijgekomen van de reis en van de nare ervaring in de opvang?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ook in Frankrijk geweest, en ik kwam alleen maar aardige en hondvriendelijke mensen tegen. Iedereen knoopte een praatje aan en vroeg dingen over onze hond, Duco was overal welkom en op terassen kreeg hij eerst wat te drinken en dan wij pas haha. Wij hebben wel een ander type hond dan een stafford dus dat zal zeker meespelen met dit alles.
Volgende keer beter de regels van het land opzoeken betreft honden zodat je dit 

 Ik heb dezelfde ervaring gehad met mijn engelse stafford,een praatje was zo gemaakt. Ik nam haar zelfs mee naar hotels en bij binnenkomst werd eerst drinken aan de hond gegeven.

Ik ga graag naar Frankrijk op vakantie,beheers ook de taal,is wel makkelijk.

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

"  Dat geldt niet voor engelse staffords met stamboom. "

 Aha, dat wist ik niet. Wat raar, dat ze daar een onderscheid in maken. Een engelse stafford is ook een stafford lijkt me.. Aparte lui die Fransen  Maar fijn voor je jou en je hond!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Aha, dat wist ik niet. Wat raar, dat ze daar een onderscheid in maken. Een engelse stafford is ook een stafford lijkt me.. Aparte lui die Fransen  Maar fijn voor je jou en je hond! "

 Ik meen dat er in het verleden een groep zich hard heeft gemaakt tegen het besluit om engelse staffords ook op de lijst te plaatsen.

Ik denk eerlijk gezegd dat engelse staffords ondanks dat ze niet onder moeten doen voor een amerikaantje minder overlast bezorgen.

 

Ik zie het hier ook in mijn omgeving,amerikanen,kruisingen zijn favoriet bij het grote publiek.

 

Loop ik met Tosca op straat wordt er onlangs gevraagd of zij wel een echte stafford is,haar kleur en haar grootte dat hoort toch niet bij een engelse? Ze is op en top engels gewicht,grootte,haar loopje.....

Maar ze is inderdaad wit en ik merk dat mensen haar schattig vinden en Vigo is donker die vinden ze meestal eng.

Ondanks dat Tosca het grootste kreng is.

Fransen vonden haar ook leuk en Vigo die neem ik nooit mee naar Frankrijk hij is te hondonvriendelijk is vragen om problemen ondanks dat hij een stamboom heeft en wettelijk welkom is in Frankrijk.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Thanx voor de berichten. En Ik was inderdaad Niet eerder op dit forum Ik wist in duitsland muilkorf mee . Daar zijn we ook geweest en ze hoefde m Niet eens om . Vandaar dat Ik dacht muilkorf mee en t is oke . Maar Niet dus ! De hond Heeft extra Lang uitgeslapen gister, o zo blij om thuis te zijn in haar eigen zachte Mandje . Wel nog Wat Franse vlooien mee gekomen als extra verassing. Dus in de shampoo en druppels. 1 euro 1 Europa maar dezelfde regels en wetten Nee dat Dan weer Niet 1 Europa me reed ! ( Ik hoor en lees trouwens achteraf dat er campings zijn in frankrijk waar je wel mag blijven Met je stafford, ( diegene ging al 3 jaar op rij )  Das ook lekker verwarrent maar oke Ik ga over een weekje of zo wel kijken voor een last minute in nl . Ook gezelliger voor de kids er was 1 nederlands meisje daar en tone we weggingen had ze niemand meer om mee te spelen. Sociaal? Wat is dat . Nee zelfs zonder hond geen frankrijk meer .  "

 Ben blij dat jullie het een plekje hebben kunnen geven, weer mooi thuis, en echt frankrijk is een vriendelijk land en ook vriendelijk voor honden alleen het ras wat jij hebt hebben ze slechte ervaringen mee vandaar de regels........dat je het niet wist okee, wat ik wel heel erg vond dat je je hond daar achterliet in een omgeving die geen vriendelijheid uitstraalde, dat doe je je hond niet aan, begrijp dat je kinderen bij je had maar dan nog......en nu ? Ik hoop dat je in nederland toch nog een fijne vakantie heb, en voortaan informatie inwinnen naar de regels van bet land...

cris (Gast)

Deze informatie had je gewoon ook op internet kunnen  vinden, bv met  hond naar Frankrijk.nl  ook elke dierenarts in Nederland weet dit.Pensions in Frankrijk zijn meestal rond uit slecht, je hebt nog mazzel dat hij niet is gaan vechten, dan was je hond voor altijd verpest. En Frankrijk kan ook leuk zijn, wij zijn onlangs naar een hondencamping in Lapeyrousse Auvergne geweest geweldig, en je bent overal welkom met je hond maar op een paar rassen na niet. Ook zijn er in Europa landen waar een hond een muilkorf moet dragen veel mensen weten dit ook niet. Je krijgt gelijk een boete.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik heb ook hele goede ervaring met je hond mee in Frankrijk.

Lassie werd regelmatig geroepen.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Heb niet alles gelezen dus kan al gezegd zijn maar kom op! Je hebt geluk dat je in Frankrijk was en niet je super geliefde Stafford gelijk een spuit heeft gekregen. Dan was het pas tranen met tuiten geweest!

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Ik ben er ook geen fan van dat sommige mensen zich niet goed hebben laten informeren, maar laten we zien dat er verschil zit tussen onwetendheid en ongeinteresseerd zijn.

Vaak leer je (onprettige) lessen doordat er iets fout gaat. En in geval van TS lijkt het me toch wel dat ze erg veel om haar hond geeft, en door de hele situatie en onmacht wat beslissingen heeft gemaakt waar ze later spijt van had. Dat kan ze niet terugdraaien.

Dus wil haar welkom heten op het forum, en haar niet afschrikken, omdat ik het jammer zou vinden dat de waardevolle info die je hier kunt opdoen niet wordt weggegooid door haar hoofd af te bijten voor iets waar ze nu niets meer aan kan doen :-) Ze voelt zich waarschijnlijk al slecht genoeg

honden page profiel Elly Van HeeringenElly Van Heeringengoedgekeurde fokker

honden foto van Elly Van Heeringen

"  Ik heb dezelfde ervaring gehad met mijn engelse stafford,een praatje was zo gemaakt. Ik nam haar zelfs mee naar hotels en bij binnenkomst werd eerst drinken aan de hond gegeven.

Ik ga graag naar Frankrijk op vakantie,beheers ook de taal,is wel makkelijk. "

 



Wij ook goede ervaringen 2x in Frankrijk geweest met 6 staffords(SBT) wel met stamboom, Ik weet niet op de TS een stafford met stamboom heeft.
Maar wij 0,0 problemen, ook bij de meren en stranden geen problemen.

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

"  


Wij ook goede ervaringen 2x in Frankrijk geweest met 6 staffords(SBT) wel met stamboom, Ik weet niet op de TS een stafford met stamboom heeft.

Maar wij 0,0 problemen, ook bij de meren en stranden geen problemen. "

 



Engelse mogen wel, Amerikaanse niet.

honden page profiel Elly Van HeeringenElly Van Heeringengoedgekeurde fokker

honden foto van Elly Van Heeringen

Ik ging er stomweg vanuit dat het een Engelse was O-)

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Husky, maar dan anders
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^