Pup matheser /shih tzu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hillegonda (Gast)

ik heb voor mijn verjaardag, een pup malteser / shih tzu gekregen. Ik kreeg haar met 12 weken en ze was al zo groot. Ik twijfel erg of dit wel zo is. Er zit shih tzu in dat kun je zien. Maar ze is 16 weken met een schofthoogte van 30 cm en een gewocht van 5 kilo. En ik hou niet van groote honden, ik kan zo'n hond niet bieden wat het nodig heeft. Slecht ter been. Kan iemand mij misschien hun mening geven wat jullie ervan denken.  Worst zij een grote hond ?

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Heb je mischien een foto van je hondje?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heb je de moeder en eventueel de vader gezien of gegevens/foto van de reu? Dat zou nl. een goede aanwijzing geven hoe groot de pup ongeveer wordt.

Van wat voor fokker komt je hondje?

Het zal toch hopelijk niet zo zijn, dat als dit hondje naar jouw idee te groot wordt, dat je dan minder van haar houdt? 

Als je zeker had willen zijn van een hondje van het maximum formaat van een ras, dan had je beter bij een fokker van rashonden met stamboom kunnen kopen.

Met consequent opvoeden en een beetje trainen bereik je een hoop o.a. dat je hondje buiten niet in de lijn gaat hangen, maar netjes volgt als dat nodig is.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik ben sowieso geen voorstander van dieren kado doen , maar dat terzijde.

 

Als jij of de koper beide ouders hebben gezien zou je ongeveer een schatting kunnen maken.

Komt je hond van een brood fokker zul je het pas weten als je hond uitgegroeid is.

Je hebt je pup nu 4 weken....

 

Hou je niet al van je pup dan?

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Eens met de bovenste reacties

Daarbij betekend een wat grotere hond niet perse dat ze meer beweging nodig hebben. Alle honden hebben uitdaging en beweging nodig ook kleine honden.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" ik heb voor mijn verjaardag, een pup malteser / shih tzu gekregen. Ik kreeg haar met 12 weken en ze was al zo groot. Ik twijfel erg of dit wel zo is. Er zit shih tzu in dat kun je zien. Maar ze is 16 weken met een schofthoogte van 30 cm en een gewocht van 5 kilo. En ik hou niet van groote honden, ik kan zo'n hond niet bieden wat het nodig heeft. Slecht ter been. Kan iemand mij misschien hun mening geven wat jullie ervan denken.  Worst zij een grote hond ? "

 

Beetje apart om hem ook voor je verjaardag te krijgen. Zoiets moet je namelijk zelf bij zijn en zelf kopen. Hoe weet je nu waar je hond vandaan komt? Misschien wel van een van de grootste broodfokkers hier in Nederland/Belgie.

 

Dit is wat de ras standaard zegt van de shih tzu Gewicht/hoogte: 4,5-8,1 kg. Ideaal gewicht: 4,5-7,3 kg. Schofthoogte maximaal 26,7 cm (10,5 inch). Raskenmerken en type zijn van het allergrootste belang en zeker niet op te offeren aan maat alleen.

 

Dit is de ras standaard van de maltezer De schofthoogte voor reuen is 21 tot 26 cm, voor teven is de hoogte 20 tot 24 cm. (bij een gewicht van 3 á 4 kilo)

 

 

Beide rassen zijn rassen die best actief zijn en ook uitdaging nodig hebben zoals elke hond.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je hondje is al wel zwaar met 16 weken voor een maltezer.

 

Weet je ook waar het hondje vandaan komt?

Dan kun je daar misschien bij de fokkers wat meer informatie krijgen.

 

Waarom kreeg je een hondje voor je verjaardag, was het een grote wens of kwam het als een complete verrassing?

 

Op zich maakt het misschien niet zo heel veel uit hoe groot je hondje wordt, als hij maar gezond is.

Met opvoeding kan hij best leren rustig mee te lopen, en verdere beweging/activiteit heeft een klein hondje even goed nodig als een wat grotere hond.

 

Ik heb een Bolognezer, qua grootte en gewicht te vergelijken met een maltezer, ze zullen net een kleine slag groter en zwaarder zijn.

Mijn hondje is op zijn volwassen leeftijd altijd rond de 6 kilo geweest.

 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Men vorige hondje wás shi h tzu Maltezer ze wás niet té groot áls pup hiér is ze 8j ze is ingeslapen áán zes ze woog 8.450kg maar zeer lief 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Goede dag.

16 weken en 5 kilo.

Mijn reu was met 16 weken ook 5.3 kilo.

En dat is een border collie en weegt nu met 2 jaar 18 kilo.

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Zal toch wel een hondje van minimum 10 kgr. worden.

Maar een hondje van 4 kgr heeft evenveel beweging en uitdaging nodig als een hondje van 10 kgr hoor.

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik denk dat ze niet perse de beweging bedoelt, maar dat als de hond trekt bijvoorbeeld, ze dat niet houdt. Ik zie meerdere keren per week een vrouw met rollator lopen met toy poedeltje. 1x kwam hij bijna onder mijn fiets en met een rukje trok ze hem weer het voetpad op; dit had zij niet gekund met een zwaardere hond, ze loopt beroerd en heeft volgens mij niet veel kracht. Maar vanwege zijn grootte kan ze hem wel elke dag uitlaten, want ze maakt hem aan haar rollator vast, en hij is te licht om haar omver te trekken.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Ik denk dat ze niet perse de beweging bedoelt, maar dat als de hond trekt bijvoorbeeld, ze dat niet houdt. Ik zie meerdere keren per week een vrouw met rollator lopen met toy poedeltje. 1x kwam hij bijna onder mijn fiets en met een rukje trok ze hem weer het voetpad op; dit had zij niet gekund met een zwaardere hond, ze loopt beroerd en heeft volgens mij niet veel kracht. Maar vanwege zijn grootte kan ze hem wel elke dag uitlaten, want ze maakt hem aan haar rollator vast, en hij is te licht om haar omver te trekken. "

 

Maar ze zegt: ik hou niet van grote honden,  ik kan zo'n hond niet bieden wat het nodig heeft.

Dus ik denk eerlijk gezegd niet dat het om (alleen) om de kracht gaat.

-----

Zoals al eerder gezegd wil de grootte niets zeggen over de behoefte aan uitdaging en beweging.

Maar het lijkt me wel dat deze hond een stuk zwaarder wordt dan je had gedacht. 

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Mijn vorige hondje was ook een kruising Shi tzu/Maltezer. Ze woog 8 kilo en was echt niet te groot. Zelfs de kleinste uit het nest.

Overigens heb ik mijn zoon ook een hondje gegeven voor zijn verjaardag. Maar, ik wist dat hij graag een hondje wilde hebben en heb het wel in overleg gedaan met hem. Hij heeft ook het hondje zelf uitgezocht. En hij kreeg het hondje al 4 maanden geleden, terwijl hij vandaag pas jarig is. Maar toen kwam er een geschikt hondje voorbij. Het hangt er dus maar vanaf hoe zo'n hondje gegeven wordt. Ik zou het never nooit als verassing geven. Maar samen met de jarige een hondje uitzoeken, ja dat kan wel.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^