problemen Bravecto

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Michael van de Sande (Gast)

Is Bravecto Veilig?

Is Bravecto Veilig....

www.isbravectoveilig.nl

Het anti-teken / vlooien-middel BRAVECTO (een chemisch middel) wordt ontzettend veel gepromoot bij heel veel dierenartsen. Nu is er de laatste tijd nogal wat de doen over dit toch wel omstreden middel. Dit geldt trouwens voor meer middelen die als een pil (dus inwendig) gegeven worden. Van Bravecto, maar ook van Nexgard en Simparica zijn al ernstige bijwerkingen gemeld. Er bestaat sinds vorig jaar (2015) een engels-talige facebook groep met o.a. meldingen van eigenaren, waarvan de hond heel ziek is geworden of zelfs overleden na toediening van Bravecto. Deze groep heeft nu al meer dan 16.000 leden. Toch wel iets om mee te nemen in je overwegingen om zo'n soort middel te gebruiken. Een Nederlandstalige facebook groep en een Nederlandse website zijn in april 2016 gestart. Ook daar meldingen van ernstige bijwerkingen en overleden honden. Informeer je dus goed via internet, en kies bij voorkeur voor natuurlijke afwerende middelen, maar zeker niet voor chemische middelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier stronghold, niet eens voor vlooien maar voor mijt....voor vlooien gebruik ik natuurmiddelen.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

ja, die website blinkt echt uit in nuancering, zinnige argumentatie en oorzakelijkheid

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Dirk heeft die pil ook en het helpt goed. Hij heeft geen rare bijwerkingen.

Ik geloof niet in die verhalen op intenet. Natuurlijk bestaat de kans dat hij er ziek van word, maar er bestaat ook een kans dat hij onder een auto komt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is altijd triest als een hond van een vlooienpil doodziek wordt of zelfs overlijd, en als het jouw hond overkomt........alles wat men gebruikt kan een reactie van komen , misschien had de hond iets, ik weet het niet, wees altijd voorzichtig en dat geld voor alles........bams heeft in utrecht een medicatie gekregen voor parkinson, een middel dat in de handel is, binnen 20 minuten raakte ze in een pschygose........dat uren geduurd heeft met een lage hartslag, de artsen stonden voor een raadsel, kan altijd gebeuren.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

De Nederlandse website, Facebookpagina en Duitse Facebook pagina zijn toch door jou gestart Michael van de Sande? Ik bedoel, die zijn van jou?

 

ik lees op die pagina's veelal kopieën van de Engelse 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Heb het andere bravecto topic ook even globaal gelezen. Bij alles is een kans op bijwerkingen en in het ergste geval de dood tot gevolg. Dit is natuurlijk heel erg voor de eigenaren en wens ik ook niemand toe.

 

Zondag heeft mijn hond zelf de tablet gekregen. Waarom? Hij moet gemuilkorfd en in houtgreep gehouden worden wil ik hem een pipet toedienen. Het zelfde geld voor een teek verwijderen. Ik woon alleen en heb maar 2 handen die ik al nodig heb om hem vast te houden zodat hij niet zijn muilkorf sloopt. Daarom heb ik met de dierenarts besloten om bravecto eens te proberen, hij vreet alles op wat je maar in zijn voerbak gooit. Voor hem en mij is dit dus een stressloze oplossing.

 

Ga ik het weer gebruiken? Geen idee, eens kijken of het daadwerkelijk helpt tegen teken waar ik het voornamelijk voor gekozen heb. In de 5 jaar dat ik hem heb 1 teek gehad tot deze zomer, al minimaal 3 gevonden. Hij laat mij er niet eens normaal naar kijken, laat staan weghalen. En met de ziekte van Lyme ben ik nog verder van huis.

 

Ja ik ben op de hoogte van teken/vlooien banden. Helaas heb ik daar meer dieren ziek op zien worden dan beter. Het proberen met die banden durf ik niet eens aan.

guido (Gast)

wij geven reeds een tijdje looktabletten op aanraden van de kweker van onze Duitse herder en hebben een goed resultaat en zeker geen bijwerkingen die zeker komen na gebruik van chemische middelen, zeker het proberen waard 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

kies bij voorkeur voor natuurlijke afwerende middelen, maar zeker niet voor chemische middelen. "

 Met veel plezier!

Nu nog wachten op een natuurlijk middel dat ook écht werkt bij m'n honden… 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Met veel plezier!
Nu nog wachten op een natuurlijk middel dat ook écht werkt bij m'n honden…  "

 

en veilig is

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb een waterpistool.....ga weg of ik .....

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ik heb een waterpistool.....ga weg of ik ..... "

 ... schiet daarmee de vlooien eraf ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  ... schiet daarmee de vlooien eraf ? "

 Jazeker, al het ongedierte.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zonder gekheid, ik ben voorzichtig met Bams.... ze heeft OT, ben altijd huiverig dar er wat triggert, het gaat goed met Bams , ik heb een kleed voor dr, de bodyguard.....geimpregneerd met  permatrin...na de wandeling erop, een kwartier is al voldoende, twee teken dood, is ook voor vlooien, ga ik naar het bos en ben uit gewandeld dan even op het kleed, veilig, je moet wel wat he.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Zonder gekheid, ik ben voorzichtig met Bams.... ze heeft OT, ben altijd huiverig dar er wat triggert, het gaat goed met Bams , ik heb een kleed voor dr, de bodyguard.....geimpregneerd met  permatrin...na de wandeling erop, een kwartier is al voldoende, twee teken dood, is ook voor vlooien, ga ik naar het bos en ben uit gewandeld dan even op het kleed, veilig, je moet wel wat he. "

 

de werkzame stof uit veel spot-on vlooien- en tekenproducten is ook permethrin. bv. advantix. werkt prima, idd

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
de werkzame stof uit veel spot-on vlooien- en tekenproducten is ook permethrin. bv. advantix. werkt prima, idd "

 Klopt, ik ben er ook niet echt huiverig voor maar de deken is maar even en gaat niet via de bloedbaan of vetlaag, ik heb ook defendog in huis, maar dat is voor vier weken voor teken, dat wil zeggen dat ze dat bij zich houdt, de deken daar ligt ze op, hooguit een kwartier langer niet...en het werkt....trouwens de Vectra d3 moet ook gied werken, maar daar kan ook niet mee gezwommen worden en dat middel heeft ze dan ook veels te lang bij zich....zolang ze geen teken heeft ....ook ogin gaat erop, en ook zij heeft geen teek, er is er een gevonden van haar op de deken, dood....  ik kijk ze iedere avond na door heerlijk te ibbelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En hier wordt iedere dag gezwommen, de permethrin, is schadelijk voor oppervlaktewater, ik ben wel eerlijk als er geen belemmering zou zijn of ik ze dan toch laat zwemmen........

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

als je de spot-on hebt aangebracht, moet je hond minimaal 48 uur wachten met zwemmen. een halsband moet je afdoen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Voorbeeld Yoop.....hond van 40 kilo 3175 mg permathrin, bams weegt ruim 75 kilo, zou dus het dubbele krijgen, en dan zitten er in de VectraD3 nog twee stoffen in grote hoeveelheden, voor zo,n zware hond, dan heb ik toch liever de deken waar ze een kwartiertje op ligt, en alleen de permathrin in zit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" als je de spot-on hebt aangebracht, moet je hond minimaal 48 uur wachten met zwemmen. een halsband moet je afdoen "

 Nee daar gaat het niet om, de permathrin is schadelijk voor oppervlakte water...vissen...al wacht ik een dag, de stof blijft aanwezig dan.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

na 48 uur is permethrin redelijk goed geabsorbeerd in de huidvetlaag/haarfollikels, de concentratie die dan wordt afgegeven tijdens zwemmen is niet meer zo groot. een band geeft continu werkzame stof af, dus daar mag nooit mee gezwollen worden

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" na 48 uur is permethrin redelijk goed geabsorbeerd in de huidvetlaag/haarfollikels, de concentratie die dan wordt afgegeven tijdens zwemmen is niet meer zo groot. een band geeft continu werkzame stof af, dus daar mag nooit mee gezwollen worden "

 Er werd hier gereageerd op de defendog, dacht dat gebruik ik dan maar niet, voor ogin....dus gewoon gebruiken dan ? Nee een band gebruik ik niet....

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

als jouw hond HEEL veel zwemt spoel je uiteindelijk die permethrin ook wel uit de vetlaag/haarfollikels, ik weet niet hoe vaak/lang ze zwemmen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" als jouw hond HEEL veel zwemt spoel je uiteindelijk die permethrin ook wel uit de vetlaag/haarfollikels, ik weet niet hoe vaak/lang ze zwemmen? "

 Iedere dag .....newfy,s, die het al warm hebben tijdens de wandellingen, en als ze alleen zwemmen, weinig teken, er zijn dagen dat er alleen zwemmen op het programma staat....bedankt voor je info.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

De pil wordt veelal gegeven omdat het oh zo makkelijk is voor de baasjes, vind het intriest dat er wordt gezegd dat ze de verhalen (ondertussen al heel velen) niet geloven of zelfs maar overwegen dat er wel iets van waar zou kunnen zijn.



Ik gaf eveneens Bravecto aan mijn Tibootje en gelukkig maar 1 keer aan Freya want dat vergif komt er niet meer in. Dat heeft dan nog niets te maken met het geloven van de verhalen wel met het eigen gezond verstand te gebruiken en het welzijn van mijn hond, beste maatje op de eerste plek te zetten en geen risico te nemen. Nochtans was ik voordien ook iemand die Bravecto verdedigde, maar heb mijn ongelijk wel ingezien.



Als je nadenkt,  dan weet je dat het vergif is dat je in de bloedbaan van je hond stuurt en natuurlijk mensen gaan jullie dierenartsen dat niet zeggen, ze verkopen nu al minder en zitten met voorraden + het brengt flink geld in het laadje. Er wordt verdorie gezegd dat die rotpillen om de drie maand moeten worden gegeven, nu 1jr nadat ik de laatste pil aan Freya gaf, vallen de teken nog dood. Als men dan echt denkt dat dit gezond is voor de gastheer, is het triest gesteld.



Denken jullie echt dat de meeste dierenartsen en de fabrikant van dit middel, iets inzitten met jullie honden, meer dan met het geld, ik niet. So what als bepaalde honden er ziek van worden of het niet halen, maakt niet uit.



Mijn eigen dierenarts die werkt in een praktijk waar het ook wordt verkocht, biechtte op dat zij het nooit zou geven aan haar eigen dieren, want het is zoals met alles zegde ze, wij mensen hebben de natuur totaal verwoest, incl de natuurlijke vijanden van de teken en wat gaan we dan doen, steeds sterkere pesticiden inzetten om de plaag te overwinnen en daarbij wordt gemakshalve vergeten dat hetzelfde gif dat de teken doodt, ook wel eens niet zo bijzonder gezond zou kunnen zijn voor de honden en katten.



Eén van de verschijnselen die werd geconstateerd bij honden naar aanleiding van de Bravecto inname is neurologische uitval en laat dat nu net zijn waar ik mijn allerliefste Tibootje aan ben kwijt gespeeld. Ik hoor de dierenarts nog zeggen "het is wel raar, want voor de rest heeft hij niet de kenmerken van een hernia...". Als ik nu begin terug te denken, is het af en toe manken van Tibootje begonnen nadat ik hem Bravecto begon te geven maar ik legde toen de link niet. Dat vergeef ik mezelf echt nooit en hoop dat geen van jullie dit meemaken. Ik kan het niet bewijzen, maar het risico nemen, neen, dat nooit meer. Freya krijgt natuurlijke middelen tegen de teken en dat vergt wat meer inzet van het baasje dan die pil te geven, maar het werkt ook en kan ik me in ieder geval nooit meer verwijten maken dat ik zelf aan de basis kan liggen van de dood van mijn grote vriend.

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Als je nadenkt,  dan weet je dat het vergif is dat je in de bloedbaan van je hond stuurt en natuurlijk mensen gaan jullie dierenartsen dat niet zeggen, ze verkopen nu al minder en zitten met voorraden + het brengt flink geld in het laadje. "

 enig idee wat de winstmarge is op bravecto?

 

als je iets niet moet doen, is het in de veterinaire sector gaan werken voor het geld 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik stel voor dat we het bravecto topic niet helemaal opnieuw gaan doen hier. Alles wat gezegd kon worden, is al gezegd in dat topic van tientallen pagina's lang. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb van Joop toch even goede info gehad over de permathrin...was ik toch blij mee....en dat de bravecta dan even opgehaald wordt is dan terzijde.

Volgende forumvraag: Kan dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^