Sloop gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rachel (Gast)

Junior is nu 10 maanden. En heeft nooit wat gesloopt in zijn puppytijd. Nu heeft hij in 3 weken tijd 1 schoen en 2 keer zijn mand gesloopt. Hij heeft genoeg kluiven en speeltjes liggen. Gisteravond heb ik hem uitgelaten en zijn we 2 uur weggeweest bij thuiskomst een kapotte mand. De schoen heeft hij kapot gebeten toen er gewoon iemand thuis was. En de de andere keer dat hij zijn mand kapot heeft gemaakt was het snachts. Ik heb de bench maar weer neer gezet, maar wil dit liever niet. Iemand een tip?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Filmen als hij alleen is, zo zie je hoe hij zich voelt

Wat doe je verder met je hond kwa bewegen, uitdaging geven.

Heb je alleen zijn opgebouwd?

Rachel (Gast)

ja alleen zijn heb ik opgebouwd en dat kan hij ook. Hij heeft tot nu toe 1 keer iets gesloopt toen wij niet thuis waren. We wandelen 5 keer per dag met hem en spelen ook met hem. Regelmatig train ik commando's met hem. Ik vind het gewoon vreemd dat het slopen iets van de laatste drie weken is.

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

" ja alleen zijn heb ik opgebouwd en dat kan hij ook. Hij heeft tot nu toe 1 keer iets gesloopt toen wij niet thuis waren. We wandelen 5 keer per dag met hem en spelen ook met hem. Regelmatig train ik commando's met hem. Ik vind het gewoon vreemd dat het slopen iets van de laatste drie weken is. "

 

Misschien kun je het spelen verwisselen voor een potje hersenwerk. Dit is ook goed voor de innerlijke rust. Van wandelen alleen raakt een hond niet altijd moe en voldaan.

 

Ben je al bij de dierenarts geweest om eventuele medische oorzaken uit te sluiten?

Wat voor ras is junior eigenlijk?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Junior is tien maanden, zou een uitdaging aangaan met je hond, iets leuks buitenshuis.....ik zie niet wat voor hond je hebt, maar misschien kan je eens kijken bij een vereniging bij je in de buurt , eens kijken wat ze zoal te bieden hebben, daar bedoel ik geen gehoorzaamheids cursus mee....bijvoorbeeld......een newfy kan je mee gaan trainen waterwerk, met jouw hond iets opzoeken buitenshuis, zodat het sloopgedrag tot het verleden hoort....geestelijke uitdaging kost energie, iets gaan doen wat je hond leuk vind.

honden page profiel ElianeEliane

Het zou kunnen zijn dat hormonen hem gevoeliger maken voor het feit dat jullie weggaan, of prikkels in het algemeen.

Wat heeft hij van kluif/kauwmateriaal?

Sloopmateriaal voorzien kan ook helpen, daar worden ze meestal ook wel rustiger van.

Een paar grote kartonnen dozen op hoogte (onderkant borstkas) maken. Vullen, half of 2/3 met lege rolletjes van toiletpapier, waarin gedroogde stukjes vlees in rond gestrooid worden. Lege kartonnen eierdoosjes vullen met wat stukjes gedroogde vleessnacks. Die je her en der kan zetten. Een oude keuken handdoek waar je enkele vleesblokjes op neer legt. Oprollen en door een lege rol van keukenpapier trekken. En zo zijn er heel wat mogelijkheden als bezigheids therapie, waar de hond zijn stress kan op afreageren. En dusdoende terug wat rustig worden. Vlak voor je vertrekt kan je dit dan gaan neerzetten op verschillende plaatsen.

Vandaar ook mijn vraag welk kauwmateriaal hij heeft. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" ja alleen zijn heb ik opgebouwd en dat kan hij ook. Hij heeft tot nu toe 1 keer iets gesloopt toen wij niet thuis waren. We wandelen 5 keer per dag met hem en spelen ook met hem. Regelmatig train ik commando's met hem. Ik vind het gewoon vreemd dat het slopen iets van de laatste drie weken is. "

 Hoe weet je dat hij alleen kan zijn?

 

Er is onderzoek naar gedaan en een tv uitzending over geweest, verlatings angst.

Bazen gevraagd en hun honden konden prima alleen zijn.

Toen werden de honden gefilmt en bleek, dat bijna geen een hond, goed alleen kon zijn.

 

Baas ging de deur uit en de hond bleef al die uren ijsberen, tussen de voor en achter deur, of uren maar de deur staren, of wat dan ook.

De hknd hoorde de baas thuis komen, viel uitgeput in slaap.

Baas dacht, dat de hknd lekker aan het slapen was.

 

Als je nooit je hond hebt gefimt als hin alleen was, zal je nooit weten of je hond goed alleen kan zijn.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik verzamel kranten. Maak daar allemaal ruime proppen van. En die geef ik aan balou als ik thuis kom. Van een ochtend dienst ( die zijn het meest stressvol voor hem) en dan mag hij die van mij helemaal versnipperen. Als hij klaar is vlijt hij zich daarna voldaan naast de bank.

Jij kan ook kranten proppen maken. Met snoepjes er in. Eerst ga je ze samen uit elkaar trekken. En de volgende dag gooi een stuk of zes proppen als je weggaat en boodschappen gaat doen ofzo in de kamer waar hij zit. Dan kan hij daar zijn frustratie op botvieren. Geef hem iets te doen. 

Rachel (Gast)

Bedankt voor jullie tips. Ik ga hem de eerst volgende keer eens filmen en ik ga wat sloopwerkjes voor hem maken 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Die van de krant ga ik ook eens proberen. Hard rennen naar papierbak en kranten er uit vissen.

 

Denk dat mijn hondje het best leuk gaat vinden.

Volgende forumvraag: advies gevraagd ivm herplaatsen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^