Balou naar de osteopaat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

 

 

 

 

 

 

Omdat ik van plan ben om omstreeks eind september Balou te laten screenen op HD omdat ik met hem de mushing sport wil beoefenen, dacht ik dat het wel een slim plan was om hem meteen helemaal door de molen heen te halen. 

 

Dit omdat ik vanaf dag 1 al zag dat hij in looppas in telgang loopt. Nou hoeft het niet heel alarmerend te zijn het komt namelijk wel vaker voor bij poolhonden.

 

Maar toch zou ik graag zien dat hij het zelf niet nodig vind om terug te vallen in telgang. Hij draaft namelijk ook in telgang als hij heeel moe is.

Omdat hij zo snel moe is en soms wat moeilijk door zijn lijf loopt (slingeren met zijn hele kont) heb ik het idee dat hij ergens ter hoogte van zijn bekken in zijn rug een blokkade heeft zitten waardoor zijn achterhand niet helemaal  meekomt als hij loopt. 

Mijn vraag is dus weet hier iemand een goede osteopaat in de buurt van Barneveld/renswoude/voorthuizen/ede ? of eentje die aan huis komt die niet al te duur is?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik volg

 

en gelijk een upje

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ik kan je niet helpen aan een naam, maar als je toch al röntgenfoto's laat maken om HD uit te sluiten, zou mijn advies zijn om dat eerst eens afwachten.

Zwabberen met de achterhand en ook in telgang wanneer het sneller dan een rustige looppas is duidt inderdaad wel op 'iets' in de heupen of achterste deel van de rug; in ieder geval iets dat niet heel fijn is en dus ook gecompenseerd wordt. Ik zou dus eerst die heupfoto's afwachten en als daar geen grote afwijkingen te zien zijn zou ik verder gaan kijken 

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

Ikz ou het even bij maxlisa navragen, volgens mij weet zij wel iemand redelijk in de buurt. En anders zou je op Barfplaats kunnen kijken. 

 

Ik ken er alleen een hele fijne chiropracter voor dieren  in Velden bij Venlo en dat lijkt me wat ver weg voor jou. 

 

Overigens; als je met Balou wil gaan steppen en hij loopt achter nog niet helemaal soepel, zou ik eerder kijken naar een H-back of een kort harnas dan een X-back. Sommige honden gaan "knijpen"  in een X_back. Spot bv loopt vele malen beter in het nonstop dogwear freemotion harnas dan in een X-back. 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" Ikz ou het even bij maxlisa navragen, volgens mij weet zij wel iemand redelijk in de buurt. En anders zou je op Barfplaats kunnen kijken. 
 
Ik ken er alleen een hele fijne chiropracter voor dieren  in Velden bij Venlo en dat lijkt me wat ver weg voor jou. 
 
Overigens; als je met Balou wil gaan steppen en hij loopt achter nog niet helemaal soepel, zou ik eerder kijken naar een H-back of een kort harnas dan een X-back. Sommige honden gaan "knijpen"  in een X_back. Spot bv loopt vele malen beter in het nonstop dogwear freemotion harnas dan in een X-back.  "

 heb je een linkje voor me waar ik die kan aanschaffen?  Of weet je of Tinie en theo die misschien hebben?  

honden page profiel SiberienneSiberienne

"  heb je een linkje voor me waar ik die kan aanschaffen?  Of weet je of Tinie en theo die misschien hebben?   "

 Vroeger hadden ze die bij mushing supplies maar ik zie e niet meer op de website staan daar 

Hier nog wel https://rundog.nl/canicross/5-non-stop-free-motion-harnas.html

De prijs is stevig - Noors en de kroon staat zo idioot hoog. 

Alternatief waar ik ook naar gekeken heb: http://www.mushingsupplies.eu/Kiwaq-CC-Harnas

 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" Ik kan je niet helpen aan een naam, maar als je toch al röntgenfoto's laat maken om HD uit te sluiten, zou mijn advies zijn om dat eerst eens afwachten.
Zwabberen met de achterhand en ook in telgang wanneer het sneller dan een rustige looppas is duidt inderdaad wel op 'iets' in de heupen of achterste deel van de rug; in ieder geval iets dat niet heel fijn is en dus ook gecompenseerd wordt. Ik zou dus eerst die heupfoto's afwachten en als daar geen grote afwijkingen te zien zijn zou ik verder gaan kijken  "

 Zolang hij vlot doorloopt en niet heel moe is zwabbert hij niet in draf. 

 

Pas als hij vermoeid raakt gaat hij in een sukkeldrafje telgangen.En in looppas telgangt hij standaard inclusief zwabberkont. 

 

 

Mocht het zo zijn dat hem iets dwars zit zal het probleem eerder in zijn rug zitten. Bij heupproblemen zullen ze niet gaan telgangen. Maar dan gaan ze hoppen of het been compleet ontzien.  

 

Het screenen op HD doe ik puur uit veiligheid ik denk niet dat hij HD heeft namelijk. Maar zekerheid voor alles. 

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

by the way: dank je; zie ineens op de rundog website fijne lijnen staan: https://rundog.nl/bikejoring/101-black-wolf-benji-line-27.html

 

Met bungee en korthouder en 2,70 mtr lang! Die zocht ik al tijden ;-) 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" by the way: dank je; zie ineens op de rundog website fijne lijnen staan: https://rundog.nl/bikejoring/101-black-wolf-benji-line-27.html
 
Met bungee en korthouder en 2,70 mtr lang! Die zocht ik al tijden ;-)  "

 hahahahaha 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Bij De Dierenarts in Wageningen zit een goede orthomanueel. 

 

Mijn dierenarts (DierenDokters Ede) zei dat dit er 1 was van het handjevol osteopaten/orthomanuelen die hij vertrouwde. 

 

Ik ben er toen zelf niet geweest, omdat mijn hond volgens de orthopeed niets mankeerde en ik een osteopaat niet nodig vond.

 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" Bij De Dierenarts in Wageningen zit een goede orthomanueel. 
 
Mijn dierenarts (DierenDokters Ede) zei dat dit er 1 was van het handjevol osteopaten/orthomanuelen die hij vertrouwde. 
 
Ik ben er toen zelf niet geweest, omdat mijn hond volgens de orthopeed niets mankeerde en ik een osteopaat niet nodig vond.
  "

 tsjah ik heb heel heeeeeeeellll kort bij dierendokters gelopen met goku en Baylee. En ik kan niet zeggen dat ik hun kundig vind. Maar goed ik had altijd die vrouw die daar liep misschien is die man wat beter.  

Wat is de naam van die praktijk in Wageningen?  

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  tsjah ik heb heel heeeeeeeellll kort bij dierendokters gelopen met goku en Baylee. En ik kan niet zeggen dat ik hun kundig vind. Maar goed ik had altijd die vrouw die daar liep misschien is die man wat beter.  
Wat is de naam van die praktijk in Wageningen?  
  "

 

Ik heb altijd die man gehad, zowel met Odi als met Aiden en vertrouw ze volledig aan hem toe. 

 

De naam van die praktijk is De Dierenarts. 

De orthomanueel is daar 2 dagen in de week en website daarvan is: www.orthomanueledierenarts.nl

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat ik zat te denken is dat Baloe nog maar een paar weken bij je is, en zijn spieren misschien nog erg verzwakt zijn, en hij nog aan het aansterken is. In het verleden heeft hij vast niet het beste van het beste te eten gekregen, en ook niet qua beweging en ondersteuning.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" wat ik zat te denken is dat Baloe nog maar een paar weken bij je is, en zijn spieren misschien nog erg verzwakt zijn, en hij nog aan het aansterken is. In het verleden heeft hij vast niet het beste van het beste te eten gekregen, en ook niet qua beweging en ondersteuning. "

 je zou schrikken als je zag hoeveel hij al is bijgetrokken. Hij heeft geen reden meer om nog in telgang te lopen. Maar hij laat geen verandering zien.

Volgende forumvraag: Tijd voor een voorzichtig feestje!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^