blind

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marshamarsha

" Ik weet mensen die ook gebruik hebben gemaakt van een belletje rond hun enkel te doen. Zodat de hond ook duidelijk kon horen naar of van welke welke richting.

Verder helemaal mee eens wat Martine en Heleen al vertelde. Jouw hond leeft nu in angst en het uitvallen is dat hij zich wil veilig stellen. Belangrijk is dat hij hier heel goed in begeleid wordt. Want hij valt echt in een zwart gat. Jij weet wat hem overkomt, maar hij zelf begrijpt het niet.

Zorg voor heel veel duidelijkheid voor je hond. Zorg dat hij niet met te veel op te korte tijd moet omgaan. Bouw het op. Leer hem wennen.

Met de borstel? Ga eerst met de achterkant van de borstel over je hond. Dat hij daar aan went. Doe kleine stukjes en zachtjes. Beloon hem ook met heel lekkers (stukjes kip bvb) als je die kleine stukjes kan borstelen en hij rustig blijft. "

 Ga het proberen dank je mvg

honden page profiel marshamarsha

" Je hebt al veel tips gekregen, ik kan er niet veel meer aan toevoegen. Hier woont ook een zo goed als blinde hond en iedere hond reageert weer anders wanneer deze schrikt. Is bij mensen ook. De één slaakt een gilletje, de ander schrikt met heel z'n lijf, nog een ander lijkt nauwelijks te schrikken, en een vierde slaat je uit reflex op je bek :PWat ik je nog wel op het hart wil drukken, straf je hond niet. Je hond is niet stout, probeert jou niet te ondermijnen of vervelen, je hond is simpelweg onzeker en angstig. Straffen zal dit erger maken. "

 Klopt heb ik nu door maar mijn hond valt echt aan enorm vals en bijt echt hard.. Hij mag zig uiten maar niet zo. En probeer niet te straffen

honden page profiel marshamarsha

Hey allemaal. Super bedankt voor al de tips ga hier zeker mee aan de slag. Ben blij te horen dat zijn gedrag te verklaren is. En ga er echt aan werken. Super bedankt allemaal. Mvg

honden page profiel ElianeEliane

Maak gebruik van zijn neus.
Werk met lekkere stukjes vlees (geen hondenbrokjes en geen commerciele snacks) maar bvb gedroogde stukjes vlees (online te verkrijgen) of kleine stukjes rauw rundsstoofvlees, kleine blokjes kaas.

Pas ook je snelheid aan in zijn buurt. Laat hem het vlees ruiken en ga heel rustig beetje bij beetje dichterbij. Praat op een heel rustige manier tegen hem en let er op dat hij zeker goed de geur opvangt. Als je hem telkens benaderd gebruik dan het lekkers. In het begin zal je veelvuldig hier van gebruik moeten maken. Nadien kan je die hoeveelheid afbouwen (nooit volledig met stoppen).

Onderstaande link -> bumper buddy, kan jouw hond in huis misschien ook helpen.
http://digg.com/video/blind-dog-bumper-buddy

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hezehof
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^