vernielzuchtige hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

elfjefien (Gast)

Hallo,   Sinds 31/11 heb ik een kruising van galgo en onbekende vader. Ginger was ruim 4 mnd toen ze hier aankwam uit spanje. Vanaf het begin een speelse aangename hond. Maar na een tijdje begon ze dingen kapot te bijten, dus werd steeds al het speelgoed van de kids opgeruimd zodat er maar weinig verleiding was tot bijten. Dat lukte vrij goed, en speelgoed had en heeft ze met hopen, ook die ballen waar hondensnoepjes ingestopt worden om haar bezig te houden. Ze zit niet vaak lange tijd alleen, als ik werk is er meestal de oppas van mijn jongste in huis en zoniet komt buurmeisje langs en gaat er dan ook soms mee wandelen.  Ginger heeft zo wel eens de gordijnen afgebeten, volgens de oppas op zeer korte tijd dat hij ff naar winkel was, maar ik denk dat ze toen mss langer alleen zat. Nu de laatste tijd bijt te vaker dingen stuk, ze is van 6 juni 1jaar en ben in zomervakantie thuis want werk in onderwijs. maar sinds dat ik dus thuis ben heeft ze al 3 zetelkussens kapot gekrabt, dus nu heb ik er nog 2 omdat ik al eens een nieuwe moest bestellen en er nu 2 hoezen samen zitten zodat het gat bedekt is.  Ik weet dus niet waarom ze dat nu opeens zo extreem begint te doen, want er is veel meer aandacht, dagelijks naar hondenloopzone, extra wandeling, half uurtje ravotten in de tuin bij mooi weer. Het lijkt me dan ook niet van verveling te komen. Een bench is geen optie, in begin zat ze erin samen met mijn cocker voor als ik weg was of 's nachts, maar in maart sprong ze uit zetel op de cocker en die kreeg een hernia, dus 6 weken aparte bench rust en nu is de verlamming wel weer opgelost, maar heeft ginger de grote bench (bij die hernia zaten ze apart in bench maar wel naast elkaar) 4 tralies uitgeduwd en slotje ook kapot geduwd en als ze erin moet jammert ze ganse tijd. De buren willen ook slapen, dus een ganse nacht blaffende en jankende hond is geen optie.Zelfs als ik ze nu samen in bench zet blijft ze blaffen.    Iemand een idee hoe ik het kan oplossen? want zou graag m'n huis nog wat heel houden  Groetjes    

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Zou het kunnen dat ze zich niet verveelt maar juist teveel prikkels krijgt? En ze uit een soort frustratie sloopt?

 

Wat ik zou proberen is een tijdje de drukke aktiviteiten te minimaliseren en te vervangen door denk- en zoekspelletjes. Dat zou ik dan het buurmeisje liever laten doen bijv. dan een wandeling met Ginger te maken omdat je niet weet hoe dat gaat. Een herplaatser en de meeste andere honden hebben toch tijdens de wandeling een goede begeleiding nodig.

 

Voor de nacht zou ik haar meenemen naar de slaapkamer.

 

Verder op tijd haar rust laten nemen, en ook de kinderen leren hoe je je moet gedragen in de buurt van honden.

 

Het lijkt erop dat ze absoluut nog niet alleen kan zijn. Ik zou de oppas dan ook vragen niet meer boodschappen te gaan doen, maar dit zelf doen zodat de oppas bij haar kan blijven. En je in alle rust het alleen laten stap voor stap kan opbouwen.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Eens met dobry. Ik denk ook overprikkeling. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Eens met dobry. Ik denk ook overprikkeling.  "

 Dit denk ik ook.

Elfjefien (Gast)

Hallo,

 

Ik heb nu paar nachten het denk speelgoed van onze katten gebruikt en daar is ze idd wel rustiger mee gebleven, maar ik steek ook wel de kussens van zetel weg zodat ze daar niet aankan, want toen we gisteren even bij vrienden achter de hoek iets gingen ophalen had ze toch weer een kussen "aangevallen" ondanks dat ze wel iets lekkers kreeg voor we doorgingen. 

 

Groetjes 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Mooi dat ze van het denkwerk iets rustiger wordt. Heb je ook de buitenaktitviteiten wat ingekort?

 

 

Ik vermoed dat ze verlatingsangst heeft en ze nog niet alleen kan blijven

 

http://www.moniquebladder.nl/verlatingsangst/

 

 

honden page profiel ElianeEliane

Wat heb je van kauwmateriaal en spullen die ze mag slopen?

Anoniem (Gast)

Ik ga er nu korter mee wandelen.

kauwspullen: paar zachte knuffels, houten bot, bot met chocolade geur, verschillende ballen, een soort kong, zachte en harde ballen, piep botjes enz. Ze is gek op wortels dus die krijgt ze als we even naar winkel gaan, helaas zijn die wel heel snel op dus stop ik die in kattenspel ( is met vakjes, potjes en uitsteeksels waarin en tussen ik dan zowel wortel als honden koekjes stop.

 

 

 

 

honden page profiel ElianeEliane

Bovenstaande foto is een voorbeeld van gedroogde kophuid. Iets waar honden zich zeer geruime tijd mee kunnen bezig houden. Zorg wel wanneer ze alleen zijn dat het stuk groot genoeg is (kleine stukken zouden ze kunnen inslikken). Je hebt stukken van min 35 cm of zelfs 70 cm. Bullpezen.... Natuurlijke kauwmaterialen die ze dagelijks mogen hebben. Terwijl ze hier op bezig zijn worden er via de hersenen ook rustgevende stoffen aangemaakt.

Verder kan je nog het nodige bezigheids/sloopmateriaal voorzien zodat de rest toch al gespaard blijft. Je kan bezigheid in elkaar knutselen. Door te  beginnen met grote kartonnen dozen op hoogte te maken (iets lager dan de onderkant van de borstkas) en kan je voor 2/3 vullen met lege rolletjes van toiletpapier. Hier kan je dan wat gezond lekkers instrooien (gedroogd vlees/trainingsnacks voor honden). Een 2e doos kan je vullen met een deel lege rolletjes van keukenpapier (kijk bij de Action of Zeeman voor goede handdoekjes -> formaat gastendoekjes). Leg op 1 handdoekje een vleesblokje of 2 en trek dit door de kartonnen rol. Verzamelen vanaf nu met collega's, vrienden en famile deze rolletjes en lege kartonnen eierdoosjes. Neem er een paar en vul die ook met een brokje of 2. Neem een paar handdoeken leg ze voor je uit en leg er een vleesblokje of 2, 3 op. Rol je handdoek op. Al deze zaken kan je vlak voor je vertrek her en der neerzetten. 

Belangrijk is dat zowel het vertrekken van huis, als het thuiskomen echt leuk zijn.

 

Volgende forumvraag: Beginnersvraag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^