Penny in opvang - update: geadopteerd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Ik vind het toch leuk om mijn opvanghonden-avontuur met jullie te delen!

Mijn vriend en ik hebben besloten om opvanggezin te worden voor buitenlandse asielhonden om ze te kunnen helpen door ze een goede start en een grotere kans op adoptie te geven. Zelf hadden we al de twee buitenlanders Nova en Jairo.

En zo zijn wij sinds vorige week zaterdag opvanggezin geworden voor stichting SPHOEK en hebben wij Penny in opvang.

Wat het asiel over haar schreef:
Lieve Penny werd in Spanje geadopteerd vanuit het asiel. Daar heeft ze het waarschijnlijk niet echt goed getroffen. Ze is heel onzeker en je kunt merken dat er niet veel aandacht aan haar werd besteed. De mensen vertelden dat ze haar terug brachten vanwege familieproblemen. Hoe dan ook, wij zijn blij dat ze weer terug is zodat we nu hopelijk de best denkbare baas voor haar kunnen vinden.
Penny is lief, een beetje onzeker en kan goed overweg met andere honden. Ze heeft een vrolijk karakter. En daar komt bij dat ze ook nog eens heel erg mooi is.
Dit is de informatie en filmpjes van de eerste keer dat zij in het asiel zat:
Penny werd samen met Maja in het asiel achtergelaten door hun baas. Ze zouden ze na een paar dagen weer op komen halen, maar dat is nooit gebeurd. Het lukte niet om in contact te komen met de eigenaren en die hebben ook niets meer van zich laten horen. Ze zijn vreselijk mooi allebei en net zo lief.



Wat ik over haar heb geschreven:
Penny is een ontzettend vrolijk, lief en sociaal teefje van ruim 1,5 jaar oud. Een prachtige ruwharige dame MET baard die gek is op kroelen en kusjes geven.

Van een onzeker meisje in het asiel in Spanje is ze vanaf het moment dat ze in Nederland is, opengebloeid tot een geweldig speelse en sociale meid. In haar benadering met andere honden is ze heel vriendelijk en nodigt ze snel uit tot spelen. Ze zou het daarom gezellig vinden om terecht te komen in een gezin waar al een andere hond of honden aanwezig zijn en anders voldoet de mogelijkheid tot vriendjes maken en spelen met honden uit de buurt ook. Ook naar mensen toe stelt ze zich vriendelijk en geïnteresseerd op.
Tijdens het wandelen gebruikt ze graag haar neus en wil ze achter vogeltjes aan die ze weg ziet vliegen. Ook op katten reageert ze buiten alert. Ze loopt goed mee aan de lijn en ook al bijna zonder te trekken. Auto rijden is voor haar ook geen enkel probleem.
Penny is een actieve hond die wel houdt van een flinke wandeling en leuke spelletjes spelen of bijvoorbeeld een sport als behendigheid.

Ze is een middelmaat hond (schofthoogte 50 cm) en weegt rond de 15 kilo. Ze is gesteriliseerd, gechipt, ontvlooid, ontwormd en (negatief) getest op leishmania en erlichia.

In huis is ze heerlijk rustig en ligt graag bij je in de buurt. Ze maakt niets stuk (maar heeft altijd toegang tot kauwspeeltjes) en is bijna zindelijk. In het opvanggezin leeft ze samen met twee andere honden (reu en teef) en dat gaat super. Ze kan bij ons tenminste een uurtje alleen thuis blijven met de andere honden, langer of helemaal alleen hebben we nog niet uitgeprobeerd.

Penny verblijft in een opvanggezin in Dordrecht en wordt bemiddeld door stichting SPHOEK. Voor meer informatie over Penny kunt u vrijblijvend mailen of bellen met het opvanggezin ( zie contactgegevens) of kunt u contact opnemen via de Sphoek website.
Ze is vrijblijvend te bezoeken bij haar opvanggezin.

Fimpjes van Penny zijn te vinden via YouTube onder de naam Sphoek Penny.


Penny heeft ons enorm versteld doen staan over hoe stabiel ze nu al is en natuurlijk zijn wij trots op onze eigen hondjes hoe goed ze Penny in hun roedel hebben opgenomen.

Nu krijgen we net het bericht dat er een geïnteresseerde is voor Penny! Het klonk allemaal ontzettend positief en we zijn nu in afwachting van het vragenformulier en groen licht van de stichting.
Wat zou dat al snel zijn en ik gun het haar zo erg!

Na Penny komt er uiteraard een volgend hondje in opvang dus ik hoop veel updates te kunnen geven!

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Foto's van Penny in Spanje:


honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Foto's van Penny bij ons:



honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Update!

Penny is gereserveerd!!

Ze wordt vrijdagmiddag opgehaald door een heel leuk gezin uit Limburg met een roedeltje van 3 honden waarvan ook 2 buitenlanders. Beter hadden we het niet kunnen treffen voor Penny!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Weeral een hondje dat een gelukkiger toekomst heeft dankzij hulp van vrijwilligers . 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

 Beter kon niet......ook nog met andere hondjes !!

 

Veel geluk in je toekomstig gouden mandje Penny !!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat geweldig, hoop dat ze het goed getroffen heeft, en ga door met jullie goede werk.

honden page profiel rianne rianne 3 doggies

honden foto van rianne

Wat fijn voor Penny en heel goed van jullie dat jullie dit doen.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

wat fijn dat Penny haar gouden mandje heeft gevonden

Volgende forumvraag: Weekendje weg met de vriendjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^