Hierna wil ik een..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Ik ben opgegroeid met borders en shelties. Ik heb altijd geroepen ooit komt er een border,maar dat gaat met mijn gezondheid gewoon niet werken. Daarnaast woon ik in een appartement waar ik wil blijven tot ik oud en versleten ben en de ene trap niet meer op en af kan.
Stel mijn border heeft pech en krijgt een peesontsteking of iets dan zie ik mezelf gewoon niet 3 4 of meer keer per 15 tot 20kg de trap op en af krijgen.

Sinds ik de silken windsprite hier heb leteen kennen ben ik wel een beetje fan van het ras.

Mijn 1ste eigen hond was een bastaardje uit het asiel en dat spreekt me ook aan.

Ik heb ooit op de wachtlijst gestaan voor een hollandse smoushond maar het is er nooit van gekomen. Er kwam steeds een ander jondje op mijn pad wat een thuis nodig had.

Ook zitten jack russels nog steeds in mijn hart. Dus wie weet ooit.

Mijn huidige groepje hondjes bestaat uit 2 shelties 2 chihuahua's en een jack x chihuahua.
Al mijn honden zijn eigenlijk gewoon op mijn pad gekomen.

Mijn oudste sheltie is 6jaar en vrij rustig voor een sheltie. Die wil gewoon haar kluifje. 1,5uur beweging met veel snuffeltijd en 2 hersenwerkjes op een dag en dan vind ze wel dat ze actief genoeg geweest is. Ik maak ze dus ook echt niet meer blij met agilty hoopers of g&g daar wordt ze gestresst en minder gezellig van.
Ze is opgegroeid bij mijn ouders en nu hier omdat ons ma het met haar rug gewoon niet meer kan.

Mijn oudste chihuahua is 5jaar. In beslag genomen en komt uit het asiel. Ik ben via een fb groep / stichting die inmiddels opgeheven is benaderd of ik haar een thuis wilde bieden. Dat heb ik gedaan.

De jack x chi komt ook via mijn ouders. Ze hebben hem met dpoed weggehaald toen hij 5 maanden was uit een nare situatie waar hij tegen een pittbull achtige op moest boksen in een huis vol puin en chaos. Hij zou ook een kond gebeten hebben. Hij moest alla minuut weg. Er zat maar 1 stand op en dat was aan. Hij past hier beter in huis. Dus is destijds hier komen wonen.

Mijn jongste sheltie dame is 11maanden inmiddels. Ze zou de laatste sporthond werkhond van ons ma worden. Maar er gebeurden 2 dingen. 1 ons ma haar gezondheid ging achteeuit waardoor sport uitgesloten is. 2 ze terroriseerden de boel net zo lang tot ze bij mij mocht wonen. Als ik er was was ze braaf en anders niet.
Ze is een echt werkhondje in ieder geval.

Mijn jongste telg is een chihuahua van 10 weken oud. Ons ma doet al jaren opvang van chihuahua's die accuut een nieiw thuis nodig hebben of ergens worden weg geplukt uit een nare situatie. De laatste dame bleek zwanger te zijn en daar is mijn jongste telg dus uit gekomen.

De planning is hier voorlopig dus ook niks bij. Aangezien de chi x jack ergstig ziek is en de laatste fase zit en genoeg kost is de verwachting dat ik over een tijdje er 4 heb. Waarvan zoals het er nu naar uit ziet indy de enige echte sporter is.

In de toekomst ligt de afspraak dat ik voor de doggies van ons ma. Alle chihuahua zorg als er iets gebeurd met haar. Dus voorlopig zit ik nog in de chihuahua's.

Mijn huidige groepje past heel goed bij mij. Voor nu is een groep leuk. Maar omdat ik zelf ook steeds ouder wordt en mijn ouders nu altijd standby als oppas ooit weg gaan vallen zal de toekomst echt max 2 honden zijn.

Ik durf ook geen uitspraken of voorspellingen meer te doen. 3 jaar geleden nog maar was de planning heel anders.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Ja wij hadden het voordeel dat Jaimy goed los kan lopen en gewoon in de buurt blijft. Ik had dus alle aandacht voor Puck. Ik kan me voorstellen dat het met 2 of 3 jagende honden heel lastig wordt. En daarnaast is ze volgens mij half niet zo ''erg'' als jouw podenco's qua jagen en wegblijven. Ze is al heel lang niet meer uit zicht gegaan, maar als dat is is dat max 5 minuten. 
Ze is een keer 2 uur kwijt geweest, maar toen zat ze vast. 
 
Ik ben het verder helemaal met je eens dat het wel verantwoord moet zijn. Als je bang bent dat ze onder een auto komen of op dieren jagen of doodmaken, zou ik het ook niet snel doen. Andere mensen of dieren horen geen last te hebben van mijn honden.  "

 Ik ben eens hélemaal klaar met ze geweest. Stond in het bos en werd gék van het getrek en gegil. En dan met drie "man" sterk, en ik alleen, da's niet altijd.. leuk. Uiteindelijk heb ik uit pure frustratie Cosmic en Luuk losgelaten (ik had gelukkig nog genoeg "bewustzijn" om Wispa vast te houden). Ik had echt zoiets van, willen jullie weg!? Prima! Ga maar! Het interesseert me niet meer! Nou, allebei zoef zoef, weg, de bosjes in. Ik was zo boos, stapte gewoon door met Wispa. Tot ik aan het einde van het bos kwam en weer agrarisch gebied in moest. Ik roep één keer, dacht ik. Dus ik roep, fluit, en binnen een paar minuten stonden ze beide voor me. Terwijl ik normaal dus uren kan staan te wachten. Alsof ze het weten.. :P

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

"  
Euuuh... Silkens kunnen los hoor  Hahaha  "

 Allemaal? Altijd? Ik weet dat er oa ook sheltie in het ras zit (toch?) dus wellicht dat het wel kan. Maar ik loop het risico liever niet! Het contrast tussen een super baasgerichte hond die altijd binnen 20 m afstand blijft en een jager die overal achteraan vliegt, is me wat groot... 't is wel heel verleidelijk!

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! 3 doggies

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Mijn Podenco's lopen gewoon weg, gaan op zoek naar iets, snuffelen wáár iets heeft gelopen, en als ze iets zien wat uit zicht gaat, gaan ze er nog uren achteraan snuffelen en zoeken

 Dit is waarom ik denk dat er in Abby ook podencobloed schuilt

honden page profiel katelijnekatelijne 3 doggies

honden foto van katelijne

Denken en dromen doe ik genoeg.Alles wat spaniël is en setters,schapendrijvers,wolfachtigen.Allemaal prachtige honden.Ik droom ervan zelfs tussen de wolven te leven.Maar gelukkig ben ik ook nog wat realistisch.Ik ben heel blij met ons Indyke,hoewel hij niet los kan.Loopt overal achter en onder en door,geen gevaar kennende.En zeker die konijntjes,das pas leuk hé.Hij krijgt genoeg aan alles wat ie nodig heeft,heb een full time job en Indy heeft als gezelschapshond genoeg energie om mij te overtreffen.Geen ander ras dus,je weet ook niet wat de toekomst brengt hé.Sommigen denken er anders over dat de cavalier niet meer verkocht zou mogen worden en gefokt,maar ik hoop toch dat dit ras blijft bestaan.Want ik wil eeuwig kunnen genieten van ons Indyke.Das mijne maat.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

"  Allemaal? Altijd? Ik weet dat er oa ook sheltie in het ras zit (toch?) dus wellicht dat het wel kan. Maar ik loop het risico liever niet! Het contrast tussen een super baasgerichte hond die altijd binnen 20 m afstand blijft en een jager die overal achteraan vliegt, is me wat groot... 't is wel heel verleidelijk! "

 

Ja, vrijwel allemaal, in elk geval alle silkens die ik ken gaan gewoon los, of je moet toevallig een super koppige hond krijgen, dat bestaat natuurlijk bij elk ras  Ook zal de één dichterbij je blijven dan de ander, wat ook geld voor elk ras. Jenny moest ik leren om wat dichterbij te blijven, dat ging heel makkelijk, Molly doet dat van nature.

 

 

http://www.goldenmerlo.de/silken-windsprite-jagdtrieb/ 

 

Mijn woefs lopen elke dag los in het park, maar ook als we het bos in gaan dan lopen ze los en dan blijven ze netjes bij mij. Sterker nog, als ik ineens uit zicht zou verdwijnen dan slaat de paniek toe, de enige keren dat ze eens ver weg van mij zijn is als ze in het hondenpark een heeeel leuk speelmaatje hebben gevonden, maar anders niet.

 

 

 

Vroege socialisatie helpt overigens ook

 

 

Toen ik het ras nam had ik er wel rekening mee gehouden dat ze wellicht niet overal los konden, maar van uit mijn ervaring nu weet ik nu dat het wel kan  

 

 

 

 

 

(sorry voor het off-topic gaan) 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik twijfel permanent tussen een aantal totaal verschillende rassen:

-border terrier, want ik ken zoveel leuke. Ik ben alleen geen fan van het vacht type.
-corgi, want ik kende er meerdere en die waren ook leuk. Ik maak me alleen een beetje zorgen over de lange rug.

-whippet, want die zijn als herplaatser nog wel te krijgen, maar ja... dat jagen. We hebben ooit een whippet kruising gehad die toen ze jong was inderdaad jaagde, dus ik weet in ieder geval wat dat is... Ook een redelijk voordeel, vaak zijn ze geen fan van water. Aangezien ik nu een waterjager heb...

-silken windsprite, zeg maar whippet minus hopelijk het jagen. Nadeel: dat zou dan een pup moeten zijn en ik ben niet echt een puppy persoon. Al zag ik van de week een barzoi pup en die was leuk.


honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Zo'n filmpje als hierboven, met die Silkens op die boomstam.. da's met mijn Podenco's echt ondenkbaar :P Mijn Podenco's zijn totáál niet te bereiken als we buiten zijn, zéker niet in een bos-omgeving. Die zien mij én die boomstam niet, die zijn alleen maar paniekerig om zich heen aan het kijken. JAGEN, JAGEN, JAAAAAAAAAGEN! :P Ik zeg voor de grap wel eens dat ik buiten aan het wandelen ben, en mijn honden gewoon op jacht zijn, zich totaal onbewust van het feit dat ik er überhaupt bij ben. Klinkt erg grappig, maar het is helaas ook de bittere waarheid :P

Dit is meer hoe het hier gaat..

Je draait je om, en.. wég is ze. Hier was ze binnen vijf minuten terug, dus hier had ik een mazzeltje.. :P

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

" Zo'n filmpje als hierboven, met die Silkens op die boomstam.. da's met mijn Podenco's echt ondenkbaar :P Mijn Podenco's zijn totáál niet te bereiken als we buiten zijn, zéker niet in een bos-omgeving. Die zien mij én die boomstam niet, die zijn alleen maar paniekerig om zich heen aan het kijken. JAGEN, JAGEN, JAAAAAAAAAGEN! :P Ik zeg voor de grap wel eens dat ik buiten aan het wandelen ben, en mijn honden gewoon op jacht zijn, zich totaal onbewust van het feit dat ik er überhaupt bij ben. Klinkt erg grappig, maar het is helaas ook de bittere waarheid :PDit is meer hoe het hier gaat..Je draait je om, en.. wég is ze. Hier was ze binnen vijf minuten terug, dus hier had ik een mazzeltje.. :P "

 

Waaauw, ik zou daar dus echt kapot zenuwachtig van worden!! Die is lang weg  Die van mij gaan nooit zo ver dat ze uit zicht zijn, al helemaal niet als we alleen met ons "roedeltje" zijn zeg maar. Dan kijken ze zelfs om de zoveel meter om, om te kijken of ik er nog wel ben en of ze nog iets voor mij moeten doen. Ze zijn ook nooit bezig met het jagen, ze wandelen gewoon mee, en als ik ze roep als we alleen zijn dan komen ze gelijk de eerste keer. Alleen als we met andere honden zijn dan zitten de bananen in de oren, maar dat heeft denk ik meer te maken met mijn trainingskills dan met hun  Want het will-to-please is er wel groot genoeg voor om dat te trainen.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Oh dat is wel heel leuk om te horen Anouk! Misschien me toch maar eens inlezen dan, ben wel erg gecharmeerd <3

Zelfde heb ik met de border terrier trouwens, ook zó'n leuk hondje maar ook die zal heel wat meer jachtdrift hebben dan ik gewend ben. Al zijn die voor terriërs ook goed trainbaar en baasgericht, en kom ik regelmatig loslopende border terriërs tegen in onze losloopgebieden én in Engeland.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Zeker , hier een echte jager, maar toch kan hij los, maar nooit in een bos of waar veel hazen zitten, maar op veel plekken wel, maar heel erg onder toezicht.

We hebben de helft er uit getraind, en de andere helft is ook het voor zijn, ik zie precies wanneer hij een spoor heeft, met zichtjagen moeten we echt heel streng zijn, dat doe ik liever niet dus dan maar aan de flex.

maar hij kan bij ons bij de rivier en in het dorp altijd los, maar de afstand hou ik klein.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Hier is het plan deels erg duidelijk en deels nog erg onduidelijk...
Sowieso komt er over een aantal jaren een Sheltie bij waarmee ik hoop mijn fokplannen met dat ras weer nieuw leven in te kunnen blazen. We willen dit echter pas doen als onze oudste dame bejaard is (zij wordt over een aantal maanden 9jr oud), dus over een x-aantal jaren.
Verder wil ik ter zijner tijd, maar dan praat ik echt over als onze Chineesjes er niet meer zijn of zwaar bejaard zijn, weer een klein ras erbij. Dit kan (weer) een Chihuahua zijn maar zou ook heel goed een Dwergkeeshond of Coton de Tulear kunnen zijn. Hier ben ik nog niet helemaal over uit.
Ooit hoop ik ook weer een Chow Chow in ons gezin te kunnen verwelkomen, maar op dit moment is dit geen haalbare optie zowel gezien onze eigen roedel als de (gezondheids)problemen binnen het ras. Maar dat is wel een droom want nog altijd heeft dat ras een speciaal plekje in mijn hart.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  
Waaauw, ik zou daar dus echt kapot zenuwachtig van worden!! Die is lang weg  "

 En dit is dus echt nog niks.. zoals je ziet in het filmpje word ik hier niet eens zenuwachtig van :P

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

"  En dit is dus echt nog niks.. zoals je ziet in het filmpje word ik hier niet eens zenuwachtig van :P "

 

Nou petje af hoor... Ik zou daar dus echt nooit aan kunnen wennen, veel te eng! 

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Hierna zou ik toch wel bij de poedels willen blijven en toch.......óóit, misschien voor er bij een wetterhoun, ik vind ze zo gaaf.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Hierna zou ik toch wel bij de poedels willen blijven en toch.......óóit, misschien voor er bij een wetterhoun, ik vind ze zo gaaf. "

 Die zijn leeeeuuuk! In het pension waar ik werkte kwam er altijd eentje. Was ik zéér van gecharmeerd <3

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Eigenlijk wil het zo omschrijven.

Hierna wil ik een hond die mij nodig heeft, die bijna geen liefde kent, die nog nooit lekkere snoepjes heeft gehad, die nooit liefdevol is behandeld, geen lange wandelingen heeft gemaakt, zich veilig heeft gevoeld, niet hoeft te vechten voor zijn eten.

Zo'n hond wil ik graag een fijn leven geven.......

 

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

" Eigenlijk wil het zo omschrijven.
Hierna wil ik een hond die mij nodig heeft, die bijna geen liefde kent, die nog nooit lekkere snoepjes heeft gehad, die nooit liefdevol is behandeld, geen lange wandelingen heeft gemaakt, zich veilig heeft gevoeld, niet hoeft te vechten voor zijn eten.
Zo'n hond wil ik graag een fijn leven geven.......
  "

 Dat vind ik een mooie.

Vind het een mooi idee als ik thuis een plekje over heb voor een hond om dan zo'n hond een fijn thuis te bieden. Dan is het niet alleen leuk voor mij, maar dan doe je ook iets goeds voor een ander.
Heb ook het idee, maar misschien zijn dat meer mijn gevoelens, dat Puck extra geniet van alles. Ze is zo blij met alles, met eten, aandacht, wandelen, etc. Ze geniet duidelijk, dat is zo'n fijn gevoel.

Voor mij daarom ook alleen nog maar herplaatsers of asielhonden.

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Ooit komt er hier een cattle dog ik vind ze zo gaaf. 

En een Hollandse herder langhaar 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  Dat vind ik een mooie.
Vind het een mooi idee als ik thuis een plekje over heb voor een hond om dan zo'n hond een fijn thuis te bieden. Dan is het niet alleen leuk voor mij, maar dan doe je ook iets goeds voor een ander. Heb ook het idee, maar misschien zijn dat meer mijn gevoelens, dat Puck extra geniet van alles. Ze is zo blij met alles, met eten, aandacht, wandelen, etc. Ze geniet duidelijk, dat is zo'n fijn gevoel. Voor mij daarom ook alleen nog maar herplaatsers of asielhonden. "

 ja dat gevoel heb ik bij faro ook, zeker weten!

Ik ben nu eenmaal van de herplaats dieren, altijd al geweest..

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Ja ik ook. Zelfs de konijnen en dwergpapegaaitjes.  

Pas sinds een jaar 4 trouwens. Eerst had ik alle dieren van een fokker, nooit gedacht aan herplaatsers.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Ja ik ook. Zelfs de konijnen en dwergpapegaaitjes.  

Pas sinds een jaar 4 trouwens. Eerst had ik alle dieren van een fokker, nooit gedacht aan herplaatsers.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik ben ook altijd van de herplaatsdiertjes geweest, tot ik het verschil zag tussen herplaats-ratjes, en ratjes van een rattery. Dat er een bestand is van welke lijnen wat mankeren, dat de fokker bijhoudt welke broertjes/zusjes van mijn ratten ziek zijn en/of zijn komen overlijden, en waaraan, vind ik echt heel fijn. Het geeft je een idee van wat je kunt verwachten, plus, mijn herplaats-ratjes zijn beide heel jong overleden. Mijn rattery-ratjes zijn still going strong!

Natuurlijk kun je met ieder dier pech en geluk hebben, qua gezondheid, maar toch vind ik zoiets wel geruststellend. Daarbij wil ik gewoon graag eens ervaren hoe het is om een "clean sheet" te hebben, een hondje die geen vervelende ervaringen heeft opgedaan in z'n leventje. Na alle herplaatsers die ik heb gehad lijkt me dat heerlijk, zo'n onbezorgd hondje.

Maar goed, zoals ik al schreef zwicht ik waarschijnlijk gewoon weer voor een hondje zoals hierboven omschreven wordt, een hondje dat nooit liefde gekend heeft, wat mankeert, of "gewoon" ongewenst is.. We zullen zien hoe het loopt.. :)

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik ben ook altijd van de herplaatsdiertjes geweest, tot ik het verschil zag tussen herplaats-ratjes, en ratjes van een rattery. Dat er een bestand is van welke lijnen wat mankeren, dat de fokker bijhoudt welke broertjes/zusjes van mijn ratten ziek zijn en/of zijn komen overlijden, en waaraan, vind ik echt heel fijn. Het geeft je een idee van wat je kunt verwachten, plus, mijn herplaats-ratjes zijn beide heel jong overleden. Mijn rattery-ratjes zijn still going strong!Natuurlijk kun je met ieder dier pech en geluk hebben, qua gezondheid, maar toch vind ik zoiets wel geruststellend. Daarbij wil ik gewoon graag eens ervaren hoe het is om een "clean sheet" te hebben, een hondje die geen vervelende ervaringen heeft opgedaan in z'n leventje. Na alle herplaatsers die ik heb gehad lijkt me dat heerlijk, zo'n onbezorgd hondje.Maar goed, zoals ik al schreef zwicht ik waarschijnlijk gewoon weer voor een hondje zoals hierboven omschreven wordt, een hondje dat nooit liefde gekend heeft, wat mankeert, of "gewoon" ongewenst is.. We zullen zien hoe het loopt.. :-) "

 Ik moet er echt niet aan denken om een hond bij een fokker te nemen, vaak sta je op een wachtlijst, dus die hond die krijgt wel een baasje.

En ach, al die rashondenbaasjes zijn jaloers op mij, tis gewoon een tophond.

Ik ben er ook van overtuigt dat je de meeste honden heel goed en vrolijk kan krijgen, en misschien zijn ze wat anders, maar daar hou ik wel van.

Ik heb nog nooit nieuwe dieren gekocht , dat ga ik ook niet doen ook.

Wie dat wel wil, no problem

 

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Pup veel moeite of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^