hond is overdreven onderdanig in huis.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShanineShanine

Hallo allemaal,

Ik heb sinds kort een herplaatser geadopteerd van 1,5 jaar. Het is een herderkruising. 

Ze is gewoon in een asiel in Bosnië geboren en daar opgegroeid met een roedel en 1 mevrouw die de hokken schoonmaakte en hen te eten gaf. Ze is hier nu zo'n 2 maanden en ze is al heel veel vooruitgegaan. Eerst heel bang van mensen en honden maar nu is ze nieuwsgierig naar mensen en de ene keer speelt ze met honden maar de andere keer is ze weer een beetje bang.

Als ze buiten is, is ze vrolijk, druk en speels(met takjes en rennen) maar zodra we weer thuis zijn gaat ze de hele tijd op 1 plek liggen. Dat is of het kleed op de bank en als het kleed eraf is ligt ze achter de bank. Eten is wisselend maar over het algemeen niet zo best. Als ze op haar plek ligt op de bank komt ze wel naar je toe als je haar roept maar zodra ze bij je is draait ze zich abrubt om en gaat weer liggen, als je haar aait blijft ze wel staan maar zodra je stopt gaat ze gelijk weer terug op haar kleed. Dus ik dacht ik haal haar kleed overdag eraf en dan zit ze niet de hele dag op haar kleed. Maar dan wordt ze heel onderdanig en als je roept komt ze gewoon niet, de ene keer komt ze wel maar dan ook echt oren naar achter, staart laag en gebogen houding.

Ze is binnen gewoon echt overdreven onderdanig en buiten lijkt ze een hele andere hond. Ik zou echt niet weten waarom ze zo onderdanig is binnen. Misschien wel omdat ze in het asiel altijd buiten heeft gezeten?

Ik zit ook met haar op gehoorzaamheidstraining en dat gaat heel goed! Ze luistert over het algemeen ook heel goed maar ik vind het zo jammer dat ze binnen zo onderdanig is en ook wel een beetje bang lijkt het, terwijl ze toch heel erg gericht op me is.

 

Graag hoop ik hier tips te krijgen on haar onderdanigheid/angstgedrag binnen minder te laten worden

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt deze hond nog maar heel kort, een herplaatser, en een heel ander leven gewend gehad....misschien alleen maar buiten gezeten, zou de hond met rust benaderen en haar haar eigen plekje uit laten zoeken, als ze je voledig gaat vertrouwen , geloof me, komt ze je heus opzoeken, honden zijn roedel dieren en zijn graag bij iemand...rustig aan en laat de hond maar komen....al heel wat dat deze hond al lekker op de bank gaat liggen, ga er lekker naast zitten, heus de hond komt wel straks bij je hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je geeft het zelf al aan, in het asiel heeft ze alleen buiten gezeten en niet binnen........is nog heel onwennig voor een hond om binnen te zijn.

honden page profiel ShanineShanine

Ja klopt ga ik ook zeker doen. Alleen het vreemde is dat zecde ene keer helemaal kwispelend komt en aandacht zoekt maar dan de andere keer weer helemaal in een gebogen houding loopt . Maar het zal allemaal nog wel komen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat fijn dat je deze hond een gouden mandje geeft

 

 

Ja het is nog wennen voor haar, ik zou haar gewoon even laten, en nog niet aaien en roepen e.d. gewoon je ding doen en haar af en toe vriendelijk toespreken is misschien voor nu even genoeg. Haar kleed is nu haar vertrouwd plekje, dat is fijn voor haar om zich daar veilig te voelen, ik zou dat gewoon zo laten.

 

Ik weet nog toen mijn eerste herplaatser Lola hier kwam dat ik ook te snel, te veel wilde, ze beet me zelfs toen ik haar de eerste avond wilde aaien.

 

Rustig aan, een routine opbouwen zodat ze wat structuur krijgt en zich aan vast kan houden.

Misschien af en toe wat lekkertjes strooien zodat ze daarnaar kan zoeken, mits ze dat ontspannend en leuk vindt natuurlijk.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja klopt ga ik ook zeker doen. Alleen het vreemde is dat zecde ene keer helemaal kwispelend komt en aandacht zoekt maar dan de andere keer weer helemaal in een gebogen houding loopt . Maar het zal allemaal nog wel komen "

 Dat is toch al een heel goed teken dat ze kwispelend naar je toe komt.....komt ze de andere keer wat onderdanig naar je toe, negeer je het , en doe net alsof je dat niet ziet, reageer net zo als dat ze wel vrij naar je toe komt.......heb geduld, het vertrouwen moet groeien, heel rustig aan met deze hond, bekijk eens wat ze prettig vind , om aangehaald te worden, tast dat maar eens af.....een kriebel doet veel voor een hond....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Eens met Dobry.

Binnen is nog spannend voor haar. Duidelijk.

 

Ik zou haar, zoveel mogelijk, haar eigen gangetje laten gaan. 

Lekker op haar kleedje laten, als ze wilt.

 

Als je haar eten klaar zet, kan je haar roepen, of als je naar buiten gaat, maar verder niet roepen. Laat alle initiatief bij haar.

Zo kan ze op haar eigen tempo wennen.

 

 

Volgende forumvraag: Husky 4 maanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^