Ruiperiode

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YasminYasmin

honden foto van Yasmin

Beste leden,

 

wanneer valt eigenlijk de ruiperiode bij een hond? Of is dit verschillend?

 

Ik heb de indruk dat hij deze periode veel meer haartjes verliest dan anders. En die korte haartjes kruipen echt overal in 

Als hij 's avonds bij me komt zitten om te knuffelen komen er echt gigantisch veel haren af. 

Ik gebruik een gewone borstel voor de verzorging. Zou ik dat misschien ook moeten veranderen? 

 

Yasmin

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Bij Diesel altijd in december en juni.
Hij is er nu bijna door, en ik gebruik een gewone kam, en een paar keer haal ik de herderhark erover voor de onderwol.

honden page profiel DewyDewy 3 doggies

honden foto van Dewy

Wij hebben er over het algemeen niet zo veel last van met onze engelse stafford. misschien dat dat bij het ras hoort ofzo hahaha. Maar dit is volgens mij wel de rui periode. ze laten de oude haren een soort van los om aan de zomervacht of aan de wintervacht te beginnen.  

honden page profiel YasminYasmin

honden foto van Yasmin

" Bij Diesel altijd in december en juni.
Hij is er nu bijna door, en ik gebruik een gewone kam, en een paar keer haal ik de herderhark erover voor de onderwol. "

 Ok, dan kan het nu dus wel erger zijn. 

Ik heb zo'n soort rubberen handschoen gezien. Zou dat helpen?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ruitijd, na de zomer gaat de zomervacht er aan,meestal is dat enkelt de deklaag, een korte rui, de dagen als die korten en het steeds donkerde wordt gaan de honden de wintervacht aanmaken, in het voorjaar als het steeds eerder licht wordt gooien de honden hun wintervacht eruit...het heeft met licht en donker te maken....en warmte ...maar aangezien onze honden de meeste in de winter bij de kachel liggen en zelfs bij vele lekker op bed liggen is er eigenlijk geen seizoensgebonden rui meer.......honden die nog buiten leven en de temperaturen aanhouden van de jaargetijden  ruien op de normale manier....teven die intact zijn ruien hormonaal...dat wil zeggen even voor de loopsheid gaat de vacht eruit, teven die pups hebben en de pups zijn de deur uit met acht weken ruien ook weer...kortharige honden geven kleine vervelende haartjes die door het hele huis heen zweven, langharige honden verliezen meer vlokken......wat goede olie door het eten, of biotine aan je hond geven helpt....kortharige honden kunnen beter met een vochtige zeem behandeld worden, borstelen stimuleerd het loslaten van de haren en ook de goede haren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bams ruit in begin maart, dan gaat de hele vacht eruit....en aan het eind vande zomer als het wat kouder wordt en de dagen gaan donkeren gebeurt meestal eind september...meer niet...maar bams zit veel buiten en in de winter zitten we in de kou.

honden page profiel YasminYasmin

honden foto van Yasmin

" Ruitijd, na de zomer gaat de zomervacht er aan,meestal is dat enkelt de deklaag, een korte rui, de dagen als die korten en het steeds donkerde wordt gaan de honden de wintervacht aanmaken, in het voorjaar als het steeds eerder licht wordt gooien de honden hun wintervacht eruit...het heeft met licht en donker te maken....en warmte ...maar aangezien onze honden de meeste in de winter bij de kachel liggen en zelfs bij vele lekker op bed liggen is er eigenlijk geen seizoensgebonden rui meer.......honden die nog buiten leven en de temperaturen aanhouden van de jaargetijden  ruien op de normale manier....teven die intact zijn ruien hormonaal...dat wil zeggen even voor de loopsheid gaat de vacht eruit, teven die pups hebben en de pups zijn de deur uit met acht weken ruien ook weer...kortharige honden geven kleine vervelende haartjes die door het hele huis heen zweven, langharige honden verliezen meer vlokken......wat goede olie door het eten, of biotine aan je hond geven helpt....kortharige honden kunnen beter met een vochtige zeem behandeld worden, borstelen stimuleerd het loslaten van de haren en ook de goede haren. "

 Tx Willemijn. Dat vochtig zeem ga ik toch eens proberen. Je ziet de haren er zo afkomen als we hem strelen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Yasmin, borstelen nu is niet nodig.........met een vochtige zeem haal je veel weg, is het abnormaal dat de hond extreem verhaart, geef dan eens een half jaar biotine......

honden page profiel YasminYasmin

honden foto van Yasmin

" Yasmin, borstelen nu is niet nodig.........met een vochtige zeem haal je veel weg, is het abnormaal dat de hond extreem verhaart, geef dan eens een half jaar biotine...... "

 Kan dat geen kwaad voor de darmen? Hij is nogal gevoelig op wat hij binnen krijgt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nee....Huid, Haar en nagels: Vitamine B7 of Biotine is een essentieel onderdeel voor het handhaven van een goede gezondheid voor huid en haar en nagels. Het helpt mede de nagels in conditie te houden. Het ondersteunt de huid van binnen uit en zorgt voor een normale haargroei. Ondersteunt weefselgroei: Biotine helpt bij de groei en het onderhoud van spierweefsels.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ga eerst maar eens met de zeem aan de gang, dat scheelt al veel haar, je hebt een kortharige hond, met een massageborstel is een x in de week meer dan voldoende, is de verharing extreem dan kan je eens gaan nadenken over iets extraas te geven zoals biotine.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier lees maar eens op je gemak door...........De term vitamine B7 wordt gebruikt om diverse essentiële verbindingen mee aan te duiden, zoals inositol, nicotinezuur, carnitine en biotine. Biotine is hiervan de belangrijkste. Biotine is daarnaast ook wel bekend als Vitamine B8. In plaats van Vitamine B7 of Vitamine B8 kunnen we het dus beter over biotine hebben. Deze vitamine werd al in 1989 ontdekt en werd toen Vitamine H gedoopt vanwege de gunstige effecten op de huid en het haar. Het blijkt dat Biotine een belangrijke bijdrage levert aan de productie van keratine. Keratine is het belangrijkste eiwit dat door de opperhuid wordt gemaakt. De meeste cellen van de opperhuid, de epidermis, zijn dan ook de keratinocyten. Maar ook de nagels en het haar bevatten veel keratine en daarom is biotine een belangrijke stof voor een gezonde huid, gezonde nagels en gezond haar. Daarnaast is biotine erg belangrijk in de energiehuishouding. Het is verantwoordelijk voor de omzetting van bloedsuiker en vetten en is nodig voor de opname van vitamine C uit de ingewanden. Als co-enzym helpt biotine om koolhydraten en eiwitten om te zetten in energie. Uit dierstudies is gebleken dat een tekort aan biotine een verhoogde kans kan geven op teratogenese (ontwikkeling van een misgeboorte). Bij mensen is het aannemelijk dat een tekort aan biotine dit ook kan veroorzaken. Omdat biotine belangrijk is voor groei en herstelprocessen van de huid, het haar, de nagels, de zenuwen en het beenmerg, wordt het vaak ingezet bij haaruitval en haargroeiproblemen. Het wordt zelfs in shampoos verwerkt, maar het effect daarvan is twijfelachtig, aangezien biotine niet door de huid wordt geabsorbeerd als je het er op smeert. Een biotine-rijk dieet kan meewerken aan een optimaal functionerende huid doordat de huidcellen beter gevormd kunnen worden en bij beschadiging beter kunnen herstellen bij aanwezigheid van biotine.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

....na een operatie .....groeide het haar niet meer aan bij bams, dermatoloog stond voor een raadsel.....waarschijnlijk de haarzakjes zo beschadigd bij het scheren dat de groei stopte, bijna een jaar heeft bams met een kale poot rond gelopen, minuscule haartjes die ook weer afbraken, biotine gaan gebruiken en binnen drie maanden kwam de groei terug, een goed en veilig produkr, wat je wel even de tijd moet geven...iedere dag heb ik bet gebruikt, en als bams de rui door is gebruik ik het nog steeds, en zo krijgt ze weer een volle mooie haar groei.....

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Willemijn, dan gaat bamse een heel andere tijd de rui in dan Diesel, daar vind ik het hele jaar door een enkele haar van, komt met borstelen niets uit ook dan.
Maar december en juni is hij altijd vreselijk in de rui, en Diesel is ook veel buiten, zowel in de zomer als in de winter, waardoor zou dat verschil dan komen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bron....vvd.dierenkliniek, lees het even door, ik heb het beknopt uitgelegd, misschien heb je hier wat meer aan..................De ruitijd bij hond/kat Het verliezen van haren is een volstrekt normaal gebeuren bij alle dieren met haren en pluimen. Het meest spectaculaire voorbeeld is de hermelijn: dit diertje ruit in de lente zijn witte wintervacht uit om een bruine zomervacht te krijgen, die op zijn beurt weer uit valt in de herfst om plaats te ruimen voor een sneeuwwitte vacht. Onze huisdieren kennen ook die cyclus van winter- en zomervacht, en de periode dat die wisseling plaats grijpt is dus de ruitijd. Het is niet zo dat tussen deze 2 periodes het dier geen haar verliest: elk haar kent zijn cyclus van ontstaan, groeien, afsterven en uitvallen, maar het verlies gebeurt gespreid, terwijl in de ruiperiode dit verlies massaal is. Normaal begint de lenterui wanneer het enkele weken warm weer is geweest en duurt die een 3 à 4 tal weken, dus meestal in de maanden april-mei-juni. De herfstrui zet zich in wanneer de temperaturen laag worden en het koud blijft: oktober-november-december, ook gedurende 3 à 4 weken. Bij strikt binnenshuis levende katten reageert de huid minder goed: ze ervaart geen echte temperatuursschommelingen. Zulke katten kennen een sterk verlengde rui, zodat de eigenaar haast een gans jaar door een versterkt haarverlies opmerkt. Aan de normale rui kan en mag niets gedaan worden: het is een natuurlijk proces, en dat moet men zich realiseren bij de aanschaf van een dier. Denk daar dan ook even aan wanneer u een bepaald ras uitkiest: de poolhonden (Siberische husky, Alaskan Malamute, etc...) verliezen werkelijk pakken haar, een poedel daarentegen niets, rassen die moeten getrimd worden zeer weinig (Schnauzer, Cairn Terrier, Ierse Wolfshond, etc.) , haren van een langharige kat vallen veel meer op en zijn moeilijker te verwijderen dan die van en kortharige kat etc... Het enige wat u kan (en trouwens moet doen om de huid in conditie te houden) om de rondvliegende haren zoveel mogelijk te beperken, is het dier dagelijks grondig uitborstelen en na de borstelbeurt over het dier wrijven met een vochtige doek. Losse haren blijven kleven aan de doek en de vacht zelf wordt minder statisch en houdt aldus de haren iets beter bij tot de volgende borstelbeurt. Het borstelen zorgt er trouwens ook voor dat de rui zelf sneller achter de rug is, geeft een goede massage aan de huid en bij poes: minder haarballen en daaruit volgende problemen. Poes likt immers de vacht schoon en krijgt hierbij al die losse haren binnen. Die haren vormen haarballen in de maag die voor braken zorgen, of voor obstipatie wanneer die ballen in de darm komen. Abnormaal veel ruien bij kat en hond. Zo’n verlengde rui kan verschillende oorzaken hebben, gaande van bepaalde tekorten in de voeding tot ectoparasieten, allergie en algemene ziekten met effect op de huid door conditievermindering van het lichaam. Even een paar frequent voorkomende problemen onder de loep. a) tekorten aan onverzadigde vetzuren Dit is een veel voorkomend tekort en wordt vaak over het hoofd gezien. De huid wordt droger, soms ziet men schilfertjes. De haren zijn ietwat dof en vallen makkelijk uit. Extra onverzadigde vetzuren moeten aldus verstrekt worden via de voeding. Voor poes gebruikt men meestal een vloeibare olie-achtige oplossing. Poes neemt immers makkelijker vloeistof op dan poeder of capsules. Voor de hond bestaat eveneens de mogelijkheid van een vloeistof, doch meestal worden capsules, poeder of tabletten gebruikt. Welk type onverzadigde vetzuren en welke dosering hangt af van patiënt tot patiënt. De keuze wordt bepaald door twee factoren: hoe erg het met de huid gesteld is en welke voeding het dier te eten krijgt. b) tekort aan algemene vitaminen Dit komt nog zelden voor omdat de meeste honden en katten goede commerciële voeders eten waarin vitaminen en mineralen in correcte hoeveelheden verwerkt zijn. Toch gebeurt het dat een dier een bepaald voeder niet volledig verteert en zodoende de voedingsstoffen onvoldoende of slecht uitgebalanceerd binnenkrijgt. Op lange duur kan dit aanleiding geven tot huid- en vachtproblemen. Ook bij dieren waarvoor de eigenaar zelf kookt, kunnen tekorten of inbalancen aan bepaalde voedingsstoffen voorkomen. Dit is goed gekend bij de kat. Koken voor de kat is immers een moeilijke opgave: vaak zal poeslief enkel het vlees uit het zorgvuldig samengesteld schoteltje snoepen en groenten/rijst/brood laten liggen. Het spreekt voor zich dat in zulke gevallen vitaminen/mineralen tekorten zullen ontstaan met onder ander effecten op de huid. De oplossing ligt voor de hand: bij gebruik van een bepaalde commerciële voeding, kan men af en toe afwisselen van merk of een specifiek vitaminenmengsel toedienen, dit in overleg met de dierenarts. De eigenaars die zelf koken moeten zowiezo extra vitaminen/mineralen toedienen. Vitaminen/mineralenmengsels bestaan onder verschillende vormen: vloeistoffen, poeders of tabletten. Het éne dier neemt makkelijker het poeder op, een ander dier makkelijker tabletten of vloeistof...aan de eigenaars om dit uit te testen. c) ectoparasieten (uitwendige parasieten) De aanwezigheid van parasieten op de huid, brengt op zijn minst jeuk en irritatie met zich mee, zodat hond en kat overmatig gaan krabben of bijten. Hierdoor zal het dier als beginsymtoom meer haren verliezen dan normaal. De meest voorkomende parasieten van de huid zijn luizen en vlooien. Luisjes kunnen makkelijk vernietigd worden door het dier te sprayen. Vlooien worden te lijf gegaan met een vlooienband, vlooiendruppels, -tabletten of injecties. Bij vlooien moet ook in het huis gespoten worden met een vlododende spray omdat vlooien nestjes maken in huis. Andere huidparasieten zijn de schurftmijten, onder ander de scabiës-mijt en de demodex mijt. De scabiës-mijt is relatief makkelijk onder controle te krijgen met injecties en lotions. De demodex mijt is veel resistenter en geeft meer problemen bij behandeling. Beide mijten moeten via microscopisch onderzoek van een huidafkrabsel gediagnostiseerd worden. Wanneer de huidparasieten gedood worden, verdwijnen de huidklachten, onder ander de overmatige rui, vanzelf. d) allergie Allergie komt bij onze huisdieren frequent voor. Daar waar een allergische mens meestal reageert met ademhalingsproblemen (niezen, asthmatisch hoesten), uit het allergisch dier de allergie meestal door jeuk. Het jeukgevoel zorgt ervoor dat hond/kat meer gaat krabben of bijten, en de eerst symptomen zijn dan ook overmatig haarverlies. De oplossing hiervoor is de oorzaak van de allergie opsporen en daar iets aan doen. Oorzaken zijn bijvoorbeeld: voeding (het eiwit in de voeding); grassen, bomen, huisstof, huidschilfers van mens, hond of kat, enz.. Eens men weet aan wat het dier allergisch is, kan men "desensibiliseren". Dit gebeurt door een serie injecties toe te dienen opdat het lichaam als het ware "immuun" wordt ten opzichte van de allergie-opwekkende stof. Met deze methode geneest men de allergie. Met medicatie kan men de allergie wel onder controle houden, doch niet genezen. En wat medicatie betreft is er weinig keus: - dieren reageren enkel op cortisone-preparaten. De veelgebruikte antihistaminica bij de mens, hebben zeer weinig effect bij dieren. e) Bacteriën en schimmels< Huidinfecties (bacterie) of huidschimmels tasten de huid aan met beginsymptomen van overmatig haarverlies. Dit haarverlies wordt veroorzaakt deels door krabben (jeuk) en deels omdat de haarfollikels (de plaats waar het haartje ontspring) aangetast worden door de bacterie of schimmel. Bacteriële huidinfecties moeten met correcte antibiotica aangepakt worden. Meestal wordt een "cultuur" genomen van de huidbacterie om te zien over welke bacterie het gaat en aan welke antibiotica de bacterie nog gevoelig is. Schimmeltherapie bestaat uit lotions en in erge gevallen tabletten. Deze tabletten moeten dan wel lange tijd gegeven worden (ongeveer 6 weken) omdat de schimmel anders makkelijk terug opflakkert. f) Hormonale problemen Er zijn verschillende hormonen die, indien ze in te hoge of te lage mate aanwezig zijn, onder andere huidproblemen veroorzaken. Vanzelfsprekend zijn er tal van andere symptomen die zullen opvallen bij hormoonproblemen doch vaak zal de eigenaar eerst de huidproblemen opmerken. In het beginstadium zal er bij elk hormoonprobleem overmatig haarverlies voorkomen. tekort aan vrouwelijke hormonen bij de gecastreerde kater. Hoe onlogisch het voor de leek ook kan klinken: een kater produceert in de testikels een bepaalde hoeveelheid vrouwelijke hormonen, naast mannelijke. Bij castratie worden de teelballen in zijn geheel weggenomen. Sommige katers kunnen echter pas na een lange tijd huidproblemen krijgen door het wegvallen van die vrouwelijke hormonen. De oplossing is vrij makkelijk: toedienen van vrouwelijke hormonen in tabletvorm of via een injectie resulteert in een mooie huid. Het nadeel is dat sommige katers er zwaarlijvig van worden. hormoonproblemen bij de "intacte" reu Sommige niet-gecastreerde reuen vertonen soms haaruitval t.h.v. de nek en rug. Dit is weerom een probleem i.v.m. hormoonprocutie in de testikels. Deze keer echter, zal de castratie de oplossing brengen voor het overmatig haarverlies. Een teveel of een tekort aan vrouwelijke hormonen bij respectievelijk niet-gecastreerde (niet-gesteriliseerde) teven en wel-gecastreerde. Zonder in detail te treden i.v.m. uitleg over het ingewikkelde hormonenspel, kan een teveel aan vrouwelijke hormonen of een tekort, overmatig haarverlies veroorzaken. Het haarverlies is symmetrisch en begint op de flanken. De oplossing ligt voor de hand: bij een tekort worden vrouwelijke hormonen toegediend via injecties of tabletten, bij een teveel wordt de teef gecastreerd, d.w.z. de eierstokken worden verwijderd. Ziekte van Cushing bij de hond In dit geval is de bijnierschors te actief en produceert teveel hormonen (corticosteroidderivaten). Deze ziekte uit zich o.a. door overmatig haarverlies: de huid wordt dun en zacht, en de vacht wordt schraal. Uiteraard zijn er tal van andere symptomen, zoals veel drinken, veel plassen, veel eten, soms manken op de achterpoten, enz. De behandeling is niet zo makkelijk: eerst moet de bijnierschors inactief gemaakt worden met tabletten en daarna moeten levenslang substitutiehormonen toegediend worden, ook onder de vorm van tabletten. Schildklierproblemen bij de hond Meestal gaat het over een schildklier die te weinig hormonen produceert! Het dier verliest abnormaal veel haren op de rug en in de hals/nek. De haren zijn droog en breken makkelijk af. Andere symptomen zijn vetzucht en sloomheid.het dier zoekt warme plaatsen op om te slapen. De behandeling is makkelijk: schildklierhormonen worden in tabletvorm toegediend. Wel moet er geregeld bloedonderzoek gebeuren om de hoeveelheid schildklierhormonen in het bloed te controleren!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik volg even. Balou begint hier nu opeens zijn vacht er uit te gooien .

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat er honden nu ruien is niet zo raar, geen winter geweest, koud warm........honden die de volledige rui ondervacht er niet hebben uitgegooid doen dat nu ,heel de zomer, is er een goede warmte die aanhoudt dan zijn de honden de rui uit...maar het is steeds gek weer..........waarom bams wel een goede rui heeft ? Ze is intact en gaat in het voorjaar, meestal naart loops worden....februari gooit ze de hele vacht eruit, zo bof ik...en in de winter zitten we hier altijd in de kou, 15 graden is in de woonkamer en de rest geen kachel aan, bams is veel buiten ook dat scheelt...........seizoensgebonden rui is er niet meer, honden liggen in de winter bij de kachel of in bed, hoeveel honden hebben geen kleertjes aan ? Vele.......vroeger gingen de honden de schuur in, daar waar ze de nacht doorbrengen, met de kippen op stok, licht en donker en warmte en koude heeft met rui te maken, is dat uit evenwicht dan ruien honden vaak het hele jaar door.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer de hond echt in de rui is, pakken haar verliest, dan iedere dag de borstel erover heen, na de rui rustig aan met de borstel, dan kan men beter een vochtige zeem gebruiken......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Maak er geen probleem van, men weet dat een hond verhaart, wat extra stoffen en  stofzuigen, meer buiten , kan makkelijk in de zomer, en dan savonds lekker binnen, hou je ook je huis schoner dan dat de hond de hele dag binnen is...

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Het verschilt inderdaad per hond.

Mijn vorige hond, Cavalier Friso, verloor het hele jaar door haar.

Mijn huidige, Vubara Pepijn, verliest geen enkele haar, maar moet een paar keer per jaar getrimd worden. Hij schijnt een maltezer vacht te hebben en op een gegeven moment is hij niet meer te borstelen.

Er zijn altijd mensen die zeggen : we zoeken een kortharige hond, want we houden niet van hondenharen in huis ....

Tsja, zo werkt het dus niet. Een kortharige hond verhaart ook en die haartjes kruipen overal in!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

He bah , een huis onder het haar.........heb nu twee haar ballen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jenna ruit ook in juni,  en december, we hebben net het ergste achter de rug, heel veel onderwol weggeharkt elke dag met het herderharkje.

 

Tegen haren op het tapijt en bank e.d. heb ik dit dingetje, werkt goed

 

http://www.hygi.de/magic_tierhaar_entferner,pd,10543.html?mcid=5&gclid=CP2e6-OF0s0CFRDhGwodlukG_Q

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Myn kleindochter heeft een shiwawa die nu aan het ruien is

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" Myn kleindochter heeft een shiwawa die nu aan het ruien is "

 *chihuahua

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

"  *chihuahua "

 

ja sorry misgeshreven maar toch begrepen eh ;-)

honden page profiel hanniehannie 3 doggies

honden foto van hannie

Lady verhaart al een maand, mijn zoon die pakt de dotte witte haar eruit. en dat werkt ook goed. Als Lady zelf er zin heeft want anders kan ze lelijk doen hoor.

honden page profiel gregre 3 doggies

mijn honden ruien ook minder dan anders.
er komt nu wel haar af,maar als ik borstel valt het mee.
aai je ze dan komt er aardig wat los.
ik heb witte herders en de oudste heeft nog een hele dikke vacht.
ze komt er moeilijk doorheen.

honden page profiel YasminYasmin

honden foto van Yasmin

" Het verschilt inderdaad per hond.
Mijn vorige hond, Cavalier Friso, verloor het hele jaar door haar.
Mijn huidige, Vubara Pepijn, verliest geen enkele haar, maar moet een paar keer per jaar getrimd worden. Hij schijnt een maltezer vacht te hebben en op een gegeven moment is hij niet meer te borstelen.
Er zijn altijd mensen die zeggen : we zoeken een kortharige hond, want we houden niet van hondenharen in huis ....
Tsja, zo werkt het dus niet. Een kortharige hond verhaart ook en die haartjes kruipen overal in! "

  Het is onze eerste kortharige hond. In mijn jeugd heb ik een Lhasa Apso gehad. Ik kan me niet herinneren dat die veel haar verloor. 

 

Ik vind het niet erg om wat extra te poetsen hoor. Ik wil alleen wel zeker zijn dat het 'normaal' blijft. Ik kan niet vergelijken en weet dus niet wanneer er een alarmbelletje moet afgaan.

honden page profiel YasminYasmin

honden foto van Yasmin

" He bah , een huis onder het haar.........heb nu twee haar ballen. "

 Dat bruine haar zou nog in mijn interieur passen. Heb ik nu toch een zwart/witte hond gekozen zeker 

honden page profiel YasminYasmin

honden foto van Yasmin

"  ja sorry misgeshreven maar toch begrepen eh ;-) "

 Ik moet ook altijd eens nadenken als ik dat moet schrijven Nadine 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rammelende voerbakken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^