Muilkorf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Luz: een da kan een niet meewerkende hond nét zo goed onderzoeken onderzoeken met een muilkorf om. Maar die zijn duurder en wat lastiger om te doen. 
En je hond zijn kaken dicht plakken omdat hij geen poep mag mag eten vind ik op zn zachts gezegd, een slechte trainingsmethode. Want gebaseerd op pijn , ongemak en correcties voor de hond. Die deze toestand ook niet zal begrijpen want de associatie met poep eten is er niet.
 
Overigens vind ik als reden voor een muilkorf voor een hond eigenlijk alleen: uitval gedrag wat niet onder controle( nog) is.
Dus als de hond blijft uitvallen naar andere dieren en mensen met de bedoeling te bijten.
 
  "

 Mijn huidige DA gebruikt bij bepaalde handelingen godzijdank wel een korf bij mijn angstige teef en niet zo'n snuit. De vorige DA gebruikte zo'n snuit, maar doordat ze zo verschrikkelijk nerveus was en enorm hijgde, kon ze amper lucht krijgen. Ben van mening dat elke DA een korf zou moeten gebruiken bij deze honden. 9 van de 10 keer hijgen ze behoorlijk van de stress. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Je bent inderdaad erg.  Wat jij gedaan hebt is je hond niet laten afkoelen als het warm was, want daarom hijgen ze.
Je was scherp op haar ademhaling zeg je, hoe kan je zien dat ze hijgt als haar mond niet open gaat?  Als ze rende, had ze de behoefte om af te koelen, wat jij voorkomen hebt.
 
Sorry, dat vind ik onverantwoord.
  "

 Oké. Ik sta open om te leren. Vertel eens. Hoe leer je een hond tijdens het werken af om iets te eten dat onvermijdelijk dodelijk is? Je weet wel; één hap en je kan naar de DA racen om de maag leeg te pompen?

 

btw; versnelde ademhaling is de clue. Dan roep je de hond bij je en doe je dat ding af tot die ademhaling weer rustig is.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Mijn huidige DA gebruikt bij bepaalde handelingen godzijdank wel een korf bij mijn angstige teef en niet zo'n snuit. De vorige DA gebruikte zo'n snuit, maar doordat ze zo verschrikkelijk nerveus was en enorm hijgde, kon ze amper lucht krijgen. Ben van mening dat elke DA een korf zou moeten gebruiken bij deze honden. 9 van de 10 keer hijgen ze behoorlijk van de stress.  "

 Onze da gebruikt ook een snuitje maar dat gaat echt maar hele even om. Ik heb nog nooit gehad dat 1 van de honden nadien begon te hijgen of enorme stress hebben.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Onze da gebruikt ook een snuitje maar dat gaat echt maar hele even om. Ik heb nog nooit gehad dat 1 van de honden nadien begon te hijgen of enorme stress hebben. "

 Mijn hond hijgt al als ik in de auto stap en stopt niet voordat ik weer terug in de auto stap. Ze voelt feilloos aan wanneer we daar naar toegaan. Ze heeft ook een vreselijke ervaring opgedaan bij de vorige DA. Ik denk niet dat zij de enigste is. Mijn DA gebruikt trouwens niet bij alles een korf, maar bij een naar onderzoek waar ze zeker uit gaat halen wel. Bij de reu wordt er sowieso nooit een korf gebruikt, is ook niet nodig.

 

@ Daarbij als ik jouw tekst lees, lijkt het mij helemaal niet nodig dat jouw honden een snuitje om krijgen als er helemaal geen stress is, waarom zullen ze dan uithalen naar de DA?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Mijn hond hijgt al als ik in de auto stap en stopt niet voordat ik weer terug in de auto stap. Ze voelt feilloos aan wanneer we daar naar toegaan. Ze heeft ook een vreselijke ervaring opgedaan bij de vorige DA. Ik denk niet dat zij de enigste is. Mijn DA gebruikt trouwens niet bij alles een korf, maar bij een naar onderzoek waar ze zeker uit gaat halen wel. Bij de reu wordt er sowieso nooit een korf gebruikt, is ook niet nodig.
 
@ Daarbij als ik jouw tekst lees, lijkt het mij helemaal niet nodig dat jouw honden een snuitje om krijgen als er helemaal geen stress is, waarom zullen ze dan uithalen naar de DA? "

 Mijn da doet bijna nooit een snuitje om en mijn honden zullen niet snel bijten maar toch liever het zekere voor het onzekere nemen dus toen laatst Nala haar duimnagel er uit moest toch maar een snuitje om

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  Oké. Ik sta open om te leren. Vertel eens. Hoe leer je een hond tijdens het werken af om iets te eten dat onvermijdelijk dodelijk is? Je weet wel; één hap en je kan naar de DA racen om de maag leeg te pompen?
 
btw; versnelde ademhaling is de clue. Dan roep je de hond bij je en doe je dat ding af tot die ademhaling weer rustig is. "

 Zorgen dat je "neen" ook "neen" betekent?

Misschien ietsje meer tijd in de opvoeding steken, zodat je zeker weet dat hij onmiddellijk luistert?   En steeds in het oog houden, dat is jouw verantwoordelijkheid als baasje, je hond veilig en gezond houden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Mijn hond heeft een half jaar zo'n ding gehad:

Niet omdat ze agressief was maar ze (en ik) werkten met paarden in opfokgebieden. Die paarden werden wel ontwormt en dan zijn de uitwerpselen giftig voor de hond. Ik kreeg het echter niet voor elkaar haar af te leren paardenvijgen te eten. Een muilkorf duwde ze gewoon diep de paardenvijgen in en dan kon ze ze nog steeds opeten.
 
Geen idee waarom maar na een half jaar merkte ik dat ze er niet meer naar taalde en toen is dat ding afgegaan.
 
Ik hoop dat dit een beetje is wat je wilde lezen? "

 Wanneer was dit? 

Sinds 2008 geld een receptplicht voor ontwormen.

Voordat er gericht wordt ontwormd, zal eerst de mest per paard moeten worden nagekeken op de aanwezigheid van wormen.

 

Een snuitje, niet bedoelt, om lang om te hebben. Dit gebruik je alleen voor vb de dierenarys.

Een hond raakt hitten kwijt via hijgen. Dit gaat niet met een snuitje, waardoor hij over verhit kan raken.

 

Ik neem mijn hond niet mee, als er ontwormd is. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Oké. Ik sta open om te leren. Vertel eens. Hoe leer je een hond tijdens het werken af om iets te eten dat onvermijdelijk dodelijk is? Je weet wel; één hap en je kan naar de DA racen om de maag leeg te pompen?
 
btw; versnelde ademhaling is de clue. Dan roep je de hond bij je en doe je dat ding af tot die ademhaling weer rustig is. "

 Niet meenemen, als er iets dodelijks aanwezig is.

Anders, aan de lijn houden, voorkomen dat je hond iets dodelijks eet. 

 

 

Je kan nee als commando aanleren. Maar met iets dodelijk, zou ik geen enkel risico nemen

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

" Het is voor de hond zo wie zo aangenamer om zonder te wandelen en je zal merken dat mensen anders gaan reageren op je hond. Ik denk niet dat je hond agressief is dus ik zou wel werken aan de problemen zodat je dit hulpmiddel na een tijd niet meer nodig hebt. "

 



Inmiddels loopt hij nu alweer een paar maanden met muilkorf. Niet altijd, wel als we naar drukke gebieden gaan. Het is niet vanwege agressie, maar vanwege het verzamelen en wegbrengen van stokken naar anderen. Dit valt niet af te leren. Dus voor drukke gebieden is dit de oplossing. Hij ervaart er geen hinder van.

Ik heb ook de afgelopen weken geen reacties meer gehad op het feit dat hij losloopt met muilkorf. Hij heeft zijn uiterlijk mee. Daarbij peilen mensen hun gedrag aan mijn reactie. Hooguit dat mensen interesse hebben van de waarom.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Opzoek naar de balans...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^